To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Ziemniak - 9 Lutego 2013, 20:09

Tucker and Dale vs Evil - rewelka. Dawno nie oglądałem tak dobrej czarnej komedii :twisted:
Magnis - 9 Lutego 2013, 22:11

Ziemniak napisał/a
Tucker and Dale vs Evil - rewelka. Dawno nie oglądałem tak dobrej czarnej komedii :twisted:

Dla mnie powyżej średniej, ale za schemat z zabójcą, ponieważ się domyśliłem kto, co i jak już na początku filmu i jak się on potoczy. Zaskoczenia za bardzo nie ma bo już nie chodzi znowu o nastolatków kontra zabójca tylko jest odwrotnie. Ogólnie można obejrzeć i nawet w pewnych momentach całkiem fajny z humorem tylko czasami miałem wrażenie, że reżyser za bardzo czerwienią rzuca :wink: .

Chal-Chenet - 10 Lutego 2013, 23:01

Silent Hill: Revelation

Cienizna niestety. Spodziewałem się dużo więcej. Mało sensu, sporo niezamierzonej zapewne żenady.
3/10

Resident Evil: Retribution

Lepsza część niż mizerna czwórka, ale wciąż nie jest najlepiej. Dużo akcji, mało sensu.
Najlepsze wrażenie sprawiał początek.
W szóstce szykuje się jeszcze bardziej bezmyślna rozwałka, ale z drugiej strony są nikłe przesłanki, że może nawiąże to klimatem do najlepszej w serii dwójki.
5/10

marekz - 10 Lutego 2013, 23:41

Nie oglądaj się (2009)
W miarę niebanalna fabuła i Sophie Marceau. Thriller (przynajmniej ja tak sobie wyobrażam rasowy thriller). Ciekawa rzecz.

[7/10]

ilcattivo13 - 11 Lutego 2013, 00:00

"Kon-Tiki". Historia Thora Heyerdahla i jego towarzyszy, którzy w 1947 roku tratwą z balsy przepłynęli trasę z Peru na wyspy Polinezji.

Świetny, niegłupi scenariusz, kapitalni aktorzy, przepiękne zdjęcia, spora ilość przyprawiających o palpitacje momentów i dobrze dobrana muzyka. Przy takim miksie nie przeszkadzały mi nawet "skróty myślowe" twórców i okazyjne, drobne przekłamywanie faktów.

W pełni zasłużone 9/10

shenra - 11 Lutego 2013, 00:56

Siedmiu psychopatów. Bez Colina ten film byłby znacznie lepszy. Poza tym miodzio.
Memento - 11 Lutego 2013, 19:27

Drogówka - mocne. Ja chcę horror od Smarzowskiego! 9/10.

ilcattivo13 napisał/a
Siedmiu psychopatów. Takie filmowe niewiadomoco. Daję 3/10.

Nie znasz się. ;P:

ilcattivo13 - 11 Lutego 2013, 21:07

Gdyby nie Walken, to nawet tych trzech bym nie dał :wink:

"Baby są jakieś inne". Tru, tru... :roll: A poza tym, że film mądry i z przesłaniem, to jeszcze dobrze mi się na nim spało :mrgreen:

ilcattivo13 - 12 Lutego 2013, 22:51

"War of the Arrows". Taki trochę Rambo, tylko w klimatach koreańsko-mandżurskich. I z dobre trzysta lat temu. Dużo strzelania z łuków, troszkę z kusz i sporadycznie z dzid. W przerwach szlachtowanie.

Jak na mój gust, ździebko zbyt ckliwe i za dużo akcji typu "zabili go i uciekł". Ale oglądało się nieźle. 6/10

Witchma - 13 Lutego 2013, 13:41

Drogówka - lubię filmy odważne. I dobrze zagrane. I dopracowane.
Dunadan - 13 Lutego 2013, 15:53

Witchma, Memento, i in. co oglądali - napiszcie coś więcej o drogówce, mam darmowy bilet do kina, naprawdę warto? ;)
Witchma - 13 Lutego 2013, 16:13

Dunadan, jeżeli podobały Ci się wcześniejsze filmy Smarzowskiego, to ten też powinien Ci się spodobać. Jeśli żadnego nie widziałeś, to tym bardziej warto, żebyś się zapoznał z twórczością tego pana i sam wyrobił sobie zdanie. Sam film jest mroczny, ponury, brutalny, bezkompromisowy, choć muszę przyznać, że nie rozwałkował mnie tak jak "Dom zły".
hrabek - 13 Lutego 2013, 16:37

Bo Dom Zły to arcydzieło nie tylko polskiego, ale i światowego kina. I film życia Smarzowskiego i drugi taki już mu nigdy nie wyjdzie. Co nie znaczy, że ma przestać próbować.
Dunadan - 14 Lutego 2013, 12:29

Witchma napisał/a
nie rozwałkował mnie tak jak Dom zły.

