Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
Chal-Chenet - 25 Czerwca 2012, 23:31
Leżakuje od dawna i zawsze znajduje się coś innego. Mimo samych pochlebnych opinii... Muszę w końcu nadrobić.
Dunadan - 26 Czerwca 2012, 08:30
Chal-Chenet, masz na myśli the Men from Earth? trzeba być odpowiednio nastawionym... ja miałęm jakiś czas fazę na łatwe filmy i mi przeszło więc wziąłem się za coś powazniejszego. O wilku mowa:
THX1138 - oglądałem jakąś nową wersję z łefektami komputerowemi. Szkoda, ciekaw jestem jak to wyglądało w oryginale. Dziwny film, kojarzy mi się z niektórymi polskimi filmami gdzie są sceny w których nie wiadomo o co biega. W sumie miła odmiana od współczesnego kina "sci"-fi. Niestety film jakos nie zaintrygował mnie fabularnie.
Chal-Chenet - 26 Czerwca 2012, 09:45
Dun, tak, o ten film mi chodzi. Czeka na seans od wieków.
Dunadan - 26 Czerwca 2012, 09:59
Chal-Chenet, przyjdzie na niego czas, nie spiesz się ;]
Chal-Chenet - 26 Czerwca 2012, 11:12
Nie zamierzam. Bywa, że jak się zasiada z biegu do wymagającego filmu, nadchodzi rozczarowanie.
mesiash - 26 Czerwca 2012, 11:24
Intouchables - super film. Zdecydowanie warto obejrzeć. Ciekawa historia opowiedziana w bardzo dobry sposób.
Dyktator - chyba najlepszy film Sashy Cohena. Zdecydowanie na plus że trwa ledwo ponad godzinę, bo są właściwie tylko śmieszne sceny, mało żenujących.
Avengers - się strasznie zawiodłem niestety, chociaż wczoraj w telewizji były Spiderman 2 (najsłabszy z serii) i przez porównanie Mściciele wypadają nienajgorzej. W ogóle niestety nie trzyma w napięciu.
Chal-Chenet - 26 Czerwca 2012, 11:29
| mesiash napisał/a | | Spiderman 2 (najsłabszy z serii) |
Najlepszy właśnie.
Dunadan - 26 Czerwca 2012, 11:34
| mesiash napisał/a | | W ogóle niestety nie trzyma w napięciu. |
Bo to ma nie trzymac w napięciu - ma być fajna rozwałka i teksty IronMana. I to dostalismy
Z perspektywy czasu - zawiodłą mnie rola Scarlet. Aha, byłem nieco w szoku kiedy zobaczyłem kto wyreżyserował ten film. Gdyby tylko dali mu taką kasę na Firefly...
B.A.Urbański - 26 Czerwca 2012, 11:40
I Hulk! Hulk był świetny!
Wg mnie, najlepszy Hulk ze wszystkich filmów jak do tej pory.
Dunadan - 26 Czerwca 2012, 12:10
B.A.Urbański, +1*
*własnie do mnie dotarło niedługo będziemy w necie mówili "dobry++" itp... skądś to znamy...
Tomcich - 26 Czerwca 2012, 21:10
Nie będę oryginalny, bo właśnie z Dyktatora wróciłem. Trochę ŻŻP i sporo śmiechu. Nie ma to jak romantyczny uścisk dłoni podczas porodu.
Nina Wum - 28 Czerwca 2012, 09:59
Mad Max 2.
Film sprzed ery CG, zielonych płacht zastępujących dekorację tudzież innych polepszaczy.
Blacha, która pęka, jest prawdziwa. Rozpryśnięte szkło też, a jak coś wybuchnie (cały czas coś wybucha) to czerwona gleba Czteriksów bardzo przekonująco wznosi się fontanną.
Tyle przecudnie podrasowanych samochodów, tyle jeszcze śliczniejszych wraków. Oraz ryczący ludzie na koksie, z tęczowymi piórami, przyozdobieni łańcuchem parkingowym.
Fabuła rudymentarna, dialogi zgoła nieobecne - lecz wystarczy, że w polu widzenia pojawi się Mel Gibson, opięty skórzanymi portki i problem tak jakby scicha. Jakież ten chłopak miał zawieszenie.
Podsumowując: 1)Tyłek Mela of Yore ; 2) Jak kto chce przeżuć metr sześcienny popcornu, patrząc przy tym na imponujący pokaz sprawności najfrymuśniej odzianych stuntów - motocyklistów na świecie, to polecam. Z pełnym przekonaniem.
ilcattivo13 - 28 Czerwca 2012, 13:17
Nina - ja bym jeszcze dodał nr 3 - Virginię Hey
Nina Wum - 28 Czerwca 2012, 13:51
A i owszem, niebrzydka.
