Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Co ciekawego u konkurencji słychać?
mdegorski - 26 Lutego 2010, 15:43
Ja też chcę, ja też chcę!
rybieudka - 27 Lutego 2010, 00:17
I ja, i ja
Virgo C. - 27 Lutego 2010, 18:41
I ja. Kupiłem dzisiaj wszystkie marcowe pisma i tylko F&SF mi brakuje do kompletu.
Virgo C. - 2 Marca 2010, 14:08
Na Katedrze ruszył plebiscyt Fantastyka 2009
Witchma - 3 Marca 2010, 08:54
Nikomu jeszcze nie udało się nabyć F&SF drogą kupna tradycyjnego?
Adanedhel - 3 Marca 2010, 09:36
Niet. Dzisiaj znów będę polował.
Witchma - 3 Marca 2010, 09:57
Ja i tak dopiero w piątek dotrę w okolice empiku, mam nadzieję, że do tego czasu zdążą dostarczyć.
rybieudka - 3 Marca 2010, 10:03
Gorzej jeśli zdążą nie tylko dostarczyć, ale i wykupić
Kruk Siwy - 3 Marca 2010, 10:13
Adres wydawcy znany, się wpadnie się wykupi i jeszcze szturchnie o większy nakład.
Virgo C. - 3 Marca 2010, 17:22
Dzisiaj nadal nie było
Witchma - 4 Marca 2010, 21:07
Jakieś wieści w kwestii F&SF?
rybieudka - 4 Marca 2010, 21:21
W sobotę odwiedzę ępik to sprawdzę.
xan4 - 4 Marca 2010, 21:37
Prenumeratorzy już prawie wszyscy dostali, piszę prawie, bo ja jeszcze nie dostałem, a szkoda, bo wyliczyłem, że to będzie dzisiaj, więc wczoraj w nocy kończyłem numer NF, aby spokojnie zasiąść nad F&SF.
W zastępstwie zacząłem czytać Zaksięgowanych, grzecznie poczekam aż przyjdzie.
mBiko - 4 Marca 2010, 21:38
Witchma napisał/a | Jakieś wieści w kwestii F&SF? |
Właśnie dzisiaj odebrałem, gdyby nie brak czasu już wczoraj cieszył bym się z posiadania pierwszego numeru. Wstępne, wizualne wrażenie bardzo pozytywne. Muszę przeorganizować kolejkę czasopism do przeczytania.
khamenei - 4 Marca 2010, 23:05
xan4, jak zrozumiałeś najnowsze opowiadanie Cyrana z "NF"? Dzisiaj czytałem je na półzmęczonego i nie zachwyciło mnie niczym, ale obawiam się, iż coś mi umknęło, gdyż nie do końca ogarnąłem motyw Golema (?); tego czegoś, z czym grali w jakąś tam grę.
Czy mi się wydaje, czy tekst to chwilowy spadek formy u autora? Pamiętam jego "Szybciej" - to wywarło na mnie nawet wrażenie swego czasu, a przy tym nowym jakoś powieki mi się kleiły :/.
Witchma - 5 Marca 2010, 08:19
Wejdę dzisiaj do empiku w takim razie.
xan4 - 5 Marca 2010, 08:31
khamenei, ja mam podobnie jak Ty. Wracam zmęczony, pobilansowy do domu i czytam, więc mogło mi coś uciec, ale uważam podobnie, że to spadek formy. Jakieś takie bezpłciowe mi się wydawało. Lubiłem opowiadania Cyrana, a to przeczytałem i tyle, nie ruszyło mnie. Za to Szyda (jego mały festiwal się zrobił ) lepszy niż w SFFiH.
