To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

Martva - 1 Grudnia 2009, 12:57

Ziemniak, link odmawia współpracy :) Cóz, na chwilę obecną wiem że białe tło odpada, bo kolczyki znikną, czarne i granatowe też, bo wychodzą jako wielka jasna plama. Pokombinowałam z błękitnym i liliowym, może będzie lepiej. Na razie i tak jest ciemno. Najwyżej pójdą do pudełka 'realowego', nie muszą być w galerii :)

Ellen, zaczęłam wczoraj, ale też jakoś nie do końca chce się ładnie zrobić. Myślę że to spisek. Wydłubałam żabki dla Lowenny, jeszcze trzeba gdzieś wcisnąć pocztę w planach na dziś :)

corpse bride - 1 Grudnia 2009, 13:19

u mnie ten link działał, to było takie jakby pudło z tkaniny a w jednej ścianie miało dziurę, lampki skierowane na boki pudła.
Martva - 1 Grudnia 2009, 13:55

Ha, teraz u mnie też działa :) Moje guru biżuteryjne wymyśliło namiot bezcieniowy z trzech białych kartek i dwóch kubków do kawy, ale chyba i tak rzadko korzysta. No ale ona jest geniuszem.
Pomyślę o tym w przyszłości, zawsze mam opcję uśmiechnięcia się do sąsiadki która handluje ciuchami outletowymi :) Tylko jakos zawsze o tym zapominam jak ją widzę ;)

Martva - 1 Grudnia 2009, 15:00

Cytat
niestety uroda jest kwestia wzrostu......
niskie dziewczyny moga miec ladne twarze,ale jesli sa za niskie nie maja
wygladu,,nie czarujmy sie...

Cytat
ładne niskie to chyba tylko Arabki i pochodne.....latynoski.
Ale nigdy nie Europejki rasy BIAŁEJ!nie pisze,ze sa brzydkie,ale zeby konkurs Miss....raczej nie....

Tak samo jak dziewczyny z kifoza,skolioza,lordoza....etc...Chudosc i wzrost to
nie wszystko.

Cytat
wzrost powinien być średni, za małe kobiety wyglądają jak by nie do końca się
przemieniły z dzieci w kobiety (taki niedorozwój),

Argh, nie macie pojęcia jak bardzo się gryzę w klawiaturę, żeby się nie wtrącić. Ale rozwaliło mnie:

Cytat
i wszystkie malutkie sa niesamowicie zapatrzone w siebie i prozne...
czego nie mozna powiedziec o duzych kobietach
serio!

Pójdę się pogapić w lustro. Z miłością :D

dalambert - 1 Grudnia 2009, 15:08

Martva, gdzie Ty ten bełkocik znalazłaś :?:
Małe jest piękne i już :!:

Martva - 1 Grudnia 2009, 15:15

Tam gdzie poprzedni :D
A zasadę 'małe jest piękne' na pewno wymyśliły samotne karlice siedzące w domu i marzące o byciu wysokimi, o ^^

Dobra, zabieram się.
Co może być opalizujące? Chodzi mi o taki lekko tęczowy efekt jak benzyna na kałuży. Poza skrzydłami motyla.

dzejes - 1 Grudnia 2009, 15:32

Koński mocz?
Martva - 1 Grudnia 2009, 15:40

:D
Właśnie sobie wyobraziłam co by było gdybym wrzuciła do galerii kolczyki z końskim moczem w nazwie, ale do klientek by chyba nie dotarło, utknęłyby na poziomie moderowania prac :D

Ellen - 1 Grudnia 2009, 16:31

Martva napisał/a

Dobra, zabieram się.
Co może być opalizujące? Chodzi mi o taki lekko tęczowy efekt jak benzyna na kałuży. Poza skrzydłami motyla.

