To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Romuald Pawlak.

Romek P. - 31 Maj 2006, 11:09

Kruk Siwy:
Cytat
Po intensywnych poszukiwaniach nabyłem Czarem i Smokiem. Na Centralnym staliśmy przytuleni intymnie okładkami. Hihi.

W dobrym towarzystwie zawsze miło :) Ciekawe, co powiesz o tym arcydziele - pamiętaj, że krytykę przyjmuję w dni parzyste, a pochwały w nieparzyste :)

Cytat
Twojej nowej rzeczy jeszcze nie mieli.

Taaa, już sie przyzwyczaiłem, że książka ma oficjalną premierę kiedyś tam, a realnie to trzeba liczyć dwa tygodnie, zanim sie po świecie rozpełznie :)

Kruk Siwy - 31 Maj 2006, 11:15

To znaczy, że jedną opinię będę musiał podzielić i dzień po dniu zapodać. Bo jak siebie znam...chłe chłe.
Romek P. - 31 Maj 2006, 11:22

Chchłe chłe chlip :( (((

Ale ja jestem rewanżystą, mogę się odkuć, pamiętaj :D

Kruk Siwy - 31 Maj 2006, 11:37

To oczywiste. Takie prawo. Elam np. na którą trochę napsioczyłem spokojnie może chwycić coś mojego w gremlinie pazurki i rozerwać na strzępy. Wiem, że i Ty możesz wziąść walec i wyrównać moje pisanie do poziomu asfaltu. W tym urok i dreszczyk emocji. A jak to uczy odpowiedzialności za swoje opinie! Paru krytykom przydałoby się zapoznać z takim walcem...
gorat - 31 Maj 2006, 12:07

Kruk Siwy
Cytat
Po intensywnych poszukiwaniach nabyłem Czarem i Smokiem. Na Centralnym staliśmy przytuleni intymnie okładkami. Hihi. Twojej nowej rzeczy jeszcze nie mieli.

Wyprzedali na pniu???? :D :bravo
Wybaczcie, ale tam książki pojawiają się nawet przed premierą...

Kruk Siwy - 31 Maj 2006, 12:12

Księgarnia MiD. Rzeczywiście nie zapytałem. Chorobcia...
mawete - 31 Maj 2006, 14:16

"Przyjdzie walec i wyrówna, przyjdzie walec i wyru..." :mrgreen:
Last Viking - 31 Maj 2006, 15:20

Dzisiaj wypłata i chyba czas na odhaczenie z listy DO ZAKUPU książki
Czarem i smokiem, tymbardziej, że po lekturze "Mrówek...", (co już pisałem w podsumowaniu numeru) utwierdziełem się w przekonaniu, że tego typu literatura i humor :D do mnie jak najbardziej przemawia.
Hmm... mówice, że "Wojna Balonowa" już w sprzedaży ?
Może w następnym miesiącu :)

Romek P. - 31 Maj 2006, 15:42

Kup, Vikingu, a po przeczytaniu koniecznie napisz, co o "Czarem" myślisz :)
Last Viking - 31 Maj 2006, 15:53

Obiecuję, że "wysmaże" recenzje :mrgreen:
Wiedźma - 1 Czerwca 2006, 22:35

Cytat
po lekturze Mrówek..., (co już pisałem w podsumowaniu numeru) utwierdziełem się w przekonaniu, że tego typu literatura i humor :D do mnie jak najbardziej przemawia.

