To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas cieszy

Ziemniak - 28 Sierpnia 2011, 20:33

nureczka napisał/a
a bateria starcza na 3 dni

Pod warunkiem, że go nie używasz! ;P:

mBiko - 28 Sierpnia 2011, 20:33

bardzo miły i udany dzień w roli dobrego wujka.
Kai - 28 Sierpnia 2011, 20:55

nureczka, co to za model?
Kolega służbowo dostał LG P990. Cudowny fon, piękny, duży wyświetlacz, wszystkie bajery, jakie tylko sobie można wyobrazić i tylko drobiazg, nie da się z niego za chiny dzwonić, bo antena uszkodzona. :lol:
Mnie Satio przy dzwonieniu trzyma 4 dni, przy używaniu aparatu - 3. Więc może po prostu pewnych funkcji nie używaj, wyłącz itp.

Swoją drogą, jak sobie przypomnę, że mój W800i po 4 latach trzymał 8 dni to.... :evil:

Ontop: zamówiłam sobie Kindle'a :)

Lis Rudy - 28 Sierpnia 2011, 21:04

Kai, kocham telefony SE !!!
Używam ich od ~12-13 lat (jeszcze jako Ericksson) i uważam że są genialne, intuicyjne i trwałe. No i baterie !!!
Mam SE W995 i jestem w nim zakochany.

ilcattivo13 - 28 Sierpnia 2011, 21:11

nureczka napisał/a
Ozzborn, a mi się marzy telefon służący do dzwonienia. Wyłącznie do dzwonienia. Żeby ktoś mógł do mnie zadzwonić, a ja do niego. I tyle. Nic więcej

No to jak masz możliwość, to sobie zamów którąś z tych dostępnych tylko w USA motorolek, np. Motorolę Tundrę. Pod względem bajerów odstaje od badziewa sprzedawanego w naszych sklepach, ale pod względem praktyczności, zasięgu czy wytrzymałości nie ma sobie równych.

Ew. poszukaj na alledrogo starej motorolki V50 - miałem taką i muszę stwierdzić, że przez te piętnaście lat używania komórek nigdy nie spotkałem telefonu z równie mocnym nadajnikiem/odbiornikiem.

Ozzborn - 28 Sierpnia 2011, 21:38

ja akurat jestem dzwoniofobem - odbieram bardzo niechętnie, dzwonię tylko jak niebo wali mi się na głowę. oprócz smsów używam praktycznie tylko mp3 i budzika - innych funkcji sporadycznie. Bakteria trzyma porządnie - nawet do tygodnia, jak słucham intensywnie muzyki - koło 4 dni.
Nutzz - 28 Sierpnia 2011, 21:47

Nureczko, Sagem MyX1, serdecznie polecam.
Dzwonki tylko monofoniczne, brak wibracji, dzwonki i sygnały tylko standardowe, nie zapamiętuje wysłanych SMS, funkcji MMS tak samo jak i aparatu, kolorowego wyświetlacza czy innych 'bajerów' brak. I nie zamieniłbym go na żaden inny :) Telefon ma chyba z 10 lat a na tej samej od nowości baterii wciąż przy dość intensywnym użytkowaniu wytrzymuje około tygodnia. Jednocześnie jest prawie niezniszczalny, upuścisz go z 5 piętra - jeśli nie spadnie prosto na wyświetlacz to nic mu się nie stanie. Rozpadnie się na części które potem z powrotem poskładasz w działającą całość. Zamoczysz? Nie szkodzi, dzień spędzony na kaloryferze i działa jak nowy

Kasiek - 28 Sierpnia 2011, 21:49

A my sobie właśnie kupiliśmy Samsungi Galaxy S i cieszymy się jak dzieci z nowych zabawek :P Ja potrzebuję w telefonie dostępu do internetu, bo przez te objazdy w Lublinie (rozkopane ulice) wracam godzinę, to sobie przynajmniej wiadomości czytam, mam tam specjalną półkę do E-booków (jeeee), kalendarza (terminarza) bo nie mogę o wszystkim pamiętać, budzika, gier na długie podróże, SMSów i telefonu. :P
Kai - 28 Sierpnia 2011, 22:25

Lis Rudy napisał/a
Kai, kocham telefony SE !!!

Ja też, Lisie, ja też :)

Kasiek napisał/a
mam tam specjalną półkę do E-booków (jeeee),

Dla mnie i net i książki w telefonie to dość nieosiągalne dobro, bo potrzebuję naprawdę mocnych okularów, żeby coś doczytać.

ketyow - 28 Sierpnia 2011, 23:20

Ja tam mam niezniszczalny k800i i również uwielbiam SE. Zdjęcia robi świetne jak na komórkę, używam jako mp3, no i telefon. Dla mnie smartfony, jak choćby te samsungi galaxy S, to nieporozumienie. Nie w tej cenie. Wolałbym sobie kupić tablet. Zresztą bałbym się mieć telefon od samsunga.
merula - 29 Sierpnia 2011, 00:22

ketyow napisał/a
Zresztą bałbym się mieć telefon od samsunga.

a ja mam. dwa. i żyję ;P:

a mnie w sumie cieszy niespodziewany miły wieczór przy winku.
przed 22 nieśmiało zapukała sąsiadka i "zwabiła" nas do siebie pod pretekstem spożycia wina, choć miała chęć "wykorzystać" nas, bo potrzebowała pomocy ze sprzętem. a potem pogadaliśmy, popiliśmy i właśnie wróciłam. z ofertą opieki dla dzieci w ramach rewanżu :wink: :mrgreen:

Ziemniak - 29 Sierpnia 2011, 08:25

merula napisał/a
a ja mam. dwa. i żyję ;P:

+2 ;P:

ketyow masz jakieś dziwne uprzedzenia, samsungi nie są gorsze od innych, a w kilku przypadkach nawet lepsze :D Np. niezniszczalny B2100 :twisted:

Witchma - 29 Sierpnia 2011, 08:52

Lis Rudy napisał/a
Mam SE W995 i jestem w nim zakochany.

