Najnowszy numer - Numer 03 - 07.01.2006
Dunadan - 17 Stycznia 2006, 22:26
Ale to odpada z powodu filtra rodzicowego wysokiej jakości - nie przepuści prenumeraty...
dzejes - 17 Stycznia 2006, 22:39
Chętnie pomogę, przeceiż to żaden problem. I tak kupuję w kiosku, a na poczcie jestem niemal codziennie.
Romek P. - 17 Stycznia 2006, 22:39
Dunadan napisał/a | Ale to odpada z powodu filtra rodzicowego wysokiej jakości - nie przepuści prenumeraty... |
Dun, jakby Ci to łagodnie wyjaśnić...
Wyjrzyj z norki na świat... tam są inni ludzie
Rozmawiamy, jak ułatwić życie Adze
Dunadan - 17 Stycznia 2006, 22:43
Romku - no właśnie chodzi o to że Ada stwierdziłą ze prenumerata odpada bo jej rodzice za nic w świecie sie na nią nie zgodzą... zostaje albo zweryfikowanie bazy surowcowej i ew. pozyskanie poszukiwanego surowca jakim jest SFFH... albo zakup z innych źródeł. Spowoduje to jednak opóźnienia... a wiesz jak denerwujące są opóźnienia opóźnień?
Romek P. - 17 Stycznia 2006, 22:51
Dunadan napisał/a | Romku - no właśnie chodzi o to że Ada stwierdziłą ze prenumerata odpada bo jej rodzice za nic w świecie sie na nią nie zgodzą... zostaje albo zweryfikowanie bazy surowcowej i ew. pozyskanie poszukiwanego surowca jakim jest SFFH... albo zakup z innych źródeł. Spowoduje to jednak opóźnienia... a wiesz jak denerwujące są opóźnienia opóźnień? |
Uooops, to chyba ja pójdę do norki klęczeć na grochu Usprawiedliwienia upatruję tylko w szoku po niewystarcie swojej ulubionej sondy (jeszcze nie) kosmicznej
To ja bym szedł w stronę zniewolenia jakiegoś kioskarza
Dunadan - 17 Stycznia 2006, 22:54
Otóż i to. Ado kest jeszcze taka możliwość ze możesz pójśc z tym Coltem... bejsbolem... no dobra, mozesz pójśc bez niczego do jakiegoś kioskarza i się spytać czy by nie zaczął zamawiać SFFH... sprawę da się załatwić...
( Romku - co to za sonda? )
Wiedźma - 17 Stycznia 2006, 23:06
Sonda New Horizons, która ma zbadać Plutona, Dunadanie.
Romek P. - 17 Stycznia 2006, 23:32
Wiedźma napisał/a | Sonda New Horizons, która ma zbadać Plutona, Dunadanie. |
Dokładnie ta
I powiem wam jedno: jak wiatr myrga, a start jest przekładany, aż wreszcie na dwie minuty przed zamknięciem się okna startowego pan Najważniejszy mówi NO GO, to to jest coś lepsiejszego od Hitchocka (czy jak się on pisze).
Rodion - 18 Stycznia 2006, 00:23
Aga, zanim zaczniesz napadać na kioski z czymś tam w reku, to spisz sobie cała nazwę SFFiH oraz aktualnego wydawcę itd. ze strony SFFiH, i idz z tym do kioskarza. Spytaj sie czy byłby sklonny zadzwonic do cwojej centrali z zapytaniem czy sprowadzają na region ten tytul i czy jest mozliwośc doslania kilku egzemplarzy do tego konkretnego kiosku.
Tu wszystko jest zalezne od dobrej woli kioskarza, tak ze się staraj, niewinna minka itp.
NURS - 18 Stycznia 2006, 02:26
wystarczy podac numer indeksu, jeśli to ruch, albo issn jesli inna sieć.
Wiedźma - 18 Stycznia 2006, 10:31
Romek P. napisał/a | Wiedźma napisał/a | Sonda New Horizons, która ma zbadać Plutona, Dunadanie. |
Dokładnie ta
I powiem wam jedno: jak wiatr myrga, a start jest przekładany, aż wreszcie na dwie minuty przed zamknięciem się okna startowego pan Najważniejszy mówi NO GO, to to jest coś lepsiejszego od Hitchocka (czy jak się on pisze). |
Prawda podnosi poziom adrenaliny
A strona NASA jest świetna
Ze startem mają czas podobno do 14 lutego, tylko wówczas dłużej potrwa lot. Nie rozumiem jednak o ile dłuzej, czy to będzie znacząca róznica?
Margot - 18 Stycznia 2006, 11:32
Boh moj, Wiedźmo! Mądrej głowie dość dwie słowie, a Ty aż trzy razy się powtórzyłaś! Poproś admina, żeby usunął zmultiplikowane posty, jeżeli sama już nie możesz
NURS - 18 Stycznia 2006, 11:38
offtopujecie moej panie, panowie i ty Romku
Romek P. - 18 Stycznia 2006, 12:13
NURS napisał/a | offtopujecie moej panie, panowie i ty Romku |
Upsss... dura lex, sed NURS, więc kończymy
Margot - 18 Stycznia 2006, 13:00
NURS napisał/a | offtopujecie moej panie, panowie i ty Romku |
Gdzieżbym śmiała...
