To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

Martva - 12 Lipca 2007, 08:33

No nagle się okazuje że czytających jest całe mnóstwo, tylko się nie udzielają.
Za karę nie napiszę co sobie wczoraj kupiłam i w jakim kolorze :twisted:

Rodion - 12 Lipca 2007, 08:36

Tradycja :P Kobiece tematy zawsze cieszyły sie popularnością na tym forum. :mrgreen:
Agi - 12 Lipca 2007, 09:26

Martva, napisz, bo umrzemy z ciekawości i nie będziesz miała czytelników ;P: :mrgreen:
Martva - 12 Lipca 2007, 09:28

Nie :evil:

Dlaczego ja mam fioła na punkcie kremowego koloru ostatnio, może mi to ktoś wyjaśnić?

Agi - 12 Lipca 2007, 09:43

Bo jest ładny i pasuje do Twojej karnacji?
dzejes - 12 Lipca 2007, 10:24

Martva napisał/a

dzejes idź dzejesic do siebie, ty pasqdzie szowinistyczny, co?

Uwaga! Idę! :)

Martva - 12 Lipca 2007, 11:33

Agi55 napisał/a
Bo jest ładny i pasuje do Twojej karnacji?

Ale dlaczego ja na to wcześniej nie wpadłam? Miałam jedną marną koszulkę na ramiączkach, którą nosiłam rzadko... ale może to dlatego że nie miałam żadnej kremowej bielizny i nie lubiłam jak spod kremowych ramiączek wystawały mi białe?
W tym momencie kremowy chyba awansował na mój ulubiony kolor, dzieli pierwsze miejsce na podium z turkusem :)

Cytat

Jasne, już Ci wierzę :twisted:

joe_cool - 12 Lipca 2007, 11:33

a ja sobie kupiłam fajoskie gacie na przecenie u calvina kleina (no co, po 15 złotych wychodziło!) - takie trochę retro - cieliste błyszczące z dwoma guziczkami na górze :D bejb mówi, że fajne, jeszcze tylko muszę się nasmarować olejkiem i mogę występować w teledyskach raperów :mrgreen:
Martva - 12 Lipca 2007, 11:35

Uo, a nie powinnaś jeszcze mieć łańcuchów, albo czegoś takiego?
joe_cool - 12 Lipca 2007, 11:40

łańcuchy to chyba tylko raperzy mają, nie? zresztą nie wiem... w tych teledyskach to tylko tyłki i biust tych lasek widać... ;P:
Martva - 12 Lipca 2007, 11:49

W życiu chyba nie widziałam raperskiego teledysku, ale może być że masz rację ;)
joe_cool - 12 Lipca 2007, 12:13

kiedyś mieszkałam z kolesiem, który namiętnie oglądał MTV (w Hameryce), a jak odchodził od telewizora, to nagrywał program na video... :roll: się trochę tych teledysków naoglądałm wtedy. 8)
Martva - 12 Lipca 2007, 12:15

Au, to musiała być trauma :)
joe_cool - 12 Lipca 2007, 12:22

no, zwłaszcza że MTV puszczało tak ok. 15 kawałków na okrągło...
dzejes - 12 Lipca 2007, 13:40

Martva napisał/a

Cytat

Jasne, już Ci wierzę :twisted:

Phi - że zacytuję klasyka. ;P:

May - 12 Lipca 2007, 19:49

Martva napisał/a

Za karę nie napiszę co sobie wczoraj kupiłam i w jakim kolorze :twisted:

(drazy temat) to co sobie kupilas i czemu jest kremowe? ;P:

Anonymous - 12 Lipca 2007, 20:05

Phi, a fotek to juz na pewno nie zrobisz i na forum nie wstawisz. Zaklad?
mawete - 12 Lipca 2007, 20:17

To ja dołoże do zakładu Krisu :D
Krisu: już drugi raz dzisiaj sie z Tobą zgadzam :mrgreen: starzeje się :D

Anonymous - 12 Lipca 2007, 20:28

mawete, a widzisz, nie taki krisu straszny jak go ob... no wiesz o co chodzi. :mrgreen:
Ale na zdjecia raczej bym nie liczyl.