+1 :mrgreen:

nureczka - 29 Sierpnia 2011, 08:52

To czym mnie firma uszczęśliwiła to HTC Desire coś tam.
merula - 29 Sierpnia 2011, 08:58

ostatni SE rozczarował mnie po tym jak mu się zaczęła klawiatura odklejać. na razie będzie musiał poczekać na odzyskanie zaufania.
ketyow - 29 Sierpnia 2011, 08:58

Samsungów wraca do sklepu na gwarancję więcej nawet niż LG. Poza tym Samsung to złodziej patentowy, nagle zaczęli robić wszystko (tablety Samsunga są zakazane do sprzedaży praktycznie wszędzie, bo aż trzykrotnie przegrali w sądzie z Apple za kradzież ich technologii). O ile nie przyczepię się do TV (choć jakość nowych modeli spada, choćby z racji tego że matryce są gorzej podświetlane, bo z tego co wiem unia czy ktoś tam sobie znowu wymyślił, że tv mają być w klasie energetycznej A, bo inaczej kary i trzeba było część podświetlenia wywalić) to generalnie jakość jest rzeczownikiem, który z Samsungiem nie idzie w parze. Po tym co Samsung robi z laptopami mam po prostu wstręt do tej firmy, płodzenie takiego badziewia to policzek dla IT.

HP produkuje kupę szrotu, ale ten szrot przynajmniej cieszy oko estetyką, zawsze można z laptopa zrobić ramkę do zdjęć :wink:

Z tego wszystkiego zapomniałem: cieszy mnie, że nie boli mnie głowa, co za cudowne rzadkie uczucie.

Martva - 29 Sierpnia 2011, 09:00

Ale wiecie że był chyba temat o komórkach? ;P:
ketyow - 29 Sierpnia 2011, 09:03

Martva, a niech trafię na wzmiankę o źle dobranych stanikach w różowej landrynie ;P:
Lowenna - 29 Sierpnia 2011, 09:04

Delikatne zakwasy i wskazówka wagi :D
ketyow - 29 Sierpnia 2011, 09:06

Lowenna, urwała się? ;P:
Lowenna - 29 Sierpnia 2011, 09:07

ketyow, zrobiła obrót o 360 stopni :roll:
Ziemniak - 29 Sierpnia 2011, 09:09

ketyow napisał/a
Poza tym Samsung to złodziej patentowy,

A Apple to pewnie takie święte jest. A co do jakości, to sprzęt ma się psuć, najlepiej zaraz po gwarancji :mrgreen: żeby można było sprzedać nowy.

Martva - 29 Sierpnia 2011, 09:17

ketyow napisał/a
Martva, a niech trafię na wzmiankę o źle dobranych stanikach w różowej landrynie ;P:

E tam, staniki maja mnóstwo wspólnego z kobiecą atrakcyjnością, a wy się już nie cieszycie, tylko gadacie o telefonach ;P:

ketyow - 29 Sierpnia 2011, 09:18

Ziemniak, nie u każdego. Poza tym to głupota, jak mi się zepsuje jeden Samsung, to następnym razem kupię coś konkurencji - bezcelowe. A jednak takie HP właśnie tak funkcjonuje...
Kasiek - 29 Sierpnia 2011, 09:55

A to już kolejny Samsung, z którego jestem bardzo zadowolona. I tyle. Ilu ludzi, tyle głosów.
nureczka, jak Cię uszczęśliwili HTC Desire HD to ... hmm... no cóż... nieźli są :D Znaczy ważna jesteś :)

Mnie dziś uszczęśliwiło to, że 26 grudnia można w Lublinie wziąć ślub cywilny :)

merula - 29 Sierpnia 2011, 10:42

bardzo zacna data. i kiepsko potem zapomnieć :wink:
Kai - 29 Sierpnia 2011, 12:01

nureczka, to się nazywa dobrej firmy produkt najgorszy. Chyba. Wiesz, kiedy ktoś słyszy HTC to mu się uszka podnoszą i nieważne, że to poniżej przeciętny fon. Tak samo, jak Blackberry. Jest kilkanaście typów i nie wszystkie są dobre jakościowo.

Dwa dni urlopu na holtera. Brzydko wygląda, ogromnie przeszkadza, ale co wolne, to wolne, nie wybrzydzam :D

merula napisał/a
ostatni SE rozczarował mnie po tym jak mu się zaczęła klawiatura odklejać.

Trzeba było wybrać lepszy model. Każda firma robi dokładnie to samo - wypuszcza parę fajnych modeli za pieniądze, oraz całe mnóstwo badziewia za złotówkę. Mój W800i, w momencie zakupu topowy model, służy do dzisiaj z powodzeniem i robi nie gorsze zdjęcia niż Satio. Natomiast seria 900 zaskoczyła mnie szalenie negatywnie. Oba slidery, które miałam to była klęska.

Ziemniak - 29 Sierpnia 2011, 12:22

Zasadniczo slidery to porażka, nie wytrzymują tasiemki, a zamienniki... szkoda gadać
shenra - 29 Sierpnia 2011, 12:23

Ziemniak napisał/a
a zamienniki... szkoda gadać
Przeczytałam: a ziemniaki... szkoda gadać :mrgreen: Źle ze mną :mrgreen:
Fidel-F2 - 29 Sierpnia 2011, 12:27

Ziemniak napisał/a
Zasadniczo slidery to porażka, nie wytrzymują tasiemki, a zamienniki... szkoda gadać
no to miałem wyjątek

Partner forum