Mistrzowie i Małgorzaty - Romuald Pawlak.
Kruk Siwy - 22 Maj 2006, 09:44
Gratuluję! I zgodnie z obietnicą w tym tygodniu zasiadam do nadrabiania braków w czytaniu Twoich opera omnia.
Romek P. - 22 Maj 2006, 11:07
Rafał:
Cytat | Romku, nie ma!
W Empikach, stoiskach księgarsko-prasowych, działach księgarskich większych sklepów - po prostu nie ma |
Zapewne, jak to u nas, dystrybucja będzie pełznąca, ale do koń ca tygodnia, mam nadzieję, książka będzie już w ważniejszych miejscach
Romek P. - 22 Maj 2006, 11:08
Kruk Siwy:
Cytat | Gratuluję! I zgodnie z obietnicą w tym tygodniu zasiadam do nadrabiania braków w czytaniu Twoich opera omnia. |
To już, przerażony, idę kopać sobie dół... chyba że masz jakiegoś grabarza do wynajęcia?
Wiedźma - 22 Maj 2006, 12:19
Cytat | Zdanie Wiedźmy cenię sobie bardzo, bo dała mi się poznać jako osoba bystra, mająca swoje zdanie, dowcipna i do tego umiejąca trafnie wyrazić swoje odczucia. Dlatego myślę, że na jej zdaniu moge polegać, bo wiem, że pisze to, co czuje, a nie to, co ktoś chce usłyszeć. |
Dzięki Pako Na pewno więc o "Wojnie balonowej" zdam Ci relację
Ciekawe swoją drogą, co chciałby usłyszeć autor?
gorat - 22 Maj 2006, 12:27
Ty go nie pytaj, bo ucieknie na samą myśl, że dajesz mu tortury do wyboru
Dubla Draceny usunąłem.
Wiedźma - 22 Maj 2006, 12:33
Cytat | Ty go nie pytaj, bo ucieknie na samą myśl, że dajesz mu tortury do wyboru
|
Ja mu nie daję żadnego wyboru To on jako pisarz ma dawać nam wybór
Kruk Siwy - 22 Maj 2006, 12:47
Romek P., generalnie masz rację - sprawy poważne trzeba pozostawić fachowcom. Samoróbkom i partactwu kategoryczne nie. Ale nie bój nic - jako fantasta masz zapewnioną całkiem ciekawą ceremonię i uwaga! Po kosztach wybitnie preferencyjnych. Dwa pogrzeby w cenie jednego.
A grabarz zawsze się znajdzie, wystarczy wyciągnąć kopyta...
Pako - 22 Maj 2006, 12:48
O... bardzo mądre zdanie Ale jaki wybór ma nam dawać?
Wiedźma - 22 Maj 2006, 12:53
Cytat | Romek P., generalnie masz rację - sprawy poważne trzeba pozostawić fachowcom. Samoróbkom i partactwu kategoryczne nie. Ale nie bój nic - jako fantasta masz zapewnioną całkiem ciekawą ceremonię i uwaga! Po kosztach wybitnie preferencyjnych. Dwa pogrzeby w cenie jednego.
A grabarz zawsze się znajdzie, wystarczy wyciągnąć kopyta... |
A może ktoryś z "fachowców" zająłby się czymś na wzór czterech wesel i pogrzebu? bardziej by mi ta wersja odpowiadała
Bliższe są mi bowiem odczucia Annabell niż Rosselina, to zrozumiałe chyba
Wiedźma - 22 Maj 2006, 12:57
Cytat | O... bardzo mądre zdanie Ale jaki wybór ma nam dawać? |
A chociażby wybór w zakresie tematyki scenerii konwencji ...
Kruk Siwy - 22 Maj 2006, 12:58
Wiedźma, chiba mam poważne braki w tzw. wiedzy ogólnej. Nie oglądałem "Czterech wesel" Ale skoro w tytule jest pogrzeb... może jakoś wytrzymam ten amerykancki humor.
Romek P. - 22 Maj 2006, 13:03
Angielcki, Kruku. I warto obejrzeć, to naprawdę świetna komedia z niegłupimi aluzjami kulturowymi
Wiedźma - 22 Maj 2006, 13:06
Cytat | Wiedźma, chiba mam poważne braki w tzw. wiedzy ogólnej. Nie oglądałem Czterech wesel Ale skoro w tytule jest pogrzeb... może jakoś wytrzymam ten amerykancki humor./quote] |
Brakami się nie przejmuj, więc nie zauwazę Chodzi mi tylko, by były wesela
Ciekawe własnie, czy w ksiażkach Romka P. będą jakieś wesela?
