To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Sebastian Uznański

marw - 14 Wrzeœśnia 2008, 21:00

No ok, to pozostaje mi szukać właściwej perspektywy i starać się nadążyć intelektualnie za bohaterami cyklu ;) Tymczasem przeczytałem "Lodowe łzy" i muszę powiedzieć, że podobało mi się bardzo.
Sebastian - 14 Wrzeœśnia 2008, 21:34

No to się bardzo ucieszyłem :) Mam nadzieje że odwołania do Cerebro i elfka były ok...Jeżeli interesuje Cię co się stało z ludźmi którzy zeszli pod ziemię w ucieczce przed zagładą na powierzchni planety zapraszam do PANI IGIEŁ.

a ogólnie MATKa Gromów jest przefajna, też zapraszam

jewgienij - 29 Wrzeœśnia 2008, 13:00

Jak tam książka? Kiedy wyjdzie?
II wojna światowa Według Uznania to coś, co się zapewne będzie śnić czytelnikom po nocach :D
Miałem to szczęście, że wydobyłem kilka szczegółów od samego Sandmana, powiadam więc, iż to będzie nalot dywanowy na nasze wyobraźnie.
Czekam niecierpliwie.

Sebastian - 29 Wrzeœśnia 2008, 13:26

Obawiam się, że "Fabryka słów" zastanawia się, czy poradzi sobie z wydaniem "Herrenvolk" w tym roku i boje się, że ostateczny werdykt będzie taki, że mimo najszczerszych chęci wydawcy będziemy wszyscy musieli jeszcze troszkę poczekać na nocne koszmary.
Dzięki za Twoje oczekiwanie, dodaje mi siły
.. i liczę na kolejne dyskusje w wiadomym gronie...

mawete - 29 Wrzeœśnia 2008, 13:27

Kurde... liczyłem, że będzie w tym roku... :?
hrabek - 29 Wrzeœśnia 2008, 13:39

No wlasnie. O czym tu rozmawiac? Juz wiem. W oczekiwaniu na opozniajaca sie premiere, moze niech Sebastian napisze opowiadanie w swiecie Herrenvolk, a wtedy Nurs zamiesci. Sebastian bedzie mial reklame ksiazki, a my bedziemy mieli o czym rozmawiac. Nie musi byc dlugie, w zasadzie nawet lepiej gdyby nie bylo za dlugie. Wtedy sie szybciej napisze i ukaze i szybciej bedziemy mogli rozmawiac :)
Chal-Chenet - 29 Wrzeœśnia 2008, 13:59

Jestem za. :D
Sebastian - 29 Wrzeœśnia 2008, 19:06

na razie próbuje namówić Wydawce, żeby tu projekt okładki pokazać, jakieś ilustracje ze środka, ale czy mi się uda, ja mały żuczek jestem. Natomiast, poza wszystkim, dobroci Nursa bałbym się nadużywać, już i tak tyle robi dla upubliczniania dziwnych snów.
Witchma - 29 Wrzeœśnia 2008, 19:14

Sebastian, nic, tylko uzbroić się w cierpliwość. A co ze stroną? (chyba że przeoczyłam otwarcie...)
mawete - 29 Wrzeœśnia 2008, 19:21

i niestety jak znam Fabrykę to wielkie marginesy będą i czcionka max... kurde już nie mam gdzie książek stawiać. Całe szczęście, że inni nie idą w ich ślady...
corpse bride - 29 Wrzeœśnia 2008, 20:39

sebastian, chyba cię widziałam w sobotę w galerii krk., ale za szybko tłum cię porwał... na książkę czekamy, czekamy, ale wiesz, jak będzie później, to fani się bardziej na nią napalą :) szukaj dobrych stron...
Krwawy lolo - 30 Wrzeœśnia 2008, 07:24

Mnie cieszy to, że powieści i opowiadania Sebastiana nie śa praczami mózgu.
Dajmy nato takiego S. Kinga, większość jego książek jest poprostu taka, że raz się przeczyta i książkę można wyrzucić. A u Sebastiana sami wiecie jak jest, np. w "Żałując za jutro" powplatał trochę filozofi :lol: .
Może jednak napiszesz coś krótkiego? By nam było niezmiernie miło! :)

Sebastian - 30 Wrzeœśnia 2008, 09:37

mawete napisał/a
i niestety jak znam Fabrykę to wielkie marginesy będą i czcionka max... kurde już nie mam gdzie książek stawiać

zawsze możesz liczyć, że
Fabryka zrobi w końcu taką promocje, jak kupisz dziesięć ich książek i wyślesz dwa esemesy, --regał gratis
corpse bride napisał/a
sebastian, chyba cię widziałam w sobotę w galerii krk.

zgadza się, zmieniałem w tamtejszych sklepach najbardziej wierzchnią powłokę
corpse bride napisał/a
szukaj dobrych stron...

Całą karierę literacką szukam dobrych słów, potem dobrych zdań... Podniosłaś mi poprzeczkę :)
Krwawy lolo napisał/a
Może jednak napiszesz coś krótkiego?

