Gry o tron - EURO 2012
Witchma - 8 Czerwca 2012, 20:29
Taselchof napisał/a | Nie mam zastrzezen do tego co zrobil w sytuacji z czerwona kartka, tylko brak porozumienia przy bramce. |
A to przepraszam. Ale wydaje mi się, że był tak samo winny jak obrońcy.
jewgienij - 8 Czerwca 2012, 20:41
Musimy pokonać Czechów, jak najwyżej
Taselchof - 8 Czerwca 2012, 21:08
...i liczyć na to że Rosjanom ciągle będzie się chciało grać z Grekami po pewnym awansie we wtorek.
Nie mówiłem że nie mam zastrzeżeń do formacji obrony, szczególnie w tym przypadku do Wasilewskiego, chociaż nadal widzę że to jedyny zawodnik, który umie tam cokolwiek powiedzieć, tak się kończy wywalenie na zbity pysk będącego w formie Żewłakowa.
jewgienij - 8 Czerwca 2012, 21:15
Żewłakow jest za stary, za wolny. Już cztery lata temu nie dawał rady. Stoperzy i lewa strona obrony to kicha, nie ma z czego wybierać.
Taselchof - 8 Czerwca 2012, 21:28
Jakoś tej wolności nadmiernie w Legii nie widać, przy okazji nadawał się na lidera drużyny, Błaszczykowski jest dla mnie strasznie nijaki.
jewgienij - 8 Czerwca 2012, 21:33
Jest w sam raz na polską ligę. Liderem reprezentacji był, ale co to dało?
jewgienij - 8 Czerwca 2012, 21:36
Rosjanie, niestety, są lepsi niż Anglicy, Włosi czy Francuzi.
Jedynie Holandia, Niemcy i Hiszpania może ich zatrzymać
Taselchof - 8 Czerwca 2012, 21:38
Nic zaczęli grać przeciwko Benhakerowi i spieprzyli eliminacje do mundialu w RPA, ale nie jemu i Borucowi to zawdzięczamy, ale też paru gwiazdką co i dziś grały. Pisał ktoś o Borucu, który rzeczywiście z nadwagą bronił w eliminacjach słabiutko za to na Euro bronił jak szalony i za to należy mu się pełny szacunek.
Edit. Rosjanie zmiażdżyli Czechów, piękna ofensywna gra, mogą być rewelacja euro jak pokładają trochę obronę. Ten Kierzhakov jest świetny.
Godzilla - 8 Czerwca 2012, 21:47
Taselchof napisał/a | Ten Kierzhakov jest świetny | Raju co za nazwisko. To się czyta Kierżakow?
Taselchof - 8 Czerwca 2012, 22:00
Tak , Александр Анатольевич Кержаков , po naszemu Olek Kierżakow, gracz Zenitu Sankt Petersburg, najbardziej nacjonalistycznej drużyny w całej Rusi . Fajnych kibiców mają. W sumie cała drużyna oparta jest dość mocno na ich graczach, jak kiedyś nasza na Wiślakach ehh było minęło .
Matrim - 8 Czerwca 2012, 22:03
Taselchof napisał/a | przy okazji nadawał się na lidera drużyny |
Lider, co poleceń szefa nie słucha, to lider najlepszy
Rosja zagrała dobrze, ale nie rewelacyjnie. Duża w tym zasługa samych Czechów, bo poszli na wymianę ciosów i mocno oberwali. Póki co, to był najładniejszy mecz turnieju Ciekaw jestem jak będzie wyglądało spotkanie Czechów z Grekami: jeśli Grecy znów postawią zapory, to sytuacja po dwóch kolejkach może być dla nas nieciekawa. Uprę się, że mamy z Rosją szansę. Bańka presji, otwarcia i wymagań pękła, a rywal nie zagra tak brudnego futbolu, jak Grecy i na pewno będzie więcej okazji do faktycznej gry.
jewgienij - 8 Czerwca 2012, 22:09
Otwarta gra z Rosjanami to trochę jak otwarta gra z Hiszpanami. Spodziewałem się zwycięstwa, ale po tych meczach klapnąłem boleśnie na tyłek.
To najlepsza drużyna w tej grupie, bez dwóch zdań. Może poniosą nas kibice i emocje pozasportowe, ale remis będzie cudem, biorąc pod uwagę naszą obronę.
ed. Co z tego, że Lewandowski strzeli trzy bramki nawet, skoro oni nam strzelą cztery?
dzejes - 8 Czerwca 2012, 22:23
jewgienij napisał/a | Błaszczykowski - wolny, każdy kontakt to strata |
Obejrzyj ten mecz jeszcze raz. Serio.
