To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Taselchof - 31 Sierpnia 2012, 08:16

Tak słowo cycki było najbardziej uwłaczające.
Agi - 31 Sierpnia 2012, 08:17

Uprzejmie proszę o nienakręcanie awantury.
Fidel-F2 - 31 Sierpnia 2012, 09:47

Vicky Wielki Mały Wiking / Wickie und die starken Männer Świetny film dla młodszych nastolatków, rodzice raczej się wynudzą.
Osobliwości narodowego polowania / Osobennosti natsionalnoy okhoty Dobry film. Nienachalna komedia we wschodnim duchu plus kilka spostrzeżeń, rzeczy do zastanowienia.
Hej, Skarbie / Precious Trochę mi się tematyka przejadła ale nie mogę powiedzieć, że film zły. Historia grubej, czarnej amerykańskiej nastolatki która gdzie się nie obróci tam ma przej.bane, a szczególnie w domu. Szczęśliwie spotyka ludzi którzy jej pomogą, co nie znaczy, że zakończenie można nazwać happy endem. Film nakręcony w reportażowym stylu. Myślę, że warto by go obejrzeli ci których wkurza fakt, że pada deszcz, że nie ma w co się ubrać, że facet obok wierci dziury w ścianie, że w sklepie nie było dietetycznej coli.

corpse bride - 31 Sierpnia 2012, 09:59

O, tak - Precious to był optymistyczny film mimo całego tego hardkoru, o którym opowiadał.
Chal-Chenet - 31 Sierpnia 2012, 10:17

dzejes napisał/a
A nie wydaje się tobie, że kobieta ma prawo czytać forum, gdzie w wątkach o filmach nie natyka się na uwagi o wielkości i fajności cyców innej kobiety?

Chodzi Ci o formę takich postów czy o ich treść?

dzejes - 31 Sierpnia 2012, 10:47

EDIT: Przepraszam, nie chce mi się jednak.
Homer - 31 Sierpnia 2012, 16:42

To może następnym razem wywalić treść i posłać rzeczonemu wiadomość czemu, a nie nakręcać dyskusję i ciekawość rodzić? :wink:

Drive - świetna muzyka, dobry-twardy dramat o "transporterze", daleko mu do zabawowego Stethama. (tak, wiem, że był już wspominany).

Forgetting Sara Miller - w poszukiwaniu jakiejś komedii.. z nikłymi oczekiwaniami, a okazała się bardzo zabawna (wzięła mnie z zaskoczenia Marshalem z HIMYM, a później sam poszło).

ilcattivo13 - 31 Sierpnia 2012, 17:23

Ludzie, dostałem słusznego warna za magazynierskie zachowanie, za które przeprosiłem jak człowiek - bez jojczenia, wywoływania awantur i obnoszenia się z rzekomo urażoną dumą. I na tym powinien być koniec. Naprawdę nie macie o czym gadać? Może tak byście jakiś film obejrzeli, czy co... :roll:

A w temacie - zremasterowany "Dobry, zły i brzydki" w wersji 179-minutowej na BR. Nie sądziłem, że da się aż tak poprawić jakość filmu z lat 60-tych. Napisali, że wycisnęli pełne 720 i chyba im wierzę. A sam film, tradycyjnie, 10/10 :D

Fidel-F2 - 31 Sierpnia 2012, 19:10

Gwiazda szeryfa / The Tin Star Podkuszony obejrzałem. Schematyczny ale przyjemny.
Memento - 31 Sierpnia 2012, 20:26

The Dark Knight Rises - parę drobiazgów zgrzytało mi w scenariuszu, jednak w moim prywatnym rankingu film jest tylko odrobinę gorszy od części z Jokerem. 9/10.

dzejes napisał/a
Ozzborn napisał/a
kanonicznej Burtonowskiej Catwoman

Ach, no to zszargał też Batmana, Jokera, Alfreda i Batmobila.

tzw lol :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Fidel-F2 - 1 Wrzeœśnia 2012, 07:48

