To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?

Navajero - 26 Lipca 2009, 17:37

Adon napisał/a
Karl napisał/a
Życzę miłego 'zaliczania' ;)

W grze wiedźmin zalicza na lewo i prawo. Powodzenia, miłe panie. 8)

No kobiety są dyskryminowane. Powinny mieć możliwość gry Wiedźminką/ czarownicą z opcją ekhmm... kolekcjonowania panów :)

Adon - 26 Lipca 2009, 17:44

NURS napisał/a
Tomb Raider, najlepiej któraś z najnowszych części. remasterowana jedynka jest piękna.

Bardzo, ale to bardzo brakuje mi w niej możliwości zapisu stany gry jak w mojej ukochanej jedynce. :( Swoją drogą moja pani nienawidzi Lary i nie jest w tym odosobniona. Nie wiem więc, czy to nie jest typowo męska gra. Zwłaszcza, że Lara naprawdę wyglada jak marzenie pryszczatego nastolatka z burzą hormonów.

Karl - 26 Lipca 2009, 17:53

Adon napisał/a
[..]Zwłaszcza, że Lara naprawdę wyglada jak marzenie pryszczatego nastolatka z burzą hormonów.

Lara jest grą napisaną specjalnie dla pryszczersów ;)

Witchma - 26 Lipca 2009, 19:20

Navajero napisał/a
Powinny mieć możliwość gry Wiedźminką/ czarownicą z opcją ekhmm... kolekcjonowania panów :)

Dobrze prawi! Wódki mu dać :!:
W Divine Divinity (jeżeli dobrze pamiętam) panowało pełne równouprawnienie. W domu uciechy można było zarówno kobietę, jak i mężczyznę wynająć :)

Hubert - 26 Lipca 2009, 20:15

Witchma napisał/a
W Divine Divinity (jeżeli dobrze pamiętam) panowało pełne równouprawnienie. W domu uciechy można było zarówno kobietę, jak i mężczyznę wynająć :)

Na szczęście grę ratowało szowinistyczne nastawienie wszelkich strażników do bohaterki :twisted: I w ogóle nieco szowinistyczne poczucie humoru w DD się przejawiało.

Virgo C. - 4 Sierpnia 2009, 16:54

Witchma napisał/a

I chyba owce. A może to w Fallout 2 było ? :roll:

Kupiłem taką śmieszną gierkę. Puzzle Quest się nazywa. Połączenie gry logicznej (kulki) i gry RPG. Tego RPG to jak na lekarstwo ale póki co wciągneło nieźle. Chociaż jak czytam dialogi to mnie zęby bolą.

Karl - 4 Sierpnia 2009, 18:48

Virgo C. napisał/a
[..]Kupiłem taką śmieszną gierkę. Puzzle Quest się nazywa. [..]

No, toś nam przepadł... ;)

Sandman - 4 Sierpnia 2009, 18:53

Niestety, to cholerstwo uzależnia :)
Virgo C. - 4 Sierpnia 2009, 20:00

Nie ma mowy o przepadaniu, muszę książki przeczytać, Morrowinda skończyć ;P:

Swoją drogą w tym ostatnim to zrobiłem największy kiks instalując moda na większy limit pieniędzy u sprzedawców. Teraz biegam z ponad 100k smoków w inwentarzu i w zasadzie wszystko i wszystkich mam w d***. Aż się grać nie chce, bo kasy to mi już do końca gry nie zabraknie :|

Karl - 4 Sierpnia 2009, 23:33

...i po co Ci to było... A ja dziś odpaliłem wiedźmiński ślub pod wieczór... było na dvd z dodatkami do wersji 1.5... Ślub Geralta to naprawdę odjechany pomysł ;)
Virgo C. - 5 Sierpnia 2009, 07:19

Nie mogłem patrzyć jak noszę w plecaku przedmioty za blisko 50k smoków, a maksymalnie sprzedać to mogę u jednego sprzedawcy za 10% wartości ;)
Ixolite - 5 Sierpnia 2009, 10:26