O Newmanie i wilkołakach nie będę wspominał. Chociaż pomysł, że xxxxx jest wilkołakiem jest całkiem smaczny.
ihan - 5 Marca 2010, 10:48
F&SF w poniedziałek zapłaciłam prenumeratę, w czwartek (wczoraj) miałam. I jeszcze dostałam jako bonus książkę Powergraphu! Z oglądu: plus duży za rozsądna wielkośc literek i paradoksalnie za wcale nie biały papier. Bo nie czuję sie oszukana jako czytelnik, to znaczy płacę za literaturę, a nie za papier, puste miejsce na kartkach i inne bzdury. Kiedy przeczytam natomiast, to już nie mam pojęcia.
hrabek - 5 Marca 2010, 11:01
A jaką książkę, zapytam niedyskretnie? Bo słyszałem, że różne dają. Ja mam jedną, ale jak znam życie, to zamawiając prenumeratę właśnie ją bym dostał.
ihan - 5 Marca 2010, 11:05
Nowe idzie. Prenumeraty nie zamawiałam ze względu na książkę oczywiście, nawet nie wiedziałam, że jest taka opcja. Jak napisał Toudi na pewno przyda się im kasa na start.
hrabek - 5 Marca 2010, 11:11
No to już druga osoba z Nowe Idzie.
Właśnie doczytałem na ich stronie, że tylko pierwszych 50 prenumeratorów otrzyma książkę w prezencie. Zastanawiam się, czy już się limit wyczerpał. Jak wrócę do domu, to zadzwonię do nich i zapytam. Może rzeczywiście warto zaprenumerować...
EDIT: trzecia osoba z Nowe Idzie. I żadnych innych póki co. Zaczynam dostrzegać pewien wzór.
phenix - 5 Marca 2010, 11:16
Też dostałem Nowe Idzie. Trzeba będzie czytać podwójnie, skoro trochę ponad miesiąc temu ten zbiorek kupiłem.
hrabek - 5 Marca 2010, 11:23
Ja tam nie mam tego zbioru, więc gdybym miał zamówić prenumeratę, to akurat dla mnie byłaby to zaleta. Licznik na razie 4 osoby i wszystkie mają Nowe Idzie.
xan4 - 5 Marca 2010, 12:02
hrabek, z tego co wiem, to był jeszcze Kameleon Kosika i Wegner.
NasirWizz - 5 Marca 2010, 12:55
Witam!
Jako, że wczoraj byłem na spotkaniu z p. Stasiukiem i miałem dużo nauki piszę dopiero dziś.
Więc wczoraj dostałem prenumeratę F&SF + książkę Mars z dedykacją i autografem p. Kosika.
Też chciałbym Nowe Idzie ale autograf był dla mnie cenniejszy.
Kilka słów o piśmie:
a) dużo stron
b) korzystny format "książkowy"
c) druk "do czytania"
Bez lektury oceniam go na 6!
Pozdrawiam.
Zgaga - 5 Marca 2010, 13:05
NasirWizz, tym Stasiukiem od "Opowieści galiscyjskich", "Dukli", "Białego Kruka" itd.? Jeżeli tak - zazdroszczę. Lubię, jak facet opowiada.
NasirWizz - 5 Marca 2010, 13:39
Zgaga napisał/a | NasirWizz, tym Stasiukiem od Opowieści galiscyjskich, Dukli, Białego Kruka itd.? Jeżeli tak - zazdroszczę. Lubię, jak facet opowiada. |
Tak tym Stasiukiem. Było bardzo fajnie Zważając że był profesor Jerzy Jarzębski
który złożył podpis na swoim artykule w "Fiasko" Lema.
/edit/ Ja akurat Stasiuka mam "Dziewięć" oraz "Taksim". Lubie biały kolor
mBiko - 5 Marca 2010, 20:43
Przelotnie byłem w Empiku i na razie nie ma.
Anonymous - 5 Marca 2010, 20:51
AFAIK są problemy z dystrybucją.
Bin Laudan - 5 Marca 2010, 20:58
To znaczy? Będzie dostępne tylko w prenumeracie?
|
|
|