Niepokonani / The Way Back Historia ucieczki z radzieckich łagrów czasu wojny. Przyzwoicie zrobiona rzecz.
Ostatnia zima wojny / Oorlogswinter Koniec wojny w Holandii. Nastolatek odnajduje w lesie zestrzelonego angielskiego lotnika, postanawia mu pomóc. Sprawy się komplikują. Brutalna rzeczywistość wkracza w chłopięcy świat. Niezły film.
Powrót legendarnej pięści / Jing mo fung wan: Chen Zhen Animozje Chińsko-Japońskie początku XXw. Ni to wojenny ni to karate ni to sensacja, zasadniczo holyłódzka podróbka. Nieudolna kupa.

jewgienij - 1 Wrzeœśnia 2012, 12:35

ilcattivo13 napisał/a
Ludzie, dostałem słusznego warna za magazynierskie zachowanie, za które przeprosiłem jak człowiek - bez jojczenia, wywoływania awantur i obnoszenia się z rzekomo urażoną dumą. I na tym powinien być koniec. Naprawdę nie macie o czym gadać?

To nie pierwsze Twoje teksty magazynierskie. Zapominasz, że forum to nie tylko Różowa Landrynka ani Twój magazyn. A co do jojczenia, to właśnie to robisz. Jesteś śliskim gościem, i tyle.

Agi - 1 Wrzeœśnia 2012, 13:53

jewgienij, oceniaj filmy, nie użytkowników forum.
Tę samą prośbę kieruję do pozostałych userów. Bez wycieczek osobistych, bardzo proszę.

Chal-Chenet - 1 Wrzeœśnia 2012, 14:08

dzejes napisał/a

EDIT: Przepraszam, nie chce mi się jednak.

Ach, ten weekend. Rozleniwia się człowiek. ;)

Fidel-F2 - 1 Wrzeœśnia 2012, 16:03

Resident Evil W końcu po latach. O tym jak elfka z towarzyszami weszła do podziemi pokonać maga. Tylko inaczej. Naiwna fabułka ale ogląda się przyjemnie, szczególnie że patrzenia na Millę nigdy mi się nie nudzi.

Resident Evil 2: Apokalipsa Fajna Milla, Fajna rozpierducha, cień sensu, miło się oglądało.

jewgienij - 2 Wrzeœśnia 2012, 10:05

Giulietta i duchy ( powinno być " Giulietta od duchów", ale po polsku to wujowo brzmi)

Ładny plastycznie - jak to u Felliniego - nieco już banalny treściowo, za bardzo przesiąknięty duchową modą lat 60-tych. Oglądałem jednak z przyjemnością, a dla samej sceny z zakonnicami-wiedźmami warto.

Memento - 2 Wrzeœśnia 2012, 13:04

Fidel-F2 napisał/a
Resident Evil
Resident Evil 2: Apokalipsa

Do trzeciej części włącznie fajnie się to ogląda, czwarta to już IMHO tragedia finansowo uratowana przez seanse 3D. Mdli mnie na myśl, czym 'zaskoczą' w RE Extinction...

Matrim - 2 Wrzeœśnia 2012, 13:19

Avengers

Yyy... nie wiem, czy wyrastam z takich filmów, czy miałem gorszy dzień, ale nie przekonał mnie. No, może odrobinę, ale biorąc pod uwagę wielki szum wokół, to i tak zbyt wiele.

Dziwi mnie, że mając solidne podstawy pseudo-naukowe (czyli Iron-Man, Hulk i Kapitan), potrafiące w jakiś tam logiczny sposób wyjaśnić niezwykłe moce bohaterów, sięgnięto po jedynego, który miał kiepski samodzielny film i na tej bazie zbudowano kolejną historię. Ja przepraszam, ale to było złe! Bóg na Ziemi i wróg z drugiego krańca drugiego wszechświata, to zbyt proste rozwiązanie. Banalne wręcz i niewymagające. Nie znam komiksów, zaznaczam, być może jest to w uniwersum wyjaśnione wystarczająco, ale odnosząc się tylko do historii filmowych, to jest klęska. Według mnie pięć (może sześć, za Bannera) w dziesięciostopniowej skali.

