Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Co ciekawego u konkurencji słychać?
Anonymous - 5 Marca 2010, 21:02
Nie, po prostu dostawa do kiosków się opóźnia i tyle, jak sądzę.
Witchma - 5 Marca 2010, 21:30
No właśnie. W ępiku nie ma, wq... zdenerwowałam się i opłaciłam prenumeratę, ciekawe, czy do końca przyszłego tygodnia dotrze
Adanedhel - 6 Marca 2010, 09:21
Jak nie dotrze daj znać. Mogę się do nich wybrać
Witchma - 6 Marca 2010, 09:22
Nie omieszkam powiadomić
gorat - 6 Marca 2010, 17:31
NasirWizz napisał/a | Fiasko Lem'a. | Nie skomentuję tego dosadniej, niech wystarczy tylko zacytowanie...
Bin Laudan - 6 Marca 2010, 21:22
Żerań napisał/a | Nie, po prostu dostawa do kiosków się opóźnia i tyle, jak sądzę. |
Ponad tydzień od oficjalnej premiery? To wydawca czegoś nie dopatrzył, czy dystrybutorzy świrują?
NasirWizz - 7 Marca 2010, 10:57
gorat napisał/a | NasirWizz napisał/a | Fiasko Lem'a. | Nie skomentuję tego dosadniej, niech wystarczy tylko zacytowanie... |
A o co przepraszam chodzi ? o 'a ?
terebka - 7 Marca 2010, 12:07
O '.
mdegorski - 7 Marca 2010, 14:54
Ano, "Lem'a" to straszny potworek.
Wracając do Fantasy&Science Fiction - mam nadzieję, że pismo trafi do sprzedaży ogólnokrajowej w poniedziałek... Powiadomi ktoś jak znajdzie w empikach lub - co wydaje się niemożliwe, gdy Pani w kiosku potrafi zrobić duże oczy na zapytanie o "Przekrój" - w osiedlowych kioskach? :>
Virgo C. - 7 Marca 2010, 14:59
Na osiedlowy kiosk bym specjalnie nie liczył. Chyba, że masz tam jakiś spory salonik prasowy.
NURS - 7 Marca 2010, 16:52
Ludzie Ruch i kolporter mają prawie 75 tyś punktów sprzedaży, przy aktualnych nakładach nie ma szans, żeby w każdym były pisma fantastyczne. Skupcie się raczej na większych salonach i centrach miast, bo tam jest robiony glówny nadział.
Zgaga - 8 Marca 2010, 08:45
Przeszłam część prozatorską Fantasy&Science Fiction. Ciekawy numer. Bez fajerwerków i wybuchów zachwytu, ale dobre rzemiosło i kilka ciekawych pomysłów. Szczególnie podobał mi się esej (bo opowiadaniem trudno to nazwać) Ursuli K. Le Guin. Tematyka tam poruszona mogłaby być początkiem niejednej dyskusji.
A tak Was czytając, mam nadzieję, że nie będzie kłopotu z dostaniem w wolnej sprzedaży kolejnych numerów. Prenumeratę zamówiłam siostrzeńcowi, sobie już nie.
NasirWizz - 8 Marca 2010, 20:59
Najnowsza wiadomość dotycząca pisma F&SF od samego redaktora naczelnego, Pawła Matuszka:
Cytat | Dystrybutor pismo dopiero w czwartek wrzuci do empików i saloników prasowych |
Witchma - 8 Marca 2010, 21:01
NasirWizz, to przy odrobinie szczęścia moja prenumerata dotrze wcześniej
xan4 - 8 Marca 2010, 22:22
Moja prenumerata dzisiaj dotarła, a właściwie dzisiaj ją odebrałem, bo od czwartku czekała na mnie na poczcie. Najpierw wydawnictwo pisze, że na przelewie trzeba dokładnie zaznaczyć adres do wysyłki, więc podałem go w opisie przelewu. Potem, tak na wszelki wypadek, napisałem maila z informacją, że wprawdzie wpisałem już prawidłowy adres do wysyłki w tytule przelewu, ale chcąc uniknąć pomyłki podaję jeszcze raz właściwy adres, bo nie chcę aby wysyłać prenumeraty na mój adres bankowy. I wysłano to na adres bankowy i po poszukiwaniach dzisiaj znalazłem awizo.