Nie tylko do Ciebie przemawia :D
Choć ciekawa jestem, jak Autor przemówi w następnych tekstach :) Szczególnie w tej książce, która ma się ukazać na jesień (zbiorze opowiadań) :)

kruczywiatr - 1 Czerwca 2006, 23:25

Ojojoj, Romek, nie masz Ty za dobrze, co? 8) Ekipa wejherowska jest głodna nowych czytadeł, może się szarpnę na "Czarem i Smokiem" 8)
Wiedźma, w awatarze to Twoja fotka? Ładna blondynka z Ciebie 8)

Pako - 2 Czerwca 2006, 09:45

Cytat
Wiedźma: Choć ciekawa jestem, jak Autor przemówi w następnych tekstach :) Szczególnie w tej książce, która ma się ukazać na jesień (zbiorze opowiadań)

A nie mówiłęm,, żę czytelnicy się znajdą 8)
Też jestem ciekaw. I w ogóle skąd ja wezmę kasę na te wszystkie książki.... Ach... cieżkei jest życie niezarobkującego ;)

Czarny - 2 Czerwca 2006, 10:27

Niezarobkujący wbrew pozorom ma lepiej. Nie ma kasy to wszystkich autorów i książki na równi (nie kupuje nic). Gorzej jak zarobkujący ma na jedną czy dwie i musi wybrać z gąszczu, która pozycja jest bardziej :?

A propos wątku, to tak się złożyło, że zaopatrzyłem się już w cztery pozycje tutejszego mistrza, a żadnej jeszcze nie przeczytałem. Winnegana znam trochę z opowiadań w czasopismach i teraz nieco Fillippona. Odpowiada mi ten styl pisania, więc stoją już w kolejce do wchłonięcia. Teraz czytam najnowszy tom Martina, potem Bochiński i jego Monck (już mu obiecałem), a potem czas będzie na Romka P.

Pako - 2 Czerwca 2006, 10:51

A widzisz Czarny, jeszcze nigdy nie miałem kłopotu: kogo kupić. Zawsze jak miałem kasę na jedną książkę, to jedną kupiłem.
A teraz to nie mam kasy na żadną i faktycznie, wszyscy równi :)

Romek P. - 2 Czerwca 2006, 11:57

Czarny:
Cytat
A propos wątku, to tak się złożyło, że zaopatrzyłem się już w cztery pozycje tutejszego mistrza, a żadnej jeszcze nie przeczytałem. [...], a potem czas będzie na Romka P.

Spiesz się, bo kole października przybędzie kolejna książka :-)

Czarny - 2 Czerwca 2006, 12:06

Myślę, że do końca lipca poradzę sobie z tymi czterema na bank.
kruczywiatr - 2 Czerwca 2006, 12:28

Do stu beczek zjełczałego tranu, żołwiasto czytacie. 8)
Czarny - 2 Czerwca 2006, 12:39

:shock:
Pako - 2 Czerwca 2006, 14:01

Ja czytam wolno, nie przeczę. Ale głównie dlatego, żę przeciętnie raz na 50 stron dostaję zawiasa, zaczynam myślec o świecie i czytam stronę na 5minut, a potem i tak na nowo ją muszę czytać, bo przelecieć wzrokiem, a przeczytać to co innego ;)
Anko - 2 Czerwca 2006, 14:53

Pako:
Cytat
Anko - jeśli uraziłem, przepraszam. Ale wydawało mi się, że napisałaś potem, że m.in. przez pozytywne recenzje Wiedźmy kupiłaś książkę.
Nie przepraszaj, toć się tak droczę. :wink: Fakt, kupiłam jedną książkę "pod wpływem Wiedźmy" i nie tylko, bo głównie ze względu na miło spędzany czas w wątku Romka. :D Ale chodziło o "Inne Okręty", a nie "Czarem i Smokiem". Chyba że mnie skleroza dopadła i sama nie wiem, co wypisywałam? :shock:

P.S. Romku, masz rację, żeby nie Twoje udzielanie się na forum, mógłbyś dołączyć do listy pisarzy z rodzaju "a... słyszało się nazwisko, ale nie, nie czytam". Chociaż właściwie, co ja plotę? :twisted: Toż Fillegana kupiłam zanim się na forum zaczęliśmy z Romkiem spoufalać. :mrgreen:

