To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

Ziuta - 15 Maj 2009, 13:43

To oglądnę przy okazji.
Trailery zdają się być jeszcze bardziej zesztampionym gatunkiem niż komedie romatyczne z Julią Roberts. Smutne to trochę.

hrabek - 15 Maj 2009, 13:48

Dlatego ja już przestałem oglądać trailery. Potrafią zepsuć cały film, a i bez nich wiem, czy film obejrzeć, czy nie.
Stormbringer - 15 Maj 2009, 14:01

Ot co. Zwiastun "The Road" potraktowałem raczej jako źródło nowych, smacznych kadrów niż nośnik oddający emocje samego filmu. Bo ten jest ponoć wierny książce, a więc niekoniecznie sztampowy.
Duke - 15 Maj 2009, 14:34

Dunadan napisał/a
http://www.filmweb.pl/WIDEO+Kosmici+bez+cenzury+od+Petera+Jacksona,News,id=51271

:wink:

To mi przypomina fabułę filmi i serialu "Alien Nation" z lat 80 tych gdzie na Ziemi lądują kosmici i proszą o azyl. Akcja serialu i filmu opowiadała historię pary policjantów - ziemianina i obcego prowadzących rózne śledztwa, plus poruszała wątki rasizmu i uprzedzeń. Ziemianina grał James Caan. Może to reamke.

Co do Deadpoola to miał być osobnym filmem już od dawna. Rayan Reynolds dostał propozycję zagrania Deadpoola zaraz po roli w Blade Trinity, ale wtedy nie było chętnych na wyłozenie kasy. Zobaczymy może po Genezie się znajdą.

Dunadan - 16 Maj 2009, 10:04

hrabek,
Cytat
Dlatego ja już przestałem oglądać trailery. Potrafią zepsuć cały film, a i bez nich wiem, czy film obejrzeć, czy nie.

Np. trailer do Terminatora pokazał całą fabułę niemal :shock: straszny spoiler IMHO.
Duke,
Cytat
przypomina fabułę filmi i serialu Alien Nation z lat 80 tych

jej, faktycznie było coś takiego, ale strasznie dawno temu :mrgreen:

Witchma - 16 Maj 2009, 10:15

Hańba
Gustaw G.Garuga - 16 Maj 2009, 10:39

Trailery (zwiastuny, ale to słowo chyba jest na wylocie...) już nie ekscytują, bo są robione od straszliwie zużytej sztancy. Ta sztanca aż się prosi o parodię, o którą pokusili się i Polacy: http://www.youtube.com/watch?v=JdEGxonQmrE Brakuje tylko ogłuszających chórów, jak np. w typowym do bólu zębów trailerze do Aniołów i demonów...
Dunadan - 16 Maj 2009, 10:44

Gustaw G.Garuga, ja nie mam nic przeciwko powtarzalności trailerów. Niech sobie będą takie same, to tylko zwiastun, reklama... tylko niech nie pokazują ważnych elementów fabuły kurcze no...
Ziuta - 16 Maj 2009, 11:09

Gustaw G.Garuga napisał/a
Ta sztanca aż się prosi o parodię, o którą pokusili się i Polacy

Na jednym filmowy forum tego linka pokazali jako dowód, że wreszcie Polacy zrobili porządny trailer.
Na forach filmowych są takie fajne tematy typu "polskie filmy to pos-ane g-wno, spalić najlepiej i wypie-olić wszystko i dlatego żadnego polskiego filmu nie oglądałem i nie mam zamiaru".

dzejes - 17 Maj 2009, 10:04

Piątek trzynastego - widzałem wczoraj trailer. O jej, o rany. Niech mi ktoś wytłumaczy, czemu ta seria tak mi się podoba.
Adashi - 17 Maj 2009, 11:17

Skoro na podstawie jednej serii zabawek dało się zrobić całkiem znośny film (vide Transformers) to trzeba spróbować przenieść na ekran inną linię produktów, a mianowicie G.I. Joe :roll:

G.I.Joe - The Rise of Cobra

Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Virgo C. - 19 Maj 2009, 19:11

@Adashi
Akurat zarówno Transformers jak i G.I.Joe doczekały się już dawno tego typu filmów. A że były to produkcje animowane ? Nie szkodzi. Teraz zaś dawne dzieciaki dorosły to i sprzedajemy im to samo.
Co nie zmienia faktu, że na Revenge of the Fallen na pewno się wybiore :)

Podobnie jak z pewnością zainteresuje się poniższym filmem. IV Rzesza nadciąga
Iron Sky teaser
Plakat

Adashi - 20 Maj 2009, 18:26

Virgo C., seriale animowene, komiksy - jasne, ale mi chodziło o filmy live.

