Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane
Jaden Kast - 3 Czerwca 2009, 19:00
Virgo C. ma rację, też nie widziałem informacji, żeby w filmie miała się pojawić Ripley. Bardziej prawdopodobne, że to tylko głupie gdybanie mediów w celu zrobienia małego zamieszania wokół filmu, który jeszcze nawet nie jest w fazie zdjęć.
Hubert - 3 Czerwca 2009, 19:02
feralny por. napisał/a | Batman - początek, Indiana Jones i cośtam, |
O Batmana aż się prosiło, bo Schumacher skopał totalnie Batmana i Robina - do tego stopnia, że jakiekolwiek ciągnięcie historii w tym kierunku narażało na śmieszność.
Indiana Jones 4 to nie przejaw spontanicznego kaprysu twórców, miał być już daaaaawno temu.
A Terminator aż się prosił o wyjaśnienie (chyba, żeby poprzestali na 2, ale tak dobrze to nie ma) i jakieś rozstrzygnięcie.
Gdyby to się spełniło, może znowu otrzymalibyśmy porządną ekranizację X-menów.
Comar - 3 Czerwca 2009, 19:14
Virgo C. napisał/a | A gdzie się pojawiło w ogóle info że ma być tam Ripley ? |
Było o tym wspomniane w tym linku od Duke'a, a konkretnie na stronie 5. Chociaż wcale bym się nie zdziwił gdyby coś się tam komuś pomerdało.
Hubert - 3 Czerwca 2009, 19:55
A wiadomo coś o piątej części Indiany Jonesa? I pani Allen i Ford wspominali, że szanse są, tylko trio Ford-Spielberg-Lucas muszą znaleźć odpowiedni scenariusz.
Dunadan - 3 Czerwca 2009, 21:12
Virgo C., w pewnym sensie prequel do Obcego to mieliśmy i to dwa
Virgo C. - 3 Czerwca 2009, 21:53
@Comar
Jak na mój gust to się ktoś z WP zapędził.
@Dun
Chyba nie kojarze o czym mowa, oświecisz ?
Dunadan - 4 Czerwca 2009, 05:37
Virgo C., AvP.
Duke - 4 Czerwca 2009, 07:09
W linku który podałem była informacja że trwają castingi na Ripley... Szkoda gadać, albo pisać. Zobaczymy co będzię. Z drugiej strony do "Dooma" i Jestem legendą" podchodzili kilkanaście razy zanim filmy w obecynm kształcie trafiły na ekrany. Znaczy się jest nadzieja
Ziuta - 4 Czerwca 2009, 08:59
Podobno stare wersje "Jestem legendą" były o niebo lepsze od aktualnej. Zwłaszcza ta z Vincentem Price
Virgo C. - 4 Czerwca 2009, 10:37
Dunadan napisał/a | Virgo C., AvP. |
Aaaa. Myślałem, że Ci chodzi o dziesiątą część obcego - Ten obcy
W sumie widziałem tylko pierwszą część AvP i nie traktowałbym tego jakoś kanonicznie. Chociaż w sumie Henriksen się tam pojawia ale zdaje się
A tak na marginesie - Predators też się kręcą i nawet Arni ponoć ma się w nim pojawić
Dunadan - 4 Czerwca 2009, 11:36
Virgo C., ano nie. Ale właśnie o to chodzi Bishop ( obydwaj ) był przecież cyborgiem. ( mam nadzieję że TO dla nikogo spoilerem nie jest )
Co do Predziów... ehh... strach się bać...
