To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas cieszy

shenra - 13 Wrzeœśnia 2011, 19:19

ilcattivo13 napisał/a
każdy sposób dobry, żeby głuszyć ryby i nie pójść siedzieć za kłusownictwo
Ojtam, ojtam.
Cytat
a gdzie foty?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Znowu się wczoraj wyszalała, a obiecywałam sobie, że siądę tylko z piwkiem, a nie będę dancingować i znów zamykać knajpę bladym świtem :mrgreen:

Kai - 13 Wrzeœśnia 2011, 19:32

Naprawdę współpraca z wydawnictwem się rozkręca :D
mBiko - 13 Wrzeœśnia 2011, 20:26

Znalazłem możliwość obejrzenia wszystkich meczy Pucharu Świata w rugby.
merula - 13 Wrzeœśnia 2011, 20:41

nieźleś to sobie wymyślił :wink:
mBiko - 13 Wrzeœśnia 2011, 20:54

W brew pozorom merula to nie ja. Polsat sport transmituje tylko niektóre mecze, a biorąc pod uwagę, że turniej odbywa się w Nowej Zelandii to godziny nie należą do najbardziej przyjaznych. Wszystkie spotkania można obejrzeć na oficjalnej stronie RWC, z tym że 24 godziny po ich rozegraniu. Biorąc pod uwagę, że nasze media raczej nie śledzą tego wydarzenia, oglądam je prawie jak na żywo, pod warunkiem, że nie sprawdzę wcześniej wyników.
merula - 14 Wrzeœśnia 2011, 12:19

niezauważenie schudłam 6 kilosów, o ile waga mnie nie okłamuje. :D

chcę więcej :twisted:

Kruk Siwy - 14 Wrzeœśnia 2011, 12:55

No dobrze. Wkrótce utyjesz.
dalambert - 14 Wrzeœśnia 2011, 12:56

Kruk Siwy, Ale optymista :!: :wink:
Kruk Siwy - 14 Wrzeœśnia 2011, 12:57

No bo Łona
merula napisał/a
chcę więcej
!
merula - 14 Wrzeœśnia 2011, 13:01

schuść więcej chcę, paskudo ;P:
Jedenastka - 14 Wrzeœśnia 2011, 13:02

merula napisał/a
niezauważenie schudłam 6 kilosów, o ile waga mnie nie okłamuje. :D
A właśnie. Miałam Ci powiedzieć, że to widać :) Zauważałam, gdy Cię ostatnio widziałam.
Kruk Siwy - 14 Wrzeœśnia 2011, 13:08

Czepliwy jestem dziś i pełen podziwu dla Jedenastki, że od pierwszego spojrzenia wydedukała prawdomówność wagi meruli, . Hihi
Jedenastka - 14 Wrzeœśnia 2011, 13:11

Czy to 6 czy inna cyfra to nie wiem Kruku.
Ale, że jest mniej meruli, odkryłam widząc jak przechadza się w osadzie Wikingów.

merula - 14 Wrzeœśnia 2011, 13:51

ha!
i jeszcze, trochę w ramach ucieczki przed inną robotą, zrobiłam porządek w papierach, poodnajdywałam różności, zrealizowałam zlecenia od mamy i jeszcze może w ramach rozpędu odwalę moduł szkoleniowy. prawie jestem z siebie dumna :D

Chal-Chenet - 14 Wrzeœśnia 2011, 15:51

Mnie też cieszy schudnięcie. 15 kg w dół, jestem zadowolony.
ketyow - 14 Wrzeœśnia 2011, 16:02

Chal-Chenet, stracileś nogi?
Ziemniak - 14 Wrzeœśnia 2011, 16:02

Chal, dawaj przepis :D
Chal-Chenet - 14 Wrzeœśnia 2011, 16:58

ketyow, tylko trochę brzucha. ;)
Ziemniak, Dukan. ;)

Ziemniak - 14 Wrzeœśnia 2011, 17:03

Ile czasu ci to zajęło?
Kai - 14 Wrzeœśnia 2011, 18:06

Chal-Chenet, teraz bardzo uważaj. Dukan jest zdradliwy. Kolega po pięknym schudnięciu trochę popuścił i jojo jak ta lala. Ale gratulacje. Ja walczę z 14 kilogramem i mam nadzieję na zwycięstwo, ale też chyba Dukanem pogonię, żeby było szybciej :D
Martva - 14 Wrzeœśnia 2011, 18:20