To jedna z wad mechaniki Morrowinda, nawet grając normalnie w pewnym momencie ma się ze sobą po prostu tony śmeci i jeszcze więcej kasy. Podobnie trochę jak z alchemią, gdzie nie ma ograniczeń w stosowaniu tego co się upichci.
Virgo C. - 5 Sierpnia 2009, 12:51

Dlatego alchemie rozwijam ale robienie sobie mikstur olałem. Samego tego co znajduje mam już pełno w plecaku i zajętych w Balmorze domach...
Rudus - 7 Sierpnia 2009, 09:48

Polecam dobre miejsce do zamieszkania albo twierdze herosa :]

Tam jest duzo miejsca do upchniecia calego smiecia jaki mozna znalezc po drodze.. :]

Ja Morrowinda na chwile porzucilem na rzecz Prototype... <rozplywa sie> gra o jakiej marzylem od dziecinstwa...

Pako - 7 Sierpnia 2009, 09:49

O tak, prototype jest świetne. Idzisz, robisz sieczkę, skaczesz. Wspaniała rzecz :)
A pod koniec nawet nie taka łatwa, jakby się mogło wydawać ;)

Virgo C. - 7 Sierpnia 2009, 10:21

Rudus napisał/a
twierdze herosa :]

Znaczy twierdzę rodu ? Za daleko od poszczególnych miast, a na gildie wojowników w Balmorze mam rzucony czar oznaczenia więc mi wygodniej tam puste domy zajmować ;)

Ixolite - 7 Sierpnia 2009, 10:49

W związku z upierdliwością wożenia śmieci powstał mod na nicnieważącą bezdenną torbę - trochę oszukiwanie, ale lepsze to niż kursować w te i spowrotem po łupy, czy robić wycieczki na pół wyspy, bo brakuje nam w ekwipunku jednego przedmiotu.

A na podróże najlepsza jest lewitacja, tudzież inny mod pozwalający na stawianie wielu punktów dla teleportacji.

W sumie drobiazgi, ale znacznie podnoszą komfort gry, zwłascza jeśli nie jest się twardymowcem i pozwala na takie ustępstwa z "realizmu" na rzecz wygody.

Virgo C. - 7 Sierpnia 2009, 11:37

Ehh, po zainstalowaniu tych modów to już w ogóle by mi się nie chciało grać...
Rudus - 11 Sierpnia 2009, 11:36

Virgo, twierdza herosa pojawia sie w Balmorze na wysepce na poludniu miasta.
Ma jeszcze ten plus ze znajduje sie w niej pierscien ktory "powraca" Cie do owego domostwa. Wiec przeladujesz sie w daedrycznych ruinach, rzucasz oznaczenie, uzywasz pierscienia, wyladowujesz sie, wracasz tam gdzie byles przeniesieniem :]

http://elderscrolls.phx.p...0&func=fileinfo

Nie przepakowuje gry a jest swietne dla chomikow Morrowindowych :]

Nutzz - 11 Sierpnia 2009, 12:29

Rudus napisał/a

Ja Morrowinda na chwile porzucilem na rzecz Prototype... <rozplywa sie> gra o jakiej marzylem od dziecinstwa...

Jestem gdzieś w 2/3 gry (rozpylam Bloodcośtam na Times Square) i jest NUDNO.
Ile w końcu można szatkować tych przeciwników? No i ciągle na te same sposoby... Niby wszystkie combo już wykupione ale nadal walki się praktycznie nie różnią od siebie.
No może tylko trudnością.
Teraz nie zjadając wszystkiego po drodze i nie używając armora trudno wygrać ;)
IMHO tym co ta grę ratuje jest fabuła no i filmiki "po spożyciu" ;)
Obecnie mam dylemat, czy grac w Gothica (jedynkę, a co kolejny raz przejść nie zaszkodzi) czy w Kroniki Riddicka (swoja drogą świetny remake świetnej gry, plus dodatkowo część druga, Assasult On Dark Athena)

