Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?
Ixolite - 26 Sierpnia 2009, 23:14
Ale tam właśnie są wersje przystosowywane do XP/Visty - zajrzyj na forum poświęcone i jednemu i drugiemu w serwisie i zobacz co tam mówią o kompatybilności - nie miałem czasu sam sprawdzić, a teraz mi się nie chce
http://www.gog.com/en/for.../__/1251095888/
Duke - 27 Sierpnia 2009, 09:18
Ixoite ja wiem co jest nie tak, jak temu zaradzić, ale patch jest niedostępny a na tym i paru innych forach są nieaktywne linki
W Poznaniu na deptaku otworzono sklep z uzywanymi płytami DVD/CD - nabyłem FEARa za 10zł. Pomijając zakup trzech fortunek ciemnych to było chyba najlepiej ostanio wydane 10zł
Ixolite - 27 Sierpnia 2009, 13:00
Duke - na GoG sprzedają gry dostosowane do XP i Visty - albo dołączają odpowiednie patche (tudzież na przykład odpowiednio skonfigurowanego dosboxa dla dosowych gier), albo sami modyfikują pliki wykonywalne gry. Ceny wysokie nie są, więc możesz zaryzykować moim zdaniem.
EDYTA: Good Old Games to tak w ogóle serwis należący do CD-Projekt, więc jakość usług mają bardzo dobrą.
ilcattivo13 - 27 Sierpnia 2009, 18:25
kupiłem sobie trylogię Thief'a. Jak mnie FO3 rozczaruje, to będę miał w co grać
Stoniu - 31 Sierpnia 2009, 20:00
Gierka znaleziona na Motywie Drogi. Gra dla lubiących biegać i skakać po dachach.
Studnia - 1 Września 2009, 17:38
Normalnie "Mirrors Edge" na 8 bitach
P.S. 2291 m, i to dopiero po kilku próbach...
Stoniu - 1 Września 2009, 18:03
Mi udało się 4158, ale po dłuższym czasie . Dla pocieszenia na Motywie niektórzy powyżej 7000 mają. Nic skaczę dalej...
Ixolite - 1 Września 2009, 18:49
Wypas
A Mirros Edge 2D to istnieje, nawet oficjalny: http://www.mirrorsedge2d.com/
Chal-Chenet - 8 Września 2009, 18:59
Mam pytanko, zna ktoś jakieś fajne, wciągające i darmowe przeglądarkowe gry fantastyczne?
Ixolite - 9 Września 2009, 00:32
http://www.battleon.com/
http://www.dragonfable.com/
http://www.battleon.com/
Ale w sumie zależy co lubisz
Ostatnio dopadłem coś takiego: AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!! - A Reckless Disregard for Gravity i muszę powiedzieć, że takiej radochy dawno nie miałem
Virgo C. - 9 Września 2009, 09:37
Wygląda to ciekawie, ale wymagania jeśli chodzi o ilość ramu i pamięci na grafice ma ko(s)miczne
Ixolite - 9 Września 2009, 10:10
Może sprawdź demo, wydaje mi się, że te wymagania to są zalecane, a nie minimalne, a i tak chyba zawyżone...
Szenute - 9 Września 2009, 20:09
Jak dla mnie od dłuższego czasu numer 1 to Need for Speed Most Wanted.
Rewelacyjna gra, świetna graficznie mimo upływu czasu, super oprawa muzyczna i grywalność.
ketyow - 9 Września 2009, 21:09
Jedyne samochodówki ostatnich czasu jakie lubię to Flat Out, bo bardziej od ścigania się lubię się wyżywać na autach przeciwników ^^
A ja właśnie na drugim komputerze gram w Heroes III z nieoficjalnym rosyjskim dodatkiem Wake of Gods, który czyni tę grę milion razy lepszą niż w oryginale i bardzo rozwija grę w kierunku RPG (jeśli chodzi o zdobywanie doświadczenia i umiejętności - nawet jednostki mają własne doświadczenie).
Słowik - 9 Września 2009, 21:34
No i pograłem w Bioshocka...bug mi się objawił w sejfie w postaci braku klucza do dalszej części lokacji.
Patch nie pomógł na sejwie, a jeszcze raz mi się nie chce tam dochodzić buu. Niedobry Bioshock. A taki fajny.
ketyow - 9 Września 2009, 23:25
Walka nieco monotonna, ale fajny bajer z umiejętnościami, ładne lokacje i bardzo interesująca fabuła. Ważne by czytać/odsłuchiwać wszystkie wiadomości, w pewnym momencie jest taki obrót akcji, że ja to szczęke trzymałem przy ziemi pięć minut. Można by z tego film zrobić.
