Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
Nina Wum - 20 Lutego 2013, 20:53
Cytat
Ufff... Bo już myślałam, że coś ze mną nie tak: ani Colin mi się nie podoba, ani Leonardo, ani nawet Johnny Depp.
Nureczko, nie jesteś w tym sama - żadnego z powyższych cukierasków nie znajduję powabnym. Młody Clint Eastwood albo Mifune - to były fizjonomie...Dunadan - 20 Lutego 2013, 21:00
Nina Wum napisał/a
Teraz lepiej
Było tak od razu... Magnis - 20 Lutego 2013, 22:25 Filip z konopi
Polska komedia z gwiazdorską obsadą gdzie zagrali młody Bończak, Korsakówna, Pawlik, Dykiel, Krafftówna, Kopiczyński, Jan Himilsbach, Gołas, Wiesław Drzewicz (znany z głosu podkładającego pod postać Gargamela) i czwórka kabareciarzy z kabaretu Tey czyli Laskowik, Smoleń, Schubert, Osipowicz. Film zabawny, na którym bawiłem się fajnie i ogląda się przyjemnie.ilcattivo13 - 20 Lutego 2013, 23:33 "The Grey". Mocny, trzymający w napięciu thriller z dobrymi aktorami, klimatyczną muzyką i fajnymi zdjęciami.
Z drugiej strony, nielogiczny i głupi jak kulka z łożyska i tylko niewiele jest pod tym względem lepszy od "Na krawędzi" ze Sly'em. Ale to chyba prawie wszystkie amerykańskie filmy z lodem w tle tak mają...
Mimo to, daję 7/10.
A najmocniejszy był moment, kiedy
Spoiler:
już zgasiłem światło, puściłem film na rzutnik i podkręciłem głośniki, aż mi się zaczęło wydawać, że słyszę dźwięki, które leciały niby w czasie napisów. Wtedy się odwróciłem w stronę kanapy, a tu nagle jak coś nie ryknie mi za plecami PRZETRWANIE. Normalnie zdrowo mało gaci nie zbrązowiłem
Dunadan - 20 Lutego 2013, 23:49 Silnt Hill Revelations mam takie wrażenie że za film wzięła się banda debili która na kilka chwil oddała produkcję w ręce osób które doskonale znają serię i wiedzą jak kręcić film. Wątki z oryginalnej fabuły jakoś dziwnie powyrywane, miejscami ma to sens ale miejscami jest tragicznie, zwłaszcza pod koniec... tragicznie zagrana Cloudia. Fajny Leonard no ale jak inaczej mógłby zagrać McDowell bez sensu Vincent który tylko psuł atmosferę... w ogóle brakowało mi tego onirycznego klimatu... no i w ogóle. Wyszła strasznie przeciętna słabizna a przecież tak ciekawy scenariusz podany na tacy... i to dosłownie, bardzo dosłownie.
Włączyłem sobie właśnie soundtrack z SH3 ( na pdstawie którego oparty jest film ) bo nawet nie można było posłuchać czystego Yamaoki w filmie tylko jakieś durne hollywoodzkie ( na szczęście nie dubstepowe) miksy... o, to np.: http://www.youtube.com/watch?v=yfJAooq3mTg#
A to leciało z napisami końcowymi, na szczęście niezmienione bo to kapitalny kawałek: http://youtu.be/jiY6cN1p2PE
Tyci spoiler:
Epilog w gruncie rzeczy bardzo mi się spodobał bo był fenomenalnym wprowadzeniem do (możliwej) ekranizacji najlepszej moim zdaniem części SH tj cz. 2. Pomyślałem ze super, może ktoś to sensownie ogarnie bo to taka mocno psychologiczna fabuła, poza tym Boromir REWELACYJNIE by pasował do roli Sunderlanda. Ale nie... na koniec dowalić musieli nawiązanie do SH: Downpour - aż boję się co będą chcieli kombinować w ew. kolejnej części...