Rudus - 11 Sierpnia 2009, 12:42

Prototype zaczal mi sie podobac wlasnie jak zaczelo byc trudno :] Bo trzeba kombinowac. Fabula jest dobra mimo iz w wiekszosci recenzji nie zwraca sie na nia zbytniej uwagi zsuwajac ja na dalszy plan.
Walka jest zawsze fajna i powiem ze jej powtarzalnosc wynika pewnie z faktu uzywania tylko jednej mocy podczas walki... :]
Ja co 2 przeciwnikow zmieniam moc i kolejnych zabijam w inne sposoby. Mozliwosci wbrew pozorom jest wiele (oczywiscie mozna ciagle bic sie blade-em bo jest najmocniejszy ale przyjemnosc ze zrobienia uppercuta na wzmocnionej masie miesniowej ktory konczy sie zamiana wroga w papke... ehhh) do tego dochodzi frajda z robienie z przeciwnika bomby albo uciekaniu na chwile na dach tylko po to zeby uderzyc z powietrza :P

Jedyny mankament dla mnie to to, ze walka z super-zolnierzem ogranicza sie do tepego mlocenia czym sie da bo kontrataki pojawiaja sie na ekranie za szybko i obejmuja za duzo klawiszy (zawsze mi sie wydawalo ze mam dobry refleks ... a tu prosze...)

Nutzz - 11 Sierpnia 2009, 12:54

Używam wszystkich mocy oprócz Hammera ;)
Po prostu... działa mi na nerwy.
A najczęściej tego whip cośtam, no, na polskie powiedzmy że długiej ręki :]
Uwielbiam za to przeprowadzać demolkę cannonballem :]

Z kontrami raczej nie mam kłopotu, przypisałem niektóre funkcje pod myszkę.

Virgo C. - 11 Sierpnia 2009, 19:00

@Rudus
Dzięki, chyba faktycznie zainstaluje razem z modami od kHrona. W sumie mam już jeden dom (prawie całkiem wyposażony, jeszcze tylko łóżka muszę kupić) w Balmorze z moda i dwa pozajmowane w samym mieście ale skoro tam tyle miejsca to się najwyżej przeprowadze ;)

Jakieś jeszcze ciekawe mody ktoś może polecić ? Tylko nie takie, które z gry robią spacer dla przedszkolaków ;)

Ziuta - 16 Sierpnia 2009, 18:22

Hearts of Iron 3 :D :D
Jak przeczytałem, że wprowadzili opcję Rząd na Wychodźctwie, i że może on tworzyć jednosti by walczyd dalej, to zapiałem z zachwytu i jąłem się zastanawiać nad wymianą kompa.
No, wymianą w stylu telewizyjnym. Dokupuję nowe cześci wedle własnego mniemania i wpycham w stara obudowę.

Hubert - 17 Sierpnia 2009, 13:07

Czuję się wolny od uzależnienia. Pozbyłem się druida 71 lvl, przedmioty rozdałem... No bo trzeba złapać oddech przed Diablo 3.
Duke - 25 Sierpnia 2009, 14:49

Mam problem z odpaleniem Freespace I na Viscie. W związku z tym szukam jakiegoś dobrego space sima którego można u nas kupić bądź legalnie zassać
Kruk Siwy - 25 Sierpnia 2009, 16:07

A mnie wyrzuca z Hirołsów V. Mać!
Rudus - 25 Sierpnia 2009, 22:54

Duke, X2 ew X3 mozna kupic w netowych sklepach :]
Polecam tez Freelancera - to taka bardziej kosmiczna strzelanka ale fajnie sie lata i przyjemnie gra :]

Ixolite - 26 Sierpnia 2009, 13:01

Duke napisał/a
Mam problem z odpaleniem Freespace I na Viscie. W związku z tym szukam jakiegoś dobrego space sima którego można u nas kupić bądź legalnie zassać

Zobacz tutaj: http://www.gog.com/en/search/sort/search/freespace

Duke - 26 Sierpnia 2009, 14:43

Ixi, pisałem u nas - problem rozbija się o to że plik wykonywalny nie jest rozpoznawany przez system XP/VISTA. Był patch który naprawiał problem niekompatybilności, ale się zmył :cry: więc obydwa Freespace leżą sobie w pudełeczkach.

Partner forum