Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
ilcattivo13 - 31 Stycznia 2013, 20:39
"Sleepy Hallow". Żeby normalny zdr... zagrypiony nieświeć musiał się cofać w czasie, żeby porządnego "Burtona" zobaczyć 8/10
Magnis - 31 Stycznia 2013, 21:04
ilcattivo13 - bo to bardzo dobry horror jest i już. Znajdziemy wszystko co najlepsze u Burtona. Jest mroczno, jest czasami zabawnie i co do gry aktorskiej nie mam zastrzeżeń. Film oglądałem dawno temu, ale jak pomyślę o nim to kilka scen pamiętam do tej pory .
Szkoda, ze nie puszczają Soka z Żuka bo na nim się fantastycznie bawiłem .
ilcattivo13 - 31 Stycznia 2013, 21:27
Magnis - w "Mrocznych cieniach" też nie można mieć zastrzeżeń do aktorów, to też horror, też jest mrocznie i zabawnie (czasami), ale to już "nie je to" :/ Burton się skiepścił na starość i tyle :/
Edit:
Doczekałem się. "Rango". BR. Anglojęzyczna wersja reżyserska. Najlepsza animacja ever. 10/10
feralny por. - 2 Lutego 2013, 13:31
Diango - dobre, bardzo dobre. Znakomite zdjęcia, rewelacyjna muzyka, i genialny Christoff Waltz (dla niego samego warto ten film zobaczyć). Film po tarantinowsku przewrotny, balansujący momentami na granicy pastiszu i bardzo brutalny.
jewgienij - 2 Lutego 2013, 18:27
Źródło
Banalny melodramat ubrany w ładne szaty.
Plastycznie - piękny, myślowo głupi.
Nie wiem, co podkusiło reżysera, żeby w głównej roli męskiej obsadzić tak nieudolnego aktora jak Hugh Jackman.
Rachel Weisz ratuje kolegę, ale szkoda, że nie wspólgrali
Pretensjonalne do bólu, estetyka Rubika
shenra - 2 Lutego 2013, 19:18
Histeria - całkiem pozytywny film.
nemezis871 - 2 Lutego 2013, 19:50
Ja jakiś czas temu byłam na Atlasie Chmur, wolałabym najpierw przeczytać książkę, ale dorwałam ją dopiero teraz, a na film mieliśmy z chłopakiem darmowe vouchery, więc poszliśmy. Nie mogę się więc wypowiedzieć na temat tego jaką ekranizacją jest ale jakim film jest to już tak - sądzę, że film jest zrobiony dobrze pod względem technicznym (a nawet bardzo dobrze), świetna charakteryzacja, choć nie wiem czy są potrzebne te przebieranki... Jeśli zaś chodzi o wymowę, to jakoś nie powala głębią. Sądzę, że znacznie upłycono książkę, ale i tak warto obejrzeć.
odyKilka dni temu obejrzeliśmy też Świętych z Bostonu - w swoim gatunku, naprawdę niezłe, nawet się kilka razy pośmiałam, pomimo, że takie filmy lubię średnio.
A na dzisiejszy wieczór zaplanowałam sobie Mr Nobody - zobaczymy czy rzeczywiście takie świetne...
ilcattivo13 - 3 Lutego 2013, 00:33
"Dziedzictwo Bourne'a". Średnio-dobry sensacyjniak, ale... Gilroy to nie Greengrass. I to, że się pisze w grupie dobre scenariusze nie znaczy, że się umie równie dobrze samemu filmy kręcić. W rezultacie wszystko w "Dziedzictwie..." jest słabsze niż w poprzednich częściach Bourne'a. Czasami mocniej, czasami tylko ździebko, ale słabsze. Najbardziej się zawiodłem na Rennerze, bo zagrał bardziej na poziomie "Avengersów" niż "Hurt Locker" :/
I strasznie, ale to strasznie mnie wnerwiała finałowa scena pościgu. To już nawet nie był teledysk, tylko coś na poziomie amatorskich filmów z Sasquatchem w roli głównej
Daję 6,5/10. Albo nie - 6/10. Połówkę zabieram za końcówkę od czapy.
shenra - 3 Lutego 2013, 01:10
John Carter - szału nie było. Story jakich wiele. Ale kosmiczny pies z turbo doładowaniem ujął mnie za serce.
