To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

Martva - 14 Czerwca 2010, 21:07

Akurat nie mam pod ręką żadnego chomika żeby nafaszerować go ketonalem i sprawdzić czy potem przestanie mnie boleć głowa a zacznie brzuch, no sorry ;P:
shenra - 14 Czerwca 2010, 21:08

Martva, eksperymentatorko. :wink:
ilcattivo13 - 14 Czerwca 2010, 21:24

tak w sumie, to chomiczka mogłabyś sobie odpuścić. Już na jednym sprawdziłem, że jak się go nafaszeruje p-bólami, to wcale mnie zatoki nie przestają boleć. Ale z drugiej strony - brzuch nie zaczął boleć.
Choć jakbym po eksperymencie tego chomiczka zjadł, to może i by brzuch boleć zaczął, ale jakoś ten chomik tak dziwnie wyglądał, że mi apetyt przeszedł...

Kruk Siwy - 14 Czerwca 2010, 21:36

Jestem fanem fana Pioruna czyli chomika Atylli. Proszę mi tu farmazonów Miszka nie opowiadać!
Martva - 14 Czerwca 2010, 21:37

shenra, jest ryzyko, jest zabawa, czy jakoś tak ;P: Nie wpadłabyś na tableteczkę ketonalu? ;P:
ilcattivo13 - 14 Czerwca 2010, 21:43

Kruku - jak już, to "farmakozonów" :mrgreen:
Martva - 15 Czerwca 2010, 16:00

Osiem par kolczyków typu składak, czyli zabrałam się za szkło weneckie :D
Zrobiłam małe allegrowe zamówienie, bo mi się skończył drut, i drugie, bo mi się skończyły bigle, i znów będę miała pustki na koncie ;( Ale siostra własnie dała znać że potrzebuje pudełko, więc spróbuję być dobrej myśli.

A, i znalazłam fajne buty na allegro, mój numer, ale okazuje się że rozmiarówka zaniżona, długość wkładki 22,2 zamiast 23cm. A większych nie ma. sniff.

shenra - 15 Czerwca 2010, 16:55

Kurde nie mogę się wytośtać listą zakupów na wyjazd. Nie, żebym nie wyjeżdżała za dwa dni i nadal jestem w przysłowiowej rzyci.

Martva napisał/a
A, i znalazłam fajne buty na allegro, mój numer, ale okazuje się że rozmiarówka zaniżona, długość wkładki 22,2 zamiast 23cm. A większych nie ma. sniff.
Zerknij tam, gdzie ja ostatnio kupowałam, może będą mieć coś fajnego.
Martva - 15 Czerwca 2010, 17:14

Przejrzałam i dżisas, mają sandałki z cholewką ;P: Niestety nic nie widzę, ja chyba mam za duże wymagania butowe :)

Znaczy zrobiłaś listę i nie możesz jej zrealizować, czy nie możesz jej wymyślić?

shenra - 15 Czerwca 2010, 17:20

Z wymyśleniem wszystkiego mam problem. Zupełnie wyleciało mi z głowy, co miałam kupić i dlaczego, poza podstawowymi rzeczami, które są oczywiste. Damn it!
ilcattivo13 - 15 Czerwca 2010, 20:11

shenra - ale o gorzale pamiętasz? :wink:
shenra - 15 Czerwca 2010, 20:14

ilcattivo13, gorzałę to ja będę mieć tam :mrgreen:
ilcattivo13 - 15 Czerwca 2010, 20:23

e-tam, oni nie "umio" wypędzić porządnej gorzały. Tylko jakieś wynalazki z sera lub makaro... o pardąsik - z pasty.
shenra - 15 Czerwca 2010, 20:29

ilcattivo13, spoko, spoko umiem o siebie zadbać 8) Nie jestem stratna. A bajery z pasty są good. ;P:
Martva - 16 Czerwca 2010, 13:52

