To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas dziwi... zaskakuje... szokuje...

Agi - 8 Października 2013, 19:44

shenra, Ty masz zapłacić?! :omg:
Magnis - 8 Października 2013, 21:18

shenra napisał/a
bo uwaga Urząd Skrabowy przyszedł z pomocą i nagle znalazł jakieś sto tysięcy :shock: :shock:

Zdziwienie mnie bierze jak im się udało znaleźć. Przecież zawsze im zawsze brakuje :shock: .
Mam nadzieje, ze Chomik nie będzie musiał płacić. Czego tobie życzę :wink: .

shenra - 8 Października 2013, 21:22

Nie, nie muszę płacić. Znalazło się jako składnik majątku, czy coś takiego. Nie do końca kumam w czym rzecz. *beep*... kobieta z którą się sądziłam złożyła apelacja. Co prawda chce, żebym ja poniosła jej koszty. Ale sądzę, że nieco ją fantazja poniosła. Innych epitetów nie przytoczę, bo by tylko beepało.
Z tego co mówi prawnik jakby się okazało, że doliczają to do masy spadkowej, jest szansa, że mogłabym to dostać w całości.

Godzilla - 9 Października 2013, 09:21

Trzymam palce. Nie znam się na tym, to straszny gąszcz, i w ogóle wszystko co ma jakiś związek z sądem budzi moją grozę.
thinspoon - 14 Października 2013, 08:32

Orty w tytułach aukcji książek na Allegro. Ja rozumiem tłumaczenie tymi wszystkimi niepełnosprawnościami intelektualnymi, ale tytuł wystarczy przecież przerysować :| Dzisiejsze hity to Conan Barbażyńca i Zament
Witchma - 16 Października 2013, 20:09

Mgła... nie, to MGŁA. Do tej pory nie wiem, jak i którędy do domu dojechałam :shock:
fealoce - 16 Października 2013, 21:58

Witchma, całkiem jak z Kinga, prawda?
Witchma - 17 Października 2013, 06:24

King to przy tej mgle mały pikuś.
Magnis - 17 Października 2013, 09:15

Witchma dzisiaj to rano dopiero była mgła u mnie. Widoczność maksymalne do około trzech - czterech metrów. Dobrze, że widać światła samochodu, bo inaczej by krucho było (po zakupy byłem) :) .
Witchma - 17 Października 2013, 09:16

Magnis, jak wracałam wczoraj wieczorem, chwilami nie widziałam nawet świateł, a widoczność kończyła się na masce.
Magnis - 17 Października 2013, 09:22

Witchma to rzeczywiście słabo było. Jakby tak przypuszczalnie pieszy wyszedł to by nie miał szans nawet i Ty również. Aż strach pomyśleć i dobrze, że dojechałaś bez żadnych przygód :) .
mesiash - 17 Października 2013, 09:30

Magnis, a może Witchma po prostu nie widziała że miała przygody :)
Witchma - 17 Października 2013, 09:33

Ja nie widziałam żadnych przeszkód w bezproblemowym powrocie do domu ;)
Matrim - 17 Października 2013, 10:03

Witchma, ale żadne Cienie z Mgły Cię nie zaatakowały?

(Z drugiej strony mogły Ci usuwać przechodniów z drogi... Podziękuj Cieniom i śledź gazety, czy wzdłuż Twojej trasy nie doszło do jakichś niewyjaśnionych zaginięć ;) )

Witchma - 17 Października 2013, 10:10

:mrgreen:
Magnis - 17 Października 2013, 13:50

Witchma napisał/a
Ja nie widziałam żadnych przeszkód w bezproblemowym powrocie do domu ;)

Jak była aż tak gęsta mgła to nic dziwnego :mrgreen: .

Matrim napisał/a
Witchma, ale żadne Cienie z Mgły Cię nie zaatakowały?
(Z drugiej strony mogły Ci usuwać przechodniów z drogi... Podziękuj Cieniom i śledź gazety, czy wzdłuż Twojej trasy nie doszło do jakichś niewyjaśnionych zaginięć ;) )

:mrgreen:

Rafał - 30 Października 2013, 15:14

Przyjrzałem się na YT co się dzieje z człowiekiem po zażyciu krokodyla. Szok, nie do wiary, że ludzie praktycznie rozpuszczeni, bez skóry i mięśni, z gołymi, białymi kościami zamiast łydek mogą żyć i rozmawiać. Co za *beep* to wymyśliła??? :shock:
gorat - 30 Października 2013, 16:42

