Mistrzowie i Małgorzaty - Małgorzata Lewandowska
Goria - 7 Maj 2017, 20:58
Mhm Kolejną Strzygę Ogromnie ją polubiłam. AKT-15 ma być już pod koniec maja, ciesze się, że miałam przyjemność trafić na AKT-ową grupę .
Edit: Odnośnie wierszy, to garść udało nam się nagrać z dziewczynami (Katarzyną Garncarek i Agata Kurzyk) kilka lat temu. Są tutaj: https://soundcloud.com/akg-goria Linia melodyczna też moją, bo mi jakoś tak przychodziły do głowy z melodią od razu. Na szczęście chociaż nie umiem pisać nutami , to są dyktafony. A dziewczyny są tak cholernie zdolne, że wystarczyło im zaśpiewać.
LadyBlack - 8 Maj 2017, 10:58
Oooooo Jaki ładny temat się pojawił/się przeniósł
Goria - 9 Maj 2017, 07:42
:* też będę się musiała przyzwyczaić .
gorat - 13 Maj 2017, 12:56
Ziuta właśnie wyłapał, że do czegoś się nie przyznałaś - na stronach 82-83 w Fantomie wywiad w duecie z Wilczyńską. Podejrzewam, że ten sam, co w Skarpie, bo wydaje właśnie Skarpa.
Goria - 13 Maj 2017, 20:50
No tak, jakoś mi głupio było. Dziękuję!! Jeszcze ukazała się nowa zapowiedz Legend, wiec was jeszcze kapkę pomęczę! :
A z innej beczki dzisiaj wyszedł 5 numer magazynu Silmaris z moimi trzema ilustracjami do opowiadań: “Syndrom lustereczka” Małgorzaty Lisińskiej, “Szczurołap z Hameln” Grzegorza Wielgusa i “Wojny Izy” Wiesława Gwiazdowskiego.
dalambert - 14 Maj 2017, 13:30
Goria, jak z twoją do Warszawy wycieczka? Skarpa ma stoisko na Targach Książki ? Na sobotę 20 V ba wszelki wypadek mamy od osiemnastej stolik w Paradoxie
dalambert - 17 Maj 2017, 19:28
No to ja jeszcze raz . Wielka Księga już zamówiona /Bonito/ . ale Goria, gdzie Cię nosi ?
Goria - 17 Maj 2017, 20:44
serduszko i dziękuję!!!!
Zaczynamy z Anią Wilczyńską od jutra. Spotykamy się po 9 i potem jedziemy na Targi. Do 16 na targach (i potem coś, albo nie, gdzieś indziej), a w piątek do 19stej na Targach. Tyle na razie wiem odnośnie samych Targów. Denerwuję się trochę, obawiam, że coś palnę, jak to ja i przyniosę Ance wstyd, czy coś. Na szczęście A. Wilczyńska jest mądrzejsza i pięknie opowiada .
Goria - 20 Maj 2017, 09:13
Kilka zdjęć ze strony Skarpy Warszawskiej: https://www.facebook.com/...295841173825263
Kiedy zobaczyłam książki i syrenkę z tyłu, to aż poskoczyłam jak dzieciak. Niby człowiek jest dorosły, ale ciężko opanować radość . Dzisiaj od "po 11" do jak długo damy radę. Ludzie są przemili.
Goria - 21 Maj 2017, 16:14
Dziękuję dalambercie i goracie za odwiedzenie!
Tu z Anną Wilczyńską piszącą dedykację:
I same książki z Syrenką w tle . Kiedy je zobaczyłam po raz pierwszy z syrenką w tle, to normalnie zaczęłam podskakiwać z radości. Ogromnie fajne uczucie! .
Goria - 21 Maj 2017, 21:09
Z innej beczki: pierwsza część Idź i czekaj mrozów Marty Krajewskiej, do której miałam przyjemność robić ilustracje, została nominowana do Nagrody imienia Janusza A. Zajdla.
Edit.
dalambert - 21 Maj 2017, 23:11
Goria, Cudnie się było z Wami spotkać, a nominacja do Zajdla to nie w kij dmuchał
Goria - 22 Maj 2017, 09:58
dalambert napisał/a | Goria, Cudnie się było z Wami spotkać, |
Z wzajemnością
dalambert napisał/a | Goriaa nominacja do Zajdla to nie w kij dmuchał |
No nie! Zdecydowanie jest to coś fajnego/ważnego i złożyłam już Marcie gratulacje . Szkoda tylko, że mnie wcześniej podmienili na innego grafika w kolejnej części z nieznanych/niewyjaśnionych mi przyczyn. Takie życie! Przynajmniej miałam jednak przyjemność chociaż chwilowej przygody z tą serią.
Goria - 22 Maj 2017, 19:05
Jeszcze opowiadanie Anny Szumacher, To byliśmy my, które ukazało się w magazynie Silmaris 2/2016, w którym zakochałam się od pierwszego przeczytania i miałam możliwość zilustrować, także dostało nominację do Nagrody im. Janusza A. Zajdla. Ogromne gratulacje dla autorów , fantastycznie tworzyło się grafiki do tych prac!