Co do FPS to ostatnio zażynałem Cryostysisa (jestem na etapie siekiery), a do gustu na latach przypadła mi tułaczka Streloka.
Nutzz - 10 Września 2009, 07:19
Chal-Chenet napisał/a | Mam pytanko, zna ktoś jakieś fajne, wciągające i darmowe przeglądarkowe gry fantastyczne? |
Nie, zło, szatan, graj w plemiona
NURS - 10 Września 2009, 09:36
BioShock fajna sprawa, bardzo klimatyczny.
Polecam też Dead Space, survival horror pełną gębą, zwłaszcza na najwyższym poziomie trudności. Po raz pierwszy od dawna przeszedłem grę kilka razy, żeby pobawić się różnymi broniami i pozdobywac punkty.
Polecam, może być nawet wersja polska, oprócz łamania planet przyzwoicie przetłumaczono dialogi. No i napisy na statku są polskie za co duży plus
Nutzz - 10 Września 2009, 09:40
Aye, zgadzam się.
Do tego piękna graficzka i genialne zagrania z gasnącym światłem.
Jedyny minus to skrypty...
Już za drugim razem było wiadomo jak się rozgrywka potoczy.
No i w zasadzie ulepszenie lasera, piły plazmowej bądź strzelby zamienia survival horror w rzeźnię.
ketyow - 10 Września 2009, 09:40
Ostatnio chciałem polatać Su-33 w Lock On: Modern Air Combat - tam też napisy na odrzutowcu przetłumaczyli. Jak zobaczyłem cały kokpit opisany w cyrylicy to wymiękłem
NURS - 10 Września 2009, 09:53
Nutzz napisał/a |
No i w zasadzie ulepszenie lasera, piły plazmowej bądź strzelby zamienia survival horror w rzeźnię. |
Ale nie na najwyższym poziomie trudności, a radzę przejść go tylko z piłą plazmową. To jest największy miód.
Nutzz - 10 Września 2009, 09:57
Hoho, no nie wiem. Rozsądnie używając spowolnienia żaden przeciwnik nie jest straszny.
Ale tak, piła zdecydowanie.
Te odstrzeliwane kończyny
NURS - 10 Września 2009, 10:15
Na Impossible czasem kończy się amunicja
Nutzz - 10 Września 2009, 10:22
No to jedziemy ręcznie
Dunadan - 10 Września 2009, 10:38
NURS, nawet nie myślaęłm o przejściu tej gry na najwyższym poziomie trudności i tak jest wystraczająco neiprzyjemna ale... to faktycznie jedna z lepszych gier ostatnich lat - innowacyjna no i ma świetną fabułę i cudną grafikę z wydajnym silnikiem.
Chal-Chenet - 10 Września 2009, 10:57
Nutzz napisał/a | Nie, zło, szatan, graj w plemiona |
Za późno, zacząłem grać w Khan Wars.
A dwie gry sieciowe chyba zżerałyby za dużo czasu?
Nutzz - 10 Września 2009, 11:18
Ehhh, no to grając w KW tylko się to tego typu gier zniechęcisz
NURS - 10 Września 2009, 11:19
Nutzz napisał/a | No to jedziemy ręcznie |
Owszem, ale na impossible tych oskórowanych to dwa razy albo i trzy trzeba zamrażac, zanim ich się utrupi. a jak masz ich przed soba kilku, bywa boleśnie.
no i raz mi się amunicja skończyla u lewiatana na kilka szlagów przed ubiciem gada. drugi raz macki stracił, wszystko w niego rzuciłem, no i pupa...
NURS - 10 Września 2009, 11:20
Dunadan napisał/a | NURS, nawet nie myślaęłm o przejściu tej gry na najwyższym poziomie trudności i tak jest wystraczająco neiprzyjemna ale... to faktycznie jedna z lepszych gier ostatnich lat - innowacyjna no i ma świetną fabułę i cudną grafikę z wydajnym silnikiem. |
poziom trudności rózni się tylko hp przeciwników. na easy wystracza dwa strzały, norla 3, hard 4 a impossible 5. reszta jest identyczna. oprócz strzelania do asteroid. bo juz strzelnica niczym się nie rózni.
Nutzz - 10 Września 2009, 11:21
Zaraz zaraz a lewiatan to które toto jest?
To ustrojstwo co w silniku siedzi?
No i hmmm... oskórowanych? Znaczy się tych czarnych?
Imo, i tak największą radochę sprawie pierwszy raz
|
|
|