Do redakcji - Nadsyłanie Prac
KGWolter - 17 Lipca 2007, 23:08
NURS napisał/a | Złe recenzje to dla nich spisek świata, który nie rozumie ich geniuszu |
Pomyśl o "normalnych" grafomanach, którzy nie zdają sobie sprawy ze swojej grafomanii. Ufam Twojemu doświadczeniu, ale wciąż jestem święcie przekonany, że walnięcie takiego nieszczęśnika z grubej rury byłoby wielkim błogosławieństwem i dla niego i dla Ojczyzny .
Bellatrix - 17 Lipca 2007, 23:11
Navajero: no widzisz, problem polega na tym, ze ja to glownie pisze dla siebie i bliskich znajomych;)
jednego fanfica puscilam w obieg na czytelni tanuki ;p i to by bylo na tyle jesli chodzi o ogol czytelnikow
Adashi - 17 Lipca 2007, 23:14
Generalnie łatwo nie jest, ale nikt nie mówił, że będzie łatwo.
Kruk Siwy - 17 Lipca 2007, 23:15
Bellatrix, khem offtopując - znasz Biancę?
Bellatrix - 17 Lipca 2007, 23:22
yyy chyba nie znam. A powinnam?;)
Kruk Siwy - 17 Lipca 2007, 23:23
A nie. Tyle, że ona stworzyła Czytelnię Tanuki. No i gdzieś tam w Czytelni poniewierają się opowiadanka tłumaczone z rosyjskiego przez nas...
Bellatrix - 17 Lipca 2007, 23:31
o, no prosze ja stosunkowo niedawno tam sobie konto zalozylam i nie orientuje sie za bardzo kto tam rzadzi A pod jakimi nickami te opowiadanka?
Kruk Siwy - 17 Lipca 2007, 23:40
Opowiadania są autorów rosyjskich a tłumaczenie jest podpisane Bianca i Tomek albo tłumaczyła Bianca redakcja Tomek. He he. Zależy ile pracy włożyłem, leniuch jeden.
Bellatrix - 17 Lipca 2007, 23:50
no to troche utrudnia poszukiwania na razie wykopalam jakies tlumaczone przez sama Biance
Navajero - 17 Lipca 2007, 23:56
Bellatrix napisał/a | Navajero: no widzisz, problem polega na tym, ze ja to glownie pisze dla siebie i bliskich znajomych;) |
Jak piszesz tylko dla nich, to nie ma problemu Jak jednak chcesz dla szerszego grona ( a chyba chcesz), to trzeba puścić kilka tekstów w obieg.
Bellatrix napisał/a | jednego fanfica puscilam w obieg na czytelni tanuki ;p i to by bylo na tyle jesli chodzi o ogol czytelnikow |
W wolnym czasie znajdę i przeczytam
Bellatrix - 18 Lipca 2007, 00:01
nie znajdziesz ;p chyba, ze jestes wybitnie uparty i wytrwaly, bo pisalam pod innym nickiem, podpisujac sie reszta nickow (w tym Bellatrix) jedynie w srodku kazdego rozdzialu ;p
a co do szerszego grona - no ktoregos dnia pomyslalam, ze w sumie fajnie byloby costam swiatu pokazac. Pewnie kiedys cos w obiegu sie znajdzie, co nie zmienia faktu, ze nie pisze i nie zamierzam pisac "pod czytelnika".
Navajero - 18 Lipca 2007, 00:06
Wiesz, IMO wszelka przesada jest przesadą Z jednej strony nie ma sensu kierować się jedynie wytycznymi czytelników, bo to Ty jesteś odpowiedzialna za tekst, a oni mogą sobie napisać własny Z drugiej strony - piszesz własnie dla owych czytelników i musisz ich odczucia brać pod uwagę, o ile są wyartykułowane merytorycznie. Jak ktoś nie chce pisać dla czytelników, to pisze listy
Bellatrix - 18 Lipca 2007, 00:06
a i prosze mnie nie posadzac o chec ukrywania sie:P jedynie nie lubie, jak moj nick zaczyna byc kojarzony z czyms, z czym nie powinien Jako Bellatrix "zylam" sobie spokojnie pare ladnych lat, do czasu kiedy owoz imie pojawilo sie w harym doniczkowcu i zaraz gawiedz uznala, ze to pewnie stad mam nicka, co mnie niezmiernie irytowalo Ale na paru forach i majlu juz tak zostalo. Natomiast przy rejestrowaniu sie na nowe portale uzywam nicka wlasnorecznie wymyslonego (notabene, wzietego z wlasnego opka/powiesci;)
Bellatrix - 18 Lipca 2007, 00:13
no ale ja wlasnie nie pisze dla czytelnikow pisze dla *siebie*. I dlaczego mialabym pisac listy, jak wole sobie pisac powiesci ;P Zreszta, nie lubie pisac listow;)
To, co uwazam, ze potencjalnego czytelnika mogloby zainteresowac, sprobuje opublikowac. Oczywiscie, jak ktos mi wytknie bledy/nielogicznosci to staram sie poprawic, natomiast sam tekst dla czytelnika nigdy nie powstaje. Moje teksty to moje wizje/sny/natchnienie, jak sie komus podoba to sie ciesze, jak nie to czytam sobie sama:P
Kruk Siwy - 18 Lipca 2007, 09:53
Bellatrix, nie obraź się ale to jakieś takie... dziewczyńskie. Dajesz do zrozumienia że nie traktujesz sprawy poważnie a jednocześnie wymagasz, żeby inni jednakowoż odnosili się do Twojej "tfurczości" ze śmiertelną powagą... to nawet nie zarzut ino wolna impresja mnie naszła.
