To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Witchma - 25 Października 2012, 08:31

Fidel-F2 napisał/a
Przez dwa tygodnie nie mogłem sobie w środku porządku zrobić.

Też tak miałam i nie wiem, czy odważyłabym się obejrzeć go jeszcze raz. Może za kilka lat.

Fidel-F2 - 25 Października 2012, 09:48

ilcattivo13, tak sobie czytam te twoje westernowe opowieści i zatęskniłem za najgenialniejszą westernowa sceną ever, a może nie tylko westernową.

http://www.youtube.com/watch?v=WYQX_hIBPZU

ilcattivo13 - 25 Października 2012, 15:38

Widziałem ją kilka/kilkanaście dni temu i jak zawsze mnie rozbawiło wyczucie Leone, który w takim a nie innym miejscu kazał rzucić nazwisko Claudii Cardinale :mrgreen:
Freja - 25 Października 2012, 17:58

Samsara - film składający się jedynie z obrazów i muzyki. Hmm.. w sumie trochę trudno mi powiedzieć jaki był temat przewodni. Było tu dużo różnorodnych obrazów, nieraz bardzo ze sobą kontrastujących, które miały z pewnością zwrócić uwagę na wiele różnych aspektów związanych z życiem, z człowiekiem, z otaczającym go światem. Zobaczyłam tu piękne obrazy przyrody, niesamowite kolory, wspaniałą architekturę i różne kultury. Były i obrazy, które wcale takie przyjemne, piękne nie były, wręcz przeciwnie. Zdarzały się też momenty, w których tempo filmu było mocno przyspieszane, co dawało bardzo fajny efekt. Niektóre obrazy w połączeniu z muzyką (Dead Can Dance, Lisa Gerrard) naprawdę robiły niesamowite wrażenie. Rozbroił mnie performance jednego pana - nie wiem co to miało być i czemu to miało służyć - widocznie za głębokie to dla mnie było :D Ale generalnie jestem zadowolona z tej wizyty w kinie.
Fidel-F2 - 25 Października 2012, 18:00

Samsara
Freja - 25 Października 2012, 18:08

A tak, dzięki Fidel
ihan - 25 Października 2012, 21:22

Fidel-F2 napisał/a
THX 1138 Film o wolności i jej koszcie. Dystopijny świat, całkowicie zdehumanizowany, ascetyczne dekoracje. Klinicznie wydestylowane, postawy, procesy, zachowania. Dobra rzecz.

Kompletnie nie pamiętam filmu. Ale pamiętam, że ponieważ reżyserem był Lucas, polowaliśmy na niego mocno, kojarzy mi się (ale pamięć zawodna jest, a to okropecznie dawno było, a jeśli nieprawda, znaczy, że sobie uroiłam, ha), że w formie książkowej, takiej fanfikowej (takiej jak trylogia Star Wars, która kosztowała oczy z głowy, a którą któryś klub fantastyki wydawał i gdzieś mi się w domu plącze) mi w ręce wpadło. Stare, inne czasy.

corpse bride - 25 Października 2012, 22:35

No, po Domu złym miałam ochotę iść i napić się wódki.
Fidel-F2 - 26 Października 2012, 06:50

Pić wódkę i pogrążyć się w orgiach to miałem ochotę po The Doors, Po Domu złym miałem ochotę..., nie wiem na co miałem ochotę, nie mogłem się pozbierać.
gorbash - 26 Października 2012, 07:01

corpse bride, a Wesele oglądałaś? Też jest super (w tym specjalnym znaczeniu), mimo że zupełnie inne niż Dom Zły albo Róża - która swoją drogą moim zdaniem ma największe natężenie ludzkiej ch***ni.
Gustaw G.Garuga - 26 Października 2012, 09:33

Total Recall z Colinem Farellem. Tak mi się jako laikowi zdaje, że bić robota po metalowej gębie sensu nie ma. Lepiej go kopać po nogach, może mu jakiś staw puści, i tak się go unieruchomi. I też mi się tak zdaje, że jak sam szefo kraju osobiście do bitki się rwie, to głupek jest i tyle. Można by dalej wymieniać. Ale film pretensji wielkich nie ma, ot, nawalanka z dodatkiem przerobionego już na wiele sposobów motywu z(a)miany świadomości i odkrywania, kim się naprawdę jest, trochę gorsza od pierwowzoru ze Szwarcenegerem (brak porównywalnie intensywnych scen z mutantami czy pamiętnych sekwencji obrazujących wpływ niskiego ciśnienia atmosfery Marsa na rysy twarzy protagonistów), ale do obejrzenia.
Witchma - 27 Października 2012, 08:33

Skyfall
Agi - 27 Października 2012, 08:35

Witchma, no i?
Witchma - 27 Października 2012, 08:39

Agi, ja nie mam nic dodania, niech się wypowiadają ci, którym się nie podoba ;)
Dunadan - 27 Października 2012, 11:54

Fidel-F2 napisał/a
THX 1138 Film o wolności i jej koszcie. Dystopijny świat, całkowicie zdehumanizowany, ascetyczne dekoracje. Klinicznie wydestylowane, postawy, procesy, zachowania. Dobra rzecz.

