To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

hrabek - 28 Stycznia 2010, 09:42

a po co program naukowy w TVP, nadawany w takiej porze, że i tak nikt tego nie ogląda? Wspomniane Discovery nadaje 24 na dobę, ma kilka odgałęzień, a to przecież niejedyna stacja naukowa. Chcesz obejrzeć ciekawy program, to włączasz nie TVP, tylko właśnie Discovery i tam całą dobę lecą fajne programy. Co masz za problem?
dalambert - 28 Stycznia 2010, 09:42

Dziś od rana w TVN24 najważniejszą wiadomością i głównym tematem porannych dowcipasów prezenterów była zmina koloru sierści przez pindzię szczebioczącą , zero informacji same chichry, chichty i pierdółki.
Wiedomości przestają być w ogóle istotne, ważne jest zamulanie guanem łba frajerów którzy to oglądają!
to już nawet nie wkurza to brzydzi ....

ketyow - 28 Stycznia 2010, 09:49

hrabek, na Discovery nie ma polskich programów naukowych. Poza tym leci w kółko to samo (tak mi się wydaję, jak po dwóch mies. włączam i już to widziałem). Poza tym nawet te naukowe robione są pod taki amerykański show - "o rany! patrzcie co udało nam się zrobić!" I przez 15 minut powtarzają wciąż tę samą informację.
Ziemniak - 28 Stycznia 2010, 09:49

hrabek napisał/a
Co masz za problem?

Ano na przykład taki, że nie każdy ma dostęp do Discovery, a każdy, przynajmniej teoretycznie ma dostęp do TVP. Poza tym TVP głośno woła o misji jak trzeba zgarnąć abonament, a jak trzeba wyłożyć kasę na programy to zapada głucha cisza.

dalambert - 28 Stycznia 2010, 09:52

ketyow, święte słowa , czasem na discowerku bywają interesujące obrazki, ale przekaz jest na poziomie afroamerykańskich debilnych analfabetów z uniwersytetu Yale co za punkty rasowe dostali się na studia i są ozdobami drużyny koszykówki ;P:
hrabek - 28 Stycznia 2010, 09:53

No i dlatego jak trzeba zapłacić abonament, to też zapada głucha cisza.
Kasę z abonamentu TVP przeznacz na abonament za polsat cyfrowy / Cyfrę+ / N i wtedy będziesz miał Discovery.

keytow: nie wierzę, że jesteś w stanie obejrzeć wszystkie programy na Discovery, żeby ci się powtarzały. Plus jakieś National Geographic i inne.
To że show, to inna sprawa, ale przynajmniej profesjonalnie zrobione, z sensownym budżetem. A u nas co?

hrabek - 28 Stycznia 2010, 09:58

dalambert: a mógłbyś tak dla odmiany powstrzymać się od rasowych wyzwisk? Bardzo cię proszę.

Dawno mnie tu nie było, więc nie będę się zielenił, ale twój komentarz jest zdecydowanie niestosowny.

Rafał - 28 Stycznia 2010, 10:01

Fakt faktem, nawet nie wiemy co utraciliśmy wraz ze śmiercią Kamińskiego i Kurka. Tylko dlaczego nie ma ich następców?
dalambert - 28 Stycznia 2010, 10:04

hrabek, zmieniłem zgodnie z zasadami politpoprawnego kitu na afroamerykanów - lepiej :P :?:
Rafał - 28 Stycznia 2010, 10:09

A co ty dalambert, masz do Burów, emigrantów z RPA do USA? :twisted: :wink:
dalambert - 28 Stycznia 2010, 10:18

Rafał, Tylem ich widzial co w filmiku z Mielonym Gipsem w którym złotymi randami ciskali po Los Angeles i topili blondynki / na śmierc/ więc tyż pewnie wredne są :twisted: :wink:
Rafał - 28 Stycznia 2010, 10:22

Rasisty wredne, czarnych bili i w pogardzie mają, białych zresztą też bez różnicy, wredne strasznie :lol:
nureczka - 28 Stycznia 2010, 10:35

Przy mnie dalambert to i tak pikuś. Pan Pikuś. Ogólnie wiadomo, że nienawidzę:
- Finów
- Francuzów
- Nowozelandczyków
- Austriaków
- Hindusów
- Chińczyków
Tak na oko parę miliardów ludzi.

dalambert - 28 Stycznia 2010, 10:43

nureczka, Hamerykańce jeszcze Ci się uchowały, czy ich tak bardziej wybiórczo / nomen omen/ bez łeb :?: :D
nureczka - 28 Stycznia 2010, 10:45

dalambert napisał/a
nureczka, Hamerykańce jeszcze Ci się uchowały

Oni mi płacą pensję i podpisują wnioski urlopowe, więc jakżebym śmiała.

