To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Co ciekawego u konkurencji słychać?

mawete - 24 Lutego 2006, 14:37

Dzisiaj wycofali z kiosku obok mnie MF... Może bedzie nowy numer, czekam :D
Dracena - 24 Lutego 2006, 15:49

Cytat
Dracena napisał/a
Dobrze, że przeprosiłaś
Dobra, teraz przeczytałam całość - i zdania nie zmieniłam. Czyli czuję się tak, jakbym niepotrzebnie przeprosiła. :P

Anko, cytując nie obcinaj moich słów :) w ten sposób, że tracą sens (choć rozumiem, że były one dla Ciebie wstydliwe).
Pisząc, że dobrze zrobiłaś przepraszając, chciałam zwrócić uwagę nie tyle na to, że błędnie oceniłaś tekst Szostaka, tylko że zaprzeczałaś sama sobie, pisząc w innym wątku, że krytycy oceniający utwór przed dogłębnym przeczytaniem i zrozumieniem są niewiele warci :!:
Gdyby Twoja ocena tekstu Szostaka pojawiła się teraz, po raz pierwszy, nie musiałabyś przepraszać :) Jednak pojawiła się wcześniej, dlatego nie musisz czuć dyskomfortu, że przepraszałaś niepotrzebnie.

Henryk Tur - 1 Marca 2006, 16:37

mawete napisał/a
Dzisiaj wycofali z kiosku obok mnie MF... Może bedzie nowy numer, czekam

Dziś dostałem cynk od Roberta, że wysłał mi MF.
Więc pewnie jeszcze w tym tygodniu zagości w salonikach i kioskach.
BTW, dostałem cynk, że 2 moje kolejne teksty zakwalifikowali :)

mawete - 2 Marca 2006, 08:41

No ja właśnie dzisiaj kupiłem MF-a :D ! Patrząc na spis treści zapowiada się całkiem nieźle. Cieszę się, że zmienili format :bravo , poprzedni cholernie mi nie pasował...
Henryk Tur - 2 Marca 2006, 11:28

No to tylko pozazdrościc, że już masz.
Ja będe zazdrościł do 17-tej (listonosz o tej porze łazi) :mrgreen:
Jeśli masz jakies uwagi bądź chcesz podzielić się z autorem wrażeniami po lekturze "Człekołaka" zapraszam do mojego wątku.

mawete - 2 Marca 2006, 14:53

Hansag: Zaraz przeczytam to Ci powiem... właśnie "Nocarza" skończyłem.
Łukasz Śmigiel - 4 Marca 2006, 13:28

Nowy numer MFu jest już we Wrocku, nabyłem, tymczaem poczytałem tylko publicystykę, szczególnie ta komiksowa warta jest uwagi no i pomidorowa też...jest :) scary :D
Anonymous - 4 Marca 2006, 15:17

Kto wie, kiedy pojawia się NF?
gorat - 4 Marca 2006, 15:42

Miria napisał/a
Kto wie, kiedy pojawia się NF?

Nie wiem, czy w jakiś konkretny dzień tygodnia, ale na kilka dni przed początkiem danego miesiąca się ukazuje.

Jeszcze przy MF:
Czym jest tekst Rudowskiego "Reves d'une foret" (O czym śnią drzewa) i czemu nie jest uwzględniony w spisie treści?

Anonymous - 4 Marca 2006, 16:36

gorat napisał/a
Nie wiem, czy w jakiś konkretny dzień tygodnia, ale na kilka dni przed początkiem danego miesiąca się ukazuje.

Tak czułam, że ten pan w kisoku coś kręci, jak pytałam o NF w czwartek (2.03 bodajże) - powiedzial, że jeszcze nie ma. :| Chyba, że jakies opóźnienie mają.

gorat - 4 Marca 2006, 18:40

Miria napisał/a
Tak czułam, że ten pan w kisoku coś kręci, jak pytałam o NF w czwartek (2.03 bodajże) - powiedzial, że jeszcze nie ma. Chyba, że jakies opóźnienie mają.

To weż się go spytaj, czy jeszcze w ogóle ma dostawać, a potem pod ścianę, niech się leje...

Anonymous - 4 Marca 2006, 21:56

gorat napisał/a
To weż się go spytaj, czy jeszcze w ogóle ma dostawać, a potem pod ścianę, niech się leje...

Ok, tak zrobię :twisted:

mawete - 5 Marca 2006, 15:50

No u mnie NF jeszcze nie ma.... chyba opóźnienie :twisted: Jak MF-a całe przeczytam 2x to skomentuję :)
Nivak - 5 Marca 2006, 20:24

NF wyszło tak jak wyjść chyba miało, bo ja kupiłam już dawno i przeczytałam, znaczy się, jeszcze w lutym kupione, część przeczytana w środę 01.03. :D
Argael - 5 Marca 2006, 20:43

Potwierdzam, marcowy NF już dawno wyszedł.
Czarny - 5 Marca 2006, 20:47

Wyszedł może i dawno (NF), ale prenumerata się spóźnia. Ja dostałem dopiero w piątek, a wcześniej bywała tydzień przed pierwszym.
Anonymous - 5 Marca 2006, 20:57

Wrrr...jutro znów napadne tego pana z kiosku. Oferowal mi tylko wydanie specjalne :evil:
mawete - 6 Marca 2006, 15:56

Dzisiaj to i ja mam... NF'a jednak Lublin to zadupie. Ale ksiażki z Fabryki Słów pierwsi mamy... :mrgreen:
gorat - 6 Marca 2006, 16:31

NF ukazała się 24.02. Jeśli ktoś jeszcze nie ma, to się spóźnił albo nie sprowadzają :roll: .
mawete: a ciesz się z tej Fabryki, ciesz, i tak pierwsze transporty do W. idą :mrgreen:

Anonymous - 6 Marca 2006, 18:40

gorat napisał/a
NF ukazała się 24.02. Jeśli ktoś jeszcze nie ma, to się spóźnił albo nie sprowadzają .

