Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane
ilcattivo13 - 26 Czerwca 2009, 18:26
Duke - może właśnie robiąc grę się poprztykali. W każdym bądź razie Stranglehold figuruje na liście "in development" na pierwszej pozycji.
Duke - 26 Czerwca 2009, 22:08
Kiedy i czy sie popsztykali tego na 100% nie wiem. Co do samego Stranglehold to pan kryzys powodował że Midway - producent gry sprzedał/wystawił na sprzedaż prawa do ekranizacji gry. Z tego jasno wynika że nawet jak nakręcą to mogą to zrobić nie tylko bez Chow Yun Fata, a także bez Johna Woo
Z drugiej strony Dooma nakęcono w ostanim roku kiedy przysługiwały wytwórni prawa (kupili "tylko" na 10 lat)
Virgo C. - 27 Czerwca 2009, 20:02
I kolejny film o wampirach, zapowiadający się nawet ciekawie, nawiązującym nieco do Jestem legendą
Daybreakers
Oraz coś dla Ziuty -> Zaprieszczjonnaja riealnost
Dunadan - 27 Czerwca 2009, 22:00
Virgo C.,
Daybreakers
Orzesz nie no... genialny pomysł, zapowiada się fajne kino - no i Willem Defoe
Ziuta - 28 Czerwca 2009, 10:03
Jedno i drugie wygląda ciekawie. Daybreakers zdaje się być naprawde w duchu Mathesona, a Zaprieszczjonnaja riealnost to wygląda na SF w moskalskim duchu.
NURS - 28 Czerwca 2009, 10:10
A Zombieland widzieliście?
http://www.apple.com/trai...res/zombieland/
Dunadan - 28 Czerwca 2009, 10:56
NURS, haha, Woody Harelson i rzeźnia zombiaków, nie no, zapowiada się kolejny fajny film
Ziuta,
Cytat | Zaprieszczjonnaja riealnost to wygląda na SF w moskalskim duchu. |
Mnie się do końca taka konwencja nie podoba, mam wrażenie że Rosjanie za bardzo starają się naśladować zachód... trailer jest strasznie matriksowy i przez to nudny...
To jest oparte na jakiejś książce?
Ariah - 29 Czerwca 2009, 09:05
Widziałam, widziałam (trailer).
Czekam, zwłaszcza po lekturze dogłębnej książek Brooksa Juniora (Wojna Zombie, Poradnik jak przetrwać itd).
Te zombiaki szybkie bestie są, nowy kanon nam się tworzy. I muzyka super (pewnie tylko w trailerze)...
Chal-Chenet - 6 Lipca 2009, 23:44
Interesujący trailer do T3, ale czy widział ktoś pełną wersję? Ja czekam.
http://www.youtube.com/watch?v=QPDHiJkQXeI
ilcattivo13 - 11 Lipca 2009, 23:03
Miałem iść spać, a tu atakują Podniebne Tygrysy! Ciekawe, czy pojawi się postać Witolda Urbanowicza.
Gustaw G.Garuga - 11 Lipca 2009, 23:37
Pamiętny potraktowania Polaków w filmach typu Enigma jestem typowo po polsku pełen jak najgorszych przeczuć...
Virgo C. - 12 Lipca 2009, 16:34
Już niedługo do kin wchodzi District 9. Jak oglądam trailer to coraz bardziej mam nadzieje, że pojawił się młody zdolny, który nieco rozrusza rynek filmów SF
Trailer
hrabek - 16 Lipca 2009, 09:38
Wydzieliłem ostatnie posty o Hardkor 44 do nowego wątku.
ilcattivo13 - 19 Lipca 2009, 20:39
Virgo C. napisał/a | Już niedługo do kin wchodzi District 9. Jak oglądam trailer to coraz bardziej mam nadzieje, że pojawił się młody zdolny, który nieco rozrusza rynek filmów SF
Trailer |
Virgo - "District 9" to film oparty o "Live in Joburg", o którym pisałem tutaj
Stormbringer - 20 Lipca 2009, 10:12
Powiększa się obsada serialowej "Gry o tron". Eddardem Starkiem będzie, uwaga uwaga, Sean Bean.