Pako - 22 Maj 2006, 13:08
Wiedźma:
Cytat | Bliższe są mi bowiem odczucia Annabell niż Rosselina |
O, to to! Już kiedyś Romkowi mówiłem, że Annabell wolę niż Rosselina. Bliższa mi jest, i nie tylko przez to, zę jest kobietą, ale w ogóle, jakoś tak charakterem jakby mi bardziej podobna Annabell! Annabell!
Aga - 22 Maj 2006, 14:47
Romek:
Cytat | No nie mam wyjścia, rzeczywiście, będę musiał was zamordować |
Wiesz, niekoniecznie o to mi chodziło... Ale skoro chcesz własnych czytelników mordować, to proszę bardzo. Tylko czy mogę sobie wybrać rodzaj śmierci?
A "Cztery wesela i pogrzeb" gorąco polecam. Świetny film
Romek P. - 23 Maj 2006, 11:20
Pako:
Cytat | O, to to! Już kiedyś Romkowi mówiłem, że Annabell wolę niż Rosselina. Bliższa mi jest, i nie tylko przez to, zę jest kobietą, ale w ogóle, jakoś tak charakterem jakby mi bardziej podobna Annabell! Annabell! |
Hm, ona jest taka przyjemnie wredna dalsze komentarze pominę
Aga:
Cytat | Wiesz, niekoniecznie o to mi chodziło... Ale skoro chcesz własnych czytelników mordować, to proszę bardzo. Tylko czy mogę sobie wybrać rodzaj śmierci? |
Możesz chociaż na razie stoję na stanowisku, że czytelnicy bedą padać trupem podczas lektury 112 tomu przygód pogodnika, kiedy ten, bedąc siwiuteńkim jak gołąbek starcem, będzie dyktował Filipponowi - któremu pod wpływem wiatru łuski bedą odpadać z szelestem niby liście z drzew - swoje wspomnienia.
Aga - 23 Maj 2006, 16:49
Romek:
Cytat | Możesz chociaż na razie stoję na stanowisku, że czytelnicy bedą padać trupem podczas lektury 112 tomu przygód pogodnika, kiedy ten, bedąc siwiuteńkim jak gołąbek starcem, będzie dyktował Filipponowi - któremu pod wpływem wiatru łuski bedą odpadać z szelestem niby liście z drzew - swoje wspomnienia. |
Tortury... Swoją drogą, czy ktoś wie, ile tomów liczy najdłuższy cykl na świecie? I czy ostatnie tomy da się jeszcze w ogóle czytać?
Wiedźma:
Cytat | Ciekawe swoją drogą, co chciałby usłyszeć autor? |
Wobec powyższego pewnie "Tak, Romku, kupimy następne 110 tomów przygód Rosselina"
Pako - 25 Maj 2006, 16:23
Romku, tym postem chciałbym podziękować za Twojego Filippona. Pomógł mi Jak o nim gadałem to było luźno, łatwo i przyjemnie. Przy reszcie się denerwowałem (no... Sapkowski też mi lekko przeszedł ). Ale dzięki, pomogłeś mi z maturką, Filippon pomógł.
I dzięki temu z niekłamaną dumą oświadczam: 100%
Romek P. - 25 Maj 2006, 19:56
Aga:
Cytat | Wobec powyższego pewnie Tak, Romku, kupimy następne 110 tomów przygód Rosselina |
A pewnie
Pako:
Cytat | Romku, tym postem chciałbym podziękować za Twojego Filippona. Pomógł mi Jak o nim gadałem to było luźno, łatwo i przyjemnie. Przy reszcie się denerwowałem (no... Sapkowski też mi lekko przeszedł ). Ale dzięki, pomogłeś mi z maturką, Filippon pomógł.
I dzięki temu z niekłamaną dumą oświadczam: 100% |
No! Gratulacje!
A skoro mamy maksa, to zgodnie z daną kiedyś obietnicą będzie i nagroda motywacyjna: poleci "Wojna" z ładną dedykacją, bo uczciwie na to zapracowałeś
Pako - 25 Maj 2006, 20:47
Czuję się po stokroć doceniony, przedumny i z radością oczekuję nagrody. Myślałem, zę zapomniałeś, nie chciałem przypominać, bo raczej jak żart pewnego rodzaju to traktowałem. Ale widzę, żeś człowiek slowny - cenię to sobię ^_^
Dracena - 26 Maj 2006, 14:18
Cytat | Pako napisał:
Romku, tym postem chciałbym podziękować za Twojego Filippona. Pomógł mi Jak o nim gadałem to było luźno, łatwo i przyjemnie. Przy reszcie się denerwowałem (no... Sapkowski też mi lekko przeszedł ). Ale dzięki, pomogłeś mi z maturką, Filippon pomógł.
