Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
feralny por. - 9 Grudnia 2012, 11:13
Tropiciel - pomysł może i niezły, warstwa wizualna też niczego sobie, ale za to fabuła leży i kwiczy. film po prostu nudny, przewidywalny i za długi o co najmniej godzinę. Ledwie doczekałem do końca.
merula - 9 Grudnia 2012, 11:46
John Carter - nie porwał mnie. jakbym chciała być złośliwa, to jest się tam czego czepić, ponieważ jednak taję po wczorajszym maratonie sztuk walki, to mi się nie chce.
ale moim dzieciom się podobało
Adon - 9 Grudnia 2012, 14:09
Ted - szkoda czasu.
fealoce - 9 Grudnia 2012, 20:55
Full Metal Jacket - świetny chociaż bardzo straszny film.
shenra - 10 Grudnia 2012, 00:06
Epoka Lodowcowa 4 nawet urocze. Babcia rządzi
Matrim - 10 Grudnia 2012, 00:34
| Adon napisał/a | Ted - szkoda czasu. |
Ej no. Nie był tak zły Miał momenty, jak na bajkę dla dorosłych
Adon - 10 Grudnia 2012, 02:41
Miał. Ze dwa. IMO nie warto dla nich marnować czasu.
Paranorman - całkiem fajna animacja, przewidywalna, ale nie o to tu chodzi.
Homer - 10 Grudnia 2012, 10:31
Adon -- człowiek o innym poczuciu humoru... klasyfikacja zakończona.
Przyszłe uwagi nt. komedii: pominąć.
Adon - 10 Grudnia 2012, 11:14
Możliwe. Nie bawią mnie prymitywne dowcipy o pierdzeniu dla przykładu. Ted to wyjątkowo prymitywny humor w większości.
Homer - 10 Grudnia 2012, 12:26
Hola, hola. Ciętym ripostom i rozmowom, którymi film jest naładowany, daleko do zarzucanego monotematyzmu. Rozumiem, że film się nie podobał, ale jeśli już wieszamy psy typu "IMO nie warto dla nich marnować czasu" wypadało by to jakoś szerzej umotywować.
Witchma - 10 Grudnia 2012, 12:28
Homer, mnie też ten film zawiódł. I nie czuję potrzeby motywowania swojej opinii czymś ponad stwierdzenie, że jak na komedię, było zdecydowanie za mało zabawnie.
Homer - 10 Grudnia 2012, 12:37
Piszecie opinię dla kogoś. Tak mnie się przynajmniej wydaje. Jeśli wchodzę do tego tematu i czytam sobie, że jakiś film się podobał/nie wyrabiam sobie o nim zdanie, które zaważy w jakimś stopniu na tym co obejrzę mając wybór kilku filmów. Jeśli ktoś wyraża taką silną opinię-recenzję typu "Strata czasu" i tyle, ktoś inny akurat na tego posta trafi, tyle o filmie zapamięta -> potem filmu nie obejrzy, a być może straci przez to dobrą zabawę, bo (przykładowo odnosząc do Teda) to był jego typ humoru.
Witchma - 10 Grudnia 2012, 13:02
Homer, a jak ktoś przeczyta Twoją entuzjastyczną opinię, obejrzy film, po czym stwierdzi: "dżizas, jaki shit, zmarnowałem dwie godziny swojego życia, czemu nikt mnie nie ostrzegł?"
Homer - 10 Grudnia 2012, 13:17
Nie będzie kierował się już moimi opiniami jak sądzę. Jeśli nie poszedł do kina, przewinie film, bądź zmieni kanał w TV po czasie, w którym uzna, że to jednak nie dla niego. Wydaje mi się to mniej szkodliwe.
shenra - 10 Grudnia 2012, 18:44
Mirror, mirror sympatyczna wersja Śnieżki, bez szału co prawda. Bosz, ależ Julia ma uśmiech O i Sean był ciekawy w zmodyfikowanej wersji
Chal-Chenet - 11 Grudnia 2012, 09:39
Sinister
Bardzo dobry, niepokojący horror. Scott Derrickson ewidentnie w formie.
8/10
Jak ktoś ma ochotę, to zapraszam do zerknięcia także na recenzję. Bez spoilerów, myślę.
Magnis - 11 Grudnia 2012, 20:11
Grupa Specjalna Stanleya Tonga - szybkie i ciekawe kino akcji, które ogląda się dobrze. Ocena 7/10.
Zgaga - 11 Grudnia 2012, 20:26
Usiłowałam obejrzeć jakąś komedię romantyczną. Nie mój gatunek. Zanudziłam się na amen.
Fidel-F2 - 13 Grudnia 2012, 12:00
Sezon dobrych filmów i mini-maraton ze zjawiskową Felicyty Jones.