Oglądałeś nową, podkręconą wersję? ja właśnie taką obejrzałem, w HD, i zrobiła na mnie wrażenie też wizualnie. Takich filmów już się nakręci bo ludzi by ich nie skumali... ale strasznie fajne pokazany był tamten świat, takie codzienne życie w tym pustym, zimnym piekle...

Sędzia Dredd,
Wersja z Sylwkiem Stalonem. Nie było aż takiej tragedii aż się spodziewałem, ale Sylwek w sumie popsuł ten film... gdyby tylko się nie odzywał i nie zdjął maski to byłby niezły film ;] kilka rewelacyjny pomysłów (np. ten robot bojowy, albo Cyborg i steampunkowe klimaty na terenach poza Megapolis). Genialny kawałęk the Cure podczas napisów końcowych:

Dredd Song
http://youtu.be/cGxAOrp9Nb4

Nie mogę się doczekać nowej wersji...

merula - 27 Października 2012, 17:14

obejrzałam Błonda. tradycyjnie po pierwszych pięciu minutach zostałam "grzecznie" poproszona o zaprzestanie komentarzy i tylko dwa razy nie zdzierżyłam. ale ogólnie nie jest zły.
feralny por. - 27 Października 2012, 17:23

Starcie tytanów - niemożliwa padlina.
dalambert - 27 Października 2012, 17:34

feralny por., +1, tyż się wczoraj na to nabrałem i nawet wytrzymałem do końca, Indina szukający Graala / dawali potem na TVP2 / był prawdziwym arcydziełem :wink:
nureczka - 27 Października 2012, 18:02

To ją miałam więcej rozsądku ;) Po 10 minutach zrezygnowałam
fealoce - 27 Października 2012, 18:30

Ja miałam ochotę zrezygnować ale oglądałam jednym okiem dla towarzystwa :wink:
Memento - 27 Października 2012, 18:44

Witchma napisał/a
Agi, ja nie mam nic dodania, niech się wypowiadają ci, którym się nie podoba ;)

Żółwik. :D Byłem widziałem wczoraj, film wcisnął mnie w kinowy fotel. (: Jak dla mnie absolutna rewelacja, dużo humoru ale i suspensu, a Javier Bardem jako Raoul Silva chwilami przyprawia o ciary, by zaraz po tym wywołać napad śmiechu. Och i ach rozpływam się i jaram się, w poniedziałek idę do kina drugi raz. 9,5/10.

- I'm your new quartermaster.
- You must be joking.
8D

Witchma - 27 Października 2012, 19:39

Dr No - strasznie rasistowski i seksistowski film. Bond nie ma gadżetów. Bond nie ma Astona. Nie pojawia się też Q. Nie ma piosenki przewodniej, a na końcu napisu "James Bond will return". W pewnej chwili Bond jest potargany, spocony i obszarpany. No naprawdę nie wiem, czy ten film mieści się w konwencji ;)
ilcattivo13 - 27 Października 2012, 20:02

Absolutnie nie mieści! ;P:
merula - 27 Października 2012, 20:55

ale czołówkę ma super.
shenra - 28 Października 2012, 04:10

Madagaskar 3 szału nie było.

Cosmopolis zupełnie nie mój klimat. No i ten koleś...

Witchma - 28 Października 2012, 08:28

merula napisał/a
ale czołówkę ma super.

"Three Blind Mice"? Faktycznie, super :)

Fidel-F2 - 29 Października 2012, 08:16

Madagaskar 3 Przyjemny, odrealniony w sam raz dla dzieciaków, sporo niezłego humoru.
terebka - 29 Października 2012, 12:25

Park Jurajski 3, bo jakoś się wcześniej nie zdarzyło. Kurcze, podobają mi się realia panujące w juesej. Mam nadzieję, że jeśli kiedykolwiek ktoś/coś będzie chciało zrobić mi krzywdę na jakiejś bezludnej wyspie, Tusk natychmiast wyśle mi w sukurs całą Marynarkę Wojenną - dobre rzeczy należy przeszczepiać na rodzimy grunt.
shenra - 29 Października 2012, 14:08

A propos Madagaskaru, miałam wątpliwą przyjemność niestety obejrzeć jakąś "kinówkę", przeraziło mnie to, że dzieci siedzące na sali zaśmiały się raz :shock:
ilcattivo13 - 29 Października 2012, 14:47

Na "Jak ukraść księżyc" też częściej śmiali się dorośli, niż dzieciaki :)

Partner forum