Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
hrabek - 3 Października 2012, 16:01
A może to film, który łączy wszystkie gusta?
ketyow - 3 Października 2012, 16:03
A jak wiadomo - wszystkie gusta łączą pieniądze.
mesiash - 3 Października 2012, 16:23
Aż sobie założyłem konto żeby sprawdzić, u mnie najwyżej stały stare filmy Kurosawy - po 70-75%, także raczej po prostu macie takie gusta
Dunadan - 3 Października 2012, 18:34
Huhu, i wydało się. Filmweb prawdę ci powie...
ketyow - 3 Października 2012, 18:38
Dobra dobra, jak odpowiednio sobie tym suwakiem pożongluję, to też mi znika Jesteś Bogiem, ale jakieś podejrzenia co do tego mimo wszystko mam. mesiash, a ile % masz na JB?
B.A.Urbański - 3 Października 2012, 18:59
Też sprawdziłem z ciekawości i JB mam na 68%, a pierwszy na liście jest Ściana.
Fidel-F2 - 3 Października 2012, 20:16
Miasto gniewu / Crash Zasadniczo o tym, że życie można opisywać na różne sposoby ale nigdy jedynie w czarno-białych kolorach i o tym jak często pozory mylą i warto wystrzegać się pochopnych ocen. I o paru innych rzeczach. Zasadniczo przywołuje człowieka do pionu. Zdecydowanie należy zobaczyć.
Kyle Katarn - 3 Października 2012, 22:05
"To nie jest kraj dla starych ludzi" - byłby to bardzo dobry film, gdyby miał zakończenie. Trzyma w napięciu, wciąga, ale nie ma zakończenia.
shenra - 4 Października 2012, 09:23
| Kyle Katarn napisał/a | | To nie jest film dla starych ludzi |
mesiash - 4 Października 2012, 09:27
ketyow, u mnie ma solidne 56%, ale że jestem nowy, i bardzo niewiele filmów oceniłem to ta nota jest niepełna
merula - 4 Października 2012, 11:31
aż sobie chyba założę konto na Filmwebie.
shenra, koledze pewnie o kraj chodzi, tylko się zasugerował tytułem wątku
Martva - 4 Października 2012, 11:33
Ja myślałam że to jakaś parodia
merula - 4 Października 2012, 12:11
no i wyszło, że z moimi gustami jest kompatybilny w 68%. wg Filmwebu. to już wiem, czemu na niego nie pójdę
Kyle Katarn - 4 Października 2012, 12:40
shenra, masz rację. Poprawiłem tytuł.
Chodziło o czywiście o kraj dla starych ludzi.
| merula napisał/a | | aż sobie chyba założę konto na Filmwebie. |
To jeszcze są kinomani, którzy nie mają konta na Filmwebie? Ja mam tam konto od dawna.
Fidel-F2 - 4 Października 2012, 12:41
Regulamin Forum
| Cytat | | 7. Nie można zmieniać postów, które zostały zacytowane przez innych użytkowników. Zasada ta dotyczy także administratorów i moderatorów tego forum. |
Czarny - 4 Października 2012, 12:57
| Kyle Katarn napisał/a |
To jeszcze są kinomani, którzy nie mają konta na Filmwebie? Ja mam tam konto od dawna. |
A co ma kinomaniakalność do konta Filmwebowego?
shenra - 4 Października 2012, 16:10
| Kyle Katarn napisał/a | | To jeszcze są kinomani, którzy nie mają konta na Filmwebie? | A no są.
Matrim - 5 Października 2012, 21:33
Park jurajski
Odmłodniałem. Kino Muza w Sosnowcu, wycieczka klasowa, pełna widownia i te wieeelkie PRAWDZIWE dinozaury. Ehhh...
Ten film to jest kamień milowy, nawet mimo upływu lat i wszystkich avataropodobnych tworów po drodze, nadal robi wrażenie.
Fidel-F2 - 6 Października 2012, 06:23
To nie jest kraj dla starych ludzi / No Country for Old Men No może być. Film w sumie oglądało się nie najgorzej, są niezłe pomysły i sceny jednkakowoż... Z grubsza chodzi o to, że kiedyś to było hoho a teraz to upadek obyczajów i świat schodzi na psy. No zasadniczo temat, że tylko podśmichichujki robić ale niech już tam będzie bo potraktowany serio. Niech tam będzie. No ale na potwierdzenie tego spostrzeżenia wzięta jest historia psychopaty. Normalnie facepam. Bo co ma psychopata do upadku obyczajów jak z definicji obyczaje jego się nie dotyczą? Nie wiadomo. A na dodatek, właśnie przyczyną kłopotów tego powiedzmy pozytywnego bohatera jest właśnie odruch serca precyzyjniej nazwany głupotą. No a jak wiadomo, od zawsze takie rzeczy kończą się źle.
