Mistrzowie i Małgorzaty - Romuald Pawlak.
Dracena - 26 Maj 2006, 16:39
Cytat | Anko napisała:
Ech, jak ja Ci zazdroszczę - mieć taki wewnętrzny żyroskop, wiedzieć, co jest dobrze napisane, a co źle... Ja się konsultuję z wieloma osobami, a potem kołowacizny dostaję, bo każdy gada co innego. Żebym tak wiedziała - i już! Byłoby prościej... |
Nie zajmuję się pisaniem, ale myślę że jak we wszystkim, najlepszy jest "środek", czyli niepopadanie w skrajności, ani w samouwielbienie, ani też na dno rozpaczy.
Słuchanie opinii innych jest z pewnością przydatne, ale te osoby powinny spełnić kilka cech: dobrze, jak są nam szczerze życzliwe, inteligentne. Nie niekoniecznie muszą być znawcami, często ważniejsza jest chęć poznania przez kogoś dziedziny, którą się zajmujemy
Pako - 26 Maj 2006, 16:39
Heh... ludzie kradną książki... to sie nazywa głód literatury
Anko - jeśli uraziłem, przepraszam. Ale wydawało mi się, że napisałaś potem, że m.in. przez pozytywne recenzje Wiedźmy kupiłaś książkę. Nie chciałem urazić widocznie pamięć zawodną mam
Romek - widać że ksiażka dobra, skoro ludzie tak walą do księgarni. Gratki
Dracena - 26 Maj 2006, 16:46
Cytat | :Ankonapisała:
Proszę się tu mną nie wycierać, bo już kawałek czasu temu rzekłam: kupię z pewnością, bez względu na opinie czytelnicze. Tyle, że wciąż się łudzę, że pozycja pojawi się w Matrasie, gdzie mam 5% zniżki, w przeciwieństwie do np. Empika. |
A zniżkę to mam aż15 procentową w księgarni, dzięki pewnej osobie, którą wszyscy w tej księgarni znają, a przypadkiem ja ją też znam
Jeśli chodzi o mnie Pako, to mnie nie musisz przepraszać Ja się nie obrażam. A pamięć masz dobrą, bo ja rzeczywiście wspominałam o Wiedźmie, a Anko też
Dracena - 29 Maj 2006, 23:17
Gratuluję sprzedaży . Widziałam na stronie merlina, że Twoja „Wojna balonowa” jest na siódmym miejscu . Możemy zacząć obstawiać, jak długo się utrzyma, albo na którą pozycję wskoczy. Ja pierwsza obstawiam, że na piąte
Pako - 29 Maj 2006, 23:21
Hyhy... nieźle jest. Widać klienci na książkę są.
No Romek... kolejne dzieło napisałeś
Życzę, żebyś na pierwszym wylądował
Dracena - 29 Maj 2006, 23:33
hm myślisz, że od razu na pierwsze przeskoczy? Na drugim jest bodajże Pilipiuk. Ja pozostaję na razie przy piątym, ale nie wykluczam, że stopniowo szczebel po szczebelku... Szkoda, że Wiedźma się nie wypowiada, bo według Twoich słów Pako, Ona by najszybciej trafiła z miejscem
Pako - 29 Maj 2006, 23:37
Pewnie tak
Ale pierwsze miejsce jest chyba w zasięgu ręki, jeśli dobrze rozreklamować
No.. plakaty w dłoń i na miasto!
Dracena - 29 Maj 2006, 23:41
Dobrze razem wyglądamy To może malowanie plakatów pójdzie nam dobrze, tylko zgodę Romka potrzebujemy
A od którego miasta zaczynamy? Może od Sosnowca?
mawete - 30 Maj 2006, 07:14
Ja stawiam na drugie miejsce.... A ostatni Pilipiuk jest cieniutki jak Reeds... (Nivak )
Pako - 30 Maj 2006, 09:39
Reeds jest dobry. Dano takiej smacznej oranżady nie piłem
Co do pilipiuka to nie wiem... cholera, ale kupowac mi się go przez ciebie mawete nie chce.