Zacząłem Dom zły i nie zdzierżyłem. Miałęm nieodpowiedni nastrój. Do takich filmów trzeba mieć nastrój...

fealoce - 14 Lutego 2013, 13:03

To prawda, trzeba.
Ale warto.

ilcattivo13 - 14 Lutego 2013, 22:15

"Dziennik zakrapiany rumem". Bardzo niezłe. Momentami można skonać ze śmiechu. 7,7/10
Martva - 15 Lutego 2013, 21:34

Hansel i Gretel: Łowcy czarownic. Poszłam na zasadzie 'a pójdziesz z nami do kina?', nie czytałam żadnej recenzji, nie obejrzałam trailera, tylko plakat widziałam.
No i bawiłam się świetnie, znaczy nie należy się nastawiać na filozoficzny film o błyskotliwej fabule, natomiast jest ładnie (aktorzy, kostiumy, scenografia), jest postmodernizm, jest zabawa konwencją (btw sporo ostatnio baśni opowiedzianych na nowo, całkiem to lubię), jest radosna rozpierducha (mnóstwo latających odłamków rzeczy w 3D), i ach, Edward też jest. Jak dla mnie mogłoby być więcej cycków, współoglądacze byli usatysfakcjonowani, bo fajna broń i masa strzelania z różnych pomysłowych artefaktów. Jak człowiek pójdzie do kina nastawiony na patrzenie i rozrywkowanie, a nie myślenie, to powinien być usatysfakcjonowany.

shenra - 16 Lutego 2013, 00:22

Possession nawet przyzwoity horrorek, z tym że z początku nieco się ciągnie. No i ładnie "to cuś" po naszemu gada :D

House at the end of the street,
no mnie jakoś nie wzięło. Zdecydowanie szału nie było.

The Woman in Black, fajny motyw, zajefajne widoki, świetna posiadłość, niezły klimat... tylko po co ten Harry Potter tam był? :roll:

The Collection, radosna, niczym nieskrępowana rozpierducha :mrgreen:

Fidel-F2 - 16 Lutego 2013, 07:13

Martva napisał/a
Jak dla mnie mogłoby być więcej cycków
masz niedosyt w oglądaniu cycków
Martva - 16 Lutego 2013, 10:21

Nie że niedosyt, ale lubię ogólnie, to ładne zjawisko jest.
ihan - 16 Lutego 2013, 11:33

Zależy od wydania. Nie zawsze jest ładnym zjawiskiem.
Farin - 16 Lutego 2013, 11:34

Martva napisał/a
Nie że niedosyt, ale lubię ogólnie, to ładne zjawisko jest.
Dobrze gada !
Polać jej !

Edit: Ładny cycek nie jest zły!

Lis Rudy - 16 Lutego 2013, 12:42

Farin napisał/a
Ładny cycek nie jest zły!

A zabawa jest jeszcze lepsza, jak cycki są dwa i do tego oba ładne :D

shenra - 16 Lutego 2013, 21:52

Hotel Transylwania, sympatyczne. I nic poza tym.
joe_cool - 16 Lutego 2013, 22:55

Tajemnica Westerplatte
Nierówny film. Niektóre sceny dobre, niektóre bardzo dobre, od innych nieco zęby bolą. Nie mam pojęcia, co w filmie robi Szyc, bo pasuje tam jak pięść do nosa. I nie wiem, skąd oni wytrzasnęli tego Roberta Żołędziewskiego. Tak słabego aktora to już dawno nie widziałam... Ale generalnie nie nastawiałam się na jakieś arcydzieło (cóż, po ostatnich polskich filmach historycznych to nic dziwnego ;) ), więc w sumie nawet mi się podobało. A Raczek ze swoją krytyką to trochę pojechał, jak ktoś to trafnie ujął - gwiazdorzy ;)

hijo - 16 Lutego 2013, 23:41

Killer Elite porządne kino akcji, godne polecenia.
shenra - 17 Lutego 2013, 00:23

Resident Evil: Retribution - żenada.

Underworld Awakening nawet Kate już nie ratuje tej serii.

Detention zabawna opowiastka młodzieżowa.

Dredd mam mieszane uczucia. Trochę mi się podobało, a trochę nie.

Wreck it Ralph bardzo zacna kreskówka ;P:

Lis Rudy - 17 Lutego 2013, 08:36

Star Trek w reż. J.J. Abramsa
całkiem uczciwy prequel serii. Oglądałem bez jakichś bulóf egzystencjalnych i podobało mi się. Przyzwoite wprowadzenie w uniwersum ST i wyjaśnienie/pokazanie początków załogi USS Enterpise. Lekkim zgrzytem może być tylko kontrast jakościowy i technologiczny pomiędzy tym filmem a kolejnymi (chronologicznie starszymi) filmami. Nasuwa się analogia do "starych" i "nowych" Gwiezdnych Wojen.

shenra napisał/a
Resident Evil: Retribution - żenada

musi masz rację. Oglądałem, i (weź mnie zastrzel) raz że nie mam pojęcia o co chodziło a dwa że w ogóle już nie pamiętam filmu.

shenra napisał/a
Underworld Awakening nawet Kate już nie ratuje tej serii

nio.
Nawet czarny obcisły lateks Kate nie robi wrażenia :cry:

shenra - 17 Lutego 2013, 14:50

Lis Rudy, no niestety. Ani Kate, ani Mila już nie robią wrażenia. A technicznie tego typu "historyjki" można ładnie pociągnąć, szczególnie Underworld, bez robienia z tego kupy.
Magnis - 17 Lutego 2013, 15:45

Bo to jest na zasadzie, że coś zrobimy, a ludzie sami przyjdą by obejrzeć. Niestety RE : Afterlite to już była porażka. Resident Evil: Retribution chociaż nie oglądałem to słyszałem, że to również jest porażka od tych co widzieli. Tak samo z Underworld gdzie część pierwsza i druga bardzo fajna, a reszty już mi się nie chciało oglądać. Może kiedyś nadrobię.

Partner forum