To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Najnowszy numer - Okładka numeru 13

Mirandel - 22 Listopada 2006, 22:05

A co Ci się nie podoba w Valejo? :wink: Piękne kobiety? :wink:
Dunadan - 22 Listopada 2006, 22:09

Styl... nie dla mnie :/ kwestia gustu, ale... heh, no po prostu nbie uważam tych obrazkó za łądne. Wolę L. Royo jeśli już... lae ja jakoś nie gustuję w tego tyou obrazkach ( i nie mam na myśli kobiet! :P )
Mirandel - 22 Listopada 2006, 22:54

Hmm.. Właśnie odlądałam jego galerie i stwierdziłam że też ma niezłe kobietki i jest równie dokładny w detalach anatomicznych jak Valejo :wink: Zatem pan L. Royo równiez się nada :bravo
Dunadan - 22 Listopada 2006, 23:14

Taaak... tylko taki Royo kosztuje tyle że gdybyśmy się wszyscy razem zlożyli to by nie starczyło ;) Poza tym niechciałbym go na okładce, jest wielu innych utalentowanych twórców... poza tym to są już 'przestarzali' rysownicy.
mawete - 23 Listopada 2006, 09:29

5 - bardzo fajna, ale na "cudo" to sobie trzeba zasłużyć :D
Iscariote - 23 Listopada 2006, 18:25

Dla mnie na 4. Trochę za dużo żółtej pustej przestrzeni. Zresztą żółty moim ulubionym kolorem nie jest (chyba że połączony z czarnym :) ) ale kwestia gustu w końcu :wink:
Mirandel - 23 Listopada 2006, 19:32

Cytat
Taaak... tylko taki Royo kosztuje tyle że gdybyśmy się wszyscy razem zlożyli to by nie starczyło ;) Poza tym niechciałbym go na okładce, jest wielu innych utalentowanych twórców... poza tym to są już 'przestarzali' rysownicy.

No wiesz? Przestarzali? :shock: :mrgreen: Ale tak ogólnie brakuje mi okładek o tematyce fantasy...Więc Valejo był przykładowym autorem. Mysle że jest sporo polskich twórców którzy dobrze się czują w klimatach dziewoj w zbrojach i smoków więc redakcja nie zbankrutuje;)

Dunadan - 23 Listopada 2006, 20:01

tak, wydaje mi sie że już są przestarzali, znaczy się okres takich obrazkó już minął - teraz każdy niemal może takie tworzyć w photoszopie. H.R. Giger - o, to co innego! ten jest przynajmniej orygonalny :roll:
Navajero - 23 Listopada 2006, 20:11

4+ :) Podoba mi się.
Mirandel - 23 Listopada 2006, 21:33

Hmm.. Może i dzisiaj każdy może zrobić podobne " obrazki" ale Valejo tworzył je nie w photoszopie ale na płótnie.Dla mnie nie straciły świeżości.Pozatym lubie w nich szukać zaskakujących i dwuznacznych elementów. :wink:
Dunadan - 23 Listopada 2006, 22:42

NO nie wiem, kiedyś się nimi zachwycałem ale teraz...
A co do dwuznacznych elementów to Giger jest mistrzem ;)

savikol - 24 Listopada 2006, 07:40

Stanę w opozycji do większości. Wolę ciemne motywy i poprzednia okładka bardziej mi się podobała. Ta wygląda jak prześwietlone zdjęcie. Poza tym kojarzy mi się z upałem, a tego nie cierpię. Stawiam trójkę.
Mirandel - 24 Listopada 2006, 07:46

Moim zdaniem efekt upału był strzałem w 10 :wink: w końcu to miasto przyszłości...wiesz... efekt cieplarniany , dziura ozonowa :lol:
savikol - 24 Listopada 2006, 07:54

Jam człek północy. Lubię mrok i chłód. Wystawiony na słońce czuję się jak wampir. Skóra mi dymi. Od patrzenia na tą upalną okładkę spociłem się. Pufff, jak gorąco...
Mirandel - 24 Listopada 2006, 18:00

No dobrze... A kogo z polskich autorów tworzących ilustracje z typu fantazy chcielibyscie zobaczyć na okładceSF?
mawete - 24 Listopada 2006, 18:57

Rodiona :D i był kiedyś taki facet Witek Domański, ale nie wiem czy On jeszcze rysuje...
Mirandel - 24 Listopada 2006, 19:41

Heh :lol: . Ale tego drugiego pana nie znam :|
NURS - 24 Listopada 2006, 22:08

rysunki na okładkę nie pasują. To musi być malarstwo albo grafa komputerowa.
gorat - 24 Listopada 2006, 22:28

A maluje ktoś w ogóle? Czyli grafa zostaje :?
BTW NURSie, chyba numer się zmienił ;)

Słowik - 25 Listopada 2006, 16:57

Niezbyt mi się podoba ta okładka 'na żywo'. Wklejona przez NURSa tutaj wcześniej miniaturka robiła większe wrażenie.
Dałem 3.

I co się stało z grzbietem ? składanie napisu poszło się...

Aga - 27 Listopada 2006, 22:39

4. Fajna, podoba mi się kolorystyka, za to nie za bardzo przypadł mi do gustu stateczek. Za bardzo kontrastuje z resztą. Ale dobra ta okładka jest ;)
Anko - 28 Listopada 2006, 13:35

Mirandel:
Cytat
A kogo z polskich autorów tworzących ilustracje z typu fantazy
Ariah! W jej galerii jest i fantasy, i SF, i horror... I ma dziewczyna na koncie ilustracje do Żółtej Serii, zatem odpowiednie doświadczenie. :mrgreen:
Mirandel - 28 Listopada 2006, 19:35

A dostane jakiegoś linka , co bym mogła sobie pooglądac prace tej utalentowanej kobiety? :)
NURS - 28 Listopada 2006, 19:45

Hmm. dlaczego ludziska oceniający najniżej robią to zza płota? Konkurencja ich nasyła, cycuś? :-)
elam - 28 Listopada 2006, 20:19

Nursie, chocbys na rzesach stanal, zawsze sie znajdzie jakis plebiscytowy monciciel :D
w kazdym konkursie... :D

Mirandel - 28 Listopada 2006, 20:27

Jaka konkurencja? :roll: SF jest bezkonkurencyjny :mrgreen: :bravo
hjeniu - 28 Listopada 2006, 20:30

Jak tu już jestem to ocenię - Hmmm zamącić, czy nie zamącić :twisted: Dam 4 - ładna okładka ale też specjalnie nie zachwyciła (pewnie dlatego, że bez Pameli Anderson :wink: ) ogólnie mogie być
NURS - 28 Listopada 2006, 21:16

Jak to bez Pameli?
a kto stoi w oknie na 3854 piętrze po lewej od Schwarzeneggera?

hjeniu - 28 Listopada 2006, 21:57

Teraz mi to mówisz? No i przez brak informacji za nisko okładkę oceniłem :mrgreen:
Indy - 28 Listopada 2006, 22:06

No widzisz,
Ja od razu zauważyłem :mrgreen: :P

Partner forum