Konwenty dawno minione - Pakon miłości pisarzy i fanów SFF&H 2006
Anko - 16 Sierpnia 2006, 17:38
Kruk Siwy: Cytat | Anko nie wygląda na 18 lat. | Tylko na 32, jak ocenił Orbitoski?
Kruk Siwy: Cytat | Natomiast na forum można odebrać Jej posty jakby miała 113 lat i ostatni (bolący) ząb. | Ty się moich zębów nie czepiaj, bo (na dowód ) ugryzę i będziecie mi kaganiec kupować.
A co do 113 lat... chyba muszę mniej mówić o tym, że "mi już bliżej jak dalej" i że "ta dzisiejsza młodzież"... Albo może Kruk tak moje posty odbiera, bo ma źle wyregulowany odbiornik?
Tomcich - 16 Sierpnia 2006, 17:40
No jak muchołówka wygląda to wiem, jak ten Romkowy Tryfid wygląda ciekaw jestem. Któren to z tych przedstawionych na stronie, jest ich tam kilka odmian. Przy okazji będzie interesująco, jak się zacznie Tryfid rozmnażać BTW - ciekawe czy skuteczny jest na komary.
Wiedźma - 16 Sierpnia 2006, 17:42
Romkowy to ten o nazwie "Dionaea muscipula "Dutch"
Romek P. - 16 Sierpnia 2006, 17:44
Tomcich:
Cytat | Przy okazji będzie interesująco, jak się zacznie Tryfid rozmnażać |
Podobno nie wpływa to na niego dobrze
Cytat | BTW - ciekawe czy skuteczny jest na komary. |
Bingo! Mam zamiar to sprawdzić, czekam aż jakiś komar albo inne bydlę się pojawi w zasięgu macki
Kruk Siwy - 16 Sierpnia 2006, 17:44
Żebym to tylko ja te posty tak odbierał... to bym sobie regulator wyregulował. Szczęściem nie jestem osamotniony w poglądach na te temata, czyli z e m n ą wszystko w porządku.
Wiedźma - 16 Sierpnia 2006, 17:47
Teraz myśle, że wszyscy rozumieja, dlaczego Romek tak się tłumaczył i nie chciał obchodzić tych imienin On się po prostu bał dostać kwiatka
Romek P. - 16 Sierpnia 2006, 17:52
A czy ja wiem, czy to tylko zwykła jadowita muchówka?
To jest stojąca bąba móchowa
Urbaniuk - 16 Sierpnia 2006, 17:52
UUUUUCH... Przetrzeźwiałem. Dziękuję za zaproszenie, zabawa była przednia. Co do nazwy czy Pakon czy Wiedźmon, proponuję następnym razem żeby był Wiedpan .
Swoją drogą trzexwiałem dwa dni, więc przepraszam za wszelkie problemy które mogłem stworzyć mniej więcej po pierwszej w nocy, troszkę nie byłem juz sobą, demon z człowieka wychodzi
Swoja drogą obiecywałem sobie nie pić przez jakiś czas, wczoraj z kolegami robiliśmy sobie "kurczaki na butelce" (smakowite, polecam), złamałem sie na piwko i Bóg pokarał nas pożarem kuchenki z kurczakami, tak więc zobowiązań trzeba dotrzymywać.
Wiedźma - 16 Sierpnia 2006, 17:53
No tak muchołówka w rękach Wiedźmy
Ale psyt Nie będę już nikogo straszyć
Wiedźma - 16 Sierpnia 2006, 17:57
Urbaniuk napisał/a | UUUUUCH... Przetrzeźwiałem. Dziękuję za zaproszenie, zabawa była przednia. Co do nazwy czy Pakon czy Wiedźmon, proponuję następnym razem żeby był Wiedpan . |
Niech zostanie Pakon, z dopiskiem może "jadowity"
Pako - 16 Sierpnia 2006, 17:57
Ale przynajmniej towarzyszu Urbaniuk żyjecie nie jest więc tak źle
Wiedźma - 16 Sierpnia 2006, 17:58
A czy Orbit z tych Kęt (kątów rybnickich) wrócił?