Aga - 18 Stycznia 2006, 15:33
Dunadan napisał/a | OK... ja sie natym aż tak bardzo nie znam ( spytaj NURSa albo GINa ale jego tu chyba nie ma... ) w każdym razie to się robi tak: bierzesz pistolet, najlepiej jakiś sześciostrzałowy Colt z duzym kalibrem ( takim co to przez stodołę z sainem przelatuje ), odbezpieczasz, odciągasz kurek, wycelowujesz ( muszka powinna się odpowiednio pokryć ze szczerbinką ) i pociągasz za spust. Problemw tym ze ta metoda ciut kłopotliwa jest...
Najpierw to porządnie polataj po kioskach i sklepach w mieście ( uwierz, można się zdziwić! ), potem pozaglądaj na fora dotyczące twojego miasta jeśli takowe sa i pytaj ludzi... |
Czasem mam ochotę, wierz mi...
Romek P. napisał/a | Jezu, Dun, a nie prościej namawiać na prenumeratę? |
Problem w tym, że jestem od rodziców póki co zależna finansowo i nic nie wskazuje na to, żeby to się w najbliższym czasie zmieniło. A że mama nie pracuje, jedynym żywicielem domu jest tata, który uznaje tylko swoje argumenty, to niestety... Próbowałam, wierciłam dziurę w brzuchu i nic. Nie. Nie mam już siły się wykłócać...
Obeszłam całe miasto. Nigdzie nie ma. Trzy czwarte kioskarzy nie wie, że coś takiego istnieje, a ta jedna czwarta kiedyś miała, ale teraz nie ma.
EDIT: Przepraszam, alem zbulwersowana brakiem SF.
NURS - 19 Stycznia 2006, 03:55
to sie naprawdę da załatwić, idziesz do kioskarza i żądasz, żeby ci sprowadzil pismo. On moze zamowic w centrali. ISSN 1895-0744 albo index 206598 (jeśli to ruch)
Rafał - 19 Stycznia 2006, 09:29
Pamiętaj jednak, że kioskarz twój wróg. Może mieć kaliber większy niż 1895-0744. Najlepiej podeprzyj drzwi kołkiem, zatocz dwa kręgi muchomorami w kierunku odwrotnym do wskazówek zegara, i zażądaj natychmiastowej teleportacji SFFIH bo w przeciwnym wypadku porazisz go ejaculatio precox. Zobaczysz, że skutek będzie natychmiastowy. Gwarantuję.
Henryk Tur - 31 Stycznia 2006, 19:57
Margot ?? TY znowu na forum ??? He-hey !
Czarny - 31 Stycznia 2006, 20:02
Hansag napisał/a | Margot ?? TY znowu na forum ??? |
Gdzie ją uwidziałeś
Iscariote - 1 Lutego 2006, 19:44
Ten post był z 18 stycznia... tzn ja tylko ten widze...
NURS - 1 Lutego 2006, 20:03
chyba mu chodziło o formę i treść postu przedpiśccy:-)
Biały Miś - 13 Lutego 2006, 14:55
Nie wiem co sie dzieje ale do dzisiaj 13.02.06 w zadnym z kiosków z SFem nie znalazłem styczniowego numeru a tu lutni następuje .
Hipoteza robocza, że rozchodzi sie wzorem bułeczek upadła bo kioskarze twierdzili że nie było. Hipoteza o powszechnej sklerozie kioskarzy jako niskoprawdopodobnościowa upadła...
pozdrawiam
NURS - 13 Lutego 2006, 15:44
A o szo chodzi? Nowy numer dopiero wychodzi, stary powinien byc wycofany w dniu wejscia nowego.
mawete - 14 Lutego 2006, 18:53
Nie ma takiego mumeru.... u mnie wycofali już w piątek....
NURS - 14 Lutego 2006, 19:26
Bo pewnie taki termin był zgłoszony. Szczerze mówiąc tym zajmuje sie osobna firma kolporterska, tzn, ustalaniem terminow, odbiorów itp. ale prenumerata zaczyna wychodzic juz dzisiaj. Najlad jutro wędruje do wa-wy.
Anonymous - 14 Lutego 2006, 21:07
NURS napisał/a | Najlad jutro wędruje do wa-wy. |
A potem to już wszystko w rękach Poczty Polskiej. Poczekamy.
mawete - 15 Lutego 2006, 13:14
NURS: nicka powinieneś zmienić na Milion -bo kochasz i cierpisz za miliony
NURS - 15 Lutego 2006, 13:51
A może Legion
Kochani, numer juz trafił do ksiegarni pod Plafonem na rynku wrocławskim.
Rafał - 15 Lutego 2006, 13:59
|
|
|