Planeta małp - Co nas dziwi... zaskakuje... szokuje...
Agi - 8 Października 2013, 19:44
shenra, Ty masz zapłacić?!
Magnis - 8 Października 2013, 21:18
shenra napisał/a | bo uwaga Urząd Skrabowy przyszedł z pomocą i nagle znalazł jakieś sto tysięcy |
Zdziwienie mnie bierze jak im się udało znaleźć. Przecież zawsze im zawsze brakuje .
Mam nadzieje, ze Chomik nie będzie musiał płacić. Czego tobie życzę .
shenra - 8 Października 2013, 21:22
Nie, nie muszę płacić. Znalazło się jako składnik majątku, czy coś takiego. Nie do końca kumam w czym rzecz. *beep*... kobieta z którą się sądziłam złożyła apelacja. Co prawda chce, żebym ja poniosła jej koszty. Ale sądzę, że nieco ją fantazja poniosła. Innych epitetów nie przytoczę, bo by tylko beepało.
Z tego co mówi prawnik jakby się okazało, że doliczają to do masy spadkowej, jest szansa, że mogłabym to dostać w całości.
Godzilla - 9 Października 2013, 09:21
Trzymam palce. Nie znam się na tym, to straszny gąszcz, i w ogóle wszystko co ma jakiś związek z sądem budzi moją grozę.
thinspoon - 14 Października 2013, 08:32
Orty w tytułach aukcji książek na Allegro. Ja rozumiem tłumaczenie tymi wszystkimi niepełnosprawnościami intelektualnymi, ale tytuł wystarczy przecież przerysować Dzisiejsze hity to Conan Barbażyńca i Zament
Witchma - 16 Października 2013, 20:09
Mgła... nie, to MGŁA. Do tej pory nie wiem, jak i którędy do domu dojechałam
fealoce - 16 Października 2013, 21:58
Witchma, całkiem jak z Kinga, prawda?
Witchma - 17 Października 2013, 06:24
King to przy tej mgle mały pikuś.
Magnis - 17 Października 2013, 09:15
Witchma dzisiaj to rano dopiero była mgła u mnie. Widoczność maksymalne do około trzech - czterech metrów. Dobrze, że widać światła samochodu, bo inaczej by krucho było (po zakupy byłem) .
Witchma - 17 Października 2013, 09:16
Magnis, jak wracałam wczoraj wieczorem, chwilami nie widziałam nawet świateł, a widoczność kończyła się na masce.
Magnis - 17 Października 2013, 09:22
Witchma to rzeczywiście słabo było. Jakby tak przypuszczalnie pieszy wyszedł to by nie miał szans nawet i Ty również. Aż strach pomyśleć i dobrze, że dojechałaś bez żadnych przygód .
mesiash - 17 Października 2013, 09:30
Magnis, a może Witchma po prostu nie widziała że miała przygody
Witchma - 17 Października 2013, 09:33
Ja nie widziałam żadnych przeszkód w bezproblemowym powrocie do domu
Matrim - 17 Października 2013, 10:03
Witchma, ale żadne Cienie z Mgły Cię nie zaatakowały?
(Z drugiej strony mogły Ci usuwać przechodniów z drogi... Podziękuj Cieniom i śledź gazety, czy wzdłuż Twojej trasy nie doszło do jakichś niewyjaśnionych zaginięć )
Witchma - 17 Października 2013, 10:10
Magnis - 17 Października 2013, 13:50
Witchma napisał/a | Ja nie widziałam żadnych przeszkód w bezproblemowym powrocie do domu |
Jak była aż tak gęsta mgła to nic dziwnego .
Matrim napisał/a | Witchma, ale żadne Cienie z Mgły Cię nie zaatakowały?
(Z drugiej strony mogły Ci usuwać przechodniów z drogi... Podziękuj Cieniom i śledź gazety, czy wzdłuż Twojej trasy nie doszło do jakichś niewyjaśnionych zaginięć ) |
Rafał - 30 Października 2013, 15:14
Przyjrzałem się na YT co się dzieje z człowiekiem po zażyciu krokodyla. Szok, nie do wiary, że ludzie praktycznie rozpuszczeni, bez skóry i mięśni, z gołymi, białymi kościami zamiast łydek mogą żyć i rozmawiać. Co za *beep* to wymyśliła???
gorat - 30 Października 2013, 16:42
Doprecyzuj - ci ludzie jedli krokodyla? Na surowo czy jakoś przetworzonego?
