To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Kostucha Drang - 12 Listopada 2007, 10:51

fakt- też niezły :wink:
gorbash - 12 Listopada 2007, 10:59

Słowik napisał/a
To obejrzyj sobie jeszcze Zakochanego bez pamięci jeśli nie widziałeś.
W jakim klimacie? Czy aby nie romansidło? Bo 23-ka bardzo mi się podobała (i jeszcze na dodatek data dnia kiedy go obejrzałem sumowała się do 23... ;-) ).
Kostucha Drang - 12 Listopada 2007, 11:29

Klimat jest weselszy niż w 23 ale równie intensywnie wciąga. Do tego fajna scenografia i efekty. Ciekawy pomysł fajnie i logicznie rozwiniety. W skrócie chodzi o to, że facet zostaje wyekspediowany w głąb swojej własnej podświadomości..... :shock: Na pewnoi się nie zawiedziesz.
corpse bride - 12 Listopada 2007, 11:39

gorbash: zakochany bez pamięci nazywa się tak naprawdę eternal sunshine of the spotless mind. lepiej już brzmi, tak?
gorbash - 12 Listopada 2007, 11:41

corpse bride napisał/a
gorbash: zakochany bez pamięci nazywa się tak naprawdę eternal sunshine of the spotless mind. lepiej już brzmi, tak?

zdecydowanie lepiej. Powiedziałbym nawet że brzmi dobrze ;)

Słowik - 12 Listopada 2007, 12:04

Ale to nadal ten sam film, który warto obejrzeć :P
Iscariote - 12 Listopada 2007, 12:14

Zakochany bez pamięci faktycznie dobrym filmem jest. Również gorąco polecam :wink:
joe_cool - 12 Listopada 2007, 16:36

leciałam samolotem, więc obejrzałam parę filmów, m.in.

Harry Potter i zakon feniksa - nudnawe
A mighty Heart (Cena odwagi) - polecam. Robi wrażenie.

rysiull - 12 Listopada 2007, 18:56

dziś widziałam Strzelca z Markiem Wahlbelrgiem - polecam !!
dzejes - 13 Listopada 2007, 06:45

"Zapach kobiety" widziałem. Po raz n-ty ;) Wzrusza mnie ten film okrrropnie, aż się usmarczę, gdy go oglądam.
Iscariote - 13 Listopada 2007, 06:47

8 mm - wczoraj wieczorem. Zawsze na tym filmie zasypiałem... w sumie mnie jakoś bardzo nie poruszył, ale dla jednego stwierdzenia i zobaczenia czyjejś twarzy warto było oglądać. :)
corpse bride - 13 Listopada 2007, 11:33

to ja sobie obejrzę ten zapach kobiety, bo mam na półce, a nigdy nie widziałam...
Agi - 13 Listopada 2007, 12:04

corpse bride, obejrzyj koniecznie! Al Pacino jest znakomity, a film z gatunku nie starzejących się. Oglądałam już ze trzy razy i pewnie za jakiś czas znowu obejrzę.
Easy - 13 Listopada 2007, 14:52

Agi55 napisał/a
corpse bride, obejrzyj koniecznie! Al Pacino jest znakomity, a film z gatunku nie starzejących się. Oglądałam już ze trzy razy i pewnie za jakiś czas znowu obejrzę.

Popieram. Klasyka. Film bez trupów, ale to jego jedyna wada.

joe_cool - 13 Listopada 2007, 16:15

Iscariote napisał/a
ale dla jednego stwierdzenia i zobaczenia czyjejś twarzy warto było oglądać.

a można wiedzieć, dla którego?

dzejes - 13 Listopada 2007, 16:22

corpse bride napisał/a
to ja sobie obejrzę ten zapach kobiety, bo mam na półce, a nigdy nie widziałam...

Koniecznie.

Easy napisał/a

Popieram. Klasyka. Film bez trupów, ale to jego jedyna wada.

A w łeb za spoilerowanie chce?

Iscariote - 13 Listopada 2007, 21:15

joe_cool napisał/a
a można wiedzieć, dla którego?