Adashi - 18 Lipca 2007, 09:55
Kruku, wchodzisz Bell na ambicję?
Kruk Siwy - 18 Lipca 2007, 10:04
Adashi, łona ma potencjał... fajne teksty pisze. I to hard SF. Uuuch! Wielu grafomaów oddałoby nieśmiertelną duszę za Jej możliwości. A ona - piszę dla siebie - arghh! Zeźliłem się.
Adashi - 18 Lipca 2007, 10:08
A czy ja mówię, że nie ma?
Bell, jak dla mnie to wystarczający powód (to, że Kruk się zeźlił) do rozmyślań nad własną twórczością, tak więc, dajesz czadu!
NURS - 18 Lipca 2007, 10:42
KGW napisał/a | NURS napisał/a | Złe recenzje to dla nich spisek świata, który nie rozumie ich geniuszu |
Pomyśl o normalnych grafomanach, którzy nie zdają sobie sprawy ze swojej grafomanii. Ufam Twojemu doświadczeniu, ale wciąż jestem święcie przekonany, że walnięcie takiego nieszczęśnika z grubej rury byłoby wielkim błogosławieństwem i dla niego i dla Ojczyzny . |
Z doświadczenia wiem, że odpowiadają z jeszcze grubszej rury. to własnie dlatego zrezygnowałem z odpowiedzi.
KGWolter - 18 Lipca 2007, 11:33
NURS napisał/a | Z doświadczenia wiem, że odpowiadają z jeszcze grubszej rury. to własnie dlatego zrezygnowałem z odpowiedzi. |
Aaaaleeee mi argument. Namolnego delikwenta możesz wrzucić na spamlistę, praaawda?
Rafał - 18 Lipca 2007, 11:38
Kurczę, wie ktoś jak można wrzucić namolnego delikwenta na spamlistę?
Kruk Siwy - 18 Lipca 2007, 11:40
KGW, na spalmistę! KGW na spamlistę!
agnieszka_ask - 18 Lipca 2007, 11:43
Rafał napisał/a | Kurczę, wie ktoś jak można wrzucić namolnego delikwenta na spamlistę? |
tak. zaznaczasz namolnego delikwenta, a potem klikasz w ikonkę "wrzucić na spamlistę"
boziu Rafał, przecież to takie proste
Rafał - 18 Lipca 2007, 11:49
Co? Gdzie? Jak? Ja mam tylko po zaznaczeniu delikwenta ikonke "odpal ładunki", żadna spal-lista mi się nie pokazuje, jakieś "błędy forum II" ?
KGWolter - 18 Lipca 2007, 11:50
Rafał napisał/a | Kurczę, wie ktoś jak można wrzucić namolnego delikwenta na spamlistę? |
Nie wiem jak w innych klientach pocztowych, ale w Operze wystarczy po prostu zaznaczyć mail od danego osobnika jako spam - wtedy będzie można beztrosko zapomnieć o jego wypowiedziach zaśmiecających skrzynkę.
Jeżeli chodzi o phpBB - są od tego hacki, nie wiem czy tutaj zainstalowane .
Cytat | KGW, na spalmistę! KGW na spamlistę! |
Dziękuję, czuję się zaszczycony .
Rafał - 18 Lipca 2007, 11:55
toteż ja właśnie to całe phpBB mam na myśli
agnieszka_ask - 18 Lipca 2007, 12:08
Rafał napisał/a | Ja mam tylko po zaznaczeniu delikwenta ikonke odpal ładunki, |
to też może być hihhi
Kamilos - 19 Lipca 2007, 10:48
Jest jeszcze inne wyście z sytuacji. Zrobić formatkę zgłoszeniową do tekstów na stronie. Jeżeli od razu widać, że się nie nadaje - klikasz odrzuć i mail sam wysyła się do autora automatycznie.
Poza tym jest też wyjście dla autorów - publikować w zinach Ja tak robię i mam z tego kupę radochy. A właśnie, czy Redakcja przyjmie tekst, który był już wcześniej publikowany w zinie?
NURS - 19 Lipca 2007, 12:08
Nie moge dawać adresów do ignorowania, bo przecież przychodzą z nich nie tylko inwektywy, ale i inne teksty.
KGWolter - 19 Lipca 2007, 14:06
NURS napisał/a | Nie moge dawać adresów do ignorowania, bo przecież przychodzą z nich nie tylko inwektywy, ale i inne teksty. |
IMO jeżeli ktoś z lubością nadeptuje Ci na odcisk, powinien spodziewać się konsekwencji .
|
|
|