To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Co ciekawego u konkurencji słychać?

Anonymous - 5 Marca 2010, 21:02

Nie, po prostu dostawa do kiosków się opóźnia i tyle, jak sądzę.
Witchma - 5 Marca 2010, 21:30

No właśnie. W ępiku nie ma, wq... zdenerwowałam się i opłaciłam prenumeratę, ciekawe, czy do końca przyszłego tygodnia dotrze ;)
Adanedhel - 6 Marca 2010, 09:21

Jak nie dotrze daj znać. Mogę się do nich wybrać :twisted:
Witchma - 6 Marca 2010, 09:22

Nie omieszkam powiadomić ;)
gorat - 6 Marca 2010, 17:31

NasirWizz napisał/a
Fiasko Lem'a. :)
Nie skomentuję tego dosadniej, niech wystarczy tylko zacytowanie...
Bin Laudan - 6 Marca 2010, 21:22

Żerań napisał/a
Nie, po prostu dostawa do kiosków się opóźnia i tyle, jak sądzę.

Ponad tydzień od oficjalnej premiery? To wydawca czegoś nie dopatrzył, czy dystrybutorzy świrują?

NasirWizz - 7 Marca 2010, 10:57

gorat napisał/a
NasirWizz napisał/a
Fiasko Lem'a. :)
Nie skomentuję tego dosadniej, niech wystarczy tylko zacytowanie...

A o co przepraszam chodzi ? o 'a ?

terebka - 7 Marca 2010, 12:07

O '.
mdegorski - 7 Marca 2010, 14:54

Ano, "Lem'a" to straszny potworek.

Wracając do Fantasy&Science Fiction - mam nadzieję, że pismo trafi do sprzedaży ogólnokrajowej w poniedziałek... Powiadomi ktoś jak znajdzie w empikach lub - co wydaje się niemożliwe, gdy Pani w kiosku potrafi zrobić duże oczy na zapytanie o "Przekrój" - w osiedlowych kioskach? :>

Virgo C. - 7 Marca 2010, 14:59

Na osiedlowy kiosk bym specjalnie nie liczył. Chyba, że masz tam jakiś spory salonik prasowy.
NURS - 7 Marca 2010, 16:52

Ludzie Ruch i kolporter mają prawie 75 tyś punktów sprzedaży, przy aktualnych nakładach nie ma szans, żeby w każdym były pisma fantastyczne. Skupcie się raczej na większych salonach i centrach miast, bo tam jest robiony glówny nadział.
Zgaga - 8 Marca 2010, 08:45

Przeszłam część prozatorską Fantasy&Science Fiction. Ciekawy numer. Bez fajerwerków i wybuchów zachwytu, ale dobre rzemiosło i kilka ciekawych pomysłów. Szczególnie podobał mi się esej (bo opowiadaniem trudno to nazwać) Ursuli K. Le Guin. Tematyka tam poruszona
Spoiler:
mogłaby być początkiem niejednej dyskusji.

A tak Was czytając, mam nadzieję, że nie będzie kłopotu z dostaniem w wolnej sprzedaży kolejnych numerów. Prenumeratę zamówiłam siostrzeńcowi, sobie już nie.

NasirWizz - 8 Marca 2010, 20:59

Najnowsza wiadomość dotycząca pisma F&SF od samego redaktora naczelnego, Pawła Matuszka:
Cytat
Dystrybutor pismo dopiero w czwartek wrzuci do empików i saloników prasowych

Witchma - 8 Marca 2010, 21:01

NasirWizz, to przy odrobinie szczęścia moja prenumerata dotrze wcześniej ;P:
xan4 - 8 Marca 2010, 22:22

Moja prenumerata dzisiaj dotarła, a właściwie dzisiaj ją odebrałem, bo od czwartku czekała na mnie na poczcie. Najpierw wydawnictwo pisze, że na przelewie trzeba dokładnie zaznaczyć adres do wysyłki, więc podałem go w opisie przelewu. Potem, tak na wszelki wypadek, napisałem maila z informacją, że wprawdzie wpisałem już prawidłowy adres do wysyłki w tytule przelewu, ale chcąc uniknąć pomyłki podaję jeszcze raz właściwy adres, bo nie chcę aby wysyłać prenumeraty na mój adres bankowy. I wysłano to na adres bankowy i po poszukiwaniach dzisiaj znalazłem awizo.
Jako gratis dostałem Nowe Idzie. Może ktoś potrzebuje?

edit: oceniając ogólny wygląd - podoba mi się. Format książkowy, zdaje się, że trochę większy niż oryginalny F&SF. Co do zawartości wypowiem się jak przeczytam, ale zestaw nazwisk bardzo zacny.

mdegorski - 9 Marca 2010, 00:05

xan4 napisał/a
Jako gratis dostałem Nowe Idzie. Może ktoś potrzebuje?