Fidel-F2 - 2 Wrzeœśnia 2012, 14:21

Memento napisał/a
Do trzeciej części włącznie fajnie się to ogląda
dziś w planach mam trójkę a potem do końca, zobaczymy jak bedzie

Matrim napisał/a
Avengers

Yyy... nie wiem, czy wyrastam z takich filmów
jest dla mnie pewną zagadką, fascynująca do pewnego stopnia i nierozwiązywalną raczej, co ludzi pcha do oglądania tego typu rzeczy, sam na myśl, że miałbym ten film oglądać odczuwam wewnętrzny sprzeciw, tętno wzrasta a źrenice powiększają się w poszukiwaniu wroga
Ozzborn - 2 Wrzeœśnia 2012, 15:11

Fidel-F2 napisał/a
est dla mnie pewną zagadką, fascynująca do pewnego stopnia i nierozwiązywalną raczej, co ludzi pcha do oglądania tego typu rzeczy,

Wiesz jak się wyrastało na komiksach i kreskówkach, żyło się tym i ganiało po osiedlu udając, że strzela się pajęczyną to jest to niesamowita frajda zobaczyć wersje aktorską, tego co było rysunkowe i w głowie :)

Fidel-F2 - 2 Wrzeœśnia 2012, 15:23

Mamas & Papas Niegłupia czeska obyczajówka o rodzicach. Jak to mieć dzieci nadmiar, jak chcieć a nie mieć, jak boli strata dziecka, itp. Warto.
Big Bang Kondratiuka. We wsi lądują ufoki, mieszkańcy szykują się by ich godnie przyjąć. Surrealizm i absurd w czystej postaci, niektóre dialogi wyrywają nerki na żywca. Dla mnie bomba.
Korowód Stuhra. Zasadniczo o tym jaka nas dziś otacza rzeczywistość i o tym że tak na prawdę ciężko o jednoznaczną moralnie postawę a jeszcze trudniej o jej ocenę. Film nie najgorszy chociaż miejscami jakiś plastik przebija. Obowiązku nie ma ale nie zaszkodzi.

Ozzborn napisał/a
Wiesz jak się wyrastało na komiksach i kreskówkach, żyło się tym i ganiało po osiedlu udając, że strzela się pajęczyną
to mnie ominęło, fakt, moze ma znaczenie, tak czy siak jednakowoż cieszę się, że jednak ominęło
Dunadan - 2 Wrzeœśnia 2012, 16:45

Fidel-F2 napisał/a
szczególnie że patrzenia na Millę nigdy mi się nie nudzi.

Miałem tak samo :mrgreen: choć akurat pierwszy RE był naprawdę fajny. Drugi uszedł a reszta... no już słyszałeś...
Matrim napisał/a
Dziwi mnie, że mając solidne podstawy pseudo-naukowe (czyli Iron-Man, Hulk i Kapitan), potrafiące w jakiś tam logiczny sposób wyjaśnić niezwykłe moce bohaterów, sięgnięto po jedynego, który miał kiepski samodzielny film i na tej bazie zbudowano kolejną historię.

Nie kumam... dziwi cię że oparli historię na mistycznym wątku czy na wątku z kiepskiego filmu?... o to własnie chodzi, że Avengersi powstali po to by pokonać przeciwnika z jakim się jeszcze nie spotkali... taki musiał pochodzić z innego świata, wątek Thora świetnie tutaj pasował. Wszystko co by pochodziło z ziemi byłoby zbyt błahe.

Homer - 2 Wrzeœśnia 2012, 17:58

Fidel-F2 - rozumiem, że są ludzie, którzy cokolwiek poza ambitnym kinem mają za stratę czasu, ale bawić się na Residencie, a równocześnie dziwić się Aveengersom? Nie mówię, że podobać, bo gusta itp., ale "dziwić się" że komuś może? :wink:
ilcattivo13 - 2 Wrzeœśnia 2012, 18:13

+1 Homer :) Nic dodać, nic ująć...
Matrim - 2 Wrzeœśnia 2012, 18:29

Dunadan napisał/a
Nie kumam... dziwi cię że oparli historię na mistycznym wątku czy na wątku z kiepskiego filmu?

