Konwenty dawno minione - Plafoniada - w każdy czwartek na Rynku w Literatce.
joe_cool - 20 Listopada 2006, 20:54
ja mam w sumie andrzejki formowe w sobotę i przy okazji imieniny. będzie wątroba bolała, oj będzie
Nexusie, ale w czwartek będziesz? co by mi relację z przepytek Marcina Przybyłka zdać?
Lu - 20 Listopada 2006, 21:38
Nexusa chyba w czwartek nie bedzie, Argaela też nie. Ja nie wiem - rodzinka zapowiedział swój przyjazd Wykańczam sie nerwowo na samą mysl o tej wizycie
Nexus - 20 Listopada 2006, 22:35
joe_cool, niestety, ale w czwartek mnie nie będzie. Będę pomagał w przygotowaniach.
Co się odwlecze, to nie uciecze
RD - 24 Listopada 2006, 12:41
na prośbę organizatorów podaję link do szczegółowego programu obchodów urodzin Pracowni Fantastycznej
http://www.pracownia.sfan...article&sid=190
Argael - 24 Listopada 2006, 17:27
Ludkowie, idzie ktoś? Korci mnie, żeby się przejść, przynajmniej po to, żeby dostać autograf na "Łzach Nemesis" i poznać osobiście ich twórcę.
joe_cool - 24 Listopada 2006, 17:57
ja bym się przeszła. z Lu stwierdziłyśmy, że po możemy się przejść na rynek na jakieś piwko czy drinka, zwłaszcza, że mam jutro imieniny
Lu - 24 Listopada 2006, 20:32
Ja idę. Mam jutro dyżur w pracy do 14 i potem wolne. Moze umówimy się jakos zeby pójść tam razem ? Daleko ta Sokolnicza ?
Argael - 24 Listopada 2006, 20:54
Rzuć okiem na mapkę w linku podanym przez RD. To boczna Legnickiej, czyli chyba rzut beretem od Ciebie. Z Rynku też niedaleko.
joe_cool - 25 Listopada 2006, 00:25
Lu, zdzwonimy się
Nexus - 25 Listopada 2006, 11:38
Bawcie się dobrze.
joe_cool, wszystkiego najlepszego w dniu imienin! Finalnego połączenia z lepszą połową , nieskończonej cierpliwości do szefów i ciężarówek dobrej fantastyki do poczytania
joe_cool - 26 Listopada 2006, 01:59
Nexus, wielkie dzięki
no więc tak, Lu, Argael i mła spotkaliśmy się w pracowni fantastycznej, posłuchaliśmy, co Rafał miał do powiedzenia młodzieży (te delikatne buzie, ta mutacja ), a potem poszliśmy do pubu na strychu, który był w piwnicy - Rafał poszedł z nami, ale tylko na chwilę. potem obeszliśmy różne knajpy, chlaliśmy wódę i inne takie, a na koniec lanserskie drinki w novocainie.
było fajnie oby częściej
a tymczasem zbliżają się urodziny Nexusa...
Argael - 26 Listopada 2006, 12:34
Oj, tak. Fajnie było
Nexus - 26 Listopada 2006, 15:44
joe_cool, Cytat | a tymczasem zbliżają się urodziny Nexusa... |
Oj tak... właśnie się leczę... I w przeciwieństwie do kobiet, nie mam z tego tytułu doła
Lu - 27 Listopada 2006, 16:40
Nexus
Cytat | (...) I w przeciwieństwie do kobiet, nie mam z tego tytułu doła |
Poczekaj aż podrośniesz...
W sobotę faktycznie się poszlajaliśmy Zrobiliśmy sobie San Francisco w żoładku. Było piwo, wódka z czymś (co to właściwie było ? ), były lanserskie driny (mój był na bazie mleka i kawy, a zalalam go potem grzańcem wzmocnionym wodką... ) O dziwo- zero kaca dnia następnego
Dodam jeszcze, ze dowiedziałam się w końcu jak to było z tym Breżniewem i kto kogo całował i dlaczego - okazuje się ze zwyczaj całowania w usta pochodzi od wilków. Tam przywódca stada oblizuje wilkom pyski na znak ich poddaństwa. Dlatego warto przyjrzeć się kto kogo całuje podczas rytualnych "niedżwiadków"
Pako - 27 Listopada 2006, 17:18
Całowanie w usta? To było nawet w średniowieczu praktykowane jako symbol poddaństwa właśnie szedł taki jeden i całował w mordę, w usta bezpośrednio znaczy się, tego co wyżej na drabince siedział. Tak mnie przynajmnej uczono
Nexus - 27 Listopada 2006, 20:59
A fe! Fuj! Tfu, tfu, tfu! Bue!