Z przeproszeniem macica perłowa.
Ale nie gwarantuję, czy Ci tego nie wymoderują... :twisted:

Martva - 1 Grudnia 2009, 16:42

O, to w sumie jest podobny efekt. Ale nie wiem, nie wiem. Bo szukam nazwy dla kolczyków, jedne srebrne będą 'Żywym srebrem' a jedne czarne 'Skrzydłem motyla' albo 'Efektem motyla'. Ale tych czarnych, a właściwie nie-czarnych będzie mnóstwo, znaczy z pięć par jak z nimi skończę. Albo i sześć, bo właśnie widzę że trzy pary są gotowe i trzy sztuki samotne.Poprzednie były 'Gwiezdnym pyłem' i 'Wieczorną zorzą' i w ogóle staram sie trzymać konwencji trochę przyrodniczej (chyba tylko 'Gorączka złota' się wybiła).
Co jeszcze może być takie, wiecie, opalizujące/ tęczowe/ etc?

Ellen - 1 Grudnia 2009, 17:16

Skrzydła wróżki.
merula - 1 Grudnia 2009, 17:18

rybia łuska
Ziemniak - 1 Grudnia 2009, 17:38

Bańka mydlana
lucek - 1 Grudnia 2009, 17:40

Tęcza i opal! Oraz goła baba. W sumie, kolczyki "Goła Baba" to pewnie sam bym mógł kupić... ;-)

l.

Martva - 1 Grudnia 2009, 18:16

Póki co:
Zamarznięta ziemia
Żywe srebro
i, roboczo, Panna Migotka

Panna Migotka to prawie jak Goła Baba, czyż nie? :twisted:

corpse bride - 1 Grudnia 2009, 18:23

ja byłam za bańką mydlaną, ale mnie ubiegł ziemniak.
te ostatnie nie kojarzą mi się z migotką. raczej z czarną wdową albo wdowim welonem. albo trupim całunem. oczywiście, bardzo mi się podobają.

Martva - 1 Grudnia 2009, 18:33

Ale bańki mydlane już są :( O tutaj
Bańki mydlane są delikatne i kruche, i nie do końca mi się zgadzają z tymi czarnymi. Czarna wdowa jest świetną nazwą, ale raczej na zupełnie czarne, a nie takie benzynkowe. Ehh.

SithLady - 1 Grudnia 2009, 18:34

Martva napisał/a
SithLady, zawsze mnie o to pytają, ale teraz ja. Ile Ty masz staników? :D

Dobijam do 20tki. Będę musiała posprawdzać czy wszystkie nadają się jeszcze do noszenia (rozmiarowo). Kumpela która zaraziła się ode mnie doszła do 13. Żeby tak fiolety były stale dostępne to nie szalałabym tak tej jesieni

corpse bride - 1 Grudnia 2009, 18:48

zasłona nocy czy coś? arabian nights? 1001 nocy?
Lynx - 1 Grudnia 2009, 19:35

Cienie nocy? Odcienie nocy?
Cienie snów?

May - 1 Grudnia 2009, 20:12

Zywe srebro fajne jest. Moge dostac na Gwiazdke ;P:
Martva - 1 Grudnia 2009, 21:58

corpse bride, Lynx, natychmiastowo mi się skojarzyło z tytułem 'władcy nocy, złodzieje snów'. I kto wie, może pójdę w ciemną stronę :) Dzięki :)
May, a nie masz czegoś ze srebrem już? Te konkretne wrzuciłam do Ale Ładne, poza tym one dość krótkie są jak na Twoje preferencje, ale zapamiętam że Ci kolorystyka podeszła :)
Zwłaszcza że się je całkiem szybko plotło. I w ogóle nie wiem czy już mówiłam, ale porządna, równa drobnica z Jablonexu, a jakieś chińskie barachło, gdzie każdy koralik ma inne wymiary i żeby je złożyć we względnie równy rządek, to jest gigantyczna różnica w wyplataniu. Z miyuki delica byłaby pewnie jeszcze większa, ale to nie ta półka cenowa.