O "Iron Sky" już tutaj wspominaliśmy swego czasu.

Virgo C. - 21 Maj 2009, 08:33

Film live by się wtedy nie sprzedał bo to obydwie serie zabawek skierowane były do dzieci. A, jak już pisałem, teraz te dzieci same mają dzieci więc z przyjemnością pewnie wrócą w objęcia młodości podanej w nowym sosie :)

Edit:
Nowy trailer 9 robi wrażenie :o

Ziuta - 21 Maj 2009, 13:20

Właśnie przeczytałem, że Sergiej Łukjanienko z Timurem Bekmabetowem zaczęli pracę na d nowym projektem. Nic więcej nie wiadomo.
Ale wiadomosc przednia :) Jeszcze tylko druga połówkę Przenicowanego Świata obejrzeć

Dunadan - 21 Maj 2009, 13:57

Ziuta, a co z pierwszą? jest już gdzieś do obejrzenia?
Ziuta - 21 Maj 2009, 15:14

Jedynka jest już na DVD. O nas, ofkoz, niet. Dwójka natomiast miała premierę kinową pod koniec kwietnia
BTW: kino rosyjskie/radzieckie jest u nas coraz bardziej rozpoznawalne. Dwie serie dvd z klasyką, czasem jakaś premiera filmowa... Nie to co wtedy, gdy szedłem do kina na 9 kompanię. Wtedy ludziska się dziwiły, że za Bugiem mają kamery i aktorów. :wink:
Powiem jeszcze coś, za co grozi klaps od moderacji, ale chyba wielką zasługę na tym polu mają piraci :P

Dunadan - 21 Maj 2009, 15:16

pf! jakaś paranoja... :(
Hubert - 26 Maj 2009, 20:06

Na filmwebie był news, że Transformers 2 waży 140 Terabajtów. Rozwalił mnie jeden komentarz.

Cytat
piernicze, nie dam rady tego zassac, ide do kina. Bay pokonał piractwo w pojedynkę.

Virgo C. - 26 Maj 2009, 20:17

:lol:
Adashi - 31 Maj 2009, 10:05

Pamiętacie Ali G i Borata? No to nadciąga Brüno :lol:
Dabliu - 2 Czerwca 2009, 23:15

Droga.
Ziuta - 3 Czerwca 2009, 08:54

A ja się dalej boję ;P: Drogę powinien wyreżyserować Andriej Tarkowski. Innej opcji nie ma.
Stormbringer - 3 Czerwca 2009, 09:35

Ja tam słyszę coraz częstsze głosy, że scenariusz "Drogi" jest bardzo mocny i bardzo wierny książce, więc chyba nie ma się czego bać. Będzie klimat. Ponowie polecam "Propozycję" Hillcoata, może niektórych uspokoi. ;)
Duke - 3 Czerwca 2009, 13:06

WTF? czyżby hollywod zjadało własny ogon, a kryzys tak mocno zdzielił niektórych nie tylko po kieszeni ale i po głowie? :evil:
feralny por. - 3 Czerwca 2009, 13:29

Dziwię się, że się dziwisz, po Die Hard 4.0, Rocki 6, Batman - początek, Indiana Jones i cośtam, Terminator 4 i ...
Duke - 3 Czerwca 2009, 14:04

feralny por., te prequele i seqele rozumiem, wniosły trochę do serii, ale Obcy 0 z Ellen Ripley? Że niby już wcześniej walczyła z obcym, a potem na pokładzie Nostromo i na LV40 rżęła głupa? A może nowa koncepcja Obcy bez obcego... :|
feralny por. - 3 Czerwca 2009, 14:08

Lipa :| , jedyne wyjście to nie pójść do kina...
Comar - 3 Czerwca 2009, 15:49

A mnie intryguje w jaki sposób miałby być to prequel, skoro ma się pojawić w nim Ripley? No bo albo będzie to film o młodej Ripley zanim spotkała Obcego, tylko że wtedy nie miałby on nic wspólnego z wrednym kosmitą. Albo byłby to film o tym co porabiali Obcy zanim wpadli na załogę Nostromo, ale wtedy nie byłoby doń jak wcisnąć Ripley. Tak czy siak nie bardzo rozumiem co twórcy właściwie chcą zrobić...
Virgo C. - 3 Czerwca 2009, 18:29

A gdzie się pojawiło w ogóle info że ma być tam Ripley ? Ja słyszałem jedynie, że ma być znów tylko jeden obcy (prawdopodobnie pierwszy kontakt) i że reżyserem ma być człowiek, który do tej pory robił filmy reklamowe.

Edit:
Będzie i reboot Krzyku. Nowa trylogia od razu :roll:

Partner forum