Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni
Martva - 12 Lipca 2007, 08:33
No nagle się okazuje że czytających jest całe mnóstwo, tylko się nie udzielają.
Za karę nie napiszę co sobie wczoraj kupiłam i w jakim kolorze
Rodion - 12 Lipca 2007, 08:36
Tradycja Kobiece tematy zawsze cieszyły sie popularnością na tym forum.
Agi - 12 Lipca 2007, 09:26
Martva, napisz, bo umrzemy z ciekawości i nie będziesz miała czytelników
Martva - 12 Lipca 2007, 09:28
Nie
Dlaczego ja mam fioła na punkcie kremowego koloru ostatnio, może mi to ktoś wyjaśnić?
Agi - 12 Lipca 2007, 09:43
Bo jest ładny i pasuje do Twojej karnacji?
dzejes - 12 Lipca 2007, 10:24
Martva napisał/a |
dzejes idź dzejesic do siebie, ty pasqdzie szowinistyczny, co?
|
Uwaga! Idę!
Martva - 12 Lipca 2007, 11:33
Agi55 napisał/a | Bo jest ładny i pasuje do Twojej karnacji? |
Ale dlaczego ja na to wcześniej nie wpadłam? Miałam jedną marną koszulkę na ramiączkach, którą nosiłam rzadko... ale może to dlatego że nie miałam żadnej kremowej bielizny i nie lubiłam jak spod kremowych ramiączek wystawały mi białe?
W tym momencie kremowy chyba awansował na mój ulubiony kolor, dzieli pierwsze miejsce na podium z turkusem
Cytat | Uwaga! Idę! |
Jasne, już Ci wierzę
joe_cool - 12 Lipca 2007, 11:33
a ja sobie kupiłam fajoskie gacie na przecenie u calvina kleina (no co, po 15 złotych wychodziło!) - takie trochę retro - cieliste błyszczące z dwoma guziczkami na górze bejb mówi, że fajne, jeszcze tylko muszę się nasmarować olejkiem i mogę występować w teledyskach raperów
Martva - 12 Lipca 2007, 11:35
Uo, a nie powinnaś jeszcze mieć łańcuchów, albo czegoś takiego?
joe_cool - 12 Lipca 2007, 11:40
łańcuchy to chyba tylko raperzy mają, nie? zresztą nie wiem... w tych teledyskach to tylko tyłki i biust tych lasek widać...
Martva - 12 Lipca 2007, 11:49
W życiu chyba nie widziałam raperskiego teledysku, ale może być że masz rację
joe_cool - 12 Lipca 2007, 12:13
kiedyś mieszkałam z kolesiem, który namiętnie oglądał MTV (w Hameryce), a jak odchodził od telewizora, to nagrywał program na video... się trochę tych teledysków naoglądałm wtedy.
Martva - 12 Lipca 2007, 12:15
Au, to musiała być trauma
joe_cool - 12 Lipca 2007, 12:22
no, zwłaszcza że MTV puszczało tak ok. 15 kawałków na okrągło...
dzejes - 12 Lipca 2007, 13:40
Martva napisał/a |
Cytat | Uwaga! Idę! |
Jasne, już Ci wierzę |
Phi - że zacytuję klasyka.
May - 12 Lipca 2007, 19:49
Martva napisał/a |
Za karę nie napiszę co sobie wczoraj kupiłam i w jakim kolorze |
(drazy temat) to co sobie kupilas i czemu jest kremowe?
Anonymous - 12 Lipca 2007, 20:05
Phi, a fotek to juz na pewno nie zrobisz i na forum nie wstawisz. Zaklad?
mawete - 12 Lipca 2007, 20:17
To ja dołoże do zakładu Krisu
Krisu: już drugi raz dzisiaj sie z Tobą zgadzam starzeje się
Anonymous - 12 Lipca 2007, 20:28
mawete, a widzisz, nie taki krisu straszny jak go ob... no wiesz o co chodzi.
Ale na zdjecia raczej bym nie liczyl.