Pako - 16 Sierpnia 2006, 18:01
A nie wiem, odezwałem się do niego, ale nie odpowiedział. Może szukają detektywi prywatni jakiegoś info o zaginiionym na jego gg
Anko - 16 Sierpnia 2006, 18:02
Kruk Siwy: Cytat | Żebym to tylko ja te posty tak odbierał... to bym sobie regulator wyregulował. Szczęściem nie jestem osamotniony w poglądach na te temata, czyli z e m n ą wszystko w porządku. | Konsylium zbierasz, czy jest was, Kruków, kilku?
Hmm, cóż, za to ze mną wszystko w jak najlepszym bałaganie. I chyba tak zostanie.
Kruk Siwy - 16 Sierpnia 2006, 18:08
Anko, latam tu i tam i to i owo się na forum przeczyta. A Kruków jest Legion.
Ty w tym bałaganie zginiesz. Zgubiłaś w nim swój ostatni tekst. Gdybyś nie zgubiła to już by u NURSA leżał na biurku. Do roboty! Szukać, znaleźć, dokończyć, wysłać!
Może ktoś zna łacinę? To by zapewne nieźle brzmiało...
mawete - 16 Sierpnia 2006, 18:24
A ładnie...
Anonymous - 16 Sierpnia 2006, 18:31
Ostatnia seria:
Kilka zalotnych usmiechów - Anko, Orbit, Urbaniuk i Wiedźma.
No i kulminacyjny moment wieczoru. Romek P., skończywszy Nauczać młode pokolenie pisarzy (Anko wpatruje się weń z uwielbieniem ), postanowił dokonać przemiany wody w wino. Urbaniuk zdaje się byc pod wrażeniem.
To wszysko, moi mili, bo mam serdecznie dość imageshacka. Ach, w rzeczywistości nie jesteśmy tak pijacko czerwoni - balans bieli był trochę przesunięty, ale już mi się nie chciało poprawiać tego w PS.
Romek P. - 16 Sierpnia 2006, 18:42
Miria
Cytat | No i kulminacyjny moment wieczoru. Romek P., skończywszy Nauczać młode pokolenie pisarzy (Anko wpatruje się weń z uwielbieniem ), |
Z tego zdjęcia to wynika, że ja nauczałem cierpliwe ogórki w słoiku czyżbym próbował je ożywić?
Wiedźma - 16 Sierpnia 2006, 18:44
Dlatego na drugi dzień tyle jeszcze tych ogórków zostało Rozmnożyłes je
Skądinąd ciekawy zestaw: wino plus ogórki Powiedziałabym jednak, że ciut menelski
Wiedźma - 16 Sierpnia 2006, 19:14
Cytat | Romek P. napisał/a | Tomcich:
Cytat | A zdjęcia tryfida są, bo bardzo mnie zaciekawił. |
A proszę bardzo, on ci to jest. Aktualnie nażarty jakąś zieloną bestią, sobie z liścia żoładek zrobił i trawi
Ale co on ma wspólnego, ten bestyj, z Afrodytą, to nie wiem. Chyba tyle, że też niewinne istoty pożera |
|
A to ma wspólnego, że to po prostu miłosna pułapka
Tomcich - 16 Sierpnia 2006, 19:33
Wiedźma
Cytat | A to ma wspólnego, że to po prostu miłosna pułapka |
Chyba tylko w znaczeniu przez żołądek do serca. Choć czy taka mucha z miłości daje się pożreć. Tutaj prędzej modliszka by pasowała.