Dla tego, że nie ma rozwiązania ;P: Tak się spodziewałem, że pod skórzaną maską kryje się... no właśnie :)

dzejes - 13 Listopada 2007, 21:16

Ale to właśnie jest super! Przecież niczego innego się nie spodziewałem.
Magda - 14 Listopada 2007, 12:04

Potrzebuje bardzo pilnie film pt. "Wielka cisza" czy ktoś może mi pomóc :?:
Kostucha Drang - 14 Listopada 2007, 12:40

ja nic nie słyszałem :mrgreen:
Magda - 14 Listopada 2007, 12:44

ha ha
Fidel-F2 - 14 Listopada 2007, 19:14

Ojciec Chrzestny III
cała trylogia zaliczona, na pół roku mam spokój

gorbash - 26 Listopada 2007, 13:00

3.10 do Yumy. Wyjątkowo mi się nie podobał. Moim zdaniem bezpłciowa gra Crowe'a i Bale'a, historia opowiedziana jakoś tak bez polotu, i no kompletnie nielogiczne zakończenie w czasie którego miałem ochotę wstać i wyjść.

!!!SPOILER!!!!

Jedyna fajna akcja (w której Crowe wykazał odrobinę charakteru) to gdy zaciukał śpiewającego strażnika widelcem.

Ziuta - 26 Listopada 2007, 18:40

Oj, zawiodłeś, Gorbash :wink:
gorbash - 26 Listopada 2007, 18:53

Ziuta napisał/a
Oj, zawiodłeś, Gorbash :wink:
na pokuszenie? ;-)
Kostucha Drang - 27 Listopada 2007, 09:40

Death proof - po raz pierwszy. Podobały mi się dialogi i ładne aktorki ( i muza ).

K t o j u ż w i d z i a ł p i łę IV ???

Chal-Chenet - 27 Listopada 2007, 09:51

ostatnio z filmów, które widziałem pierwszy raz:
ILS
opowiada o młodym małżeństwie, które zostaje we własnym domu osaczone przez niewiadomych napastników. muszą uciekać, żeby przeżyć, bo agesorzy nie mają skrupułów.
bardzo dobry i prawdziwie przerażający film. potwierdza się, że to co najgorsze pisze samo życie. aż strach bierze, że ten film powstał na faktach...
co do aktorstwa to nie mam zastrzeżeń. role nie wymagały może jakiegoś przeogromnego kunsztu, aktorzy wywiązali się więc ze swoich ról bardzo dobrze.
dobra jest sama historia, trzyma w napięciu cały czas. dosyć późno dowiadujemy się kim są tytułowi oni (inni?), a jak już się dowiadujemy to atmosfera nie traci nic. ba, jest nawet lepiej.
kolejny plus to znakomita, strasznie dołująca końcówka. miodzio.
jeden z ciekawszych filmów, jakie ostatnio widziałem.

Kostucha Drang napisał/a
K t o j u ż w i d z i a ł p i łę IV ???

na szczęście chyba nie :D

Ariah - 27 Listopada 2007, 11:19

3:10 do Yumy budzi chyba naprawdę skrajne emocje...

Na mnie film zrobił pozytywne wrażenie, końcówka wcale nie wydawała się nielogiczna (tylko strasznie, strasznie smutna...).

Mój Pan natomiast uznał film za głupi ;]

A kolega z pracy się zachwycał, więc to nie kwestia płci...

Homer - 28 Listopada 2007, 11:58

dzejes napisał/a
Zapach kobiety widziałem. Po raz n-ty ;) Wzrusza mnie ten film okrrropnie, aż się usmarczę, gdy go oglądam.

A na tango się już zapisałeś? :wink:

Iwan - 28 Listopada 2007, 12:32

Saharę obejrzałem, typowa hollywodzka produkcja :D amerykanie ratują świat :mrgreen: ale jak ktoś chce sie przy filmie zrelaksowac i zbytnio myśleniem nie wysilac to można obejrzec :D

Partner forum