Dunadan - 3 Lutego 2013, 13:38
| jewgienij napisał/a | Źródło
Banalny melodramat
myślowo głupi.
tak nieudolnego aktora jak Hugh Jackman.
Pretensjonalne do bólu |
Uh, skrajnie różna opinia od mojej...
Martva - 3 Lutego 2013, 21:47
Iron sky i Armia ciemności. Bardzo złe filmy. Chichotałam na obu
Magnis - 3 Lutego 2013, 21:49
| Martva napisał/a | | Armia ciemności. |
Film Saima Raimiego i zarazem trzecia część Martwego zła?
Martva - 3 Lutego 2013, 21:55
A to jest jakaś inna Armia Ciemności?
Ja się nie znam, zostało mi to puszczone w ramach nadrabiania moich pulpowo-popkulturowych braków. Oczywiście nie widziałam poprzednich części.
Chal-Chenet - 3 Lutego 2013, 22:00
Django Unchained
Dobre, ale tylko tyle.
7/10
Luc du Lac - 3 Lutego 2013, 22:31
mi się Dziedzictwo B. podobało - fakt, gorsze nieco od podstawy Bourne'a a tylko trochę - Renner daje radę 7/10
Armia Ciemności - w swojej kategorii 10/10
Źródło - ale dokąd jedzie ten tramwaj, i jaka w ogóle to linia ?? 4/10
John Carter - wolałem Księżniczkę Marsa 6/10 ale widowiskowo
Hobbit - widziane w standardzie 3d - daje radę, ciut przydługie i mimo wszystko dość swobodna adaptacja Hobbita - 8,76
Agi - 3 Lutego 2013, 22:38
Luc du Lac, przeczytaj regulamin forum i zastosuj się.
dalambert - 3 Lutego 2013, 23:22
| Luc du Lac napisał/a | Źródło - ale dokąd jedzie ten tramwaj, i jaka w ogóle to linia ?? 4/10
|
Które "Źródło" to szwedzkie post bergmanowskie było wcale niezłe ?
nemezis871 - 4 Lutego 2013, 00:12
| Dunadan napisał/a | | jewgienij napisał/a | Źródło
Banalny melodramat
myślowo głupi.
Pretensjonalne do bólu |
Uh, skrajnie różna opinia od mojej... |
Ja mam wypośrodkowaną I podobnie o obejrzanym dzisiaj Mr Nobody. Można to uznać za przeintelektualizowane bzdury, można też się dopatrzeć jakiejś głębi. Wolę opcję drugą, bo nie chcę myśleć, że straciłam 2 godziny na oglądanie wytworyu urojonej fantazji reżysera
A tak na serio, to owszem jakieś tam przesłanie i głębia jest, gra aktorska też niczego sobie, choć tak chwalonego Leto moim zdaniem przebił dzieciak, który grał tę samą postać w wieku lat 15, ale momentami zamiast metafor mamy naprawdę jakieś naciągnięte i wydumane sceny i aż zbyt usilne proby wmówienia odbiorcy, że ten film jest INNY, jest mądry. Ogólnie mówiąc przyzwoite, bardzo dobrze zrobiony technicznie, a przynajmniej tak sądze, nie jestem kulturoznawcą po specjalizacji filmowej.
ilcattivo13 - 4 Lutego 2013, 03:06
| Martva napisał/a | | Armia Ciemności |
| Cytat | | Name's Ash. <przeładowanie giwery> Housewares |
Magnis - 4 Lutego 2013, 14:47
| Martva napisał/a | | A to jest jakaś inna Armia Ciemności? |
Jest to film i trzecia część Martwego zła wyreżyserowana przez samego Sama Raimego w rolach głównych Bruce Campbell . Bardzo fajny komediowy horror chociaż zależy jaką wersje oglądałaś
Jest może kiczowato, krew tryska i te teksty samego Asha po prostu fenomenalne. Oglądałem drugą część czyli Księgę demonów to normalnie nie mogłem ze śmiechu jak na tej części. Tylko w drugiej jest dużo więcej krwi niż w Armii ciemności.
Daje okładkę filmu żeby nie było niedomówień .