PS: I Heather była ciut za mało seksowna
shenra - 21 Lutego 2013, 04:59 The Magic Mike - generalnie film strasznie słaby, ale przynajmniej nagie męskie klaty były.Fidel-F2 - 21 Lutego 2013, 08:36 Hans Kloss. Stawka większa niż śmierć Z jakimś tam rozmachem, są przyjemne momenty ale są i żenujące. Masa uproszczeń i fastrygi. Lepiej sobie darować.Fidel-F2 - 21 Lutego 2013, 15:17 Whisky dla aniołów / The Angels' Share O rany, jaka piękna rzecz. Cudeńko. Bezwzględnie trzeba to zobaczyć.Witchma - 21 Lutego 2013, 15:52 Fidel, a nie mówiłam? Fidel-F2 - 21 Lutego 2013, 18:58 Słoń / Elephant Skąd się biorą strzelaniny w amerykańskich szkołach. Interesujący formalnie (ale bez szczególnych udziwnień), robi wrażenie. Nie zawadzi zobaczyć.Matrim - 21 Lutego 2013, 19:35 The Best Exotic Marigold Hotel
Przyjemna opowieść o kilkorgu brytyjskich emerytach, którzy jesień życia postanawiają (lub zostają postanowieni) spędzić w Indiach. Jest i Judy Dench, jest Tom Wilkinson i Bill Nighy, jest Dev "Slumdog" Patel. I rewelacyjna Maggie Smith
Przyzwoity film.ihan - 21 Lutego 2013, 23:51
Chal-Chenet napisał/a
shenra napisał/a
Possession nawet przyzwoity horrorek, z tym że z początku nieco się ciągnie. No i ładnie to cuś po naszemu gada
Zjem Twoje serce! było urocze.
Urocze to było: co to będzie, co to będzie, tyle grzybków w trawie siędzie Lis Rudy - 22 Lutego 2013, 13:22 "Jutro nie umiera nigdy" z cyklu o Bondzie.
Pierce Brosnan żondzi
Świetne teksty Bonda plus rozkoszna dla oka rozpierdzielanka wszystkiego. No i Miss Moneypenny beznadziejnie zakochana w Jamesie.
Znakomite, na granicy przerysowania.joe_cool - 22 Lutego 2013, 23:03 Hanna - mam nieco mieszane uczucia. Film fajnie zrobiony, fajni aktorzy, ale fabuła jakaś taka... no nie wiem... wybrakowana? Ale generalnie można obejrzeć.Dunadan - 22 Lutego 2013, 23:23
joe_cool napisał/a
Hanna - mam nieco mieszane uczucia. Film fajnie zrobiony, fajni aktorzy, ale fabuła jakaś taka... no nie wiem... wybrakowana? Ale generalnie można obejrzeć.
Mam identyczne spostrzeżenia. Pierwsza połowa filmu jest rewelacyjna, potem robi się słabo... i rewelacyjna muzyka Chemical Brothers: http://youtu.be/hT4mpQAHDBcjoe_cool - 22 Lutego 2013, 23:39 Muzyka jest super, to fakt.shenra - 23 Lutego 2013, 03:58 Journey to The Mysterious Island sympatyczne.jewgienij - 23 Lutego 2013, 17:40 Wszystko o mojej matce, po raz drugi.
Film bezdyskusyjnie błyskotliwy, ale nie o tym.
Obejrzałem go pierwszy raz kilka lat temu i też mi się podobał. Teraz widzę, jak wiele z niego zapomniałem, całe sceny wyleciały ze mnie, mimo że wtedy na mnie robiły nie mniejsze wrażenie.
Albo ten film oszukuje, albo dobre kino trzeba oglądać i odświeżać non stop, bo mózg to sito, większość wypływa.hijo - 24 Lutego 2013, 10:41 Nowy Conan barbarzyńca Pierwsze 15 minut fajne z jakąś tam fabułą. A potem nagle jakieś miasta, jakaś twierdza i jaskinia. J.b, d.p, c..l i film się skończył. Senariusz strasznie dziurawy, fragmenty filmu nie trzymają się kupy.