Również Jon Snow i Robert Baratheon doczekali się swoich odtwórców. Szczegóły tutaj.
dalambert - 20 Lipca 2009, 10:40
Stormbringer, a kiedy ten cholerny Martin raczy opublikować zapowiadany na 2006 r. CIĄG DALSZY
Stormbringer - 20 Lipca 2009, 10:43
Sam chciałbym to wiedzieć. Na razie pisze, a w przerwach jeździ po konwentach (ostatnio był w Finlandii i Estonii).
dalambert - 20 Lipca 2009, 11:05
Stormbringer, dobrze, ze nie w Polsce - złapało by się lenia za frak przymknęło na 6 miesiecy jeno z komputrem / bez netu/ o chlebie i piwie i jak nic by weny dostał, napisal co tzreba, a potem by się gucia przeprosiło
NURS - 20 Lipca 2009, 11:08
nie chciałbyś czytać tego, co by napisał w takich warunkach
dalambert - 20 Lipca 2009, 11:10
NURS, zawsze mógłbyś zredagować na polski i było by git
NURS - 20 Lipca 2009, 11:19
tylko nie wpadnij na pomysł, zeby mnie przymknąć na czas redagowania
koniec offtopu.
Ja czekam na ekranizację Fundacji.
Kruk Siwy - 20 Lipca 2009, 11:25
A jest coś sensownego w planach?
dalambert - 20 Lipca 2009, 11:43
Kruk Siwy, pewnie Cię zachwyci Harry Poter i książę półkrwi wchodzi w piątek na polskie ekrany
Adashi - 26 Lipca 2009, 15:01
Janosik. Prawdziwa historia aka Prawdziwa historia Juro Janosika i Tomasa Uhorczika
A jednak się udało, zaczęli kręcić bodaj w 2003... no zobaczymy co z tego wyszło. Trailer całkiem znośny.
ilcattivo13 - 26 Lipca 2009, 15:37
zapowiada się dobrze
hrabek - 28 Lipca 2009, 08:29
W USA pokazano publiczności fragmenty Avatara. Publiczność była zachwycona. Jedna z recenzji np. tutaj:
http://marketsaw.blogspot...mpressions.html
Premiera dopiero w okolicach listopada. Nie wiem czy wytrzymam...
Gustaw G.Garuga - 28 Lipca 2009, 18:59
Juro Janosik tak na oko 1/3 Marka Perepeczki. Żebrowski kogo gra - Murgrabię? Mam nadzieję, że w wersji kinowej dubbing będzie lepszy*. "Nie wiedziałem, że to takie mocne, kiedy kogoś kochasz" - przepraszam, czy to przekład z angielskiego? Jak będę w Polszcze, to się wybiorę
EDIT: *tfu tfu, a kysz, na psa urok - mam nadzieję, że w wersji kinowej będą napisy!
Adashi - 29 Lipca 2009, 09:53
Janosik Perepeczki to była swojska odmiana Supermana, ten nowy ma być bliższy prawdzie historycznej, a skoro prawdziwy Janosik zginął w wieku dwudziestu kilku lat, to Jiracek pasuje do tej roli, imho. Żebrowski gra Turjaka/Turjaga/Turiaka Huncagę, zbója zdrajcę Wracając jeszcze do realiów, serial z 1973 przenosił akcję w XIX wiek, podczas gdy prawdziwy Janosik działał na początku XVIII wieku, nowa wersja ma być w tym względzie poprawna. Co zaś się tyczy dubbingu, rzecz nie odbiega zbytnio od Zabić Sekala (na ile to można ocenić po takiej próbce jaką jest zwiastun), jednak z wersji z napisami pewnie zrezygnują, bo po słowacku co prawda nie byłoby tak "śmiesznie" jak po czesku, ale jednak
Gustaw G.Garuga - 29 Lipca 2009, 10:16
Czyżby Żebrowskiemu spodobało sie granie "złych"? Wiek Janosika to jedna sprawa, a totalny brak charyzmy i zbójowatości widoczny w zwiastunie to inna. Ale nie gańmy dnia przed zachodem słońca
dalambert - 29 Lipca 2009, 10:25
Gustaw G.Garuga napisał/a | Czyżby Żebrowskiemu spodobało sie granie złych? |
e tam spodobało. Poprostu po występie w 1612 do niczego innego się nie nadaje !
|
|
|