To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Dunadan - 19 Maj 2012, 09:40

Zgaga napisał/a
Wszedł do kin nowy Burton. I jeszcze z Deppem w głównej roli. Trzeba potuptać do kina.

Podobno mocno przeciętny...

Zgaga - 19 Maj 2012, 10:03

Burton z Deppem przeciętny? - nie wierzę. Będzie albo genialny, albo straszna kicha.
Ziuta - 19 Maj 2012, 10:13

Ja filmów Burtona z Deppem nie odróżniam od siebie. Co roku rzucają do kin ten sam.
Zgaga - 19 Maj 2012, 10:36

Biorąc pod uwagę, że ostatni film Burtona był z roku 2010, a jeszcze poprzedni w 2007 - to faktycznie co roku.
Ziuta - 19 Maj 2012, 10:41

Ojtam ojtam. Litentia chronologica.
Rafał - 19 Maj 2012, 23:43

1920 Bitwa Warszawska. Powiem krótko: kaszanka.
marekz - 20 Maj 2012, 21:38

Stake Land (2010) - bez wielkich rewelacji i bez wielkich durnot. Ot taki film do obejrzenia bez niesmaku i bez powodu aby miał zostać w pamięci na dłużej. Uwierzyć w pokazywaną historię i zachowania bohaterów się nie da, choć nie jest kompletnie absurdalnie, jak to się często w podobnych, wampirzych/epidemiowych filmach zdarza. Niestety jak to bardzo często bywa, autorzy produkcji nie mieli pomysłu na końcówkę i mamy tu typowe zakończenie z gatunku huma-otwartych. Ogólnie całkiem nieźle się to oglądało. Ode mnie [7/10].
Witchma - 22 Maj 2012, 21:53

Obejrzałam sobie 21, bo akurat leciało w telewizji. Nie było źle, choć zdecydowanie za mało Kevina Spaceya jak na film z Kevinem Spaceyem ;P:
Lis Rudy - 23 Maj 2012, 06:35

Anioły i Demony - sprawnie nakręcone patrzydło z dużym budżetem. Ma niestety tą wadę, że jeśli widziało się "Kod da Vinci", to ogląda się ten film jak kalkę pomysłów. I podobnie jest z książkamu Dana Browna-są dość wtórne względem siebie, powielają pomysły, a autor tworzy je jakby wg. jednego schematu.
Farin - 24 Maj 2012, 19:34

"Avengers" - Dobre kino z krystalicznymi bohaterami marvela.
Pierwsza połowa filmów, dość średnia ale im bliżej finału tym lepiej. BA! W końcu zrobili tak, że Hulk mi się podoba. Szczególnie to jak odpowiedział Lok-owi czy Thor-owi :]

Taselchof - 24 Maj 2012, 20:35

Dyktator Sacha Baron Cohen wraca do gry. Tym razem film nie jest już paradokumentem, tylko typowym filmem fabularnym. Aladeena dyktatora Wadji gryzą proste problemy coby bomba atomowa była spiczasta , a jemu żyło się dostatniej, jednak świat jest ostatnio jakoś przeciwny dyktatorom, giną oni masowo, świat ich nie rozumie, Ameryka straszy wojną, a tu jeszcze trzeba wystąpić przed ONZetem. Polecam gorąco, wszystkim którym nie straszny widok penisa i żarty na poziomie Borata. :mrgreen: Bardzo mądre przemówienie na temat różnicy między demokracja a autorytaryzmem w chwili nadawania konstytucji to majstersztyk.
IMHO-tep - 24 Maj 2012, 21:09

Farin napisał/a
Avengers - Dobre kino z krystalicznymi bohaterami marvela.
Pierwsza połowa filmów, dość średnia ale im bliżej finału tym lepiej. BA! W końcu zrobili tak, że Hulk mi się podoba. Szczególnie to jak odpowiedział Lok-owi czy Thor-owi :]

Puny God było dobre, ale H.D. Stanton pytający o obcego jeszcze lepsze? :-)
Tylko to 3D, dziwne jakieś. Wszystko na ekranie wydaje się miniaturowe.

Farin - 25 Maj 2012, 18:13

No właśnie! - co do tego 3D miałem to samo odczucie. Szczególnie scena gdzie w tle przewija się Lotniskowiec, a na pierwszym planie transporter ludzi z otwartym włazem - jakoś tak dziwnie to wyglądało. Prawie jakbym oglądał zabawę w klocki lego, gdzie kamerzysta próbuje uchwycić ostrość obu obiektów ...

Stanton to ten staruszek co się pytał Bannera ?
Pytanie jak pytanie ale to drugie jego stwierdzenie było nieziemskie :]

No i scenka gdzie Wielcy Bohaterowie się zbierają, a tu taki mały ktosik na zdezelowanym komarku do nich podjeżdża.
Trzeba przyznać, że zrobili film z jajem :]

feralny por. - 25 Maj 2012, 19:53

MiB 3D - niezłe, niezłe, nie najgorsze. Pomimo kilku baboli ogląda się przyjemnie i bez bólu. J daje radę, młody K też, robale fajne. W sumie to bym tylko to "D" wyciął bo za diabła nie wiem po co ono jest. Niby nie przeszkadza, ale też niczego do sprawy nie wnosi. Mam nadzieję, że ta moda się jednak skończy.

