Blogowanie na ekranie - Chata Nikitycza
elam - 14 Października 2006, 22:59
Max: Super to jest!! szkoda, ze rodion nie widzi, poprawiloby mu humor.
Nexus - 14 Października 2006, 23:09
Jakoś umknął mi wcześniej ten wątek. Właśnie zobaczyłem plakaty propagandowe Maxa i wymiękłem kompletnie Max, gdybyś pojawił się jakieś 60 lat temu, to zostałbyś bożyszczem wszystkich okopowych chłopaków, a hitlerowcy sami by się poddawali, by mieć dostęp do coraz nowszych wydań
Wielkie za kompilację osób, postów, informacji, sprzętu i talent (nie, nie Prof. Talent )... no i oczywiście POV nad polem walki
hjeniu - 15 Października 2006, 11:15
Genialne A mogłem wczoraj kupić czerownoarmiejską czapkę
Anonymous - 15 Października 2006, 21:22
Nu Nikitycz! Ty wielgij bohatyr ciełego swieta! Na zdorowie!
Pri tobie druzia w czierni chowajutsia
Rafał - 16 Października 2006, 09:26
Rodion jako żywy
Wielkie brawa
Fearfol - 17 Października 2006, 15:39
Brak słów , brak słów, mistrzu
elam - 17 Października 2006, 21:42
na forum trwa oblewanie roznych okazji: a to roczek istnienia, a to 100.000 postow.. tymczasem Nikitycz zapada w sen zimowy....
hjeniu - 17 Października 2006, 21:46
W tajdze pewnie już śnieg i zawierucha, więc pewnie nawet NOL-om się nie chce tam pałętać, a dzielny gajowy może sobie odpocząć przy kominku ze stakanikiem bimberku
NURS - 17 Października 2006, 22:06
Dobre dobre, zapisujcie sobie te obrazki, bo to pamiątka na cale życie. Ja gdzieś zapodzialem karykaturę, którą mi narysowal bułyczow
NURS - 17 Października 2006, 22:07
Krisu, świat po rusku to mir, tak jak to co nam na łeb spadło
Tomcich - 17 Października 2006, 22:14
Ja sobie tego Garfielda narysowanego przez Maxa ładnie wydrukowałem i teraz czekam, kiedy się gdzieś w Polsce pojawi coby jescze autograf.
elam - 17 Października 2006, 23:07
mir to swiat? a jak jest : pokoj? wiesz, pokoj na ziemi? chyba tez mir?
nie bylo takiego hasla, miru - mir?
Max Bohdanowski - 18 Października 2006, 00:54
U nas jest tak ze swiat mozno nazwac zarowno mir jak i swiet.
Zatem wyraz na calym swiecie mozna podac w dwa sposoby:
wo wsiom mirie oraz
w celom swetie - to bardziej takie poetyckie i troche przestarzale.
Pokoj to tez bedzie mir. Dlatego zaistniala taka gra slow: miru - mir, co znaczy pokoj dla swiata.
Max Bohdanowski - 18 Października 2006, 02:32
Siedze sobie przy kominku ze szklanka bimbru, bo faktycznie zimno sie zrobilo. Z tymi sprzetami, Nexus, bylo tak ze siedzialem w knajpie i rysowalem z pamieci, wiec niezgodnosci sa, zreszta i nie mialem zamiaru rysowac autentyczne rzeczy.
Dodam, ze kiedy jeszcze bylem w trakcie rysowania, przyszedl Pronin, ktory jest cpecem od broni, poniewaz rysuje obrazki do opakowan zestawow modelarskich. Powiedzial mi z nagana: "Max, co ty rysujesz! Przeciez MG ma podstawe dwunozna, a nie trojnozna. I podstawa ta miesci sie przy wylocie lufy a nie przy magazynku."
A profesora T'Alenta pamietam dobrze - to ten, ktory wymyslil Gwidzolot i pomagal Romkowi i A'Tomkowi uczlowieczac Tytusa, nie? Zaczynalem polskiego uczyc z komiksow papcia Chmiela. Co do naszej batalii i jezyka rosyjskiego, to przypomnial sie mi taki kawal.
