Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane
Adashi - 29 Lipca 2009, 10:37
dalambert, a co chcesz od jego występu w 1612, chyba jako jedyny aktor w tym filmie gra porządnie. Poza tym Huncagę w nowym Janosiku to grał już właściwie wcześniej, bo produkcja ruszyła w 2002-2003. Wiedźmina też by trzeba zaliczyć do jego ról bohaterów niejednoznacznych.
Gustaw G.Garuga - 29 Lipca 2009, 13:33
Gdyby w 1612 hetmana zamiast Żebrowskiego zagrał np. jakiś nie-Polak (jak w Tarasie Bulbie Litwin wojewodę Mazowieckiego), film podejrzewam byłby już całkiem do kitu. A tak - mamy przynajmniej jednego pełnokrwistego (choć dość głupawego) bohatera. Żebrowski do takich mroczniejszych ról po prostu pasuje. Podejrzewam, że w Janosiku może przyćmić głównego bohatera
Ziuta - 31 Lipca 2009, 21:27
Zrobili. Jak Boga kocham, zrobili.
http://www.powstanie44-film.pl/
Na film wpadłem wczoraj przez przypadek. Na Onecie cytowali Życie Warszawy, które z kolei psioczyło, że jak wszyscy chcą robić film o Powstaniu, tak nikt nie robi. I, między wierszami nieomal, wtrącili o Sierpniowym niebie. Że jako jedyne powstało.
Szybko wrzuciłem gugla. Było trochę informacji i jedno zdjęcie. Dziś przypadkowo odkryłem via Gildia.pl stronę oficjalną filmu.
Machulski planuje fresk za 70mln, Komasa ograniczył się do marnych 12mln i miał nawet kręcić już w to lato, ale go dopadł kryzys. W międzyczasie wyskoczył Bagiński z Hardkorem. Zaś gdzieś z boku przyszło to coś.
Wielkiej batalistyki spodziewać się nie należy. Bida filmy tez są dobre, byleby z tą bidą nie przeholowali. Trochę się boję ale i trzymam kciuki.
I chyba im licznik na stronie źle działa.
Adashi - 3 Sierpnia 2009, 19:10
Moon Może być kawał dobrego kina sf.
I wspomniana przez NURSa w poster quizie Valhalla Rising
Zapowiada się ciekawie.
Dunadan - 3 Sierpnia 2009, 20:31
Stało się...
Tron Legacy
http://www.apple.com/trailers/disney/tronlegacy/
Jaden Kast - 3 Sierpnia 2009, 23:59
Moon zapowiada się ciekawie, ale w tej zapowiedzi trochę boję się jej końcówki, a dokładniej, że tak czy inaczej skończą ten film jak standardowy film akcji z wybuchami i ucieczkami.
gudrun - 4 Sierpnia 2009, 06:54
Gdy byłam w kinie na ostatnim Potterze, pokazywali zapowiedź jakiegoś filmu o trollach na podstawie jakiejś książki. Czy ktoś może widział coś podobnego i pamięta, co to był za film i o jaką książkę chodzi? W trailerze było widać chłopca niesionego przez trolla, a potem całe stadko takich trolli wyglądających trochę jak Wielka Stopa.
Stormbringer - 4 Sierpnia 2009, 07:16
Chodzi pewnie o "Gdzie mieszkają dzikie stwory" (oryg. Where The Wild Things Are), ekranizację kilkunastostronicowej książeczki Maurice'a Sendaka. Reżyseruje Spike Jonze, gość od "Być jak John Malkovich" i "Adaptacji".
gudrun - 4 Sierpnia 2009, 07:23
o, dzięki
Stormbringer - 4 Sierpnia 2009, 07:24
Ależ proszę.
NURS - 4 Sierpnia 2009, 08:42
Jaden Kast napisał/a | Moon zapowiada się ciekawie, ale w tej zapowiedzi trochę boję się jej końcówki, a dokładniej, że tak czy inaczej skończą ten film jak standardowy film akcji z wybuchami i ucieczkami. |
leciał w kinach w USA z bardzo marnym wynikiem. więc raczej wybuchów nie było.
Jaden Kast - 4 Sierpnia 2009, 11:09
NURS jeśli mówimy o bardzo słabym wyniku kasowym, to rzeczwiście może to być argument za tym, że film jednak posiada trochę głębi.