Krótkiego nie umiem :oops: Zawsze mi jakoś takie długie wychodzą :roll:

Witchma - 30 Wrzeœśnia 2008, 09:39

Cytat
Krótkiego nie umiem :oops: Zawsze mi jakoś takie długie wychodzą :roll:

Ja tam się nie obrażę, może być długie :D (hmmm... :roll: )

hrabek - 30 Wrzeœśnia 2008, 09:43

A Dziewczynka i Bobołaki? To nie było długie :P
Sebastian - 30 Wrzeœśnia 2008, 10:40

Ta, ale zawsze chciałem z tego zrobić trylogie
:wink:
Witchma napisał/a
Ja tam się nie obrażę, może być długie :D (hmmm... :roll: )

Mam coś takiego schowanego przed światłem dziennym, ale nic Ci nie powiem o terminie, czy styczniowy, lutowy, marcowy numer bo zwykle jak NURSA pytam odpowiada, że z długimi to nigdy do końca nie wiadomo gdzie wejdą.

Witchma - 30 Wrzeœśnia 2008, 10:43

Pożyjemy, przeczytamy :) A długo jeszcze się w Fabryce będą babrać z okładką Herrenvolka?
jewgienij - 30 Wrzeœśnia 2008, 12:04

Witchma, użyj swojej charyzmy i technik mobilizujących znanych z wątku Short - spodenki -story, to i w FS zmiękną :D
Tyle że potem wszyscy autorzy będą do Ciebie pukać, żebyś im coś przyśpieszyła.

Witchma - 30 Wrzeœśnia 2008, 12:08

jewgienij napisał/a
potem wszyscy autorzy będą do Ciebie pukać, żebyś im coś przyśpieszyła.

I co ja bym z tym nadmiarem szczęścia zrobiła...? ;P:

jewgienij - 30 Wrzeœśnia 2008, 12:33

Rozlewałabyś do butelek ( 0, 25) i sprzedawała po odpowiedniej cenie :D
Ja już bym Ci pomógł :twisted:

A wracając do powieści Sebastiana, to może jakaś zajawka by SF poszła, jakiś dramaturgicznie zpłentowany fragment :roll:

Słowik - 30 Wrzeœśnia 2008, 12:59

Godzimy się wyłącznie na samowystarczalne opowiadanie ze świata powieści :) żadnych fragmentów :twisted:
Witchma - 30 Wrzeœśnia 2008, 13:10

jewgienij napisał/a
może jakaś zajawka

Słowik napisał/a
żadnych fragmentów :twisted:

No i jak tu wszystkim dogodzić?

Rafał - 30 Wrzeœśnia 2008, 13:11

zajawiać całością :D
shenra - 22 Grudnia 2008, 09:47

Sobie przeczytałam :mrgreen: , chwilami bohater ciut za dużo gadał sam do siebie, ale w ogólnym rozrachunku nie ucierpiał na tym. Wyrazistość postaci chwilami dawała po oczach, ale cięte dialogi i riposty łagodziły ten efekt.
Nie jestem miłośnikiem scen gdzie wszyscy zabijają wszystkich, albo znaczną "kawałek" przeciwnika :mrgreen: , więc ominę tą część. Jednak akcja na tyle szybko się rozgrywała, że nie musiałam ich przeskakiwać. Ostatni rozdział bezcenny.
Sebastian, a teraz czekam na gryzmołki na pierwszej stronie :wink:

Sebastian - 22 Grudnia 2008, 12:05

Dziękuje za lekturę "Żałując za jutro" i namawiam do sięgnięcia po inne niezwykłe losy bohaterów z tego świata - wszystko dostępne na łamach SFFH
bohater gadał dużo sam do siebie bo stworzyłem za inteligentną postać i nie było mu z kim wchodzić w intelektualne polemiki
:)
obiecane gryzmołki będą

shenra - 22 Grudnia 2008, 12:07

Sebastian napisał/a
namawiam do sięgnięcia po inne niezwykłe losy bohaterów z tego świata

spokojna Twoja 8)
Sebastian napisał/a
stworzyłem za inteligentną postać i nie było mu z kim wchodzić w intelektualne polemiki

no patrzta jak kolega sam sobie słodzi :mrgreen: dobrze było, szczególnie jak wszechwiedząco się beształ :mrgreen:

Chal-Chenet - 9 Stycznia 2009, 19:05

Sebastian w innym wątku napisał/a
na jesień, na jesień

Dopiero? :(
Mówili czemu tak późno? I tak już "Herrenvolk" trochę u nich leży... :roll:

Sebastian - 9 Stycznia 2009, 20:21

Moja pierwsza krótka powieść "Matka gromów" też tyle czekała na wydanie w Fabryce Słów więc "Herrenvolk" utrzymuje fabryczną średnią. Dlaczego tak? Nie mam pojęcia. Rolą pisarza jest produkować dzieło a nie publikować więc pisze spokojnie nową książkę. Póki co na łamach "SFFH" powinno się wkrótce ukazać nowe opowiadanko, co może osłodzi nam czekanie na "Herrenvolk", w kolejce czeka następne. Będzie też w tym roku "papierowy" wywiad - rzeka no dobra czy raczej wywiad - strumyczek, myślę dość ciekawy.
Powinno być fajnie...

Chal-Chenet - 9 Stycznia 2009, 20:23

Sebastian napisał/a
Póki co na łamach SFFH powinno się wkrótce ukazać nowe opowiadanko

Coś więcej o tym opowiadanku? ;) Ma to coś wspólnego z Kandamonem i zgrają augurów :D ? Czy też jest to coś zupełnie nowego?

Sebastian - 9 Stycznia 2009, 20:31

Pierwsze w kolejności idzie novum, mroczno-anieliczna historia pt "Anielskie dziecko". Tytuł wskazuje o kim będzie. A ukończony Kandamon z chłopakami czeka w very następnej chwili - tym razem dojrzalszy o kilka lat i wiele cierpienia gotów ruszyć na Czarnych Kapłanów.

Partner forum