To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Najnowszy numer - Kiedy nowy/kolejny numer SF?

jj - 26 Lutego 2006, 15:50

elam napisał/a
mawete napisał/a
NURS napisał/a
mawete napisał/a
Wiem.... znam tem ból... Chociaż NURS twierdzi, że kaca da sie uniknąć... Miszczuniu oświeć nas :mrgreen:

Proste, pic sprawdzone trunki, nie mienszac i zakanszać :-) wiadro można wypić i człowiek normalnie wstaje. BTW, nad morzem jeszcze lepiej wchodzi.

ech, raz nie mieszalam, zakanszalam, i .. wprawdzie kaca nie mialam, ale co sie wczesniej dzialo, to tylko Bog jeden wie, bo ja sama nie bardzo..

» bo pić... to trzeba umić! «

mawete - 26 Lutego 2006, 15:52

jj: to już jest w offtopach... :mrgreen:
elam - 26 Lutego 2006, 16:19

i calkiem niezle sie tam rozwija. :) to zaraz, ile dni zostalo do 5go numeru?? 16? plus te 3 miesiace czekania na przesylke pocztowa? :D
mawete - 27 Lutego 2006, 09:49

15 pestek w magazynku...
Rodion - 1 Marca 2006, 00:24

13 ! Na szczęście dziś nie piatek! :D
Lu - 1 Marca 2006, 00:33

A więc trzynaście ......
mawete: czy mogę prosić o zdjęcia z uroczystego otwarcia skrzynki ? Żeby było do kroniki ;)

mawete - 1 Marca 2006, 11:01

13!
Lu: jak przegram to się zrobi :mrgreen: Ciekawe co zrobi NURS: jak przegra :mrgreen:

Rodion - 1 Marca 2006, 11:15

Nadal 13.

Co myślicie o powolaniu specjalnej komisji czuwającej nad przebiegiem tej rywalizacji? :mrgreen:

Rafał - 1 Marca 2006, 12:06

I depozyt, koniecznie fanty w depozyt, mogę przypilnować :wink: :mrgreen:
Romek P. - 1 Marca 2006, 12:10

Rodion napisał/a
Nadal 13.

Co myślicie o powolaniu specjalnej komisji czuwającej nad przebiegiem tej rywalizacji? :mrgreen:

Jestem za. Ja mam nawet właściwą literkę w inicjałach, więc mogę robić za przewodniczącego :D

Lu - 1 Marca 2006, 12:25

Ja będę niezależnym, obiektywnym obserwatorem (czyli, generalnie, nikim z prasy) .... i kronikarzem - tylko potrzebuję fotoreportera na miejscu zdarzenia :)
mawete - 1 Marca 2006, 12:28

hehehe... i miodzik cwaniaki wypijecie? :mrgreen:

//edit jak NURS się zgodzi to proszę bardzo... :mrgreen: ale wtedy to nie ja, a szanowna komisja odpowiada za jakość miodziku... :twisted:

Rafał - 1 Marca 2006, 12:31

My???? W życiu! Będziemy tylko pilnować czy procenty nie pouciekały i czy bukiet nie zwiędł :roll:
mawete - 1 Marca 2006, 12:36

Rafał: :mrgreen: ja mam w domu sejf z atestem, przytwierdzony na stałę do podłoża. I tam właśnie te buteleczki stoją :mrgreen: Znasz lepsze miejsce?
Rafał - 1 Marca 2006, 13:06

Znam. Gardziołko :mrgreen:

Chociaż spokojnie, jestem przede wszystkim amatorem piwa :wink:

Rodion - 1 Marca 2006, 13:12

Drogi kolego mawete! Nie rozumiem jak mozna w tak egistyczny sposób podchodzić do tak zywotnego dla wielu innych problemu?
Gdzie podzial sie duch kolektywu!
Oj! Chyba musimy się bacznie przyjrzec Waszej postawie! :mrgreen:

mawete - 1 Marca 2006, 13:22

Tawariszcz Rodion: pa mojemu Ty praw... :mrgreen:

/edit:
-Wariat. Tu jedynka. Cel Rodion.
- Wariat. Cel w zasięgu. Czekam.
- Na mój rozkaz...

