To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

hardgirl123 - 23 Listopada 2009, 19:12

no można i tak :>
SithLady - 23 Listopada 2009, 20:41

Do mnie dotarlo dzis (w ekspresowym tempie, bo zamawiane w piatek) fioletowe tango plunge. Jesienny zestaw fioletowych stanikow mam. Rozmiar dobry, cale szczęście że nie skusiłam się gdzie indziej na 34F - obwód by latał.
Martva - 23 Listopada 2009, 22:37

May napisał/a
Tutaj sie mowi, ze ciuchy sie kurcza od trzymania w szafie ;P:

O! podoba mi się ten pomysł.

Dostałam limeryk. Na urodziny.

Rude zjawisko z miasta Krakowa
martvą jest zostać nawet gotowa
by braki wzrostu
wielkością biustu
nadrobić. Tak oto chce nas czarować.

Pffff :)

hardgirl123 - 24 Listopada 2009, 07:07

piękny wierszyk :>
Ziuta - 24 Listopada 2009, 08:07

Martva, czy matvością emocjonalną można się zarazić? Bo mnie chyba takie cos dopadło :?
Martva - 24 Listopada 2009, 09:39

Ziuta, nie wiem co rozumiesz przez martvość emocjonalną. martva posiada emocjonalność egzaltowanej szesnastolatki. Więc jeśli masz na myśli wypalenie, to podejrzewałabym jesień, nie zarażenie. Trzymaj się.
Martva - 24 Listopada 2009, 10:43

O, właśnie. Z wczorajwieczornej/dziśporannej małej, radosnej napalonej samiczki stałam się małą zaryczaną kupką nieszczęścia. Jak ja tego strasznie, ale to strasznie nienawidzę.
Może rzeczywiście lepiej by było żebym była ciągle obojętna i chłodna, zamiast przechodzić fazy od hurra do buuu?

Agi - 24 Listopada 2009, 11:01

Martva, kto Ci krzywdę zrobił? A może tylko nadinterpretujesz na swoją niekorzyść?
hardgirl123 - 24 Listopada 2009, 11:15

Martva, nie smutaj :mrgreen:
Martva - 24 Listopada 2009, 11:19

Agi, jest jedna osoba której ja sie pozwalam krzywdzić. Aż tak. Bo mechanizmy obronne przy tej osobie mam porównywalne jak chora meduza na pustyni.
Martva - 24 Listopada 2009, 19:55

Tya.
Faza buuu się skończyła. Trochę ją zapamiętam, bo jak dużo płaczę to potem mnie głowa boli. Ale co tam, poboli i przestanie. Miałam wyjść, włożyłam granatową wiązaną bluzkę na lamparcią La Senzę i stwierdziłam że jak się ślinię do własnego odbicia w lustrze to nie jest jeszcze tak źle. A potem nie wyszłam, bo nastąpiła zmiana planów. Pozytywna. Na szczęście. Znaczy jeśli <odpukuję i wypluwam> nie wypali, to nawet nie chcę myśleć co się będzie działo, nawet emocjonalność egzaltowanej szesnastolatki ma swoje granice.

Jedna z mniej fajnych stron jutrzejszego planu to wizyta na poczcie o ósmej, max dziewiątej. żeby nie zawieść miłego dziewczęcia które nabyło ode mnie kolczyki i zgłosiło gotowość kupienia kolejnych. W sumie mogę się zacząć na poważnie cieszyć tym faktem, jak już nie martvię się innymi rzeczami.
Tym samym sprzedały się wszystkie kolczyki którym zdjęcia robiła moje guru fotograficzno-biżuteryjne. Z kolejnymi będę sobie musiała poradzić sama.

corpse bride - 25 Listopada 2009, 00:00

zdjęcia guru robią faktycznie wrażenie. oj, daleko mi do nich jeszcze... biżuteria też bardzo ładna, głównie podziwiałam dokładność wykonania. ale też widać, że dziewczyna robi z dobrej jakości składników, to jej się dobrze składa. chciałabym móc robić tylko ze srebra... zwłaszcza po tym, jak się przekonałam, że oksydowanie i szlifowanie to taki fun :) i strona ładna. zwłaszcza etykietki kolekcji.
Martva - 25 Listopada 2009, 18:26

No, w końcu guru to guru. Ona ma niesamowity talent - tworzy z tego co wszyscy niby, ale ma takie pomysły na łączenie materiałów i takie tam, że kapelusze z głów. I zdjęcia robi fantastyczne. A poza tym jest jedną z najbardziej dobrych osób jakie znam.