NURS - 16 Sierpnia 2006, 19:37
No, zdjęć coraz więcej, ale dzięki tajemniczym zdolnościom ninja zdołałem uniknąc obiektywu
Za drobnymi wyjatkami, kiedy mi sie nie chcialo albo uwiecznialem rękę, która stweorzyła SFFH
Anko - 16 Sierpnia 2006, 19:37
Kruk Siwy: Cytat | Ty w tym bałaganie zginiesz. Zgubiłaś w nim swój ostatni tekst. Gdybyś nie zgubiła to już by u NURSA leżał na biurku. | Teraz zachowam się jak 113-sto, a nawet 144,5-letnia staruszka, ale te zdania są nielogiczne. Pełna odpowiedź za chwilkę w Twoim, Kruku Siwy, wątku, co by offtopa nie robić.
Aha, NURSie, musisz zastawić jakąś sieć na Kruki latające, bo Ci na biurko oczą.
Wiedźma: Cytat | Powiedziałabym jednak, że ciut menelski | Romek ma, zdaje się, doświadczenia z menelami, zwłaszcza wniebowstępującymi.
Wiedźma - 16 Sierpnia 2006, 19:44
Cytat | NURS napisał/a | No, zdjęć coraz więcej, ale dzięki tajemniczym zdolnościom ninja zdołałem uniknąc obiektywu
Za drobnymi wyjatkami, kiedy mi sie nie chcialo albo uwiecznialem rękę, która stweorzyła SFFH |
|
Ale nie udało Ci się uniknąc morderczego chwytu Romka
Pierwsze zdjęcie przypomina nieco scenę z obrazu Michała Anioła "Stworzenie Adama", wykorzystywaną często w marketingu
Jednak Twój gest bardziej oznacza: "A dam wam"
Lu - 17 Sierpnia 2006, 00:19
Ojej, ale zdjęcia
Miło was tak sobie obejrzeć
Dracena - 17 Sierpnia 2006, 03:48
Łukasz Orbitowski zaginął w Kętach chyba że zabrał się za pisanie opowiadania z dedykacją dla Wiedźmy .
A Muchołówka od Romka P. jest super . Tylko dużo otwartych liści do wykarmienia. Szukałam podobnej w kwiaciarni, ale nie było, chociaż dracenę znalazłam
Zdjęć trochę mało, ale kto nie był niech żałuje lub szykuje się na następny Pakon
Anko, hmm ja wiem co , a tak po prostu to radosną osobą jesteś
Wiedźma - 17 Sierpnia 2006, 17:01
Dracena napisał/a | Łukasz Orbitowski zaginął w Kętach chyba że zabrał się za pisanie opowiadania z dedykacją dla Wiedźmy . |
No widzę, że się znalazł, więc i ja mam nadzieję, że pisze
Cytat |
A Muchołówka od Romka P. jest super . Tylko dużo otwartych liści do wykarmienia. Szukałam podobnej w kwiaciarni, ale nie było, chociaż dracenę znalazłam |
Eee, muchołówka jest oryginalniejsza
Z zalem się z nią rozstałam Jeszcze do teraz mam odruchy opiekuńcze spogladajac na pusty parapet
Jak dla mnie, to aż za dużo, bo na każdym kolejnym wyglądam gorzej niż muchołówka
Ale to wina aparatu I fotografów
Romek P. - 17 Sierpnia 2006, 17:10
Muchołówka rządzi i króluje, z godzinę temu jakaś pszczoła tak spanikowała, że sama znalazła sobie drogę z powrotem na zewnatrz, a wcześniej musiałem się fatygować ze wskazaniem właściwego kierunku
Cytat | Jak dla mnie, to aż za dużo, bo na każdym kolejnym wyglądam gorzej niż muchołówka
Ale to wina aparatu I fotografów |
I to jest słuszna koncepcja, jak mawiał bohater pewnego filmu
Pako - 17 Sierpnia 2006, 17:20
Ty, Romek, weź no uważaj, bo jak ta twoja muchłówka będzie taka łąkoma i ciągle tylko jeść będzie, to potem i ciebie zje. Był juz chyba kiedyś film o roślince zjadającej włąściciela. Uważaj na siebie Ja chcę poznać zakończenie
Romek P. - 17 Sierpnia 2006, 17:39
Moja muchołówka jest w porządku, wie kto ja karmi
Ale uważać będę
|
|
|