A tak przy okazji... coś w czwartek będzie?
Argael - 27 Listopada 2006, 21:59
Ja będę
joe_cool - 27 Listopada 2006, 23:28
ja też będę
RD - 28 Listopada 2006, 09:09
Lu napisał/a | Dodam jeszcze, ze dowiedziałam się w końcu jak to było z tym Breżniewem i kto kogo całował i dlaczego - okazuje się ze zwyczaj całowania w usta pochodzi od wilków. Tam przywódca stada oblizuje wilkom pyski na znak ich poddaństwa. Dlatego warto przyjrzeć się kto kogo całuje podczas rytualnych niedżwiadków |
Dokładnie to członkowie stada liżą pysk przywódcy na znak podporządkowania. Zwyczaj średniowieczny (i reaktywowany za komuny - najwyższy poziom światowy osiągali tu kacykowie enerdowscy) świadczy tylko o tym, że jednakowoż nie odbiegamy aż tak bardzo od świata zwierząt, jak by nam się mogło wydawać...
Lu - 28 Listopada 2006, 13:03
RD
Cytat | Dokładnie to członkowie stada liżą pysk przywódcy na znak podporządkowania. Zwyczaj średniowieczny (i reaktywowany za komuny - najwyższy poziom światowy osiągali tu kacykowie enerdowscy) świadczy tylko o tym, że jednakowoż nie odbiegamy aż tak bardzo od świata zwierząt, jak by nam się mogło wydawać... |
Dzięki za sprostowanie
Jeśli będziesz miał spotkania autorskie/prelekcje we Wrocławiu to proszę, zamieść tutaj informację - chętnie posłucham
Nexus - 28 Listopada 2006, 13:39
Przyłączam się do prośby Lu
Co do czwartku, to jeszcze nie wiem jak będzie. Strasznie zakręcone dwa tygodnie przede mną. Chciałbym się z Wami spotkać chociażby, by postawić piwo
Lu - 28 Listopada 2006, 18:52
Nexus
Cytat |
Co do czwartku, to jeszcze nie wiem jak będzie. Strasznie zakręcone dwa tygodnie przede mną. Chciałbym się z Wami spotkać chociażby, by postawić piwo |
Nawet nie myśl że się wymigasz
joe_cool - 29 Listopada 2006, 10:17
powtórzę za Lu:
Nawet nie myśl, że się wymigasz
i tak bajdełej - hepi berzdej
joe_cool - 14 Grudnia 2006, 16:34
przychodzi ktoś dzisiaaaaj? bo nie wiem, czy się wybrać, czy odbudowywać flotę na space pioneers...
Lu - 15 Grudnia 2006, 10:15
Kurde, mnie nie było....nie dałam rady.
Wyszłam z pracy w okolicy 22 i od razu poszłam do Maniany na piwo
joe_cool - 15 Grudnia 2006, 15:16
cóż, mnie też nie było, rozwijałam moje międzygwiezdne imperium...
Ziemniak - 15 Grudnia 2006, 15:19
A na której grasz galaktyce
joe_cool - 22 Grudnia 2006, 15:24
na polskiej trójce, na niemieckiej 9tce
w space pioneers oczywiście, bo ogame jest nudne
Dabliu - 5 Stycznia 2007, 16:16
Idzie ktoś na dzisiejsze spotkanie z Orbitem?
Dla tych, co nie wiedzą: w Kapitałce przy placu Nankiera 17 (Ossolineum) o godzinie 18.00...
Nexus - 5 Stycznia 2007, 16:25
Idą ludziska, idą... ja jeszcze nie wiem, czy dotrę. Mam coś do załatwienia wcześniej.
|
|
|