Mam rozgrzebany naszyjnik i skończyły mi się koraliki. A poza tym strasznie się nie mogę zabrać za sfocenie tego co mam i wrzucenia na stronę - ostatnia większa partia comanchów odsiedziała swoje w pudełku, to powinna teraz zawisnąć w Ale Ładne. Zwłaszcza że klientce obiecałam.

Póki co mam straszną ochotę iść spać. Euforia minęła, zostało miłe rozleniwione zmęczenie. Może je przezwyciężę i zrobię dzisiejszą partię a6w. Może.

Martva - 26 Listopada 2009, 18:41

Kombinuję jak zrobić ptaszysko z ogonem. Nie napiszę jakie, bo przyjdzie Fidel i będą jakieś żenujące dowcipy o puszczaniu.
Byłam dzielna, wrzuciłam cztery nowe pary do galerii. Zostało jeszcze mnóstwo, a potem jeszcze większe mnóstwo do wyplecenia i sfotografowania. O dziwo, chce mi się. Tylko dla odmiany z czasem może być krucho, muszę się udać na pocztę, potem do kuchni pichcić ciasto, jutro jeszcze ciastka serowe, a po imprezie nie wiem jak będzie z tym chceniem ;)

Godzilla - 26 Listopada 2009, 19:38

Śliczne te błyskotki. I czego chcesz od Cthulhu? Bardzo udany!
Martva - 26 Listopada 2009, 20:43

Cthulhu jakiś taki monotonny i omszały ;) Ani cieniowania, ani kontrastu...

Dostałam książkę, którą siostra mi kupiła w ramach prezentu urodzinowego na allegro. z mojego własnego konta, więc nie było niespodzianki. Znaczy była, bo zdążyłam już zapomnieć o tym fakcie i jak dostałam awizo to byłam przekonana że chodzi o koraliki. Gdyby nie pan paczkonosz, który przyniósł mi koraliki między awizo a wyjściem na pocztę, to naprawdę nie skojarzyłabym że to książka.
Polowałam od czwartego roku studiów na draństwo. Nie do dostania prawie. Na pewno zrobią dodruk w ciągu najbliższego półrocza :twisted:

Godzilla - 26 Listopada 2009, 20:46

A ja jestem ciekawa czy Ra66it odnotował, że marzy mi się "Hamdirholm". W końcu w planach są Mikołajki.
Martva - 28 Listopada 2009, 18:05

http://forum.gazeta.pl/fo...c_min_165_.html
Ehh, każdego dnia człowiek się dowiaduje czegoś nowego o sobie ;)

hardgirl123 - 28 Listopada 2009, 19:11

ta opinia to ni9e dość że bujd ana resorach to jesze potwarz i kkalumnia :>
niskowzroste białogłowy łączcie się :>

Martva - 29 Listopada 2009, 11:31

Kolejny smakowity cytacik:
Cytat
niską kobietę- ponizej 165- trudno nazwać piękną. Piekno to nie
tylko twarz, rownież sylwetka

Kurde, po co ja tam zaglądam? Ewidentne masochistyczne skłonności, juz wiem że jestem kaszalotem, bo za dużo ważę, że wyglądam jak bułgarska prostytutka bo mam włosy jak koń, a teraz że nici z bycia pięknością (nie mówiłam, dalambert?) bo jestem kurdupel.
Dobrze że trafiło w moment lubię się i jestem fajna a nie w inny ;)

dalambert - 29 Listopada 2009, 12:06

Martva, jak Ty jesteś kaszalot to ja jestem przystojna blondynka, a co do wymiarów to pier...lą głupoty!
Rzecz podstawowa jest w foremności egzemplarza, a nie w długości ;P:

Godzilla - 29 Listopada 2009, 12:50

Martva napisał/a
wyglądam jak bułgarska prostytutka bo mam włosy jak koń

O matko i córko, a kto Ci takich dyrdymałów sklerotycznych naopowiadał?
Pamiętam chyba z podstawówki dwie bliźniaczki. Obie jednakowe, zawsze ubierały się w długie bure spódnice, i miały długie, grube blond włosy, splecione w warkocz sięgający dobrze poniżej pasa. Zapewniam, że to nie był typ bułgarskiej prostytutki. Co za ćwok ma takie skojarzenia?