Spoiler:
Po co przedzierał się przez twierdzę tego złego, skoro i tak z niej musiał pójść do jaskini.
Od strony wizualnej kilka ładnych widoczków, ale emo-conan w spódnicy psuje wszystko. Kiepsko.ilcattivo13 - 24 Lutego 2013, 16:14 hijo - on jest normalny zdrowy transzszekszualiszta, a nie żadem emo hijo - 24 Lutego 2013, 16:20 ilcattivo13, cycki, akurat w tym filmie były na właściwym miejscu i conan na shemale'a nie wyglądał. Mnie te podkolorowane na ciemno oczy i brwi tak jakoś emowato wyglądały. W prawdzie nie było tak emowato jak w Grze o tron, jednak dla mnie to emo-conan jest.ilcattivo13 - 24 Lutego 2013, 16:30 sorki, pomyliłem się Zamiast "traszszekszualiszta" powinno być "metroszekszualiszta" hijo - 24 Lutego 2013, 16:32
ilcattivo13 napisał/a
metroszekszualiszta
No to już bardziej. Ale zobacz jaki ladny oksymoron nam wyszedł: metroseksualny barbarzyńca ilcattivo13 - 24 Lutego 2013, 16:40 Oksymoron ładny, ale film do d... hijo - 24 Lutego 2013, 16:42
ilcattivo13 napisał/a
ładny, ale film do d...
Ja bym sobie tym tyłka nie wytarł. Bardziej pasuje nowomodne "z d...".ilcattivo13 - 24 Lutego 2013, 16:43 bez oporów przychylam się do Twojej opinii hijo - 24 Lutego 2013, 17:23 ilcattivo13, w pierwszej chwili przeczytałem; bez oporów pochylam się. Co w kontekście... no Magnis - 24 Lutego 2013, 19:55 Pandorum - bardzo dobry horror SF. Zaletą jest przede wszystkim szybka akcja bo ciągle się coś dzieje. Do tego lokacje na statku gdzie częściej panuje mrok niż jest jasno co pozwala nieraz zbudować mroczny klimat. Co chcieć więcej jest ciekawa historia, mroczno oraz zagrany został znakomicie. Oglądało mi się fajnie i mi się podobał.ilcattivo13 - 24 Lutego 2013, 21:36 hijo - rzekłbym, że głodnemu chleb na myśli, ale muszę Cię rozczarować - nie zadaję się z żonatymi mesiash - 25 Lutego 2013, 12:54 Les Miserables za mną. Uwielbiam musicale i ten mnie nie rozczarował. Aż dziwne że nominowany był Hugh Jackman a nie Russel Crowe, ale ja to w ogóle chyba nie myślę jak ogół, bo mi się rola i sposób w jaki zagrała Anne Hathaway kompletnie nie podobały, a tutaj Oskara dostała. Pięknie śpiewała Cosette (Amanda Seyfried), ale wg mnie ładniejsza była aktorka grająca Eponine, i miała raczej za duży biust, bo przy obwiązywaniu niespecjalnie dało to efekt. Najbardziej chyba z całego filmu podobało mi się to, że przy każdej scenie utwierdzałem się w przekonaniu że w Romie zrobili to równie fajnie! Daję 9/10 w skali filmowej, i umieszczam w top10 musicali.
Niestety w weekend sięgnąłem też po ostatnią część Zmierzchu. Fatalny film. Najgorsza reżyseria w całej serii. Mam wrażenie że fakt iż nikt nie grał porządnie w tym filmie to właściwie wizja reżysera, a nie takie widzimisię aktorów. Michael Sheen trochę ratował całość, tak samo małe zaskoczenie pod koniec, ale przy takim potencjale ten film zasługuje tylko na 1,5/10.