To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?

Witchma - 20 Lipca 2009, 13:37

Fensir napisał/a
walki za proste

Nie trzeba było wybierać najłatwiejszego poziomu ;)

Słowik - 20 Lipca 2009, 13:42

Co nie zmienia faktu, że mogłyby być takie, jak np. w Jedi Knight'ach.
hrabek - 20 Lipca 2009, 14:10

Miałem możliwość pograć chwilę w Fuel. Nie polecam. Dwa wyścigi można przejechać, ale tryb kariery zrypany na maksa, nic się nie dzieje, nie ma żadnego impulsu przykuwającego do ekranu. Codemasters coś spuściło z tonu. Miałem nadzieję na jakieś post-apo może ze strzelaniem, a tu zwykłe wyścigi buggy z przewróconymi ciężarówkami jako przeszkodami od czasu do czasu. I same wyścigi też nie są jakieś specjalnie emocjonujące. A Dirt 2 też nie zapowiada się rewelacyjnie. Trzeba będzie poczekać do NFS Shift, który ma być ponoć nową jakością. Zobaczymy.
Karl - 20 Lipca 2009, 17:11

hrabek, spróbuj rFactora, TORCS, TDU...
ilcattivo13 - 20 Lipca 2009, 19:57

jedyne wyścigi, jakie były mnie w stanie przyciągnąć do kompa, to MegaRace 2. Od tamtej pory nic mnie tak nie wciągnęło (może poza Ignition, ale i tak nie aż tak bardzo)
mad - 21 Lipca 2009, 15:04

Miło wspominam stare, futurystyczne wyścigi POD. Miałem kiedyś oryginalną płytkę, potem wydałem i klops. Chętnie przypomniałbym sobie tę grę.
Ixolite - 21 Lipca 2009, 18:28

Hi-Octane to były fajne wyścigi, ale to już straszny staroć jest ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/Hi-Octane

Dunadan - 21 Lipca 2009, 18:33

A dla mnie nie ma to jak WipeOut - pamiętam jak ta gra zrobiła na mnie wrażenie...
Ixolite - 21 Lipca 2009, 23:28

Kruk Siwy napisał/a
Zgaga, ewentualnie napadnij Lichtensteina. Darowałem mu cały zestaw Magii i Miecza. Młody jest w sieci a wraca ciałem do W we środę.

To ja całego zestawu nie mam, zdaje się tylko Smoki z dodatków, o ile dobrze pamiętam...

gorbash - 22 Lipca 2009, 06:06

Ixolite napisał/a
To ja całego zestawu nie mam, zdaje się tylko Smoki z dodatków, o ile dobrze pamiętam...

Ja miałem pełen zestaw (chyba), ktoś pożyczył i wcięło... Myślę - kupię na allegro pewnie za grosze jakieś. Ależ się zdzwiłem...

Zgaga - 22 Lipca 2009, 07:21

Hm... Na grach nie znam się nic a nic. Więc może sobie przypomnicie i podacie tytuły podstawy (niezbędnej, od której trzeba zacząć) i dodatków?
gorbash - 22 Lipca 2009, 07:25

Teraz już nie kupisz w sklepie Magii i miecza - allegro zostaje ale tam raczej sporo zapłacisz. Polecam Talisman - jakiś czas temu zrobili reedycję gry na której oparta była Magia i miecz. Dodatków do Talismana chyba jeszcze nie ma, ale dawno nie sprawdzałem.
Zgaga - 22 Lipca 2009, 07:53

Dlatego na razie nie pytam o możliwości kupna gry, a o możliwości zagrania (np. w Paradoksie) lub pożyczenia. Jak dzieciaki nie łykną bakcyla, to co ja z tym zrobię? Nie mówiąc już o tym, że lubię wydawać pieniądze (która kobieta nie lubi), ale raczej z sensem.
gorbash - 22 Lipca 2009, 08:14

OK. Podstawka to "Magia i Miecz". Dodatki to np: "Miasto", "Podziemia", "Kosmiczna Otchłań", "Jaskinia" (najmniej mi się podobała). Były jeszcze "Smoki" ale ten dodatek w odróżnieniu od poprzednich nie dodawał nowej planszy.
hrabek - 22 Lipca 2009, 08:23

Był też taki dodatek (nie wiem, czy nie Kosmiczna Otchłań właśnie), który definitywnie kończył rozgrywkę. Jak się doszło po ślimaku do środka planszy, to był koniec gry. Nie było to zbyt fajne rozwiązanie.
Słowik - 25 Lipca 2009, 14:48

Poradźcie. Szukam gry dla żony, FPP lub TPP, elementy przygodówki, nie typowa strzelanka, najlepiej w ogóle nie strzelanka, hehe. Coś typu Harrego Pottera, ale bardziej ambitne a nie bieganie od A do B. Jest coś takiego? :D
Ziuta - 25 Lipca 2009, 15:35