No i ocena 8,3 na IMDb przy 4700 głosach też jest bardzo budująca. Tylko czy ja dobrze widzę, że film nie będzie miał premiery w Polsce (przynajmniej nie w najbliższym czasie)?
Stormbringer - 4 Sierpnia 2009, 11:22
Wiadomo już, kto zagra Catelyn Stark w serialowej "Grze o tron".
dalambert - 4 Sierpnia 2009, 11:35
Stormbringer, a wiadomo cos, ze się tak na boku zapytam, kiedy wreszcie ciąg dalszy powieści pan Martin wydać raczy ?
NURS - 4 Sierpnia 2009, 11:44
Nie offtopuj dalambercie.
dalambert - 4 Sierpnia 2009, 11:52
NURS, to może zapytać w książkach oczekiwanych ? O ile takie poletko mamy ?
ilcattivo13 - 4 Sierpnia 2009, 11:54
Jaden Kast napisał/a | Tylko czy ja dobrze widzę, że film nie będzie miał premiery w Polsce (przynajmniej nie w najbliższym czasie)? |
i znowu się zacznie dyskusja na temat piractwa
Agi - 4 Sierpnia 2009, 12:20
dalambert napisał/a | NURS, to może zapytać w książkach oczekiwanych ? O ile takie poletko mamy ? |
I owszem dalambercie, mamy.
Dunadan - 4 Sierpnia 2009, 21:21
Jakoś nikt nie "podnieca" się sequelem do Trona? jak dal mnie to filmowa wiadomość roku niemal.
Stormbringer - 5 Sierpnia 2009, 15:54
"Tron" jak "Tron" - póki nie pokażą czegoś naprawdę intrygującego, będę ten projekt traktował jak odgrzewanego kotleta.
Pojawił się natomiast zwiastun najnowszego filmu Petera Jacksona, czyli ekranizacji Nostalgii anioła.
Virgo C. - 5 Sierpnia 2009, 16:04
O kolejnym odgrzewanym kotlecie właśnie się dowiedziałem - remake Wejścia smoka będzie
Karl - 5 Sierpnia 2009, 16:07
Virgo C. napisał/a | O kolejnym odgrzewanym kotlecie właśnie się dowiedziałem - remake Wejścia smoka będzie |
KRYZYS jest, w branży filmowej w USA właśnie to tak wygląda - zamiast czegoś nowego, odgrzewane kotlety.
Stormbringer - 5 Sierpnia 2009, 16:07
Komuś za Oceanem jak zwykle się nudzi.
Virgo C. - 5 Sierpnia 2009, 16:17
Ano
Tak ma wyglądać nowy Bruce Lee:
Fota z filmu Ninja Assassins
dalambert - 5 Sierpnia 2009, 17:58
Virgo C. napisał/a | Tak ma wyglądać nowy Bruce Lee: |
I znowu naajpierw będzie kopał, a potem myślał, albo i nie
Dunadan - 5 Sierpnia 2009, 21:15
Stormbringer napisał/a | Tron jak Tron - póki nie pokażą czegoś naprawdę intrygującego, będę ten projekt traktował jak odgrzewanego kotleta. . |
Bo ja wiem, na mnie trailer zrobił wrażenie - wizualnie zapowiada się fantastyczny film, rezsty można się tylko domyślać. Tak czy inaczej nie wygląda mi to na odgrzewany kotlet. Pierwsza wersja trailera pojawiła się na Cominconie rok temu - był to taki 'concept-art' mający pokazać i namówić Disneya, że można zrobić znowu fajny film w starej konwencji ( wtedy roboczy tytuł to był Tron 2.0 ). Jak widać udało się. Jak widać może być fajny film. Pierwszy Trin swego czasu zrobił na mnie ogromne wrażenie
Virgo C. - 5 Sierpnia 2009, 21:17
To co powiesz o tym ?
Dunadan - 5 Sierpnia 2009, 21:32
Virgo C., eee... dziwadło jakies straszne
ilcattivo13 - 6 Sierpnia 2009, 17:22
wygląda, jakby Terry Gilliam maczał w tym paluchy
Virgo C. - 7 Sierpnia 2009, 08:55
@Dun
Czemu dziwadło ? Steampunk połączony z typowym angielskim humorem. Ja to kupuje w ciemno
@Ilcattivo
Prawie. Film robi jego nadworny spec od efektów specjalnych
Poza tym pojawił się nowy trailer Zombieland. Ja już chcę ten film
|
|
|