Duke - 4 Czerwca 2009, 14:30
Dunadan napisał/a | Virgo C., ano nie. Ale właśnie o to chodzi Bishop ( obydwaj ) był przecież cyborgiem. ( mam nadzieję że TO dla nikogo spoilerem nie jest )
|
He he ale za to w 3 części Obcego wygladał na całkiem żywego i młodszego
Co do zamysłów scenarzystów to w sumie napisze że strach się bać. W imię zysków zaniżają kategorie wiekowe, zmieniają fabułe aby była bardziej poprawna politycznie a czasem nawet przenoszą akcje w realnia nijak nie mające się do tych opisanych w pierwowzorze. Jeden "Batman" wiosny nie czyni, a im dalej w las tym więcej gniotów. Cóż generalnie to fajnie że są wersje filmów z komentarzami autorów przynajmiej po latach mamy pojęcie o tym jak dany film miał wygladać . Dla przykładu Ripley w Obcym pierwotnie miała byc facetem, a fim miał się kończyć sceną gdzie obcy odrywa głowę Ripley i jej/jego głosem kontaktuje się z Ziemią informując że statek doleci z małym opóźnieniem
Dunadan - 4 Czerwca 2009, 14:46
Duke,
Cytat | wygladał na całkiem żywego i młodszego |
Do czasu kiedy mu urwali ucho
Cytat | fim miał się kończyć sceną gdzie obcy odrywa głowę Ripley i jej/jego głosem kontaktuje się z Ziemią informując że statek doleci z małym opóźnieniem |
matko, kto to wymyślił?
Duke - 4 Czerwca 2009, 14:52
Dunadan napisał/a | Duke,
Cytat | wygladał na całkiem żywego i młodszego |
Do czasu kiedy mu urwali ucho
Cytat | fim miał się kończyć sceną gdzie obcy odrywa głowę Ripley i jej/jego głosem kontaktuje się z Ziemią informując że statek doleci z małym opóźnieniem |
matko, kto to wymyślił? |
Gdzieś czytałem że scenariusz do filmu powstał po koszmarze wywołanym naduzyciem grzybków halucynogennych czy czegoś takiego, a 2 była rozliczeniem się Camerona z koszamrami jakie go dręczyły po wojnie w Wietanamie (butni amerykanie dostają łupnia od prymitywnych istot).
Dunadan - 4 Czerwca 2009, 15:16
Duke, no, wizualną stronę zawdzięczamy zboczonemu psycholowi, więc wszystko pasuje
Virgo C. - 4 Czerwca 2009, 16:52
W temacie remaków/rebootów:
Na przyszły rok planowana jest nowa wersja Commando. Póki co wszystko na etapie szukania scenarzysty ale ten się pewnie znajdzie dość szybko.
Będzie nowy Total Recall. Scenariusz napisał człowiek odpowiedzialny za Equilibrium i Ultraviolet. Wszystko na etapie jak powyżej.
I coś "oryginalnego" - Rec 2. Jak widać i do Europy dotarła fala sequelozy. A i sam teaser mi przypomina zapis gry w jakiegoś shootera z zombie
Dunadan - 4 Czerwca 2009, 16:58
Virgo C., normalnie jak z Resident Evil ( gry ) gdyby była FPP
Virgo C. - 4 Czerwca 2009, 17:11
Tylko że w grze Zombie dostawały łupnia, a nie odwrotnie
Swoją drogą to chyba z tym filmem kończy się odkrywczość hiszpańskich horrorów. O ile to jeszcze będzie horror, a nie zwykły akcyjniak z nieco nadgryzionymi przeciwnikami. Wszystko w końcu zostało w końcówce Rec wyjaśnione więc na jakaś tajemnicę trudno liczyć.
Dunadan - 4 Czerwca 2009, 17:13
Virgo C., powiem ci że byłbym nawet zadowolony z takiego filmu jak pokazuje trailer - wszystko FPP, sporo akcji i FXów - żeby to było fajnie, realistycznie i sensownie zrobione. Tak jak Cloverfield - IMHO świetny film!
Virgo C. - 4 Czerwca 2009, 17:33
No to Dun, łapaj kolejne filmiki. Teraz to DOOMa przypomina jak nic.
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
Dunadan - 4 Czerwca 2009, 17:34
No to zapowiada się fajny film :]
Ziuta - 4 Czerwca 2009, 17:40
Virgo C. napisał/a | Na przyszły rok planowana jest nowa wersja Commando. |
Przecież była. Rosyjskska z Poreczenkowem w roli głównej. Podobno straszna kicha.
Virgo C. napisał/a | Jak widać i do Europy dotarła fala sequelozy. |
Dlatego się przeniosłem nad Wołgę. I do archiwów.
Virgo C. - 4 Czerwca 2009, 17:42
@Ziuta
No to jej na tym zgniłym, kapitalistycznym zachodzie nie odnotowali i robią własną
Edit:
Aha, nowe Krótkie spięcie też robią.