Call of Cthulhu pasuje, ale potem robi się zeń straszna strzelanina.
Dunadan - 25 Lipca 2009, 15:50

Słowik, hm, może Mass Effect? ale tam też sporo akcji...
Karl - 25 Lipca 2009, 16:14

Słowik napisał/a
Poradźcie. Szukam gry dla żony, FPP lub TPP, elementy przygodówki, nie typowa strzelanka, najlepiej w ogóle nie strzelanka, hehe. Coś typu Harrego Pottera, ale bardziej ambitne a nie bieganie od A do B. Jest coś takiego? :D

Daj jej Wiedźmina. Dlaczego? Ano dlatego, że spełnia wszystkie kryteria:
1) FPP/TPP - w zależnośco od ustawień.
2) Elementy przygodówki - są.
3) Nie strzelanka.
4) Bardziej ambitne, niż bieganie od A do B - jak najbardziej.

Poza tym:

5) Bardzo dobry scenariusz.

No, chyba że twoja druga połówka Wiedźmina już zaliczyła...

Witchma - 25 Lipca 2009, 18:16

Cytat
chyba że twoja druga połówka Wiedźmina już zaliczyła...

Karl, no żeby od razu takie insynuacje? ;)

Navajero - 25 Lipca 2009, 18:18

Madżong :)
Titus Pullo - 25 Lipca 2009, 18:20

hrabek napisał/a
Codemasters coś spuściło z tonu. Miałem nadzieję na jakieś post-apo może ze strzelaniem, a tu zwykłe wyścigi buggy z przewróconymi ciężarówkami jako przeszkodami od czasu do czasu. I same wyścigi też nie są jakieś specjalnie emocjonujące. A Dirt 2 też nie zapowiada się rewelacyjnie. Trzeba będzie poczekać do NFS Shift, który ma być ponoć nową jakością. Zobaczymy.

E tam Shift, lepiej trochę dłużej poczekać na Forza Motorsport 3 :) Poza tym wychodzi jeszcze DIRT 2, który co prawda niewiele się różni od jedynki, ale skoro jedynka była całkiem niezła, to i to będzie.

Karl - 25 Lipca 2009, 19:40

Witchma napisał/a
Cytat
chyba że twoja druga połówka Wiedźmina już zaliczyła...

Karl, no żeby od razu takie insynuacje? ;)

Witchma, jakie insynuacje? Głodnemu chleb na myśli. Zgodnie z kontekstem wypowiedzi chodzi o wcześniejszy kontakt z grą komputerową, a nie twoje skojarzenia...

Witchma - 25 Lipca 2009, 19:42

Karl, ja swoje wiem - właśnie gram w Wiedźmina ;P:
Karl - 25 Lipca 2009, 20:11

Witchma napisał/a
Karl, ja swoje wiem - właśnie gram w Wiedźmina ;P:

Ja już raz go skończyłem. Do tego żeby w ogóle w niego pograć musiałem zrobić upgrade sprzętu komputerowego w kwocie która umożliwia nabycie całego nowego zestawu (co jakiś czas później i tak uczyniłem). Wtedy najnowszym patchem miał wersję 1.2. Zanim skończyłem grać, pojawił się patch do wersji 1.3 (później spatchowałem i do 1.3 i zacząłem grać od nowa, ale z braku czasu... już od pół roku leży i piszczy ;) . Teraz na półce leży razem z wersją 1.4 i czeka na dostawienie pudełka z 1.5. A kiedyś, za jakieś sto lat, nabędę w jakimś antykwariacie Wersję Kolekcjonerską, z czasów premiery, za jakieś całkiem chore pieniądze... ;)

Ale ja się tu rozpisałem, a całkiem nie na temat. Życzę miłego 'zaliczania' ;)

Słowik - 26 Lipca 2009, 13:19

Na razie stanęło na Broken Sword 3.
Witchma - 26 Lipca 2009, 13:29

Karl, ja nabyłam od razu wersję 1,5, bo wcześniejszy komp i tak by mi tego nie ruszył.

Cytat
Na razie stanęło na Broken Sword 3.

Łe, trójka jest najgorsza. Jedynka rządzi :D

Ziuta - 26 Lipca 2009, 14:54

JA dopiero co skończyłem dwójkę :D
Adon - 26 Lipca 2009, 17:14

Karl napisał/a
Życzę miłego 'zaliczania' ;)

W grze wiedźmin zalicza na lewo i prawo. Powodzenia, miłe panie. 8)

NURS - 26 Lipca 2009, 17:22

Słowik napisał/a

Tomb Raider, najlepiej któraś z najnowszych części. remasterowana jedynka jest piękna.

Partner forum