Infiltracja (ta z Leonidem i Apolgy for Mat Damon we are run out of time) - ciężkie, mocne kino. Momentami zbyt brutalne, ale robi wrażenie. No i bardzo ładne zakończenie.

aniol - 25 Maj 2012, 20:21

w telewizornii wlasnie leci "10000 lat przed nasza era"

ozesz w morde! pomimo trzeciego piwa nie daje rady
czegos tak koszmarnego dawno nie widzialem

Ice - 25 Maj 2012, 21:28

Do tego imię głównego bohatera w wymowie brzmi Delay :D
Kalep - 25 Maj 2012, 22:33

Czy istnieje na świecie bardziej oklepany motyw, niż ten bohater-wybraniec dobra, który ratuje ukochaną? Mogli się wysilić na coś ciekawszego.
Witchma - 25 Maj 2012, 22:36

Cytat
Do tego imię głównego bohatera w wymowie brzmi Delay :D

Fatalnie :D Wszyscy wiedzą, że Delay to taki paskudny koleś, który pali cygara w folii :mrgreen:

Memento - 25 Maj 2012, 23:49

Reinassance - wizualnie mnjut, fabularnie nie aż tak, ale podobało się bardzo. 8/10.

Serenity - ehhh, chciałoby się jeszcze. :mrgreen: 9/10.

Ziuta napisał/a
Ja filmów Burtona z Deppem nie odróżniam od siebie. Co roku rzucają do kin ten sam.

Hah, piąteczka.

Lis Rudy - 26 Maj 2012, 07:09

Witchma napisał/a
Wszyscy wiedzą, że Delay to taki paskudny koleś, który pali cygara w folii

+1
:bravo

Nitj'sefni - 26 Maj 2012, 08:26

Witchma napisał/a
Wszyscy wiedzą, że Delay to taki paskudny koleś, który pali cygara w folii :mrgreen:

Hahaha, racja :mrgreen:

ihan - 27 Maj 2012, 18:35

The Cabin in the woods. Specyficzne i nie wszystkim musi się podobać.. W każdym razie ja świetnie się bawiłam, choć niestety
Spoiler:
.
Ciacho należące do chronionego gatunku odpowiednio ciachowate, nawet bywałam zaskoczona obrotem akcji.

Chal-Chenet - 27 Maj 2012, 20:32

Batman Begins
Seans powtórkowy. Dobry film.
7/10

Nina Wum - 28 Maj 2012, 11:30

Ghost Rider 2.

Kto wie, o co chodzi, temu nie trzeba przedstawiać. Kto nie wie, ten zapewne nie tknąłby dzieła nawet pogrzebaczem.

Nieletnim dziewczęciem będąc, zabierałam kolegom komiksy i czytałam na fizyce.
Tak w moje życie wkroczył Duszny Jeździec. Od razu żeśmy się polubili.
(Komiks jest arcydziełem ciężkostrawnego kiczu, przy którym przygody Batmana wydają się lśnić logiką. Fabuła bzdurna, bohater - mimo efekciarskiego oprzyrządowania - nieprzekonujący.)
Ale ma motocykl.
Do rzeczy.
Scenariusz dzieła prezentuje się równie świeżo, jak coś, co zostało wydłubane spod pachy. W kolejce po bajgle. Podczas przerwy na lancz.
Lecz nic to - takich produkcji nie ogląda się dla uciech natury umysłowej.
Film jest o tym, że niejaki Nicholas Cage ma Motocykl. Ten Motocykl Dymi.
Mało - dymi. Płonie! Gęste, tłuste opary tudzież jaskrawe języki piekielnego ognia ślicznie się prezentują na tle rumuńskich szos.
Ponadto Cage ma problem z głową.
Ona też płonie, rozumiecie. Oraz dymi.

Nie jestem wielbicielką specyficznej urody aktora Cage'a, toteż najlepiej bawiłam się na scenach, w których go w ogóle nie ma. Jest natomiast - słusznej postury
stuntman z doklejoną w CGI czachą, odziany w skóry i bikersy.
Z Łańcuchami.
Tymiż łańcuchami gromi zastępy złych ludzi, co to sprzymierzyli się z szatanem.
Idzie mu to sprawnie i wesoło.
Motor dymi. Czacha dymi. Normalnie sex, drugs 'n' Iron Maiden.*

* Żadnego seksu w tym filmie nie ma, więc się nie napalajcie. Dzieło, w którym spopiela się ludzi, miażdży ludzi i ogólnie - krzywdzi** ludzi, można swobodnie oglądać
od trzynastu lat. A jak powszechnie wiadomo, trzynastolatki żyją
w błogiej nieświadomości, że coś takiego jak seks w ogóle istnieje - więc po co to psuć?***

** Ale tylko tych, co zasłużyli.

*** Z drugiej strony - goły Cage to mogłaby być trauma.

Kruk Siwy - 28 Maj 2012, 11:37

Czacha dymi... czyli najlepiej oglądać to z gaśnicą. I to wzmocnioną. Film ewidentnie n drinkowy.
hrabek - 28 Maj 2012, 11:39

E tam i tak było lepsze od jedynki ;)
Nina Wum - 28 Maj 2012, 11:40

Kruku,
odpowiednio nastawionego widza (czyt. mnie) cieszy nawet na trzeźwo.

Hrabek, a czy ja mówię, że to złe było?! :lol:

Kruk Siwy - 28 Maj 2012, 11:44

To tak u Ciebie wygląda opis filmu, który Ci się podoba? O jerum pajtasz!
Witchma - 28 Maj 2012, 11:45

Nina, przypominam o edycji postów :)
Nina Wum - 28 Maj 2012, 11:48

Yessir, już sklejam.

Kruku - istnieje u mnie taka kategoria jak "zachwycająco pozytywne bezguście".
Wtedy - tak.

Partner forum