May - 12 Lipca 2007, 21:02
Martva, podpuszczaja Cie
Ale Martva cienias jest, nie zrobi sobie fotek, a jesli nawet, to na pewno nigdzie nie pokaze, o!
mawete - 12 Lipca 2007, 21:11
May: dokładnie
Martva - 13 Lipca 2007, 07:26
Pewnie że nie zrobię, a tym bardziej nie pokażę. Gdybym sobie nabyła stanik to co innego, ale nie będę tu pośladkami epatować Przyjdzie jakaś moderacja i mnie wyrzuci za szerzenie niecenzuralnych treści.
May, wcale nie kremowe. Znaczy się, nie tylko. Oczoje... yyyy, intensywny turkus rzondzi, i pastelowy róż też I sama jesteś cienias. Swoich fotek jakoś nie pokazujesz
I w ogóle to phi, idę sobie od Was, o.
agnieszka_ask - 13 Lipca 2007, 07:37
to się chyba jeszcze nie zdarzyło, żeby ktoś z własnego blogu odszedł?
Anonymous - 13 Lipca 2007, 10:19
To teraz mamy precedens.
Martva - 13 Lipca 2007, 15:39
Zaraz zasnę, ale jest mi doooobrze
May - 13 Lipca 2007, 17:35
Martva, bo mnie zdjec nie robia <chlip> zwykle to ja robie za fotografa...
mawete - 13 Lipca 2007, 18:21
Martva napisał/a | Zaraz zasnę, ale jest mi doooobrze |
Opowiedz nam o tym
Anonymous - 13 Lipca 2007, 21:12
May napisał/a | Martva, bo mnie zdjec nie robia <chlip> zwykle to ja robie za fotografa... | To kup cos kremowego, popstrykaj aparatem i wstawiaj foty.
ihan - 13 Lipca 2007, 22:29
Nie wiem czy ciekawe, czy nie, bo nie chciało mi się czytać, ale chyba w temacie
Martva - 14 Lipca 2007, 09:32
krisu napisał/a | To kup cos kremowego, popstrykaj aparatem i wstawiaj foty. |
Ale ona źle wygląda w kremowym, bo ma inny typ kolorystyczny
ihan napisał/a | Nie wiem czy ciekawe, czy nie, bo nie chciało mi się czytać, ale chyba w temacie |
Ale ja tam znalazłam taki cytat, o:
Cytat | – Jedno z naszych badań wykazało, że 100 procent badanych ma na sobie niewłaściwy biustonosz – mówi profesor Kefah Mokbel, specjalista chirurgii piersi w londyńskich szpitalach St. Georges i Princess Grace. - Zazwyczaj dobierano za duże miseczki, przy zbyt małym obwodzie pod biustem |
I z tego co ja wiem, jest dokładnie odwrotnie. Przynajmniej w Polsce. Miseczki w powszechnej świadomości szyje się do D, przy czym D jest naprawdę Duże - oczywiście niezależnie od obwodu pod biustem. I szczupłe dziewczyny z dużym biustem wciska się w rozmiary typu 80B.
Istnieje też możliwość, że brali pod uwagę rozmiary 'tabelkowe' - tylko że z wszelkich tabelek wychodzi mi że powinnam nosić 75C, z którego pół biustu wychodzi mi górą, a po paru praniach dół się rozciąga i nie trzyma; równie dobrze mogłabym sobie odpuścić noszenie stanika w ogóle. Mniejszy obwód na dole daje gwarancję spełniania podstawowej funkcji biustonosza, a miseczkę sobie trzeba do niego przeliczyć, no bo jak inaczej?
Cytat | Najwyraźniej nadal nie sposób wynaleźć rozmiaru i kształtu, który uszczęśliwi wszystkie. |
Tu jest błąd w tłumaczeniu, czy ona rzeczywiście tak napisała? To tak jakby mówić o wynalezieniu uniwersalnego rozmiaru buta, który pasuje na każdą stopę, albo ja czegoś nie rozumiem.
EDIT: a zdjęcie na pierwszej stronie jest doskonałą ilustracją źle dobranego rozmiaru
|
|
|