Puck, chyba też przeniose swoje zainteresowania na wschód, bo niedługo wszystko co będzie trafiało do kin to będzie sequel albo remake.
Ziuta - 4 Czerwca 2009, 17:52
Kino ambitne raczej się trzyma wszedzie róno. Rimejkoza dopada branżę rozrywkową. Ja nie wiem, czy to brak tematów (nie sądzę), czy po prostu gościom machlującym korporacyjnymi miliardami nie opłaca się już żadne ryzyko.
Duke - 5 Czerwca 2009, 07:36
Virgo C. napisał/a | W temacie remaków/rebootów:
Na przyszły rok planowana jest nowa wersja Commando. Póki co wszystko na etapie szukania scenarzysty ale ten się pewnie znajdzie dość szybko.
Będzie nowy Total Recall. Scenariusz napisał człowiek odpowiedzialny za Equilibrium i Ultraviolet. Wszystko na etapie jak powyżej.
I coś oryginalnego - Rec 2. Jak widać i do Europy dotarła fala sequelozy. A i sam teaser mi przypomina zapis gry w jakiegoś shootera z zombie |
Ludzie a ogladał ktoś z was Ultaviolet? Toż to był krok do tyłu. I to w dodatku milowy. Na tym przykładzie widac że tylko głodni z małym budżetem robią dobre kino
hrabek - 6 Czerwca 2009, 08:14
Duke napisał/a | Ludzie a ogladał ktoś z was Ultaviolet? Toż to był krok do tyłu. I to w dodatku milowy. |
Nawet Millowy, bym powiedział
Dramatyzujecie. Pewnie, że tyle remaków wygląda przerażająco, albo wręcz śmiesznie. Ale remakuje się od wielu lat, to nie jest wymysł tego roku. A oprócz tego wciąż powstaje cała masa oryginalnych produkcji. Nie ma co bić w dzwony.
Gustaw G.Garuga - 6 Czerwca 2009, 10:05
Duke napisał/a | Obcy 0 z Ellen Ripley? Że niby już wcześniej walczyła z obcym, a potem na pokładzie Nostromo i na LV40 rżęła głupa? |
Amnezja.
Adashi - 6 Czerwca 2009, 11:30
Duke napisał/a | Ludzie a ogladał ktoś z was Ultaviolet? Toż to był krok do tyłu. I to w dodatku milowy. Na tym przykładzie widac że tylko głodni z małym budżetem robią dobre kino |
Ja oglądałem i pozwolę sobie się nie zgodzić. Ultraviolet to wizualnie całkiem niezły film, jeżeli chodzi o refleksje wyniesione z seansu owszem - poprzedni obraz Wimmera czyli Equilibrium jest oczywiście lepszy pod tym względem, ale widać tym razem reżyserowi chodziło o więcej akcji/rozrywki i pokazowych walk w stylu gun kata
Comar - 6 Czerwca 2009, 11:46
Ależ Ultraviolet jest strasznie tandetny pod absolutnie każdym względem (no, za wyjątkiem samej Milli oczywiście). Fabuły w zasadzie brak, a efekty specjalne są raczej niespecjalne. Cały film to po prostu ciąg walk, który wygląda mniej więcej tak:
Stoi Milla a naprzeciw niej grupa wrogów. Wrogowie mówią: "Ha, załatwimy cię!" Na to Milla: "Ha, no to patrzcie!". Po pokonaniu tej grupy idzie dalej. Spotyka następną grupę. Wrogowie mówią: "Ha, załatwimy cię!" Na to Milla: "Ha, no to patrzcie!". Po pokonaniu tej grupy idzie dalej. Spotyka następną grupę... itd. itp. Od czasu do czasu dość żałośnie wykonane sceny walk przerywane są dla odmiany jakąś idiotyczną gonitwą bądź wygłaszaniem głęboko filozoficznych tekstów w rodzaju:
Cytat | -Zabijanie to moje zajęcie. W tym jestem dobra. Jestem tytanem... monolitem. Nic mnie nie powstrzyma. |
Adashi - 6 Czerwca 2009, 11:53
Widać, przywiązywałem uwagę jedynie do Milli albo oglądaliśmy inny film.
|
|
|