Witchma - 28 Stycznia 2010, 10:46

nureczka napisał/a
Oni mi płacą pensję i podpisują wnioski urlopowe

To chociaż ci, którzy nie umio pisać ;)

dalambert - 28 Stycznia 2010, 10:53

A analfabetów ci u nich dostatek . patrz od czego zaczęliśmy, czyli poziom discowerka i hoollywodzkich filmideł ideowo jednoznacznych / czarne cudne, a biale wredne/ .
ketyow - 28 Stycznia 2010, 12:31

Rafał, dokładnie. Sonda, Laboratorium, Kuchnia - czasami na fizyce oglądaliśmy filmy w ramach przyjemniejszych lekcji nawet - dzięki tym programom fizykę bardzo lubię. Potrafią przekonać, że nauka jest interesująca.

hrabek, nie oglądałem wszystkiego na Discovery, rzadko oglądam ze względu na poziom tamtych filmów. Do naszego polskiego się nie umywają. A mimo to jak włączę od czasu do czasu i trafiam na dokładnie ten sam materiał, który leciał ostatnim razem, to mam prawo przypuszczać, że leci to samo w kółko. I uważasz, że nasze nie były profesjonalnie zrobione? Nasze były dowodem, że właśnie bez wielkiego budżetu, można dokonać czegoś, co jest profesjonalne, z czego dowiemy się istotnych rzeczy a przy okazji będziemy tym mocno zainteresowani.

dalambert - 28 Stycznia 2010, 12:41

ketyow, disowerek miewa dziwne "fale nadawania" pamiętam kilka lat temu na historii szła u nich kampania afrykańska za szczególnym uwzględnieniem Afrika Korps - i to to leciała na okrągło przez dobry rok z okładem. A poziom mają ogólnie 'nie dyskryminujący" najgłupszego widza.
ketyow - 28 Stycznia 2010, 12:47

No właśnie. A te, które są "za mądre" - won! I spalmy książki i biblioteki, zamknijmy szkoły i uczelnie - po co one komu? Przecież KTOŚ i tak dopilnuje porządku i będzie wszystko szło do przodu, wszak wiedza bierze się znikąd! Skoro ja nie lubię fizyki, to po co ma ona być w tv?

Jak kiedyś śmiałem się z księdza, kiedy jeszcze chodziłem do kościoła i on nazywał tv "narzędziem szatana", tak teraz jestem bardzo skłonny w to uwierzyć. Piekło dla ludzi myślących, to nic innego jak wyłącznie sami idioci dookoła.

Lepiej skończę, bo przeniosłem się na osobiste fale nadawania i zaczynam się zastanawiać czy w ogóle ktoś zrozumie co miałem na myśli ;P:

Agi - 28 Stycznia 2010, 18:04

ketyow, wyobraź sobie, że rozumiem. Oglądałam programy Kamińskiego i Kurka. Teraz bywa, że przez cały tydzień nie włączam telewizora, Trójka w zupełności wystarczy mi do szczęścia.
nureczka - 28 Stycznia 2010, 18:46

ketyow, wybacz dziecko, ale dane mi było w życiu widzieć pierwszą Sondę, a nawet nadawane przed nią audycje pani Wandy Konarzewskiej.
A Kamińskiego i Kurka znałam osobiście.
Młodym w każdej epoce wydaje się, że to oni wymyślili wolność, seks i parę innych rzeczy :mrgreen:

ketyow - 28 Stycznia 2010, 19:11

nureczka, ale ja nic przecież takiego nie powiedziałem. Ja zauważam, że wszystko zmierza do tego, żeby tą młodzież teraz coraz bardziej ogłupiać. Jak patrzę na większość ludzi w moim wieku nawet, to zastanawiam się czy oni cokolwiek byliby w stanie sami wymyślić. Studiuję wymagający kierunek, a i tak jest tu sporo oszołomów. I oczywiście nie mówię, że jeden program w tv by coś zmienił, ale wszystko dąży do ogłupiania. Strach się bać. Ze wszystkich wizji antyutopijnych najbardziej przeraża mnie ta z filmu Idiokracja.
nureczka - 28 Stycznia 2010, 19:26

ketyow, wiem. Ale staruchy wszech czasów zawsze narzekają na młodzież. Nie mogę się wyłamywać z wielowiekowej tradycji :mrgreen:
A co do Twojej wypowiedzi - pełna zgoda.

hardgirl123 - 28 Stycznia 2010, 19:38

taki jeden !@##%&*&^% mnie wk..... :twisted: :twisted:
nureczka - 28 Stycznia 2010, 19:44

hardgirl123, jak tylko jeden, to jesteś szczęśliwym człowiekiem.
Easy - 28 Stycznia 2010, 19:44

ketyow napisał/a
Jak patrzę na większość ludzi w moim wieku nawet, to zastanawiam się czy oni cokolwiek byliby w stanie sami wymyślić.

A teraz rozważ taką opcję, że ci ludzie myślą dokładnie to samo o tobie.

Tak to już jest, że zdecydowana większość myśli, że jest w mniejszości "tych nieprzeciętnych, wybijających się inteligencją ponad szare masy oglądające taniec z gwiazdami".

hardgirl123 - 28 Stycznia 2010, 19:46

nureczka, jeden :>
a mój kolega z klasy z podstawówki słyszał jak baba śpieewała
"Naastrurcjo nasza a a a a sam " zamiast " na cud Jonasza alleluja"

Witchma - 28 Stycznia 2010, 19:46

nureczka, jesteś okrutna :lol:
hardgirl123 - 28 Stycznia 2010, 19:47

ej a może by nam Agi wydzieliła stąd nowy temat pt "lapsusy w zaśpiewkach i tekstach nie tylko religijnych" :>:>

Partner forum