:twisted: :D :twisted:

Rodion - 1 Marca 2006, 13:30

O! Towarzyszu kontrrewolucji Wam sie zachciewa!
I jak lud pracujacy forum ma Wam zaufać? :( :wink:

mawete - 1 Marca 2006, 14:01

heh... Towarzyszu... ja nie chcę być generałem... a kapitanów wszyscy potrzebują.... :mrgreen:
Chociaż nie... może i masz racje nowa ptasia grypa (władza) mi nie zaufa... ale lizodupców nie lubię...

ps. a z Twoim podpisem sie zgadzam... Pamiętasz kto to powiedział?

Rodion - 1 Marca 2006, 14:21

mawete napisał/a
ps. a z Twoim podpisem sie zgadzam... Pamiętasz kto to powiedział?

Szymon de Montfotrt, biskup, czasy ktucjaty przeciw Katarom.

Nadal 13 :D

mawete - 1 Marca 2006, 14:25

13! NURS wylicz tak żeby ukazało sie 13-tego w piątek i żeby był 13ty nr...

Chyba nierealne... na kalendarz popatrzyłem... :(

Lu - 2 Marca 2006, 01:08

Już tylko dwanaście :twisted:
Rodion - 2 Marca 2006, 01:20

Lu, weź mnie nie dołuj! :evil:

Czyli 12 małpek :D

Emilia - 2 Marca 2006, 01:35

Jakbym na naradzie wojennej się znalazła. Zamiast konkretów to szyfrem rozmawiacie. Niczego nie rozumiem. Wiara wy tak specjalnie? Czy to ja już nie kojarzę bo późno się zrobiło. :shock: :?: :shock:
Lu - 2 Marca 2006, 07:47

Rodion napisał/a
Lu, weź mnie nie dołuj! :evil:

Czyli 12 małpek :D

Rodion: No to Cię biorę i dołuję :twisted:
Dwanaście w skali Bouforta (ale śpiewają tylko do dziesięciu.... :roll: )

Emilio:

Nie mam zacięcia pedagogicznego :wink: ale w miarę możliwości wyjaśnię Ci o co chodzi:

W tym wątku odliczamy ile dni zostało do ukazania się kolejnego numeru SFFiH. Akurat w tym miesiącu NURS nieopatrznie założył się z mawete (o miodzik , który mawete własnoręcznie wyrabia ) że nastepny numer ukaze się nie później niż 14 marca. Tak więc teraz wszyscy nie dość że odliczają dni, to jeszcze próbują wkręcić sie na ten miodzik :twisted:

mawete - 2 Marca 2006, 08:58

"12 groszy w zębach Ci przynoszę..." :mrgreen:

Emilia: a miodzik jest półtorak i jest mocniejszy niż sklepowy....

Emilia - 2 Marca 2006, 10:04

Lu:
wielkie dzięki za "kaganek oświaty" - teraz już rozszyfruję i rozumiem emocje oraz częste używanie ( :evil: )

mawete:
A skąd ty wiedziałeś, że lubię miód (nie byłam na copijeNURSacowypijecie) - najlepszy jest miód sycony (uch!), ale to zupełnie inny trunek :D :bravo

Rodion - 2 Marca 2006, 15:13

Lu napisał/a
Rodion: No to Cię biorę i dołuję

Okrutnica! Ale czego innego mozna sie bylo spodziewać?! :evil:

"Tempus fugit", tylko co niezbyt zozgarniety koleś fugujący kafelki ma do uciekajacego czasu? :roll: Starożytni mieli chyba dość swoiste poczucie humoru. :?

NURS - 2 Marca 2006, 20:24

Romek P. napisał/a
Rodion napisał/a
Nadal 13.

Jestem za. Ja mam nawet właściwą literkę w inicjałach, więc mogę robić za przewodniczącego :D

Ty Romek, to masz takie inicjały, ze to twoim prezydętem jest Kaczor :-)

mawete - 3 Marca 2006, 10:14

11 NURS... Już tylko 11 :mrgreen:

Partner forum