Znalazłam fajne koturny w CCC, ale były tylko fe-brązowe. Za to truskawy na Kleparzu są po 3 złote za kilo, to miłe. I blender który mama dostała na imieniny okazał się jednak działać - ostatnio odmówił zmielenia ogórka, teraz nie szło mu z truskawkami, ale jak się dolało kefiru, to zaskoczył. Miło z jego strony. Ale masłem orzechowym chyba nie będę próbowała go męczyć, bo umrze :(
shenra - 16 Czerwca 2010, 19:14

Martva napisał/a
Za to truskawy na Kleparzu są po 3 złote za kilo, to miłe
A nie napromieniowane aby?
Martva - 16 Czerwca 2010, 20:53

A chyba nie, zjadliwe były.
shenra - 16 Czerwca 2010, 20:55

To good, bo jak słyszałam, że te powodziowe truskawki to mogą być tanie i niezjadliwe.
Martva - 16 Czerwca 2010, 21:00

Pachną nieźle, mogłyby byc ciut mniej wodniste, ale padało ostatnio, więc wiadomo że idealne nie będą; mocno wątpię żeby zerwały powodzią.
shenra - 16 Czerwca 2010, 21:22

No to dobrze, też dzisiaj jadłam truskawki. Tak w ogóle od kilku sezonów pierwszy raz się załapałam na truskawki. Hehe, mała rzecz, a cieszy.
Agi - 16 Czerwca 2010, 21:52

Właśnie skończyliśmy jedzenie kilograma truskawek.
shenra - 16 Czerwca 2010, 21:59

Truskawki rzondzom :mrgreen: A ja sobie drinkuję smacznie.
Martva - 17 Czerwca 2010, 09:35

Łażę sobie ostatnio po domu w sandałkach na obcasie, które nabyłam na maturę. W sumie nauczyłam się trzymać równowagę. Źle się w nich robi przysiady, z chodzeniem daję radę. Ale mają jedną gupią rzecz, dzięki której na pewno nie wyjdę w nich z domu: kretyńską konstrukcję pasków przez którą idealnie wypada mi mały palec. Chyba je szyli dla kogoś z równymi wszystkimi pięcioma, ale wtedy nie wiem jakby się zmieściły ;P:
shenra - 17 Czerwca 2010, 09:53

Martva napisał/a
równymi wszystkimi pięcioma
To dają takie? :shock:
Kai - 17 Czerwca 2010, 17:03

Martva napisał/a
kretyńską konstrukcję pasków przez którą idealnie wypada mi mały palec.
Ooo, jestem normalna, Ciebie też to irytuje, więc nie jestem jedyna.

Martva, ale wczoraj metalowe kreacje widziałam. Mniam! I czemu Ciebie nie było?

shenra, większość człekokształtnych ma małe palce tylko trochę krótsze od pozostałych... :)

merula - 17 Czerwca 2010, 19:03

widać nie jestem normalna
Martva - 17 Czerwca 2010, 20:11

Ale gdyby te paski były wszyte trochę bardziej wąsko, to byłoby dobrze dla nierównopalczastych, a nie przeszkadzałoby równopalczastym.
shenra - 17 Czerwca 2010, 23:08

Kai napisał/a
shenra, większość człekokształtnych ma małe palce tylko trochę krótsze od pozostałych...
Wiem, ale nie równe ;P:
Martva - 18 Czerwca 2010, 21:34

Znalazłam dziś robaka w bananie. A nie jadłam go normalnie, tylko obierałam i kroiłam w plasterki, na szczęście. Znaczy banana, nie robaka. Fuj.

Poza zestawem ćwiczeń na brzuch, pośladki i nogi zrobiłam dziś z rozpędu na ręce. Strasznie mnie bawi gość prowadzący, jest megapozytywny :D Wczoraj oglądałam odchudzaniowe suplementy diety, ale 90% było opartych na błonniku i to bez sensu, bo czego jak czego, ale błonnika szamam mnóstwo.

May - 18 Czerwca 2010, 21:44

Ale jestes dzielna!

A ja mam w domu inwazje szczypawek, w trakcie naszych wakacji wlasciciel zrobil remont i pojawily sie szczypawy... Ktos wie jak sie dranstwa pozbyc?

Partner forum