No i jak tu się nie wkurzyć :evil: Gapa jestem, swoją drogą... :(

gorat - 6 Marca 2006, 20:59

Odnotuję jeszcze, że na wydziale zeszły już dawno wszystkie egzemplarze NF :shock: Dotychczas nawet połowa zostawała... :roll:
Gustaw G.Garuga - 6 Marca 2006, 21:17

Jak myślisz gorat, czy rzecznik rządu miał w tym swój udział??

Przeczytałem nową NF i ogólnie jest taka sobie. Publicystyka ogólnie ujdzie w tłumie, opowiadania w sumie trzymają niezły poziom, ale po odłożeniu numeru chyba więcej po niego nie sięgnę. Dawnymi czasy bywało, że delektowałem się artykułami, felietonami po kilka razy; do dziś można na chybił trafił wyjąć którąkolwiek ze starych NFek i trafić na tekst wart przeczytania. Teraz NF to niestety produkt jednorazowego użytku. A wyskok KTLa to mój kandydat na Wpadkę roku, albo przynajmniej kwartału (mogę sobie ten tytuł przyznać prywatnie, bo w plebiscycie ponoć już tej kategorii nie ma) - bije na głowę nawet Szamankę :roll:

Anonymous - 6 Marca 2006, 21:35

Gustaw G.Garuga napisał/a
A wyskok KTLa to mój kandydat na Wpadkę roku, albo przynajmniej kwartału (mogę sobie ten tytuł przyznać prywatnie, bo w plebiscycie ponoć już tej kategorii nie ma) - bije na głowę nawet Szamankę

Właśnie dlatego chciałabym przeczytać. :P

Rafał - 7 Marca 2006, 09:48

Gustaw G.Garuga napisał/a
Dawnymi czasy bywało, że delektowałem się artykułami, felietonami po kilka razy; do dziś można na chybił trafił wyjąć którąkolwiek ze starych NFek i trafić na tekst wart przeczytania.

Robię dokładnie tak samo. Mam dwie wielkie sterty Fantastyk (niestety dopiero od nr 2) i czasami sobie losuję. Ostatnio wylosowałem nr z opkiem Scheckleya Duch V, fajnie sobie poprzypominać. A jeszcze wcześniej trafiłem na Tlaocetl. Mniam, mniam. A kilka nr NF leży sobie samotnie i kurzem zartasta, jakoś mnie nie ciągnie do nich.

Godzilla - 7 Marca 2006, 10:46

Ja mam nowy MF, ale przeczytałam dopiero jedno opowiadanie, i to po łebkach. Gonię w piętkę z czasem na takie zabawy. Ale wlazłam na ich stronę, mają tam nowe forum. Całkiem nowiusieńkie, przy jakimś innym większym.
Ech, doczytam ten numer może jak się wreszcie rozprawię z "Allahem 2.0", tylko nie każcie mi oceniać.

Gustaw G.Garuga - 7 Marca 2006, 12:52

Zarejestrowałem się na Forum MF. Jest dość skromne, ale zawsze coś:
http://www.katedra.nast.pl/forum/index.php?c=12

andre - 7 Marca 2006, 12:57

I ja też,i ja też.... :D
Anonymous - 7 Marca 2006, 13:21

Heh,zapytałam dziś o NF w innym kiosku i pani mi dała... numer z czerwca 2004 :shock: Nieźle! :P
Romek P. - 7 Marca 2006, 13:44

Miria napisał/a
Heh,zapytałam dziś o NF w innym kiosku i pani mi dała... numer z czerwca 2004 :shock: Nieźle! :P

Doceń, że trzymała go specjalnie dla Ciebie :mrgreen:

Anko - 10 Marca 2006, 14:46

mawete napisał/a
Jak MF-a całe przeczytam 2x to skomentuję
Czekam, czekam. Na forum MF Gustaw Garuga nawet nazwał mój tekścik "Obrazoburczą fantastyką religijną". No, no, to stawia go obok cyklu o Mordimerze Piekary (ów zwano "najbardziej bluźnierczą wizją w polskiej fantasyce" :lol: ). Cóż, zapewne nie zasługiwałam na aż taki komplement (a może to wcale nie był nawet komplement? :wink: ), niemniej, ciekawe, co inni powiedzą o najnowszym MF?

Mnie osobiście dziwi ta przewaga króciutkuch tekstów, bo sama za shortami nie przepadam... Ale naczelny MF sam stwierdził, że długich tekstów nie chce, cóż. I jakoś w porównaniu z poprzednim numerem wyraźnie mniej komiksu.

Partner forum