Zakochany głupiec / Flashbacks of a Fool Fajna obyczajówka, o drobiazgach które zmieniają życie, o tym jak słabo panujemy nad własnym losem. Cudnie ukazana kobiecość. Wadą filmu jest nadmiernie rozbudowana rozpędówka prezentująca głównego bohatera i zbyt krótka sekwencja związku z młodą Ruth. Dołożyłbym jeszcze 20 minut i było by genialnie. Felicyty Jones cudna.
Like Crazy Więcej Felicyty na metr taśmy. Obyczajówka o związkach na odległości i przełamywaniu przeciwności. Bardzo niepocieszająca. Obraz naszych czasów. Strasznie przykro na koniec.
Mąż fryzjerki / Le Mari de la coiffeuse Nietypowe kino. Pastelowo, erotycznie, emocjonalnie. Rewelacja
Zatopić pancernik Bismarck! / Sink the Bismarck! 1960 rok. Obejrzałem tak z ciekawości. Tylko dla zainteresowanych tematyką a i tak słabo. Może kiedyś inaczej się patrzyło. Dziś już nie sposób.
Fidel-F2 - 13 Grudnia 2012, 15:18
Ósma strona / Page Eight Tym razem Felicyty drugoplanowa i mało istotna. Niemniej film pierwszoklaśny. Angielski, szpiegowski. Dialogi wyśmienite, gra aktorska palce lizać, Bill Nighy fenomenalny.
Farin - 13 Grudnia 2012, 17:49
"Zabić, jak to łatwo powiedzieć" - cholera pierwszy film gangsterski, którego nie do końca zrozumiałem - chyba jestem na niego za głupi i ciągle się zastanawiam za co dostał tyle wyróżnień. Komedią na bank nie można tego nazwać bo nie uśmiałem się ani razu(tak jak inni w kinie). Pochwalam jedynie pracę kamery i aktorów, no i jeszcze tekst na końcu filmu :]
Fidel-F2 - 14 Grudnia 2012, 16:54
The Go-Getter Trochę pogięty film. O wielu rzeczach ale głównie chyba o samotności. Warty zobaczenia.
Freja - 14 Grudnia 2012, 18:18
"Atlas chmur" - bardzo mi się podobał. W ogóle nie czułam upływu czasu. Rewelacyjna charakteryzacja, niezła obsada. Niezwykle klimatyczny film.
nureczka - 14 Grudnia 2012, 21:15
| Zgaga napisał/a | | komedię romantyczną. Nie mój gatunek. Zanudziłam się na amen |
Nie lubisz Hugh Granta?????????????
Magnis - 15 Grudnia 2012, 18:26
Creepshow 2 (Stephen King, George A. Romero) obejrzałem i mi się podobał chociaż za bardzo straszny nie był. Nawiązuje do Opowieści z krypty gdzie nasz narrator opowiada nam trzy historie nieraz makabryczne. Pierwsza opowieść opowiada o zemście za krzywdy gdzie występuje wątek indiański. Druga opowiada o wyprawie grupki znajomych, którzy spotykają się z niebezpieczeństwem. Trzecia i zarazem ostatnia opowieść opowiada o autostopowiczu. Dobrze ogląda się i jest ciekawa opowieść pierwsza i trzecia bo druga to taka krótka opowieść i wypada średnio. Fajny film i ze względu, że lubię starsze horrory to bawiłem się nieźle podczas oglądania. Ocena 6/10.
Kyle Katarn - 16 Grudnia 2012, 15:12
"Z ust do ust" - nudne, mętne i mało zabawne. Za dużo bezsensownego gadania. Nawet Kevin Costner, ogólnie rzecz biorąc dobry aktor, tutaj był drewniany. Chyba dopasował swój poziom do scenariusza.
hrabek - 19 Grudnia 2012, 10:58
Oglądałem wczoraj piąte przez dziesiąte Śnieżkę i Łowcę. I tak sobie myślę, że najbardziej zawalili castingowcy, którzy próbują mi wmówić, że istnieje ktokolwiek, komu Kristen Stewart może podobać się bardziej niż Charlize Theron.
I dwa spostrzeżenia: Chris Hemsworth ma *beep* agenta. Po prostu najlepszego na świecie, że wkręcił go w takie produkcje, w jakich grał ostatnimi laty.
Ray Winstone jako krasnolud wygląda fenomenalnie.
Zgaga - 19 Grudnia 2012, 12:41
Chwilowo odłożyła seriale kryminalne i obejrzałam parę filmów. Co jeden to gorszy. A już Lesibian Vampire Killer mnie dobił. Broń masowego rażenia nie tylko na wampiry i nie tylko na lesbijki.
Martva - 19 Grudnia 2012, 12:45
Przypomniałaś mi że bardzo chcę obejrzeć ten film juz od chyba dwóch lat i ciągle nie obejrzałam
Zgaga - 19 Grudnia 2012, 12:48
Martva, to oglądaj w większej kompanii, po paru głębszych.
|
|
|