May - 12 Lipca 2007, 21:02

Martva, podpuszczaja Cie ;P:
Ale Martva cienias jest, nie zrobi sobie fotek, a jesli nawet, to na pewno nigdzie nie pokaze, o!

mawete - 12 Lipca 2007, 21:11

May: dokładnie :mrgreen:
Martva - 13 Lipca 2007, 07:26

Pewnie że nie zrobię, a tym bardziej nie pokażę. Gdybym sobie nabyła stanik to co innego, ale nie będę tu pośladkami epatować ;P: Przyjdzie jakaś moderacja i mnie wyrzuci za szerzenie niecenzuralnych treści.

May, wcale nie kremowe. Znaczy się, nie tylko. Oczoje... yyyy, intensywny turkus rzondzi, i pastelowy róż też ;P: I sama jesteś cienias. Swoich fotek jakoś nie pokazujesz :twisted:

I w ogóle to phi, idę sobie od Was, o.

agnieszka_ask - 13 Lipca 2007, 07:37

to się chyba jeszcze nie zdarzyło, żeby ktoś z własnego blogu odszedł? :wink:
Anonymous - 13 Lipca 2007, 10:19

To teraz mamy precedens. :wink:
Martva - 13 Lipca 2007, 15:39

Zaraz zasnę, ale jest mi doooobrze :)
May - 13 Lipca 2007, 17:35

Martva, bo mnie zdjec nie robia <chlip> zwykle to ja robie za fotografa...
mawete - 13 Lipca 2007, 18:21

Martva napisał/a
Zaraz zasnę, ale jest mi doooobrze :)

Opowiedz nam o tym :mrgreen: :twisted: :mrgreen:

Anonymous - 13 Lipca 2007, 21:12

May napisał/a
Martva, bo mnie zdjec nie robia <chlip> zwykle to ja robie za fotografa...
To kup cos kremowego, popstrykaj aparatem i wstawiaj foty. :twisted:
ihan - 13 Lipca 2007, 22:29

Nie wiem czy ciekawe, czy nie, bo nie chciało mi się czytać, ale chyba w temacie
Martva - 14 Lipca 2007, 09:32

krisu napisał/a
To kup cos kremowego, popstrykaj aparatem i wstawiaj foty. :twisted:

Ale ona źle wygląda w kremowym, bo ma inny typ kolorystyczny ;P:

ihan napisał/a
Nie wiem czy ciekawe, czy nie, bo nie chciało mi się czytać, ale chyba w temacie

Ale ja tam znalazłam taki cytat, o:
Cytat
– Jedno z naszych badań wykazało, że 100 procent badanych ma na sobie niewłaściwy biustonosz – mówi profesor Kefah Mokbel, specjalista chirurgii piersi w londyńskich szpitalach St. Georges i Princess Grace. - Zazwyczaj dobierano za duże miseczki, przy zbyt małym obwodzie pod biustem

I z tego co ja wiem, jest dokładnie odwrotnie. Przynajmniej w Polsce. Miseczki w powszechnej świadomości szyje się do D, przy czym D jest naprawdę Duże - oczywiście niezależnie od obwodu pod biustem. I szczupłe dziewczyny z dużym biustem wciska się w rozmiary typu 80B.
Istnieje też możliwość, że brali pod uwagę rozmiary 'tabelkowe' - tylko że z wszelkich tabelek wychodzi mi że powinnam nosić 75C, z którego pół biustu wychodzi mi górą, a po paru praniach dół się rozciąga i nie trzyma; równie dobrze mogłabym sobie odpuścić noszenie stanika w ogóle. Mniejszy obwód na dole daje gwarancję spełniania podstawowej funkcji biustonosza, a miseczkę sobie trzeba do niego przeliczyć, no bo jak inaczej?

Cytat
Najwyraźniej nadal nie sposób wynaleźć rozmiaru i kształtu, który uszczęśliwi wszystkie.

Tu jest błąd w tłumaczeniu, czy ona rzeczywiście tak napisała? To tak jakby mówić o wynalezieniu uniwersalnego rozmiaru buta, który pasuje na każdą stopę, albo ja czegoś nie rozumiem.

EDIT: a zdjęcie na pierwszej stronie jest doskonałą ilustracją źle dobranego rozmiaru ;)

Partner forum