Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
Adon - 28 Lipca 2012, 19:03
Pisałem o tym filmie w tym wątku razem z interpretacją moją (chyba trafną).
Z perspektywy czasu uznaję film za dobry - wciąż go pamiętam i wciąż daje do myślenia. Tylko nie jest łatwy w odbiorze i trzeba dość dobrze znać skandynawską mitologię i historię.
figurant - 29 Lipca 2012, 22:04
| joe_cool napisał/a | | Valhalla. Mroczny wojownik |
Dobrze się na nim spało
Homer - 30 Lipca 2012, 01:10
Co do Inżynierów to wg Filmowego, Scott powiedział tyle, że:
I tyle, żadnych mesianistycznych pseudoteorii. Btw, dziwi mnie, że ktoś wam musi powiedzieć o co w filmie chodziło, a jeszcze bardziej, że sugerujecie się takimi pseudoopiniami w odbiorze filmu. .
Kto zarzuca brak logiki Prometeuszowi i przeszkadza mu jej brak, niech lepiej nie wybiera się na najnowszego Batmana. Zwłaszcza, że owy ma prawie 3 godziny...
gorbash - 30 Lipca 2012, 06:16
A mnie się Batman bardzo podobał
Homer - 30 Lipca 2012, 07:42
Bo widać nie przeszkadza Ci brak logiki... . Jak i mnie.
dzejes - 30 Lipca 2012, 08:18
| Homer napisał/a | | I tyle, żadnych mesianistycznych pseudoteorii. |
Homer - 30 Lipca 2012, 12:06
To nie moje wyjaśnienia, tylko Ridleya Scotta (wg Filmowego).
Idąc waszym tropem, w Batmanie jest dużo bardziej wyeksponowany wątek mesianistyczny! Ba, wręcz zerżnięty cały.
dzejes - 30 Lipca 2012, 12:48
| Homer napisał/a | | Idąc waszym tropem, |
Nie naszym, Ridleya!
Homer - 30 Lipca 2012, 12:52
A to on się wypowiadał, że
Witchma - 30 Lipca 2012, 15:35
Obejrzałam Batmana, mam mieszane uczucia - z jednej strony dość ckliwie było, ale z drugiej film ani trochę mi się nie dłużył... poza tym lubię większość aktorów, do których Nolan ma słabość.
Generalnie ta część podobała mi się najmniej, Bane nie przestraszył mnie ani trochę (zresztą bardziej byłam zajęta zastanawianiem się, czy to naprawdę na serio-serio really jest Tom Hardy ), gadżety były wyjątkowo komiksowe, ale i tak nie żałuję wizyty w kinie. Jako zwieńczenie trylogii wyszło nie najgorzej, wątki ładnie podomykane,
I tylko Jokera tak strasznie brak...
dzejes - 30 Lipca 2012, 19:18
Wróciliśmy z Batmana. Na szybko trzy myśli:
- prawdziwie epickie zakończenie
- Joker to największa postać trylogii, jednak nie bolało mnie to, Bane w zamyśle nie miał być dla niego konkurentem
- tej zimy modne będą kożuchy
Kruk Siwy - 31 Lipca 2012, 00:48
Prometeusz.
Inne tytuły tego dzieła: Przygody Załogi Specjalnej Troski w Kosmosie lub też Paździoch i Jirzinek kontra Kurdebalans.
Pokonało nas z nureczką.
Taselchof - 31 Lipca 2012, 07:28
I uzdrawiająca moc zszywacza w przyszłości.
nureczka - 31 Lipca 2012, 14:02
| Kruk Siwy napisał/a | | Prometeusz. |
Plan podboju kosmosu taki mniej więcej: dolecieć, zdjąć hełm, zawyć i dziugać paluchem wszystko, co się nawinie ( a jak się nie nawinie, to też dziugać).
dalambert - 31 Lipca 2012, 14:08
Kruk Siwy, nureczka, no toście się ubawili
fealoce - 31 Lipca 2012, 15:57
Znaczy recenzje się potwierdzają
Dunadan - 1 Sierpnia 2012, 14:56
| corpse bride napisał/a | | The trip - brytyjski humor, ryczałam ze śmiechu przez cały film. Poza tym występuje w nim znakomite jedzenie, bo rzecz jest o przejażdżce przez angielską prowincję w celu recenzowania knajp. |
"Come, come, Mr. Bond, you derive as much pleasure from killing as I do. "
Dziwny film. W sumie... o czym niby był? kilka śmiesznych scen, wielu nie skumałem - widać mój poziom angielskiego jest jeszcze zbyt niski, mimo napisów w tymże języku... ale oglądało się w gruncie rzeczy sympatycznie. Szkoda że taka kiepska jakość obrazu - były tam piękne scenerie.
