To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

ilcattivo13 - 26 Czerwca 2009, 18:26

Duke - może właśnie robiąc grę się poprztykali. W każdym bądź razie Stranglehold figuruje na liście "in development" na pierwszej pozycji.
Duke - 26 Czerwca 2009, 22:08

Kiedy i czy sie popsztykali tego na 100% nie wiem. Co do samego Stranglehold to pan kryzys powodował że Midway - producent gry sprzedał/wystawił na sprzedaż prawa do ekranizacji gry. Z tego jasno wynika że nawet jak nakręcą to mogą to zrobić nie tylko bez Chow Yun Fata, a także bez Johna Woo :cry:
Z drugiej strony Dooma nakęcono w ostanim roku kiedy przysługiwały wytwórni prawa (kupili "tylko" na 10 lat) :wink:

Virgo C. - 27 Czerwca 2009, 20:02

I kolejny film o wampirach, zapowiadający się nawet ciekawie, nawiązującym nieco do Jestem legendą :)

Daybreakers

Oraz coś dla Ziuty -> Zaprieszczjonnaja riealnost

Dunadan - 27 Czerwca 2009, 22:00

Virgo C.,
Daybreakers
Orzesz :!: :shock: nie no... genialny pomysł, zapowiada się fajne kino - no i Willem Defoe ;-)

Ziuta - 28 Czerwca 2009, 10:03

Jedno i drugie wygląda ciekawie. Daybreakers zdaje się być naprawde w duchu Mathesona, a Zaprieszczjonnaja riealnost to wygląda na SF w moskalskim duchu. :)
NURS - 28 Czerwca 2009, 10:10

A Zombieland widzieliście?
http://www.apple.com/trai...res/zombieland/

Dunadan - 28 Czerwca 2009, 10:56

NURS, :mrgreen: haha, Woody Harelson i rzeźnia zombiaków, nie no, zapowiada się kolejny fajny film :mrgreen:

Ziuta,
Cytat
Zaprieszczjonnaja riealnost to wygląda na SF w moskalskim duchu.

Mnie się do końca taka konwencja nie podoba, mam wrażenie że Rosjanie za bardzo starają się naśladować zachód... trailer jest strasznie matriksowy i przez to nudny...
To jest oparte na jakiejś książce?

Ariah - 29 Czerwca 2009, 09:05

NURS napisał/a
A Zombieland widzieliście?
http://www.apple.com/trai...res/zombieland/

Widziałam, widziałam (trailer).

Czekam, zwłaszcza po lekturze dogłębnej książek Brooksa Juniora (Wojna Zombie, Poradnik jak przetrwać itd).

Te zombiaki szybkie bestie są, nowy kanon nam się tworzy. I muzyka super (pewnie tylko w trailerze)...

Chal-Chenet - 6 Lipca 2009, 23:44

Interesujący trailer do T3, ale czy widział ktoś pełną wersję? Ja czekam. :D

http://www.youtube.com/watch?v=QPDHiJkQXeI

ilcattivo13 - 11 Lipca 2009, 23:03

Miałem iść spać, a tu atakują Podniebne Tygrysy! Ciekawe, czy pojawi się postać Witolda Urbanowicza.
Gustaw G.Garuga - 11 Lipca 2009, 23:37

Pamiętny potraktowania Polaków w filmach typu Enigma jestem typowo po polsku pełen jak najgorszych przeczuć...
Virgo C. - 12 Lipca 2009, 16:34

Już niedługo do kin wchodzi District 9. Jak oglądam trailer to coraz bardziej mam nadzieje, że pojawił się młody zdolny, który nieco rozrusza rynek filmów SF :roll:
Trailer

hrabek - 16 Lipca 2009, 09:38

Wydzieliłem ostatnie posty o Hardkor 44 do nowego wątku.
ilcattivo13 - 19 Lipca 2009, 20:39

Virgo C. napisał/a
Już niedługo do kin wchodzi District 9. Jak oglądam trailer to coraz bardziej mam nadzieje, że pojawił się młody zdolny, który nieco rozrusza rynek filmów SF :roll:
Trailer

Virgo - "District 9" to film oparty o "Live in Joburg", o którym pisałem tutaj

Stormbringer - 20 Lipca 2009, 10:12

Powiększa się obsada serialowej "Gry o tron". Eddardem Starkiem będzie, uwaga uwaga, Sean Bean. :bravo