Że oparli historię na mistycznym wątku z kiepskiego filmu. Albowiem bo ponieważ, czwórka z pięciu (a z Hawkeye'em piątka z szóstki) bohaterów NIE MA mocy nadprzyrodzonych, każde z nich osiągnęło swoje umiejętności dzięki nauce, technice i/lub treningowi. Ich postacie w tym względzie są wiarygodne, bo mogą wystąpić tu i teraz. Z całym szacunkiem dla Thora, ale pasuje do tej grupy jak kwia... pięść do nosa. I opieranie na nim i jego uniwersum całej historii mam za pomysł nietrafiony. Ponadto:
Dunadan napisał/a
musiał pochodzić z innego świata, wątek Thora świetnie tutaj pasował. Wszystko co by pochodziło z ziemi byłoby zbyt błahe.

... aż strach pomyśleć skąd wyciągną przeciwnika do kontynuacji :)

Być może to tylko moje misie, ale moje i ja się z nimi zgadzam. Po prostu, po dość wiarygodnych historiach Starka, Bannera i Rodgersa, Marvel postanowił wrócić do źródeł i skomiksować dalszy ciąg.

Fidel-F2 napisał/a
jest dla mnie pewną zagadką, fascynująca do pewnego stopnia i nierozwiązywalną raczej, co ludzi pcha do oglądania tego typu rzeczy

Myślę, że konsumpcja prażonej kukurydzy może mieć tu pewne znaczenie. I pewien okres wzrastania, o czym pisał Ozzborn. Dlatego też martwi mnie to, bo chyba się starzeję...

ilcattivo13 - 2 Wrzeœśnia 2012, 18:32

Matrim napisał/a
... aż strach pomyśleć skąd wyciągną przeciwnika do kontynuacji :)
a po co myśleć, skoro od jakiegoś czasu jest to wiadome? :wink:
Fidel-F2 - 2 Wrzeœśnia 2012, 18:40

Resident Evil: Zagłada / Resident Evil: Extinction Od początku trzeba wyłączyć myślenie i logikę. Jeśli człowiek tego nie zrobi będzie przez cały czas gnębiony masą różnorakich baboli i durnot. Film naszpikowany jest nimi jak dobra kasza skwarkami. Poza tym w kwestii klimatu, obrazków i Milli jest ślicznie. Scena z fajką w wywróconej cysternie genialna.

Homer, dziwi mnie bo mnie dziwi, nic na to nie poradzę. A Ty czemu taki zdziwiony?
A poważnie zwyczajnie nie rozumiem i to wywołuje moje zdziwienie; moce łuku, młota, tarczy i cholera wie czego jeszcze na poważnie? no weź... :P rozumiem dla mojego ośmioletniego syna, jak najbardziej, ale dla dorosłych? Nie podpuszczaj, nie ma takiej opcji, żebym się nabrał.

A dyskusja na te tematy to już w ogóle zabawna jest :P

Dunadan - 2 Wrzeœśnia 2012, 18:42

Matrim napisał/a
po dość wiarygodnych historiach Starka, Bannera i Rodgersa

lol ;P:
Ja nie widzę problemu w połączeniu jednego z drugim. Przecież Thor i cała nordycka mitologia jest w tym uniwersum dość mocno zracjonalizowana - to po prostu rasa, potężnych kosmitów, z zaawansowaną technologią wyglądają dla nas jak magia, to wszystko.

Matrim - 2 Wrzeœśnia 2012, 18:59

ilcattivo13 napisał/a
a po co myśleć, skoro od jakiegoś czasu jest to wiadome? :wink:

Tylko śmierć i podatki :)

Dunadan napisał/a
lol ;P:

Łojzicku... "Dość" wiarygodnych. Bo opartych na technice i nauce, a nie na magii, która może wszystko, bo się miało tatusia boga. To jest różnica. Dodatkowo film o Thorze tym bardziej to utwardził. Kosmita? A gdzie tam. Walhalla, Thor, Odyn i Loki. Heimdall Strażnik... Wszystko to odwołania do bardzo jasnych kluczy - bogów w nordyckich niebiesiech. Rasa kosmitów, których jest pięciu na krzyż?

ilcattivo13 - 2 Wrzeœśnia 2012, 20:14

Matrim - zaraz po napisach leciał fragmencik, w którym ukazany był bad boss z Avengers 2. Jak nie widziałeś, to poszukaj w sieci.

Partner forum