Pako - 2 Czerwca 2006, 14:58

A ja kupiłem jego książkę tylko i wyłącznie dizęki Romkowi. znaczy tytuł usłyszałem, a potrzebowałem smoka. Reszta to zasługa Romka.
I nie żałuję :mrgreen:
Ale za innymi okrętami z kolei rozejrzę się tylko i wyłącznie dzięki Wiedźmie. Innymi okrętami i Rycerzem. Bo zachwala, że lepsze niż smok. No to nie mogę nie uwierzyć ;)

Anko - 2 Czerwca 2006, 15:12

Pako:
Cytat
Ale za innymi okrętami z kolei rozejrzę się tylko i wyłącznie dzięki Wiedźmie. Innymi okrętami i Rycerzem. Bo zachwala, że lepsze niż smok. No to nie mogę nie uwierzyć :wink:
Cóż, to wszystko zależy pod jakim względem, no bo czy rosół jest smaczniejszy od naleśnika z miodem, albo kotlet od lodów truskawkowych? :D Ale "Innymi Okrętami" byłam pozytywnie zaskoczona ze względu na tak oryginalne i niesztampowe na tle czytanej przeze mnie fantastyki podejście do tematu związku damsko-męskiego czy raczej "miłości w czasach wojny". Ale zaiste ciężko porównywać literaturę lekką i humorystyczną z taką, która zupełnie inny klimat kreśli.
Ale widzisz, Pako, maturkę zdałeś, to masz czas czytać, nie? 8) A co do kasy: rodzinka za ładnie zdaną maturkę nic nie dała? A na Dzień Dziecka? :?:

Pako - 2 Czerwca 2006, 15:18

Dzień dziecka ograniczył się do czekolady :P
A czytać to ja mam czas... 40numerów SF starego na mnie czeka jeszcze :D

kruczywiatr - 2 Czerwca 2006, 16:09

Chciałem sobie w Empiku przejrzeć "Czarem i smokiem", ale była tylko "Wojna balonowa" i "Inne okręty" (czyżby ta pierwsza zeszła w całości? 8) ). Ale, Romek, notkę biograficzną masz ciekawą 8)
Romek P. - 2 Czerwca 2006, 16:19

kruczywiatr:
Cytat
Chciałem sobie w Empiku przejrzeć Czarem i smokiem, ale była tylko Wojna balonowa i Inne okręty (czyżby ta pierwsza zeszła w całości? 8) ).

Może być. W wielu miejscach wymiotło :)
Ale to Merlina zatrudnij albo co? :)

Cytat
Ale, Romek, notkę biograficzną masz ciekawą 8)

Prawdziwą. Jadę na dwóch nogach: sowizdrzalskim, często czarnym humorze oraz całkiem poważnym traktowaniu mateczki Historii.

Dracena - 4 Czerwca 2006, 15:03

Cytat
kruczywiatrnapisał:

Na żywo jest dużo ładniejsza. Na pewno wielu forumowiczów się ze mną zgodzi i potwierdzi :)

Aquilion - 4 Czerwca 2006, 16:45

Nooo... ja mając "Czarem i Smokiem" od dawna za sobą, przymierzam sie do "Wojny Balonowej". Leży sobie tomik przede mną, płyskuje pięknie... A tu jeszcze sesja do zaliczenia :/. No nic, trzeba wybierac priorytety.
We wrzesniu też mozna egzaminy zdawac :P

Pako - 4 Czerwca 2006, 19:38

Dokładnie. Wrzesień nie ucieknie. A balon odleci :P
Dracena - ja się zgodzę :)

Wiedźma - 4 Czerwca 2006, 20:30

Cytat
kruczywiatrnapisał:

Cytat
Na żywo jest dużo ładniejsza. Na pewno wielu forumowiczów się ze mną zgodzi i potwierdzi :)

Cytat
Pako napisał: Dracena - ja się zgodzę :)

Dzięki Wam moi mili, ale może w wątku Romka oceniajcie jego teksty. :) A o mnie możecie założyć oddzielny wątek :mrgreen:

Ciekawa jestem, kto już z Was przeczytał "Wojnę balonową"? Podzielcie sie swoimi uwagami, bo ja jeszcze nie mam ksiażki :(

Partner forum