Ilt - 1 Sierpnia 2012, 18:20
Zachęcony obejrzałem. Ten film składa się według mnie z nudy, 2 zabawnych scen, nudy i mojej śliny; jako tako zawiodłem się.
Dunadan - 1 Sierpnia 2012, 21:47
| Ilt napisał/a | | i mojej śliny | na czyjś widok czy miewasz tak czasem?
Ilt - 1 Sierpnia 2012, 22:51
Nie śliniłeś się na widok większości potraw? Bo ja tak. A przy dialogu:
- jak smakowała zupa?
- pomidorowo.
- zupnie.
prawie się nią udławiłem.
Dunadan - 2 Sierpnia 2012, 06:15
Ilt, potrawy był niezłe to afakt, ale jakoś nie wzbudziły mojego porządania może daltego ze zwykle oglądałem najedzony albo jedzący.
Homer - 2 Sierpnia 2012, 09:56
Twojego czego ???
Ice - 2 Sierpnia 2012, 14:57
Joker swoje zrobił w TDK, przez swoją chaotyczność w działaniu ("jestem jak pies goniący samochód...") nie pasowałby do demonicznego, precyzyjnego planu sił zła, jaki można zobaczyć w TDKR. Bane wpasował się tu idealnie, a Tom Hardy zagrał go znakomicie, mając praktycznie wyeliminowane takie narzędzie aktorskie jak mimika twarzy.
Homer - 3 Sierpnia 2012, 08:09
Ale za to dostał "głos".
Witchma - 3 Sierpnia 2012, 08:12
Właśnie, a propos głosu... czytałam gdzieś, że amerykańscy widzowie się burzyli, bo nie rozumieli tego, co mówi Bane. Ja nie miałam z tym problemu Jednak głupi ci Rzymianie...
fealoce - 3 Sierpnia 2012, 09:37
Byliśmy wczoraj na "Madagaskarze 3"i było super chociaż Julian zachowywał się całkiem jak nie on
Homer - 3 Sierpnia 2012, 10:38
| Witchma napisał/a | Właśnie, a propos głosu... czytałam gdzieś, że amerykańscy widzowie się burzyli, bo nie rozumieli tego, co mówi Bane. Ja nie miałam z tym problemu Jednak głupi ci Rzymianie... |
Bo nagrano całą linię dialogową Bane'a od nowa.
Na tubie jest porównanie głosu z grudnia i finalnej wersji.
Punkt dla Rzymian!
Witchma - 3 Sierpnia 2012, 10:41
Słyszałam wersję pierwotną, Rzymianie to ogrodnicy. Zdecydowanie przesadzają.
ilcattivo13 - 3 Sierpnia 2012, 14:13
"Batman: tDKR" wydaje mi się, że minimalnie, ale był lepszy od "Mrocznego rycerza". Dwójka jechała prawie wyłącznie na Ledgerze, ew. tłumił on wszystko inne - co w sumie na jedno wychodzi, a tutaj mamy wszystkiego po równo. Jedyny mój zarzut do trójki, to zbyt duża ilość dłużyzn i jeszcze może "ocipinkę" zbyt dużo melodramatyzmu i patosu. Ale i tak jest super.
No i Caine sprawił, że mi się łocy spociły
9/10
dzejes - 3 Sierpnia 2012, 19:36
| ilcattivo13 napisał/a | | Jedyny mój zarzut do trójki, to zbyt duża ilość dłużyzn |
O, a ja odebrałem go jako właśnie jechanie po łebkach, bo historii by starczyło i na pięciogodzinny film.
|
|
|