Goria - 23 Maj 2017, 16:54
Nie byłam na Pyrkonie, ale za to była moja praca. Z tyłu za ekipą Fantomu.
Swoją drogą przygotowania do konwentów kwitną. Dzisiaj malowałam "nienachalny" brud na męskiej koszuli do cosplay z The Walking Dead. Jeszcze będzie trzeba pewnie kogoś uzombieć w weekend.
Dostałam też dzisiaj informację, że AKT-15 (ze Skrzygą moją i mojej siostrzycy Magdy) został wydrukowany. Jestem ogromnie ciekawa jak wyszło, szczególnie, że tym razem Strzyga będzie w wersji czarno-białej.
Goria - 30 Maj 2017, 20:56
Kolejna Strzyga w AKT-15 . Za AKT'ami:
"Do najnowszego numeru magazynu AKT, którego premierę przewidujemy na dzień 27 maja, czyli na Festiwalu Kultury Popularnej DwuTakt, zebraliśmy bardzo ciekawy i bogaty, komiksowy materiał.
Okładkę zdobi świetna ilustracja Kamili Kozłowskiej, a wewnątrz oprócz komiksu Kamili znajdziecie prace Pauliny i Małgorzaty Lewandowskich (nie są spokrewnione ), Krzyśków - Otorowskiego i Churskiego, Piotra Wojciechowskiego, tajemniczej Zvyrke, Tomka Niewiadomskiego z nieśmiertelnym Ratmanem oraz Jarka Wojtasińskiego m.in. z Binio Billem w Jego wykonaniu. Na deser komiks Mistrza - Tadeusza Baranowskiego, a całości dopełni niemała dawka publicystyki, w postaci obszernych tekstów Michała Siromskiego i Mateusza Szlachtycza. Całe to dobro spakujemy w najgrubszy z dotąd wydanych numerów i w ten oto sposób AKT 15 będzie miał 60 stron, w tym 18 kolorowych!"
Goria - 10 Czerwca 2017, 16:01
8 numer Smokopolitana, a w nim między innymi znalazło się miejsce na moją ilustrację do opowiadania “Sprawa Wekmana” Katarzyny Rupiewicz. Numer do ściągnięcia i na papierze , szczegóły na stronie Smokopolitana.
Smokopolitan numer 8
Goria - 20 Czerwca 2017, 17:16
Przesilenie letnie, a więc i Kupała i Kwiat Paproci . Rysowałam w podróży i wyszło mi trochę inaczej, niż zazwyczaj, ale mam nadzieję, że wam się jednak spodoba.
Do opowieści mojej Siostrzycy Magdaleny Lewandowskiej, dla naszej strony Witia .
Witia
dalambert - 20 Czerwca 2017, 18:15
Goria, Daj dojście do jakiejś dużej wersji, może być przesuwana bo napisy są nie do odczytania/
Goria - 22 Czerwca 2017, 10:40
Już daję: https://goo.gl/5TuzoY
Przepraszam, ze z takim opóźnieniem, ale przesilenie było. Daj znak, jeśli możesz, czy lepiej. A jak nie będzie, to może ci prześlę na fb plik?
dalambert - 22 Czerwca 2017, 13:03
Goria, Działa - wprawdzie strzałeczkami przesuwać trzeba, ale czyta się doskonale i OPOWIEŚĆ zacna
Goria - 28 Czerwca 2017, 08:54
Cieszę się!!! <3
A mnie w międzyczasie pochłonęło rysowanie na maksa. Czy coś z tego wyjdzie- nie wiem, ale po względnym wyposzczeniu na wakacjach, mam fazę
Też 2 recenzje Wielkiej Księgi Legend Warszawy:
Książki w eterze
Skrzydła Gryfa
Goria - 1 Lipca 2017, 15:31
Takie tam na Dzień Psa:
dalambert - 1 Lipca 2017, 15:44
Goria,
Magnis - 1 Lipca 2017, 18:04
Fajne .
Goria - 2 Lipca 2017, 11:17
Dziękuję . Bo psy są po prostu najlepsze .
konopia - 2 Lipca 2017, 20:24
Cytat | psy są po prostu najlepsze |
hm, podobno całkiem jak kurczak, tylko muszą być dokładnie ugotowane
Goria - 3 Lipca 2017, 12:40
konopia napisał/a | Cytat | psy są po prostu najlepsze |
hm, podobno całkiem jak kurczak, tylko muszą być dokładnie ugotowane |
Każdy ma takie skojarzenia, jakim jest człowiekiem. Kim jest statystyczny polski sadysta?
konopia - 3 Lipca 2017, 16:57
o, to Cię zaskoczę, nigdy nie dręczyłem żadnego zwierzęcia
a że lubię je tylko z daleka, to już inna sprawa.
Goria - 4 Lipca 2017, 10:07
nie zaskoczysz. Jeszcze nie poznałam psychopatycznego sadysty, który się otwarcie przyznał do tego co robi. Inaczej przecież nie byłoby dla nich zabawy.
ps. A na poważnie. Ciesze się, że nie lubiąc zwierząt nie bierzesz ich. To jest bardzo odpowiedzialne i byłoby wspaniale, gdyby więcej osób postępowało w ten sposób.
|
|
|