Rafał - 30 Października 2013, 16:47
gorat, taka ruska kokaina. Tygodniowe zwłoki po sekcji piłą tarczową wyglądają lepiej. A oni wciąż żyją
mesiash - 30 Października 2013, 17:00
gorat, nie udawaj że nie słyszałeś
ostatnio widziałem gdzieś kawałek dokumentu o tym, podobno nie na wszystkich tak działa, ot selekcja pseudonaturalna
charande - 30 Października 2013, 19:15
To jest opiat (dezomorfina), przygotowywany w warunkach chałupniczych z tabletek zawierających kodeinę. Te smakowite efekty uboczne raczej nie są powodowane przez samą substancję aktywną - sądzę, że to skutki wstrzykiwania mikstury zawierającej mnóstwo zanieczyszczeń z procesu produkcyjnego. W podobny sposób przygotowywana jest metamfetamina i też ma różne fajne efekty uboczne, tyle że metamfetaminy raczej się nie wstrzykuje dożylnie.
ihan - 1 Listopada 2013, 17:59
Rodzice, dziadkowie i wszyscy święci przeżywający pójście młodziana do pierwszej klasy podstawówki to dosyć normalne i zdrowe, ta ich ekscytacja. I zrozumiałe jest oburzenie, że Pani zadaje wykonanie czegoś tam z dyni, rzeźby czy coś, bo taki młodzian jak genialny, zwłaszcza w oczach opiekunów by nie był, rzeźbiąc dynię co najwyżej krzywdę może sobie zrobić narzędziem ostrym. I oburzenie, że większość dzieci przyniosła nabyte drogą kupna wytwory, bo nawet nie że własnoręczne (patrz o ostrym narzędziu wyżej), ale nie tatusiowo-mamusiowe-dziadkowo-babciowe dzieła i pani nauczycielka się zachwycała i nie skomentowała, takie oburzenie też uważam za naturalne. Ale komentarz, że dziecko widząc, że dynie innych są piękniejsze niż dzieło ojca i biedactwo się popłakało. a przecież aż do czwartej klasy podstawówki dzieci mają nie być oceniane, nie być porównywane i nie czuć się lepsze/gorsze wbiło mnie w ziemię. I może jeszcze na Marsa dziecko wyślijmy jako jednoosobową załogę, tam się z nikim porównywać nie będzie musiało.
Ice - 1 Listopada 2013, 19:50
Rafał napisał/a | gorat, taka ruska kokaina. Tygodniowe zwłoki po sekcji piłą tarczową wyglądają lepiej. A oni wciąż żyją |
Zawsze mnie to zadziwiało, z jednej strony takie ćpunki, z drugiej strony Ozzy, Charlie Sheen czy Rolling Stonesi, podejrzewam, że jeżeli chodzi o ilość to obie grupy wypadają podobnie, czyżby kasa mogła przekupić nawet Kostuchę?
Rafał - 2 Listopada 2013, 08:55
Ice, nie, zupełnie nie, zobacz raz i dwa
Uwaga bardzo drastyczne.
mesiash - 4 Listopada 2013, 11:19
Ice, podaję hasło - jakość.
aniol - 6 Listopada 2013, 10:50
ludzka glupota mnie nieustajaco zadziwia
wizyta u lekarza- fakt odsiedzialem swoje 2 godziny (nie narzekam - przeczytalem spory kawalek "metra"); ale rozwalila mnie starsza pani ktora stala przed przychodnia od 5ej (przychodnia czynna od 8ej) "zeby nie stac w kolejce i wejsc pierwsza"
sa rzeczy ktorych nie potrafie ogarnac
Fidel-F2 - 6 Listopada 2013, 10:53
abstrahując, wystarczyłoby wprowadzić płatność 5 zł od wizyty i kolejki by się skończyły
Godzilla - 6 Listopada 2013, 12:02
Fidel-F2, płacisz co miesiąc, i to nie 5 zł. Tej starszej pani również to i owo w życiu zakosili na ten zbożny cel. Tragiedia.
Fidel-F2 - 6 Listopada 2013, 12:08
Godzilla, nie o to chodzi, że płacę co miesiąc i nie ważne ile komu zakosili (znaczy w sensie, że to osobny temat jest). Każda wizyta u lekarza pierwszego kontaktu oraz w specjalnościach gdzie nie potrzebne jest skierowanie powinna być płatna.
Agi - 6 Listopada 2013, 12:46
Fidel-F2, nie masz racji co do opłat, chociaż rozumiem ideę, bo wiele z tych osób okupujących poczekalnie lekarzy rodzinnych cierpi przede wszystkim na samotność i ma potrzebę wygadania się.
|
|
|