Park marzeń [gry] - Nadchodzą... czyli na co czekamy?
Dunadan - 16 Czerwca 2015, 08:27
Fidel-F2 napisał/a | A co to jest Mass Effekt? |
Takie action RPG. Uważam je za jedno z najlepszych gier Sci-fi (w kosmosie) jakie były. Czytałeś "Pierścień" Larry'ego Nivena? banda galaktycznych dziwaków i różnych ras zebrana do kupy w celu uratowania galaktyki tyle że jest nieco więcej akcji. Gra ma swoje wady lae uważam ze klimat jest niepowtarzalny...
Fidel-F2 - 16 Czerwca 2015, 08:34
Hmmm, to było pytanie retoryczne.
Dunadan - 16 Czerwca 2015, 08:35
Fidel-F2 napisał/a | Hmmm, to było pytanie retoryczne. |
I znowu się dałem nabrać...
Dabliu - 16 Czerwca 2015, 10:30
Nowy UNCHARTED!!!
Dunadan - 17 Czerwca 2015, 09:08
Wreszcie po dłuuugim czasie kolejny film z Last Guardian: https://www.youtube.com/watch?v=zXLZvsSmBIs - zapowiada się kolejna piękna i ciekawa gierka Team Ico - choroba, strasznie żałuję ze tego typu gry (ICO, Shadow of the Colossus czy właśnie Last Guardian) nie wychodzą na PC :-/
konopia - 17 Czerwca 2015, 09:13
konsola w cenie b. mocnej karty graficznej, nie ma co żałować tylko kupować trzeba. Coraz więcej powodów się pojawia by w końcu zmienić generację.
Dunadan - 17 Czerwca 2015, 09:55
konopia napisał/a | nie ma co żałować tylko kupować trzeba. |
Ale ja jestem niedzielnym graczem... nie będę wydawał 1,5tys na konsolę do gier mam miliard innych wydatków, zbieram póki co na aparat więc będę musiał się obejść bez tych gier :-/
Iscariote - 17 Czerwca 2015, 10:57
Dunadan napisał/a | nie będę wydawał 1,5tys na konsolę do gier | PS4 już trochę jest na rynku, więc spora szansa, że będzie obniżka cen na święta Bożego Narodzenia. Sony robiło tak do tej pory z każdą konsolą.
Dunadan - 17 Czerwca 2015, 11:23
Iscariote, powiem inaczej - nie wydam nawet 500zł... nie daltego że jestem jakimś hejterem konsol czy coś tylko ja serio mam inne wydatki i liczę każdy grosz - nie mogę uzasadnić takiego wydatku na konsolę choć bym chciał zwłaszcza jak widze takie tytuły jak Last Guardian.
Melfka - 17 Czerwca 2015, 11:46
Horizon Zero Dawn
Action RPG, kojarzyło mi się też z Monster Hunter. Open world i prześliczna grafika.
Tyle, że postać z góry narzucona, co dla mnie w RPGu stanowi stanowi dużą krechę.
Dunadan - 17 Czerwca 2015, 12:20
Melfka napisał/a | Tyle, że postać z góry narzucona, co dla mnie w RPGu stanowi stanowi dużą krechę. |
A widzisz, mnie to nie robi żadnej różnicy
Melfka - 18 Czerwca 2015, 19:23
Dunadan napisał/a | A widzisz, mnie to nie robi żadnej różnicy |
To Tobie gra się spodoba... a nie, czekaj, Ty nie planujesz zakupu PS4
Dunadan - 18 Czerwca 2015, 20:47
Melfka napisał/a | a nie, czekaj, Ty nie planujesz zakupu PS4 |
Takie życie...
Obajrzałem filmik - fajne to
Matrim - 19 Czerwca 2015, 21:21
A o nowym Deus Exie nic? 25 minut z gry. Co prawda wybrali drogę masowej zagłady, zamiast cichego podejścia, ale mimo wszystko, zapowiada się mocny tytuł.