A chcesz odsprzedać...? ;)

Czwartek - data zapamiętana.

xan4 - 9 Marca 2010, 08:30

Tak, bo mój egzemplarz już dawno stoi na półce, jakby co to wal na PW. Sprzedam, zamienię, cokolwiek, niech idzie w dobre ręce :)
Zgaga - 9 Marca 2010, 09:13

xan4 napisał/a
...I wysłano to na adres bankowy i po poszukiwaniach dzisiaj znalazłem awizo...

Też niestety mnie to spotkało. Prenumerata zamówiona dla siostrzeńca dotarła na adres bankowy, mimo dokładnie podanego w tytule przelewu adresu odbiorcy. A że adres bankowy mam w Wysokiem Mazowieckiem, trochę sobie pismo Polski pozwiedza zanim dotrze do Olsztyna :lol:

Virgo C. - 9 Marca 2010, 12:35

Zamówiłem bez podawania adresu w tytule. Pójdzie prenumerata do Świebodzic to sobie ojciec poczyta, a ja odbiorę w jakiś weekend :)
Witchma - 9 Marca 2010, 12:39

xan4 napisał/a
po poszukiwaniach dzisiaj znalazłem awizo.

A to poleconym przychodzi...?

xan4 - 9 Marca 2010, 12:52

Witchma, tak się dziwnie złożyło. Może dlatego, że z dodatkową książką było, a może Powegraph ma za dużo pieniędzy ;P:
Virgo C. - 9 Marca 2010, 12:57

A może masz xan euroskrzynkę zamontowaną, a do niej nawet samo pismo nie wejdzie?
xan4 - 9 Marca 2010, 13:27

To polecony był, podpisywałem na poczcie Virgo.
Zgaga - 11 Marca 2010, 12:54

Nowy dodatek do Tygodnika Powszechnego: Magazyn Literacki:
http://tygodnik.onet.pl/15,432,temat.html
Ciekawe jak długo się utrzyma.

rybieudka - 11 Marca 2010, 13:08

Dzisiaj F&SF miało być w empikach. Trafił ktoś?
Fidel-F2 - 11 Marca 2010, 18:28

Pani Fidelowa właśnie wraca z Warszawy i o ile mi wiadomo to nabyła w empiku jeden egzemplarz dla mnie.
nureczka - 11 Marca 2010, 18:52

rybieudka napisał/a

Kruk nabył w zwykłym kiosku na stacji metra.

Dabliu - 11 Marca 2010, 19:13

rybieudka napisał/a

W dwóch największych wrocławskich ępikach pusto i nawet nie wiedzą o co chodzi :evil:

Chal-Chenet - 11 Marca 2010, 20:34

U nas jest.
Anonymous - 12 Marca 2010, 12:37

Ciekawostka - parę znajomych nazwisk. Dla znających język angielski: wypowiadałem się o polskiej fantastyce A.D 2009. I od razu disclaimer: nie jestem tłumaczem. Jeff VanderMeer coś najwyraźniej pokręcił, bo zawsze podpisywałem się, jako Jan Zeranski, editor. Czyli redaktor. Writer od biedy może być, bo jednak coś wydaję, ne? :P Miłej lektury. Przy okazji, chciałbym poinformować, że felietony/eseje o literaturze zagramanicznej będzie od czasu do czasu pisywał dla nas Jacek Sobota. Na pierwszy ogień pójdzie analiza twórczości Murakamiego i jeśli cykl się przyjmie, co kwartał dostaniemy nowy felieton/esej. :) Hehe, powoli stajemy się przystanią dla byłych recenzentów NF, bo już jedna z recenzentek dla nas pisze pod pseudonimem.

Partner forum