Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane
Stormbringer - 6 Maj 2009, 18:54
Super wieści! Pilotowy odcinek "Gry o tron" wyreżyseruje Thomas McCarthy, czyli gość od "Dróżnika" i "Spotkania", a Tyrionem będzie Peter Dinklage. Trzymam kciuki!
Taselchof - 6 Maj 2009, 22:28
nareszcie
Agi - 6 Maj 2009, 22:31
Świetna wiadomość! Skończyłam właśnie pierwszą część "Uczty dla wron", została mi jeszcze ostatnia z dotychczas wydanych czyli Uczta dla wron - sieć spisków. Chętnie porównam sobie moje wyobrażenia z wizją reżysera.
Virgo C. - 7 Maj 2009, 08:02
Comar napisał/a | A oprócz sequela maja jeszcze zrobić spin-off o Deadpoolu: |
Plus jeszcze film o pierwszych studentach Xaviera. Biorąc pod uwagę ilość mutantów, jacy się przewineli przez karty komiksów to materiału na kolejne filmy mają na pół wieku przynajmniej.
Dunadan - 7 Maj 2009, 19:07
http://www.filmweb.pl/WID...a,News,id=51271
Stormbringer - 7 Maj 2009, 20:58
Świetnie to wygląda, bardzo ciekawy projekt.
Dunadan - 7 Maj 2009, 22:22
Warto jeszcze zerknąć tu: http://www.youtube.com/watch?v=tx5OYVHPO2k
Adashi - 9 Maj 2009, 11:22
Dunadan napisał/a | http://www.filmweb.pl/WIDEO+Kosmici+bez+cenzury+od+Petera+Jacksona,News,id=51271
|
Świetnie się zapowiada
Trzeba będzie zwrócić uwagę na tego Neilla Blomkampa, patrząc na takie cudeńka jak HALO: LANDFALL mam przekonanie, że gosciu jeszcze nieźle zamiesza.
Gustaw G.Garuga - 9 Maj 2009, 11:26
Virgo C. napisał/a | Kontynuacja ma mieć miejsce w Japonii i skupić się na treningu Wolverine′a pod okiem samurajów |
Ludzie, ale sztanca. Żeby choć szczypta oryginalności, np. w Korei też mają ciekawe tradycje broni białej. Ale nie - oczywiście Japonia i samuraje. Brrrrrrr
Adashi - 9 Maj 2009, 11:32
Guciu, ale tak było w komiksie
mc - 9 Maj 2009, 11:43
"Japonia i samuraje", bo taka była "komiksowa droga" Wolverine'a jako postaci - jakiś czas po wydarzeniach z Weapon X (chronologicznie w życiu bohatera; Weapon X jako komiks było późniejsze o kilka lat), jeśli właściwie pamiętam, znalazł się on w Japonii, o czym opowiada rysowany przez Millera komiks z 1988 r., o ten:
http://www.fantasticficti...t/wolverine.htm
http://www.allegro.pl/ite...ine_egmont.html
Kiedy Claremont to pisał, "Japonia i samuraje" byli u szczytu popkulturowej popularności, ale nie byli chyba jeszcze tak zajechani jak dzisiaj; tak więc autorzy filmu wpadają w pułapkę wtórności jakby przypadkiem - próbując po dwudziestu latach zachować zgodność z komiksowym oryginałem.
Edit:
O właśnie, Adashi mnie ubiegł...
Gustaw G.Garuga - 9 Maj 2009, 11:53
Adashi, mc, a skąd mam wiedzieć, nie czytałem, oceniam jak typowy szary odwiedzacz kina mc, o tej 'przypadkowej pułapce wtórności' b. ciekawe, brzmi jak fragment przyszłej recenzji z filmu, takiej głębszej, a nie tylko rozdziawiającej gębę nad efektami i pojedynkami Napiszesz?
Adashi - 9 Maj 2009, 11:56
Musowo, cały sążnisty artykuł o X-Menach, najlepiej. MC daj czadu!
mc - 9 Maj 2009, 12:19
Hehe, znaczy, "zapotrzebowanie społeczne", mówicie, byłoby...?
O ekranizacjach komiksowych pisałem troszeczkę ostatnio przy okazji Batmana 2 ("realizm superbohaterski" jak próba przełamania konwencji), poza tym ta "Japonia" to miałaby być dopiero kontynuacja filmowego Weapon X; ale kto wie - jak znajdzie się coś ciekawego w Wolverine, to czemu nie?
O X-Men jako całości też póki co nie myślałem - czasu chyba nieco brak; ale znowuż - kto wie, premiera filmowa to jest dziś dobry popkulturowy punkt zahaczenia do podobnych tekstów.
Z "tematyki filmowej" natomiast, jeśli kogoś to interesuje, najprawdopodobniej w "wakacyjnej NF" (sierpień?) ukaże się tekst o renesansie kina historycznego, robionego dziś na reaktywowanym silniku Kina Nowej Przygody.