Kai, jednakowoż większość diet ma to do siebie ze trochę popuścisz i jojo jak ta lala ;)
Chal-Chenet - 14 Wrzeœśnia 2011, 19:18

Ziemniak, od maja. Drugi tydzień maja konkretnie.
Kai, wiem właśnie. Trochę łamię dietę, ale nie na tyle, by było jojo.

Kai - 14 Wrzeœśnia 2011, 19:19

No niestety, bo dieta to zmiana nawyków żywieniowych, na krótko lub na długo i w sumie chyba nie ma idealnej. Albo jesz co chcesz, albo chudniesz. Z tym, że niedoborowe szybciej kończą się jojo, niż niełączenia, albo typu Dukan.
Ilt - 14 Wrzeœśnia 2011, 19:37

Część dietetyków (nie podejmuję się zaopiniować czy większość, czy tylko grupa; w każdym razie na pewno The British Dietetic Association) sugeruje, że to jedna z najgorszych, najbardziej niezdrowych diet. No ale co kto lubi, co kto lubi.
merula - 14 Wrzeœśnia 2011, 19:57

No i Chal popsułeś mi radość :evil: :wink:
Ziemniak - 14 Wrzeœśnia 2011, 20:00

Ale przynajmniej działa :D Ludzie faszerują się tabletkami albo tasiemcami żeby schuść, i kiepsko im to wychodzi, więc Dukan nie jest taką najgorszą alternatywą.
Chal-Chenet - 14 Wrzeœśnia 2011, 20:27

Nie jest, trzeba się generalnie stosować do zaleceń i jest ok (przynajmniej w moim przypadku) Ponoć jak się stosuje, to nie ma jojo. Jeszcze nie wiem czy tak jest w istocie, na dniach zaczynam fazę stabilizującą, dam znać. :)

merula, ojtam, Ty osiągnęłaś to BEZ diety, to dla Ciebie większy szacun. ;)

Lynx - 14 Wrzeœśnia 2011, 21:30

Jestem za zmianą nawyków. Bez cudów, odstawiając tylko pieczywo i ziemniaczki, aczkolwiek nie ortodoksyjnie, od marca schudłam w sumie 10 kg. Zastąpiłam je zielskiem.
I to mnie też cieszy.

Kai - 15 Wrzeœśnia 2011, 18:51

Ilt napisał/a
jedna z najgorszych, najbardziej niezdrowych diet

O nie, gorsza jest dieta Atkinsa. Ale Dukan też nie jest ani zdrowy, ani bezpieczny na dłuższą metę.
IMHO są dwie grupy ludzi - ci, na których działa każda rygorystycznie przestrzegana dieta i ci, na których nie działa.
A diety wszystkie bez wyjątku - też IMHO - opierają się na ograniczeniu kalorii, tylko jedne robią to bardziej otwarcie, drugie bardziej skrycie, a trzecie dorabiają filozofię.
Weźmy Montignaca, bo w tym jestem lepiej obeznana - mamy porcję ziemniaki + surówka + mięso, jeśli wyeliminujemy ziemniaki zastępując je podwójną porcją surówki, wyzbędziemy się mąki w sosie (bo przecież nie można tłuszczów z węglami) to policzcie sobie, ile kcal zaoszczędzamy na jednym posiłku. Kanapka bez masła, z twarogiem 0% i warzywami - trochę mniej kcal niż ta sama kanapka z szynką. Jedyna zaleta to promowanie mniej oczyszczonej, mniej przetworzonej żywności. Ale jest skuteczna i smaczna.

A co do tych, którzy mimo diet nie chudną - czas się zbadać.

No ja też się cieszę, po przejściu na ścisłe MM od poniedziałku tracę wodę, czyli 1,5 kilo.

merula - 15 Wrzeœśnia 2011, 21:42

zagraliśmy rodzinnie w Ciapągi :D

Partner forum