Również Jon Snow i Robert Baratheon doczekali się swoich odtwórców. Szczegóły tutaj.

dalambert - 20 Lipca 2009, 10:40

Stormbringer, a kiedy ten cholerny Martin raczy opublikować zapowiadany na 2006 r. CIĄG DALSZY :?: :?:
Stormbringer - 20 Lipca 2009, 10:43

Sam chciałbym to wiedzieć. :) Na razie pisze, a w przerwach jeździ po konwentach (ostatnio był w Finlandii i Estonii).
dalambert - 20 Lipca 2009, 11:05

Stormbringer, dobrze, ze nie w Polsce - złapało by się lenia za frak przymknęło na 6 miesiecy jeno z komputrem / bez netu/ o chlebie i piwie i jak nic by weny dostał, napisal co tzreba, a potem by się gucia przeprosiło ;P:
NURS - 20 Lipca 2009, 11:08

nie chciałbyś czytać tego, co by napisał w takich warunkach :-)
dalambert - 20 Lipca 2009, 11:10

NURS, zawsze mógłbyś zredagować na polski i było by git :!:
NURS - 20 Lipca 2009, 11:19

tylko nie wpadnij na pomysł, zeby mnie przymknąć na czas redagowania :-)
koniec offtopu.
Ja czekam na ekranizację Fundacji.

Kruk Siwy - 20 Lipca 2009, 11:25

A jest coś sensownego w planach?
dalambert - 20 Lipca 2009, 11:43

Kruk Siwy, pewnie Cię zachwyci Harry Poter i książę półkrwi wchodzi w piątek na polskie ekrany ;P:
Adashi - 26 Lipca 2009, 15:01

Janosik. Prawdziwa historia aka Prawdziwa historia Juro Janosika i Tomasa Uhorczika

A jednak się udało, zaczęli kręcić bodaj w 2003... no zobaczymy co z tego wyszło. Trailer całkiem znośny.

ilcattivo13 - 26 Lipca 2009, 15:37

zapowiada się dobrze :D
hrabek - 28 Lipca 2009, 08:29

W USA pokazano publiczności fragmenty Avatara. Publiczność była zachwycona. Jedna z recenzji np. tutaj:
http://marketsaw.blogspot...mpressions.html

Premiera dopiero w okolicach listopada. Nie wiem czy wytrzymam...

Gustaw G.Garuga - 28 Lipca 2009, 18:59

Juro Janosik tak na oko 1/3 Marka Perepeczki. Żebrowski kogo gra - Murgrabię? ;) Mam nadzieję, że w wersji kinowej dubbing będzie lepszy*. "Nie wiedziałem, że to takie mocne, kiedy kogoś kochasz" - przepraszam, czy to przekład z angielskiego? Jak będę w Polszcze, to się wybiorę :)

EDIT: *tfu tfu, a kysz, na psa urok - mam nadzieję, że w wersji kinowej będą napisy!

Adashi - 29 Lipca 2009, 09:53

Janosik Perepeczki to była swojska odmiana Supermana, ten nowy ma być bliższy prawdzie historycznej, a skoro prawdziwy Janosik zginął w wieku dwudziestu kilku lat, to Jiracek pasuje do tej roli, imho. Żebrowski gra Turjaka/Turjaga/Turiaka Huncagę, zbója zdrajcę :twisted: Wracając jeszcze do realiów, serial z 1973 przenosił akcję w XIX wiek, podczas gdy prawdziwy Janosik działał na początku XVIII wieku, nowa wersja ma być w tym względzie poprawna. Co zaś się tyczy dubbingu, rzecz nie odbiega zbytnio od Zabić Sekala (na ile to można ocenić po takiej próbce jaką jest zwiastun), jednak z wersji z napisami pewnie zrezygnują, bo po słowacku co prawda nie byłoby tak "śmiesznie" jak po czesku, ale jednak ;)
Gustaw G.Garuga - 29 Lipca 2009, 10:16

Czyżby Żebrowskiemu spodobało sie granie "złych"? Wiek Janosika to jedna sprawa, a totalny brak charyzmy i zbójowatości widoczny w zwiastunie to inna. Ale nie gańmy dnia przed zachodem słońca :mrgreen:
dalambert - 29 Lipca 2009, 10:25

Gustaw G.Garuga napisał/a
Czyżby Żebrowskiemu spodobało sie granie złych?

e tam spodobało. Poprostu po występie w 1612 do niczego innego się nie nadaje !

Partner forum