No i zadziwia mnie, że gościu wędruje sobie z miejsca na miejsce, specjalnie się nie ukrywa, zostawia za sobą sterty trupów, cywilów, policjantów. I to wszystko dzień po dniu, bo ma problemy z odpuszczeniem sobie, jak kogoś spotka to niemal na pewno zabije. I nikt gościa nie ściga, poza jednym stetryczałym szeryfem, który ściga go głównie przesiadując w barach i filozofując w rozmowach z podwładnym debilem. Policja w zasadzie tylko sprząta te trupy i rozwija żółte taśmy. O co kaman?
No i parę jeszcze drobnych rzeczy ale nie chce mi sie już o nich.
Zdecydowanie podobał mi się ekspresowy wątek Woody'ego Harrelsona.
Taki sobie film
dzejes - 6 Października 2012, 07:35
| Fidel-F2 napisał/a | O co kaman? |
A przy Poważnym człowieku nie ocokamanowałeś? Przecież ten sam reżyser. Psychopata to symbol, odczytaj go jako np. nieuniknione zmiany, które - jeśli już uruchomione - zawsze i wszędzie cię dościgną z konsekwencją tegoż psychopaty.
Fidel-F2 - 6 Października 2012, 07:56
Tak daleko nie spojrzałem ale imho nadinterpretujesz. W Poważnym człowieku działanie bohatera jest w zasadzie nieistotne, taki kafkowski sznyt. W To nie jest kraj dla starych ludzi bohater ma sporo do powiedzenia tylko, że gada głupio a psychopata ma po prostu dużo szczęścia. Ale oczywiście jest pokazana jego konsekwencja którą można ją interpretować na 27 tysięcy sposobów. Oczywiście też tak jak Ty to robisz. I wtedy rzeczywiście nieruchawość policji jest bez znaczenia.
feralny por. - 6 Października 2012, 07:57
| Fidel-F2 napisał/a | | Z grubsza chodzi o to, że kiedyś to było hoho a teraz to upadek obyczajów i świat schodzi na psy. | Czy ja wiem? Finałowa rozmowa tetryków zdaje się temu przeczyć.
Fidel-F2 - 6 Października 2012, 07:58
| feralny por. napisał/a | | Czy ja wiem? Finałowa rozmowa tetryków zdaje się temu przeczyć. | a szerzej?
feralny por. - 6 Października 2012, 07:59
No przecież kociarz tłumaczy, że kiedyś było tak samo. Przyjechali, zabili na progu własnego domu i pojechali.
Fidel-F2 - 6 Października 2012, 08:02
fakt, fuck, chyba nie zrozumiałem filmu
dzejes - 6 Października 2012, 09:41
| Fidel-F2 napisał/a | | W Poważnym człowieku działanie bohatera jest w zasadzie nieistotne |
Tylko i wyłącznie twoja interpretacja. podobnie można (lub nie trzeba) interpretować oba te filmy, albo jeden z nich (jak robisz to ty).
A tak w ogóle to mam wrażenie, że nastawiłeś się na kryminał i potem oglądałeś trwając w oburzu "No co za debile w tej policji!!" Ja miałem podobnie z Poważnym człowiekiem - nastawiłem się na komedię, a dostałem wujwieco.
Nie popełniłem tego błędu z Wszystkimi odlotami Cheyenna, chociaż dystrybutor próbował wszystkiego, by przekonać, że to jest komedia, łącznie z kompletnie debilnym tytułem polskiej wersji. A ja obejrzałem i jestem zadowolony.
Fidel-F2 - 6 Października 2012, 10:18
znaczy polecasz
feralny por. - 6 Października 2012, 14:28
Jak wytresować smoka - bardzo sympatyczne.
merula - 6 Października 2012, 14:45
Giganci ze stali. muzyka fajna. ale pomysł... łomatkobosko
z logiką wiele to wspólnego nie miało. albo inaczej - klisza na kliszy.
terebka - 6 Października 2012, 15:01
Rytuał - czy ja wiem? 'Egzorcysta' to to nie jest. Niezła obsada. Wizualnie też nieźle. Ale żeby o tym pamiętać za bez mała czterdzieści lat, jak o filmie Friedkina?
|
|
|