Doprecyzuj - ci ludzie jedli krokodyla? Na surowo czy jakoś przetworzonego?
Rafał - 30 Października 2013, 16:47

gorat, taka ruska kokaina. Tygodniowe zwłoki po sekcji piłą tarczową wyglądają lepiej. A oni wciąż żyją :shock:
mesiash - 30 Października 2013, 17:00

gorat, nie udawaj że nie słyszałeś :)

ostatnio widziałem gdzieś kawałek dokumentu o tym, podobno nie na wszystkich tak działa, ot selekcja pseudonaturalna

charande - 30 Października 2013, 19:15

To jest opiat (dezomorfina), przygotowywany w warunkach chałupniczych z tabletek zawierających kodeinę. Te smakowite efekty uboczne raczej nie są powodowane przez samą substancję aktywną - sądzę, że to skutki wstrzykiwania mikstury zawierającej mnóstwo zanieczyszczeń z procesu produkcyjnego. W podobny sposób przygotowywana jest metamfetamina i też ma różne fajne efekty uboczne, tyle że metamfetaminy raczej się nie wstrzykuje dożylnie.
ihan - 1 Listopada 2013, 17:59

Rodzice, dziadkowie i wszyscy święci przeżywający pójście młodziana do pierwszej klasy podstawówki to dosyć normalne i zdrowe, ta ich ekscytacja. I zrozumiałe jest oburzenie, że Pani zadaje wykonanie czegoś tam z dyni, rzeźby czy coś, bo taki młodzian jak genialny, zwłaszcza w oczach opiekunów by nie był, rzeźbiąc dynię co najwyżej krzywdę może sobie zrobić narzędziem ostrym. I oburzenie, że większość dzieci przyniosła nabyte drogą kupna wytwory, bo nawet nie że własnoręczne (patrz o ostrym narzędziu wyżej), ale nie tatusiowo-mamusiowe-dziadkowo-babciowe dzieła i pani nauczycielka się zachwycała i nie skomentowała, takie oburzenie też uważam za naturalne. Ale komentarz, że dziecko widząc, że dynie innych są piękniejsze niż dzieło ojca i biedactwo się popłakało. a przecież aż do czwartej klasy podstawówki dzieci mają nie być oceniane, nie być porównywane i nie czuć się lepsze/gorsze wbiło mnie w ziemię. I może jeszcze na Marsa dziecko wyślijmy jako jednoosobową załogę, tam się z nikim porównywać nie będzie musiało.
Ice - 1 Listopada 2013, 19:50

Rafał napisał/a
gorat, taka ruska kokaina. Tygodniowe zwłoki po sekcji piłą tarczową wyglądają lepiej. A oni wciąż żyją :shock:

Zawsze mnie to zadziwiało, z jednej strony takie ćpunki, z drugiej strony Ozzy, Charlie Sheen czy Rolling Stonesi, podejrzewam, że jeżeli chodzi o ilość to obie grupy wypadają podobnie, czyżby kasa mogła przekupić nawet Kostuchę?

Rafał - 2 Listopada 2013, 08:55

Ice, nie, zupełnie nie, zobacz raz i dwa

Uwaga bardzo drastyczne.

mesiash - 4 Listopada 2013, 11:19

Ice, podaję hasło - jakość.
aniol - 6 Listopada 2013, 10:50

ludzka glupota mnie nieustajaco zadziwia
wizyta u lekarza- fakt odsiedzialem swoje 2 godziny (nie narzekam - przeczytalem spory kawalek "metra"); ale rozwalila mnie starsza pani ktora stala przed przychodnia od 5ej (przychodnia czynna od 8ej) "zeby nie stac w kolejce i wejsc pierwsza"
sa rzeczy ktorych nie potrafie ogarnac

Fidel-F2 - 6 Listopada 2013, 10:53

abstrahując, wystarczyłoby wprowadzić płatność 5 zł od wizyty i kolejki by się skończyły
Godzilla - 6 Listopada 2013, 12:02

Fidel-F2, płacisz co miesiąc, i to nie 5 zł. Tej starszej pani również to i owo w życiu zakosili na ten zbożny cel. Tragiedia.
Fidel-F2 - 6 Listopada 2013, 12:08

Godzilla, nie o to chodzi, że płacę co miesiąc i nie ważne ile komu zakosili (znaczy w sensie, że to osobny temat jest). Każda wizyta u lekarza pierwszego kontaktu oraz w specjalnościach gdzie nie potrzebne jest skierowanie powinna być płatna.
Agi - 6 Listopada 2013, 12:46

Fidel-F2, nie masz racji co do opłat, chociaż rozumiem ideę, bo wiele z tych osób okupujących poczekalnie lekarzy rodzinnych cierpi przede wszystkim na samotność i ma potrzebę wygadania się.

Partner forum