Homer - 25 Czerwca 2015, 10:01
Ciągle czekam na Arkham Knight na PC. To co obecnie wyszło zostało już wycofane ze sprzedaży na steamie i podobno można też zwrócić pudełka. Port robiło studio zewnętrzne (12 osób) w 8 tygodni. Główny rywal wiedźmaka w wyścigu po GOTY strzelił sobie w stopę, kolano i d... . Dobrze, że w W3 nawet w połowie nie jestem . Ze spokojem mogę czekać na właściwą wersję.
edit:
Tak, nawet w Polsce można zwrócić produkt . Klucz ze steam'a zostanie wtedy wyłączony. Czekam jeszcze na marchewkę, czyli info co dostane w nagrodę, jeśli tego nie zrobię.
Homer - 31 Sierpnia 2015, 19:17
Dziczy na rynku PC ciąg dalszy.
Pudełkowy MGS V: Phantom Pain na płytce zawierał będzie 8Mb instalkę Steam'a.
Niesamowite mają pomysły. Na patch do gry wymienionej wyżej ciągle czekamy. Miał być w sierpniu. I też w sierpniu studio ogłosiło, że patch już jest... w fazie testów!
I tylko kieszeń się cieszy... bo nie ma motywacji do zrobienia upgrade'u sprzętu.
Dunadan - 2 Września 2015, 11:49
Pisali już o tym na PPC... to jakiś żart po prostu... konami strzeliło sobie w stopę ostatnio - kilka razy. Nie dziwię się ze Kojima odszedł. Nie mogę się doczekać tego MGS ale poczekam chyba na jakąś promocję, ciekawe jak mi pójdzie na moim GTX560.
A niedługo Fallout 4 oraz No Man's Sky i pozostała dwójka space-sim'ów: Star Citizen i Elite: Dangerous... ale chyba najbardziej nie mogę się doczekać No Man's Sky.
Adon - 6 Lutego 2016, 20:12
To mnie zaciekawiło.
Dunadan - 22 Lutego 2016, 20:57
Adon, mnie to jakoś nie rajcuje... próbują robić to co się dzieje z Assasins Creed, CoD czy Battlefieldami - sprzedamy to samo jeszcze raz ale w innej skórce. Za rok wyjdzie far cry w kosmosie. A za rok w średniowieczu. A za kolejny... itd.
Mnie rajcuje bardziej ten news: http://epicstream.com/new...llermo-del-Toro
Widziałem PT i mnie rozwaliło... ciekaw jestem czy im się uda, mam nadzieję że tak.
ilcattivo13 - 30 Czerwca 2016, 11:54
Ruszył kickstarter remake'u pierwszego System Shocka
Dunadan - 27 Lipca 2016, 18:29
O_M_G: https://www.youtube.com/watch?v=lEE4yZgphFk Scorn. Wygląda niesamowicie - gigerowskie obrazy ożywione i przeniesione w świat gry jest też nieco klimatów Cronenberga i Beksińskiego - ciekawe jak to wyjdzie.
Drugi ciekawy tytuł - wygląda na przpoczwarzenie się się słynnego PT: https://youtu.be/5GPH4NUaXps?t=47 - Deat Stranding - wygląda... dziwnie.
ilcattivo13 - 30 Września 2016, 23:25
Zdaje się tylu miłośników Mechów się po forum szwendało, a jakoś nikt nie zauważył, że nam nowy Battletech rośnie Będzie turowa, taktyczna strategia, z erpegowymi dodatkami i innymi bajerami
Alpha gameplay z gry - co prawda Mitch strasznie wkurza, ale i tak nie mogę spokojnie usiedzieć, jak oglądam ten filmik
W kickstarterze remake'u System Shocka nazbierali 150% zakładanej kwoty i gra będzie wzbogacona o nowe treści, między innymi
A za dni kilka rusza kompania crowfundingowa Wasteland 3 (ale już nie na Kickstarterze, ciekawe dlaczego). Co prawda Wasteland 2 żopy nie urywał, więc podchodzę do tego z umiarkowaną nadzieją na hit, ale kto wie...