Jako gratis dostałem Nowe Idzie. Może ktoś potrzebuje?
edit: oceniając ogólny wygląd - podoba mi się. Format książkowy, zdaje się, że trochę większy niż oryginalny F&SF. Co do zawartości wypowiem się jak przeczytam, ale zestaw nazwisk bardzo zacny.
mdegorski - 9 Marca 2010, 00:05
xan4 napisał/a | Jako gratis dostałem Nowe Idzie. Może ktoś potrzebuje? |
A chcesz odsprzedać...?
Czwartek - data zapamiętana.
xan4 - 9 Marca 2010, 08:30
Tak, bo mój egzemplarz już dawno stoi na półce, jakby co to wal na PW. Sprzedam, zamienię, cokolwiek, niech idzie w dobre ręce
Zgaga - 9 Marca 2010, 09:13
xan4 napisał/a | ...I wysłano to na adres bankowy i po poszukiwaniach dzisiaj znalazłem awizo... |
Też niestety mnie to spotkało. Prenumerata zamówiona dla siostrzeńca dotarła na adres bankowy, mimo dokładnie podanego w tytule przelewu adresu odbiorcy. A że adres bankowy mam w Wysokiem Mazowieckiem, trochę sobie pismo Polski pozwiedza zanim dotrze do Olsztyna
Virgo C. - 9 Marca 2010, 12:35
Zamówiłem bez podawania adresu w tytule. Pójdzie prenumerata do Świebodzic to sobie ojciec poczyta, a ja odbiorę w jakiś weekend
Witchma - 9 Marca 2010, 12:39
xan4 napisał/a | po poszukiwaniach dzisiaj znalazłem awizo. |
A to poleconym przychodzi...?
xan4 - 9 Marca 2010, 12:52
Witchma, tak się dziwnie złożyło. Może dlatego, że z dodatkową książką było, a może Powegraph ma za dużo pieniędzy
Virgo C. - 9 Marca 2010, 12:57
A może masz xan euroskrzynkę zamontowaną, a do niej nawet samo pismo nie wejdzie?
xan4 - 9 Marca 2010, 13:27
To polecony był, podpisywałem na poczcie Virgo.
Zgaga - 11 Marca 2010, 12:54
Nowy dodatek do Tygodnika Powszechnego: Magazyn Literacki:
http://tygodnik.onet.pl/15,432,temat.html
Ciekawe jak długo się utrzyma.
rybieudka - 11 Marca 2010, 13:08
Dzisiaj F&SF miało być w empikach. Trafił ktoś?
Fidel-F2 - 11 Marca 2010, 18:28
Pani Fidelowa właśnie wraca z Warszawy i o ile mi wiadomo to nabyła w empiku jeden egzemplarz dla mnie.
nureczka - 11 Marca 2010, 18:52
rybieudka napisał/a | Dzisiaj F&SF miało być w empikach. Trafił ktoś? |
Kruk nabył w zwykłym kiosku na stacji metra.
Dabliu - 11 Marca 2010, 19:13
rybieudka napisał/a | Dzisiaj F&SF miało być w empikach. Trafił ktoś? |
W dwóch największych wrocławskich ępikach pusto i nawet nie wiedzą o co chodzi
Chal-Chenet - 11 Marca 2010, 20:34
U nas jest.
Anonymous - 12 Marca 2010, 12:37
Ciekawostka - parę znajomych nazwisk. Dla znających język angielski: wypowiadałem się o polskiej fantastyce A.D 2009. I od razu disclaimer: nie jestem tłumaczem. Jeff VanderMeer coś najwyraźniej pokręcił, bo zawsze podpisywałem się, jako Jan Zeranski, editor. Czyli redaktor. Writer od biedy może być, bo jednak coś wydaję, ne? Miłej lektury. Przy okazji, chciałbym poinformować, że felietony/eseje o literaturze zagramanicznej będzie od czasu do czasu pisywał dla nas Jacek Sobota. Na pierwszy ogień pójdzie analiza twórczości Murakamiego i jeśli cykl się przyjmie, co kwartał dostaniemy nowy felieton/esej. Hehe, powoli stajemy się przystanią dla byłych recenzentów NF, bo już jedna z recenzentek dla nas pisze pod pseudonimem.
|
|
|