dalambert - 29 Listopada 2009, 12:54

Godzilla napisał/a
Zapewniam, że to nie był typ bułgarskiej prostytutki. Co za ćwok ma takie skojarzenia?
pewnie dawno nie widział bułgarskich prostytutek, no fakt pora na tirówki nie najlepsza, a poza tym jak sobie przypominam wygląd co poniektórych tych pań to określenie "bp' wcale nie musi być obelgą , raczej przeciwnie :P
Martva - 29 Listopada 2009, 14:42

dalambert napisał/a
Martva, jak Ty jesteś kaszalot to ja jestem przystojna blondynka,

Nie znałam Cię z tej strony ;) Kaszalot wziął się z dyskusji o modelkach z kampanii Dove, z którymi identyfikuję się o wiele bardziej niż z jakimikolwiek innymi modelkami ;) No i z tego że mam BMI wyższy niż 18 ;P: To się dowiedziałam paru rzeczy na mój temat.

Godzilla napisał/a
Zapewniam, że to nie był typ bułgarskiej prostytutki. Co za ćwok ma takie skojarzenia?

Wrzuciłam kiedyś zdjęcie swoich kudłów. Takie, może rzeczywiście nie najszczęśliwsze, powarkoczykowe i po zabawach z rozjaśniaczem przed nałożeniem henny - naprawdę nie sądziłam że rozjaśniacz zadziała:

I się nasłuchałam :)
Cytat
mnie sie nie podobaja twoje wlosy,wygladaja jak wlosy pani z
blugarii,mam na mysli specyficzny typ pan.to pierwsze co mi sie
skojarzylo jak zobaczylam te zdjecia.samamam dlugie wlsoy,dluzsze od
twoich,w kolorze blond(naturalnym) ale mi to pasuje,tobie niestety
nie.

Cytat
po pierwsze to nie mialam zamiaru Cie urazic,nie napisalam ze Ty
jestes pania z bulgarii tylko wlsoy mi sie tak kojarza.tak naprawde
jedyne co moze budzic uwage w twoich wlosach to ich dlugosc.gdybys
je obciela o polowe,wycieniowala przy twarzy i z tylu aby im nadac
objetosc i ufarbowala na kolor bez czerwonych pigmentow wygladala
bys o niebo lepiej,miala bys jakis charakter.teraz masz tylko
dlugosc odpowiadajaca dlugosci wlsow konia..po co?? chyba ze chcesz
je sprzedac.

Cytat
Te włosy są okropne!! jak chce sie nosic długie włosy, to trzeba o nie szczegolnie dbac, ty masz przesuszona konce i ta fryzura bez wyrazu. Szczegolnie te włosy niby pofalowane, wygladasz jak wiejska dziewucha, a do tego ten paskundy kolor. Wez to jakos wycieniuj, zrób jakis lsniacy braz bo te włosy sa wrecz obrzydzajace.

Tak poza wszystkim to ciekawa jestem jak wyglądają użytkowniczki tego forum. Ale atmosfera tam jest dość... przykra. Zupełnie inaczej jest na biuściastych forach, miło, sympatycznie i pro-samoakceptująco :)

dalambert - 29 Listopada 2009, 14:48

Martva, cudna jestes i nie krygu się, bo i tak Ci nie uwierzymy, a baby wiadomo nikt tyle złego nie powie o kobiecie ile druga kobitka :P
Martva - 29 Listopada 2009, 14:50

Ale ja przeciez nie mówię że nie jestem. Tylko że inni mogą sądzić że nie jestem. Głupi ci inni ;P: i wcale niekoniecznie ładniejsi :twisted:
May - 29 Listopada 2009, 15:32

Cytat
Te włosy są okropne!! jak chce sie nosic długie włosy, to trzeba o nie szczegolnie dbac, ty masz przesuszona konce i ta fryzura bez wyrazu.

Jak mozna po zdjeciu tak mizernej jakosci stwierdzic ze wlosy maja przesuszone koncowki?

illianna - 29 Listopada 2009, 15:37

May, nie można, ale to jak widać nie jest wystarczający powód, by się nie wyzłośliwić, ;P:
po co w ogóle tam wchodzić, jak tam takie paskudy piszą :|

lucek - 29 Listopada 2009, 16:42

Martva, mało Ci akceptacji i uwielbienia od znajomych, że szukasz jej wśród obcych?

l.

hardgirl123 - 29 Listopada 2009, 16:49

Martva, królowo Ty moja, a czy nikt ci do tej pory nie powiedział że małe jest piękne :>???
jestes piękną, drobną i poręczną niewiastą :>
a chciałabyś być dwumetrową gidyją co się w drzwiach nie mieści :>????
a te forumowe paskudy z gazety.pl to chyba mają po trzy włosy na krzyż i parcha na twarzy :>

Partner forum