Widzisz, jarlu, dla każdego coś dobrego.
ilcattivo13 - 28 Czerwca 2012, 14:18
Nina - mylisz mnie z Witchmą Ja jestem Nacz. Szpion, a nie jarl
ihan - 28 Czerwca 2012, 20:54
Szepty, vel Awakening. I choć blurb na plakacie mocno przeszkadza, jestem zachwycona. Tak ma wyglądać horror, a przynajmniej tak jak Szepty aż do momentu wypadku na pomoście. Nawet jakaś dziewczyna kilka rzędów za mną kilka razy krzyknęła ze strachu. I świetna czołówka i podkład do napisów końcowych. I klimatyczny początek, bohaterka fascynująca, nie śliczna, nie ładna czy piękna, ale fascynująca. Polecam wszystkim horroromaniakom.
Nina Wum - 29 Czerwca 2012, 08:19
ilcattivo, jak przystało na Nacz. Szpiona, przemyślnie wprowadzasz w błąd obrazkiem.
mesiash - 29 Czerwca 2012, 08:31
Green Zone dla fanów teorii spiskowych i/lub filmów o tym co towarzyszy wojnie, ale nie od strony psychologicznej.
ilcattivo13 - 29 Czerwca 2012, 17:22
| Nina Wum napisał/a | | ilcattivo, jak przystało na Nacz. Szpiona, przemyślnie wprowadzasz w błąd obrazkiem. |
no ba
joe_cool - 30 Czerwca 2012, 10:52
W Multikinie był nocny maraton filmowy, nawet było z czego wybierać, więc się wybrałam. Dałam radę obejrzeć tylko dwa filmy:
Wstyd - hm. Mam mieszane uczucia. Albo ten film był przekombinowany i przeintelektualizowany, albo miałam za wysokie oczekiwania, albo nie miałam nastroju na taki film (a chyba raczej miałam). Niezły, ale bez szału.
Drive - o jaaaaa! Ten za to podobał mi się szalenie, mimo, że na paru scenach odwracałam wzrok. Miodzio!
corpse bride - 30 Czerwca 2012, 13:02
No ja już dawno pisałam, że Drive jest super hiper, ale nikt nie słuchał, jak zwykle.
A wczoraj byliśmy na kolejnym fajnym filmie, Cosmopolis Cronenberga. Fajny, bardzo. Dawno nie widziałam czegoś w tym stylu. Puszek uznał, że to jak teatr telewizji, muszę przyznać mu rację. Jak dla mnie, poznaję, że film jest dobry, bo ma przenikający mnie klimat, wychodzę z kina i mam w sobie ten film, mówię jak w tym filmie i czuję go jeszcze przez jakiś czas. A to się często nie zdarza.
Matrim - 30 Czerwca 2012, 21:06
Miłość bez ustawki, czyli kolejny dokument polskiego HBO. Niezłe, chociaż widać pewien spadek formy kolejnych filmów. Takie Darling, I lowe ju to perełka. A Miłość... trochę zbytnio pachnie reżyserią.
A potem był klik! na pilocie i jeszcze jeden dokument: Pearl Jam Twenty. Czad ze świetną muzyką. Ładnie się chłopacy bawili, nie ma co
ilcattivo13 - 30 Czerwca 2012, 21:19
A oglądałeś dwuczęściową historię Queen na BBC Knowledge? Puszczali jakoś niedawno i też chłopcy nieźle dawali czadu
Witchma - 30 Czerwca 2012, 21:24
| Matrim napisał/a | | A potem był klik! na pilocie i jeszcze jeden dokument: Pearl Jam Twenty. |
W kinie na tym byłam, wyjątkowy seans. Poczułam się taka stara...
Adon - 30 Czerwca 2012, 22:07
Drive angry - ychh, nie wiem jak to się stało, że jednak dotrwałem do końca.
Matrim - 30 Czerwca 2012, 23:55
| ilcattivo13 napisał/a | | A oglądałeś dwuczęściową historię Queen na BBC Knowledge? |
Nie, ale już sobie zapisałem, żeby 21 lipca obejrzeć A po drodze jeszcze jakiś jeden o Stonesach.
Witchma, nie przesadzaj, przecież to wszystko wczoraj było
joe_cool - 1 Lipca 2012, 12:13
| corpse bride napisał/a | | No ja już dawno pisałam, że Drive jest super hiper, ale nikt nie słuchał, jak zwykle. |
No właśnie wiedziałam, że ktoś już o tym pisał No ale ja mam straszne zaległości filmowe
Dunadan - 2 Lipca 2012, 09:44
| corpse bride napisał/a | | No ja już dawno pisałam, że Drive jest super hiper, ale nikt nie słuchał, jak zwykle. |
Wypraszam sobie!
Słowik - 4 Lipca 2012, 13:26
Chronicle - kolejne studium nad supermocami u zwykłych ludzi. Bardziej w kierunku Niezniszczalnego niż Hanckocka. Mnie zaciekawił.
Memento - 7 Lipca 2012, 17:06
Po raz drugi Zombieland. Scenka z banjo <3. 8/10.
|
|
|