Za to na wojnę czekam z utęsknieniem Ależ to będzie piękne przeżycie
Romek P. - 30 Maj 2006, 09:54
Pako:
Cytat | Ale pierwsze miejsce jest chyba w zasięgu ręki, jeśli dobrze rozreklamować
No.. plakaty w dłoń i na miasto!
|
Dracena:
Cytat | Dobrze razem wyglądamy To może malowanie plakatów pójdzie nam dobrze, tylko zgodę Romka potrzebujemy
A od którego miasta zaczynamy? Może od Sosnowca? |
W Polskę idźcie, bo Szczecin mnie nie zna, ani Przemyśl... Hasło na dziś: "Cała Polska czyta 'Wojnę balonową'. A kto nie czyta, tego w tr... w Trabanta "
A co do Merlina, fajna rzecz, ale prawdę pokażą jednak zwykłe księgarnie...
Pako - 30 Maj 2006, 10:00
No.. to też racja. Ale możeby się tak Romek zakręcić? akcję reklamową zrobić? Spotkanie w Katowicach w empiku, w Krakowie... takie coś powinno klientów zapoznać z książką, a na pewno są ludzie, którzy jej nei znają. Ja poznałęm przypadkiem właściwie, ilu może być mi podobnych? Dużo A dobra literatura to jest, to neich cię poznają
Romek P. - 30 Maj 2006, 10:24
Pako:
Cytat | No.. to też racja. Ale możeby się tak Romek zakręcić? akcję reklamową zrobić? Spotkanie w Katowicach w empiku, w Krakowie... takie coś powinno klientów zapoznać z książką, a na pewno są ludzie, którzy jej nei znają. Ja poznałęm przypadkiem właściwie, ilu może być mi podobnych? Dużo A dobra literatura to jest, to neich cię poznają |
Masz trochę racji, ale po pierwsze, takie spotkania w Empikach czy innych miejscach niekoniecznie gromadzą dużo ludzi. Po drugie, trzeba mieć wtyki, aby to zorganizować. Ja ich nie mam - a nie będę z siebie robić idioty, chodząc i mówiąc "Bo ja, proszę pani/pana, to napisałem książkę, o!" coś tam ostatnio nadawała Fabryka na temat spotkań autorskich, ale na razie nic nie wiem konkretnego.
W sumie coś by należało zorganizować. Ale bardziej wierzę w szeptankę, mówienie w różnych miejscach przez czytelników, że im się książka spodobała. To bardziej zachęci kolejnych do kupna, niż widok jakiegoś gryzipiórka przy stole pełnym jego książek...
Czarny - 30 Maj 2006, 10:33
Może przyjedź do Nidzicy, za trzy tygodnie imprezka, a książek tam trochę ludziska kupują - nawet za autografami biegają
Romek P. - 30 Maj 2006, 10:50
Czarny napisał/a | Może przyjedź do Nidzicy, za trzy tygodnie imprezka, a książek tam trochę ludziska kupują - nawet za autografami biegają |
No tak, ale dla mnie to jest koszmarnie daleko i drogo, chociaż konwent podobno bardzo fajny.
A Wojtek jakoś nie widzi mnie wśród osób, które zaprasza. Wiesz, wywalić 600 czy 800 zł, żeby sprzedać 10 książek...
mawete - 30 Maj 2006, 12:23
Bo się pewnie wkurzył, że Fabryka Cię wydaje a nie On...
Romek P. - 30 Maj 2006, 13:11
mawete:
Cytat | Bo się pewnie wkurzył, że Fabryka Cię wydaje a nie On... |
On chyba polskich autorów już nie wydaje
Dracena - 30 Maj 2006, 15:24
Cytat | Pako napisał:
No.. to też racja. Ale możeby się tak Romek zakręcić? akcję reklamową zrobić? Spotkanie w Katowicach w empiku, w Krakowie... takie coś powinno klientów zapoznać z książką, a na pewno są ludzie, którzy jej nei znają. Ja poznałęm przypadkiem właściwie, ilu może być mi podobnych? Dużo A dobra literatura to jest, to neich cię poznają |
Ja proponowałam Romkowi spotkanie ze studentami, w sali pełnej ludzi. Chyba się opłaca zrobić spotkanie
mawete - 30 Maj 2006, 15:57
Romek
Cytat | mawete:
Cytat | Bo się pewnie wkurzył, że Fabryka Cię wydaje a nie On... |
On chyba polskich autorów już nie wydaje |
I robi cholerny błąd... bo jak jest kilku autorów, którzy się sprzedają, to jest to w perspektywie nieoceniona siła pociągowa...