Dunadan - 5 Października 2016, 13:17
ilcattivo13 napisał/a | Zdaje się tylu miłośników Mechów się po forum szwendało, a jakoś nikt nie zauważył, że nam nowy Battletech rośnie Będzie turowa, taktyczna strategia, z erpegowymi dodatkami i innymi bajerami |
Fajowo choć przyznam że zobaczyłym MechWarriora w single'u z jakąś fajną kampanią, z graniem zarówno w mechu jak (głównie) i poza... w końcu w klasycznym Battletechu to normalka
ilcattivo13 - 5 Października 2016, 14:14
Nie linkowałem tego kiedyś? MechWarrior 4 jest dostępny legalnie za darmochę na jakimś portalu ze "starymi" grami
Ale jest szansa, że jeśli ten Battletech wypali, to następny będzie symulator W połączenie taktycznej strategii turowej i symulatora nie wierzę - za dużo problemów technicznych do ogarnięcia, to byłoby zdecydowanie zbyt skomplikowane. Może za kilkadziesiąt lat, ale nie teraz
ilcattivo13 - 5 Października 2016, 18:13
No i poszły konie po betonie - kampania Wasteland 3 otwarta.
Jeszcze przez dobę z kawałkiem ci, którzy wpłacą minimum 20 lub 25 usdów (20 dla tych, którzy już kickstarterowali którąś z poprzednich kampanii Inxile), będą mogli dostać (do wyboru) klucz do Underrail, lub Stasis.
Jedno tylko troszkę mnie dziwi - gra ma wyjść na koniec 2019 roku. Czyli za ponad 3 lata. To chyba ździebko za późno. Żeby tylko im się silnik graficzny nie przeterminował w tym czasie.
ilcattivo13 - 8 Października 2016, 22:26
Wyznaczoną kwotę 2.75 miliona usdów nazbierali w trzy z małym hakiem dni. Znaczy, zostało jeszcze dwadzieścia sześć dni akcji. Choć wyraźnie widać, że wszystko przystopowało. Ale może to wina tego, że ludzie próbują zrozumieć, o co chodzi w tym całym FIGu. I podobnie jak ja, gdy pierwszy entuzjazm opadł, dali sobie na spokój.
Ale mimo wszystko, razem z wpływami od sponsorów strategicznych i własną kasą z drugiego Wastelanda, Wasteland 3 już ma budżet sięgający 7 milionów. Jest spora szansa, że przekroczy 10.
ilcattivo13 - 22 Października 2016, 19:33
W przyszłe wakacje będzie miała swoją premierę gra Hello Neighbor. Pomysł jest banalny - mamy się zakraść do piwnicy dziwnego i tajemniczego sąsiada i odkryć, cóż takiego dziwnego i tajemniczego się tam wyrabia Niby prościzna, ale AI uczy się na swoich błędach. Jak widać na filmiku, bardzo skutecznie się uczy
Przyznam, że pomysł jest genialny w swej pozornej prostocie - gra trafia na listę wyczekiwanych przeze mnie tytułów
ilcattivo13 - 17 Listopada 2016, 17:11
Ruszył kickstarter Jupiter Hell. Roguelike'a z normalną (a nie roguelike'ową) grafiką, robiony przez ekipę odpowiedzialną za DoomRL czy AlienRL, jedne z najpopularniejszych roguelike'ów ostatnich lat. Wygląda to fajnie, gra jest na dość zaawansowanym etapie, a kasy dużo nie chcą, więc pewnie wszystko się uda
ketyow - 17 Listopada 2016, 21:48
ilcattivo13, a z ciekawości - gdzie się natknąłeś na info o tym Jupiterze? To tworzy kolega kolegi, więc do mnie łatwo dotarło na facebooku akurat, ale się zastanawiam jak się o tym wieść niesie dalej.
ilcattivo13 - 18 Listopada 2016, 10:17
Na RPG Codex. Ale pisali też na kilku innych portalach cRPGowych
|
|
|