Ziuta - 9 Maj 2009, 14:24
a widziałeś rosyjskie ekranizacje Akunina? Zwłaszcza Turecki Gambit z Olbrychskim w roli MacLaughlina ( ). To, moim zdaniem, najlepiej zrobione kino przygodowe ostatnich lat. Myślę, że blisko poziomu pierwszych Indiana Jonesów.
mc - 9 Maj 2009, 15:37
Kurczę, nie. Dzięki za namiar; muszę nadrobić!
jazlowiak - 9 Maj 2009, 21:59
Ziuta napisał/a | a widziałeś rosyjskie ekranizacje Akunina? Zwłaszcza Turecki Gambit z Olbrychskim w roli MacLaughlina ( ). To, moim zdaniem, najlepiej zrobione kino przygodowe ostatnich lat. Myślę, że blisko poziomu pierwszych Indiana Jonesów. |
Czy to gdzieś można w Polsce kupić, czy raczej trzeba poszukać tam gdzie diabeł mówi dobranoc?
Zgaga - 10 Maj 2009, 08:42
Ziuta napisał/a | a widziałeś rosyjskie ekranizacje Akunina? Zwłaszcza Turecki Gambit z Olbrychskim w roli MacLaughlina ( ). To, moim zdaniem, najlepiej zrobione kino przygodowe ostatnich lat. Myślę, że blisko poziomu pierwszych Indiana Jonesów. |
To ja zdecydowanie wolę Statskij sowietnik z Mieńszykowym. I jakoś cały czas nie mogę się dobrać do Azazela z Bezrukowym, leży i się kurzy.
Ziuta - 10 Maj 2009, 14:30
jazlowiak napisał/a | Czy to gdzieś można w Polsce kupić, czy raczej trzeba poszukać tam gdzie diabeł mówi dobranoc? |
No cóż, poza drogami nielegalnymi i sprowadzaniem dvd zza Buga zostaja księgarnie rosyjskie. W Warszawie jakaś na pewno jest. To był u nich hit, więc powinni mieć.
Cytat | To ja zdecydowanie wolę Statskij sowietnik z Mieńszykowym. I jakoś cały czas nie mogę się dobrać do Azazela z Bezrukowym, leży i się kurzy. |
Azazel jest średni. Solidna telewizyjna produkcja bez wodotrysków. Trochę się boję, bo Amerykanie chcą robić własnego Azazela.
A Gambit polecam szczerze, bo miejscami podpada wręcz pod czysty steamunk. Świetnie oddali taką vernowską fascynację XIX-wieczną globalną wioską. Balony, lokomobile, korespondenci wojenni niczym archaiczne CNN - miodzio.
Na youtubie jest trailer.
http://www.youtube.com/watch?v=NGu-_7PnBgA
Virgo C. - 13 Maj 2009, 09:40
Już za 6 dni na terenie USA swoją premierę będzie miała produkcja, która wstrząśnie wszystkimi fanami monster movies. Ja osobiście już szykuje na seans baterie piw, z czego połowę na wszelki wypadek wypije przed seansem
Mega Shark vs. Giant Octopus
Szczególnej uwadze polecam sceny skoków rekina
hrabek - 13 Maj 2009, 09:43
Nie, nawet nie będę klikał na linka...
Virgo C. - 13 Maj 2009, 09:47
Zaprawdę nie wiesz co tracisz
Fidel-F2 - 13 Maj 2009, 10:08
skok to betka, najlepsze jak rekin przegryza pancernik na pół
feralny por. - 13 Maj 2009, 10:19
O, w mordę, jaka siara! Aż się wierzyć nie chce, może to tylko jakaś zgrywa?
Ixolite - 13 Maj 2009, 10:19
Ahh, Asylum się rozkręca!
W moim podręczniku ta firma jest już od dawna kultowa, ilość podróbek znanych produkcji w ich wykonaniu jest niesamowita:
http://www.imdb.com/company/co0043571/
Co zabawniejsze, niektóre z ich "wersji" są czasem lepsze od tego, co podrabiają
Hubert - 14 Maj 2009, 14:42
Virgo C. napisał/a | Mega Shark vs. Giant Octopus
|
W starciu z Lorenzo Renegatem są bez szans.
Stormbringer - 14 Maj 2009, 21:37
Pojawił się pierwszy zwiastun Drogi wg. książki Cormacka McCarthy'ego. Oj, będzie mocna rzecz.
Ziuta - 14 Maj 2009, 22:05
Nie wyobrażam sobie, jak oddadzą minimalizm oryginału.
Edit: obejrzałem. Nie oddali.
Stormbringer - 15 Maj 2009, 06:47
Ja bym się za bardzo zwiastunem nie sugerował. Film może być dużo bardziej minimalistyczny niż trailer, który jak wiadomo, musi być na tyle intrygujący czy dynamiczny, by przyciągnąć do kin jak najwięcej widzów. Odnoszę wrażenie, że mamy tu do czynienia właśnie z taką sytuacją.
Btw, polecam wcześniejszy film Hillcoata, czyli "The Proposition", z muzyką Nicka Cave'a.
gorbash - 15 Maj 2009, 06:57
Hmmm brakuje mi w tym trailerze tylko "Jak daleko jeszcze panie Frodo?". Nawet Gollum jest.
|
|
|