Kupiłam sobie masło pomarańczowe z Ziai, żeby mieć bat do skończenia oliwkowego. Dziwnie pachnie.
I rooibosa z cynamonem i pomarańczą.

corpse bride - 1 Grudnia 2009, 22:29

ja własie kończę to pomarańczowe. pachnie syntetyczną pomarańczą, ale je lubię. ma fajne składniki.

Martva napisał/a
I w ogóle nie wiem czy już mówiłam, ale porządna, równa drobnica z Jablonexu, a jakieś chińskie barachło, gdzie każdy koralik ma inne wymiary i żeby je złożyć we względnie równy rządek, to jest gigantyczna różnica w wyplataniu.

nie mówiłaś, ale niektórzy sami zauważyli :) a tak serio, to wiedziałam, że jedne koraliki są kijowsze od innych, ale nie skojarzyłam, że to te, które nie są jablonexem. całkiem inaczej zwierzaki wychodzą z takich równych.

Martva - 1 Grudnia 2009, 22:38

corpse bride napisał/a
pachnie syntetyczną pomarańczą,

Właśnie się nie mogę zdecydować czy mi się podoba, czy nie. Moja ulubiona avonowa woda toaletowa pachnie właśnie cukierkami pomarańczowymi dla dzieci, a to masło jest takie... inne. Ale dam mu szansę, na pewno kotu będzie mniej przeszkadzało niż karmelowo-cynamonowa Farmona ;)

corpse bride napisał/a
ale nie skojarzyłam, że to te, które nie są jablonexem.

Jablonex jest OK i to co empik sprzedaje jest OK (tylko nieprzyzwoicie drogie). Z innych miejsc - miałam drobnicę z qnsztu i chyba od CJ i jest tak żałośnie krzywa że nie wiem co z nią robić.

Martva - 2 Grudnia 2009, 13:29

Wrzuciłam do galerii Zasłonę zmierzchu (czy jakoś tak) i Nocnego motyla. Z tą ostatnią parą się wkurzyłam, bo miała się nazywać 'efekt motyla' ale galeriowy automat do wrzucania powiedział że przedmiot o takiej nazwie już istnieje. Przejrzałam galerię pod kątem 'motyla' i 'efektu motyla' i nic nie znalazłam, teoretycznie nawet jak coś takiego było i się sprzedało to powinno się dać znaleźć. Foch.
A w ogóle to nie wiem czy już wspominałam - nie lubię Picasy. Dla mnie jest jednak zupełnie nieintuicyjna, zarówno jako przeglądarka, jak i program do wrzucania zdjęć w sieć. A jak jeszcze się ma dwa konta, to w ogóle apokalipsa.

Ziuta - 2 Grudnia 2009, 15:30

Martva napisał/a
Zasłonę zmierzchu

Ej, dorób jeszcze Zasłonę księżyca w nowiu oraz Zasłonę zaćmienia. Będziesz miała nowy rynek zbytu :D

Martva - 2 Grudnia 2009, 15:33

Nocny motyl
Lśnienie nocy

Właściwie to powinnam jeszcze coś z wampirami dać, ale powinno być czerwone ;P:
Dzis skoczę do Kłębuszka po nić, skończę trzy pary i chyba sobie daję spokój z tą kolorystyką. sześć wystarczy.

W ogóle chciałam ponarzekać na pogodę. A potem pomyślałam że kurde, jest grudzień. Nie będę narzekać.

EDIT: Ziuta, wielkie umysły myślą podobnie ;)

Ziuta - 2 Grudnia 2009, 15:42

Wielki umysł? Mój? Chyba se taką koszulkę sprawię.
Martva - 2 Grudnia 2009, 15:43

Ehh, w dziedzinie narcyzmu to Ty masz straszne zaległości :D
Ziuta - 2 Grudnia 2009, 15:45

Wiem. Ale uczę się od Mistrzyni ;P:

Partner forum