1945 rok, Berlin, na duzej przestrzeni zbieraja sie wszystkie armie-zwyciezcy. Na wzniesienie wychodza glownodowodzace i oglaszaja:
- Wojna okon'czena, wsiem spasibo.
Khm, nie bardzo jakos brzmi ten kawal, co? Ale gdybyscie w tym ujrzeli aluzje do produkcji filmowej, to nabiera innego smaku
Kiedys ulozylem taka Dyktatorska Wyliczanke:
Ja dyktator --
Ty dyktator --
Ludozerca, uzurpator --
Kogo wskaze --
Krok naprzod --
Bedziesz sie --
Nazywal --
Lud!
To tez cos bliskiego.
A zatem...
Produkcja filmu ukonczona.
Dzieki wszystkim!
Nexus - 18 Października 2006, 11:46
Max, sprzęt udał Ci się przednie. To nie ma być dokumentacja techniczna służąca do produkcji Rodion z MG42, Kruk Siwy w PZL P-50 "Jastrząb" z Panzerfaustem w ręku, Nikitycz z Maximem, nie za bardzo widać latadło mawete - chyba Me110... wszystko rozpoznawalne
A tak poza tym MG42 był używany na trójnogu z mocowaniem przy kolbie i przy końcu zamka
Edit: Pudrowanie noska
Anonymous - 18 Października 2006, 12:36
NURSie, ja tylko parodiowałem gadkę Kargula i Pawlaka
mawete - 19 Października 2006, 11:40
Nexus:
Cytat | A tak poza tym MG42 był używany na trójnogu z mocowaniem przy kolbie i przy końcu zamka |
To samo bym napisał, ale Nexus mnie uprzedził...
gorat - 20 Października 2006, 19:47
Zaraza, że też zgapiłem prawie...
Obrazeczki zapiane* i zapisane, ciekawe rysuneczki
*z radości!
Rodion - 21 Października 2006, 09:30
Moja to ta druga od góry
Agi - 21 Października 2006, 11:10
Rodion! Miło Cię widzieć! A broń świetna, alieny nie mają szans
elam - 22 Października 2006, 13:59
- kici, kici, kici... Nikitycz, gdzie znowu schowales wszystkie koty?
hjeniu - 22 Października 2006, 14:07
Jeden jest nad Tobą
Agi - 22 Października 2006, 14:31
elam czyżbyś miała wrogie zamiary wobec mojego Rudego?
Pako - 22 Października 2006, 14:48
A się posypią kłaki
Tylko z kogo?
Jest szufelka, coby posprzątać?
elam - 22 Października 2006, 14:55
Rudy? smaczny Rudy, tfu chcialam powiedziec, dobry Rudy, grzeczny rudy.. kici, kici... na kolacje zapraszam...
Max Bohdanowski - 22 Października 2006, 15:17
Hurra! Rodionie, welkambek! Juz wydobywam konserwacje i bimber!
Elu, coz z twoim gremlinkiem nie tego. Przeciez w ninejszym wygladzie ma byc moim kozuszkiem
elam - 22 Października 2006, 15:21
ach tak sobie chcialam sie pobawic troche w zmiennoksztaltnosc, bo ilez mozna sie na gremlinki patrzec
no a siostra Alfa bedac, nie moglam Nikitycza nie odwiedzic i o cialo brata sie upomniec. albo chociaz o te skorke
No wiec, Nikitycz, ty mnie tu mozesz poczestowac jakims swiezym kociakiem i oddawaj futro!! Bo jak nie, to cie potraktuje moim subfotonowym mikroatomowym dezintegratorem synaps
Agi - 22 Października 2006, 16:21
Alfinko, czy jak chcesz żeby Cię nazywać, Rudy jest stary i absolutnie niejadalny. Lojalnie ostrzegam, bo nie życzę Ci niestrawności. Zapoluj gdzie indziej
Lu - 22 Października 2006, 17:13
Niebezpiecznie w tej chacie się zrobiło Czuję że będzie jatka
Tomcich - 22 Października 2006, 17:18
Czyżby Nikityczowi drugi kożuszek sam wchodził w ręce.
|
|
|