Aga - 30 Maj 2006, 15:58
A gdzież ci studenci? Z której uczelni? I czy na pewno przyjdą? Bo wiesz, jak to jest z tym słomianym zapałem...
Co do Merlina - ja chyba też zamówię "Wojnę balonową" przez internet i nie będę się dopraszać w księgarni, a oni później sprowadzą albo i nie...
Romek:
Cytat | W Polskę idźcie, bo Szczecin mnie nie zna, ani Przemyśl... |
Pszczyna też nie zna... Ani trochę. I głęboko nad tym boleję. Trza coś na to poradzić A z plakatami to ja mogę lecieć do miasta
mawete - 30 Maj 2006, 16:01
Aga: ale jakie "dopraszać się"? Podajesz wydawcę tytuł i w 48 godzin ma być.... Mi w 24 zamawiają, ale ja wredny jestem....
Pako - 30 Maj 2006, 16:05
mawete - jak ty się pojawisz, to oni pewnie zaraz sami pytają, co podać
Aga - rzeczywiście, zamówić powinni. Czy w 48h Nie wiem, u mnie w pobliskim mieście dostawa raz na tydzień była, to wtedy by przywieźli, czyli góra 7 dni czekania. I pewnie by zamówili chociażby jeden egzemplarz.
Dracena - gdzie ten wykładzik?
Aga - 30 Maj 2006, 16:07
Teoria sobie, praktyka sobie... Kiedyś tak przez dwa tygodnie mi sprowadzali podręcznik do historii...
Pako - 30 Maj 2006, 16:15
No.. mi zestawy zadań do matmy tak sprowadzali, zę w końcu poszedlem do innej księgarni i tam z miejsca załatwili. Dlatego ta druga jest dla mnie teraz wyżej punktowana
Dracena - 30 Maj 2006, 18:57
Cytat | Aga napisała:
A gdzież ci studenci? Z której uczelni? I czy na pewno przyjdą? Bo wiesz, jak to jest z tym słomianym zapałem... |
Jak się ma znajomych doktorów i profesorów , to sale będą pękać w szwach
Aga - 30 Maj 2006, 19:17
Jak tak, to ja już nie mam pytań
Wiedźma - 30 Maj 2006, 22:23
Draceno gratulacje :Romek P. na piątej pozycji w merlinie Atmosfera robi się gorąca!
Romek P. - 30 Maj 2006, 22:48
Na szóstej ale i tak fajnie...
Tylko ciekawe, jakie będą recenzje, jak już się pojawią pod książką?
Wiedźma - 30 Maj 2006, 22:55
Cytat | Romek P. napisał/a | Na szóstej ale i tak fajnie...
Tylko ciekawe, jakie będą recenzje, jak już się pojawią pod książką? | |
Na szóstej w kategorii fantastyka A na piątej w szczegółówej kategorii "fantasy"
A jeśli chodzi o recenzję, to mogę jakąś napisac Tylko jeszcze egzemplarza autorskiego nie mam
Ale proszę o przesłanie go w dzień pogodny, bezchmurny Bo moja recenzja może być uzależniona od pogody własnie Jak przystało na recenzję cyklu o pogodniku
Kruk Siwy - 31 Maj 2006, 10:50
Po intensywnych poszukiwaniach nabyłem "Czarem i Smokiem". Na Centralnym staliśmy przytuleni intymnie okładkami. Hihi. Twojej nowej rzeczy jeszcze nie mieli.
|
|
|