Martva - 4 Lutego 2013, 15:21
| Magnis napisał/a | Jest to film i trzecia część Martwego zła wyreżyserowana przez samego Sama Raimego w rolach głównych Bruce Campbell |
No to się pytam czy jest jeszcze jakaś inna, jeśli pytasz czy oglądałam to.
Widzieliśmy obie wersje, znaczy mój współoglądacz się zdziwił zakończeniem a potem mi pokazał na YT to drugie
jewgienij - 4 Lutego 2013, 16:23
| nemezis871 napisał/a | | Dunadan napisał/a | | jewgienij napisał/a | Źródło
Banalny melodramat
myślowo głupi.
Pretensjonalne do bólu |
Uh, skrajnie różna opinia od mojej... |
Ja mam wypośrodkowaną I podobnie o obejrzanym dzisiaj Mr Nobody. Można to uznać za przeintelektualizowane bzdury, można też się dopatrzeć jakiejś głębi. Wolę opcję drugą, bo nie chcę myśleć, że straciłam 2 godziny na oglądanie wytworyu urojonej fantazji reżysera |
Jeśli idzie o Źródło, to przeintelektualizowane na pewno nie jest
Wiem, że wielu widzów to zachwyciło, ja jednak nie kupuję - nie znoszę takich póz, kiedy ckliwy holiłudzki romans pozuje na traktat filozoficzny i niezbadane głębie, bo się nawrzuca do wora symboli wszelkich religii i panteistycznie się je wymiesza, przy akompaniamencie ciekawej skądinąd muzyki.
To dla mnie ten sam problem, co z literaturą Paulo Coelho
Spodziewałem się czegoś ciekawszego, ale wizualna forma pozwoliła to przełknąć.
Luc du Lac - 4 Lutego 2013, 20:43
| dalambert napisał/a | | Luc du Lac napisał/a | Źródło - ale dokąd jedzie ten tramwaj, i jaka w ogóle to linia ?? 4/10
|
Które Źródło to szwedzkie post bergmanowskie było wcale niezłe ? |
oczywiście Źródło do którego ostatnio pito Jackman/Weisz/Aronofsky
dalambert - 4 Lutego 2013, 22:30
| Cytat | oczywiście Źródło do którego ostatnio pito Jackman/Weisz/Aronofsky |
Nie znam, nie piłem
Luc du Lac - 4 Lutego 2013, 23:58
a wracając do głównego tematu:
Królewna Śnieżka i Łowca - film w rozkroku.
Reżyser lub producent nie wiedział jaki film chce zrobić - baśń dla dzieci i dorosłych czy też film fantasy na kanwie baśni.
no i Kristen Steward - kobieta o stalowej twarzy, damski Chuck Norris bezpółobrotu
ale mimo wszystko daje: prawie 7
ilcattivo13 - 5 Lutego 2013, 00:24
"Siedmiu psychopatów". Takie filmowe niewiadomoco. Daję 3/10 za aktorów i mokrą Abbie Cornish.
Zgaga - 5 Lutego 2013, 12:01
Drogówka
Dobre, mocne kino. Aczkolwiek daje trochę po głowie.
mesiash - 5 Lutego 2013, 12:41
Rurouni Kenshin, film na podstawie mangi / anime. Myślę że wszystkim fanom niezłego kina akcji, nieprzerysowanego do granic możliwości, bardziej w stylu Zatoichi'ego się spodoba. Aż chyba w sieci wynajdę trochę komiksów i zobaczymy czy da się to przeglądać.
Witchma - 5 Lutego 2013, 12:55
| Cytat | | Dobre, mocne kino. Aczkolwiek daje trochę po głowie. |
Ten reżyser chyba tak ma Ja się wybieram w przyszłym tygodniu.
ilcattivo13 - 5 Lutego 2013, 14:45
| Zgaga napisał/a | Drogówka
Dobre, mocne kino. Aczkolwiek daje trochę po głowie. |
Wczoraj była na nim grupka moich znajomych policjantów. Komentarz - "Totalnie wydumany film o polskiej Policji. Nawet 07 Zgłoś się lepiej oddawał realia" Jak to usłyszałem, to stwierdziłem, że też muszę go obejrzeć
|
|
|