I dzięki temu z niekłamaną dumą oświadczam: 100% |
Szczere gratulacje
Pako, to może zdradź jak zareagowała komisja na "Czarem i smokiem":?: Czy zachęciłeś ją do przeczytania
Dracena - 26 Maj 2006, 14:27
Cytat | Romek P. napisał:
No! Gratulacje!
A skoro mamy maksa, to zgodnie z daną kiedyś obietnicą będzie i nagroda motywacyjna: poleci Wojna z ładną dedykacją, bo uczciwie na to zapracowałeś |
Szkoda, że jestem już dawno po maturze. Ale mam nadzieje, że mnie też w niedługim czasie coś wleci, bo na razie wleciała mi książka w ręce, ale jakoś tak pustawo na pierwszej stronie zaraz po okładce
Za to na dalszych stronach roi się od przygód i żartów
mawete - 26 Maj 2006, 15:18
No dopadłem do książki Romka. Była w księgarni już wczoraj, ale zanim dopadłem to wykupiły mi jakieś szuje... Ale nic to, zamówili i już dzisiaj znowu jest! - księgarnia przy rogu Głębokiej i Nadbystrzyckiej. Polecam
ps. Lublin oczywiście
Dracena - 26 Maj 2006, 15:51
Cytat | mawete napisał:
No dopadłem do książki Romka. Była w księgarni już wczoraj, ale zanim dopadłem to wykupiły mi jakieś szuje... Ale nic to, zamówili i już dzisiaj znowu jest! - księgarnia przy rogu Głębokiej i Nadbystrzyckiej. Polecam
ps. Lublin oczywiście |
W mojej księgarni na razie ja pierwsza byłam, ale mam nadzieję, że po mnie będą następni I następni
Anko - 26 Maj 2006, 15:59
mawete: Cytat | zakończenie mi sie nie podobało - jakieś takie płaskie było. Czegoś w nim brakuje... | A dla mnie puenta była powalająca. Widać Ty nigdy nie miałeś odczucia typowego dla podrzędnego naukowca, że oto odkrył wiekopomną teorię - a potem doświadcza się tego piorunującego wrażenia, że to wszystko, to o kant wiadomo czego roztrzaść... Po prostu ! Miodzio!
Pako: Cytat | Anko i Dracena albo ich odpowiedniczki kupią | Proszę się tu mną nie wycierać, bo już kawałek czasu temu rzekłam: kupię z pewnością, bez względu na opinie czytelnicze. Tyle, że wciąż się łudzę, że pozycja pojawi się w Matrasie, gdzie mam 5% zniżki, w przeciwieństwie do np. Empika.
Romek P.: Cytat | Wiem, że napisałem fajną książkę, | Ech, jak ja Ci zazdroszczę - mieć taki wewnętrzny żyroskop, wiedzieć, co jest dobrze napisane, a co źle... Ja się konsultuję z wieloma osobami, a potem kołowacizny dostaję, bo każdy gada co innego. Żebym tak wiedziała - i już! Byłoby prościej...
Dracena - 26 Maj 2006, 16:02
Pochwalę się, że dzięki mnie Pan księgarz zamówił
Anko - 26 Maj 2006, 16:07
mawete: Cytat | zanim dopadłem to wykupiły mi jakieś szuje... | O, inaczej takich osób nazwać nie sposób!
mawete - 26 Maj 2006, 16:08
Dracena - 26 Maj 2006, 16:20
Cytat | Anko napisała:
Proszę się tu mną nie wycierać, bo już kawałek czasu temu rzekłam: kupię z pewnością, bez względu na opinie czytelnicze. Tyle, że wciąż się łudzę, że pozycja pojawi się w Matrasie, gdzie mam 5% zniżki, w przeciwieństwie do np. Empika. | Ja podobnie jak Anko, kupiłam nie z powodu recenzji, tylko własnego gustu. Przeczytałam pierwszy tom i to mi wystarcza Trzeci przeczytam, jeśli drugim się nie rozczaruję jeśli mnie zaskoczy czymś jak poprzedni
Dracena - 26 Maj 2006, 16:24
Cytat | mawetenapisał:
No dopadłem do książki Romka. Była w księgarni już wczoraj, ale zanim dopadłem to wykupiły mi jakieś szuje... Ale nic to, zamówili i już dzisiaj znowu jest! - księgarnia przy rogu Głębokiej i Nadbystrzyckiej. Polecam |
Jak jeszcze nie kradną, to znaczy, że na razie drugi tom nie pobił pierwszego Bo z "Czarem" tak się zdarzyło u mnie w księgarni.
|
|
|