A Szczęsny zawalił, ale nie przy karnym, tylko przy straconym golu. Przy karnym zrobił, co uznał za słuszne.
jewgienij - 8 Czerwca 2012, 22:37
Obejrzę na pewno.
Moje pierwsze wrażenie, że Kuba grał poniżej swoich możliwości. Nawet Obraniak wypada mi lepiej. Jestem przyzwyczajony, że Kuba częściej wyłuskuje piłki niż je oddaje.
Gustaw G.Garuga - 9 Czerwca 2012, 02:04
Nic się nie stało! Już za cztery lata...
ketyow - 9 Czerwca 2012, 08:26
A tak się ruskie cieszą po wygranym meczu
http://www.youtube.com/watch?v=C7D0fNtIdW0
Nitj'sefni - 9 Czerwca 2012, 09:11
Taselchof napisał/a | Ten Kierzhakov jest świetny. |
To ten, co tak ładnie pudłował? Serio, z tego go zapamiętałem.
Szkoda mi Czechów, bo grali fajnie, przez pierwsze minuty znacznie lepiej niż Ruscy, ale tamci mają świetną ofensywę, poszli dwie, trzy akcje do przodu, klepka, strzał i gol. Przy 2:1 jeszcze się łudziłem, ale niestety... Szanse dla nas ciągle są, ale bardzo wiele zależy od meczu Czechy-Grecja. Paradoksalnie chyba więcej niż od naszego meczu z Ruskimi.
Po obejrzeniu tego filmiku, który zalinkował ketyow, mam ochotę żeby naszych "kibiców" na to bydło napuścić, serio. Ale już bardziej serio: jakieś konsekwencje muszą być, w czasie meczu to z ich sektoru poszła raca jeśli się nie mylę. Jeżeli uefie zależy na poziomie, to powinni przerzedzić troszkę to towarzystwo i ich wyrzucić do Rosji. Ale znając życie, to może być cicho.
feralny por. - 9 Czerwca 2012, 09:28
http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html
Jeżeli ktoś jeszcze się łudzi, że w mediach zagranicznych będzie jakiś inny przekaz, to chyba już czas przestać się oszukiwać. Przypomnę jeszcze, że jeszcze czeka nas 10 i 12 czerwca. Z pewnością Euro dostarczy nam niezapomnianych przeżyć, że będziemy o nim chcieli szybko zapomnieć, to już zupełnie ina historia.
Taselchof - 9 Czerwca 2012, 09:39
Nitj'sefni, pod koniec dwie sytuacje zmarnował co nie zmienia faktu ze grał bardzo dobrze.
W meczu z Rosjanami w Warszawie coś czuje będzie wesoło . Z drugiej strony feralny por., na mundialu w RPA też było wiele ekscesów, w Portugalii było wiele kradzieży, trudno by wszyscy wrócili szczęśliwi.
feralny por. - 9 Czerwca 2012, 09:42
Oczywiście, ja tylko zwracam uwagę na fakt, że nie ma co liczyć na poprawę wizerunku Polski i Polaków, bo nawet jeżeli kibicom będzie się podobało, to i tak nie oni decydują co pokażą media. A to media kształtują światopogląd społeczeństw. Kibiców jest garstka.
jewgienij - 9 Czerwca 2012, 09:50
Zastanawia mnie psychika naszych piłkarzy. W meczu towarzyskim z Niemcami strzelają bramkę w ostatniej minucie i dają sobie strzelić zaraz potem.
Z Grecją prowadzimy grę, Szczęsny w pierwszej połowie nawet piłki nie odbił, strzelamy szybką bramkę, Grecy dostają czerwoną kartkę, mamy za sobą stadion. A na drugą połowę wychodzimy zestrachani, Grecy grają, my się przyglądamy, o włos nie przegrywamy.
Z taką mentalnością trudno wierzyć w piłkarskie cuda. Tego brakuje mi w polskim sporcie. Mentalności zwycięzcy.
Taka drużyna jak Rosja nie ma z tym problemów, poczują krew, to jadą. Nieważne, że jest już 3-1, atakują dalej.
ED. Nic się nie stało wielkiego. Mogło być gorzej. Hiszpania, zanim wygrała mistrzostwo świata, przegrała pierwszy mecz. Cztery lata wcześniej Ukraina na dzień dobry dostała chyba z 4-0 i wyszła z grupy. Szkoda tylko, że najsłabszego przeciwnika mieliśmy na widelcu. Teraz trzeba sią spiąć na najsilniejszego
Nitj'sefni - 9 Czerwca 2012, 10:23
Tak na marginesie: strasznie mnie denerwuje, że za każdym razem, kiedy gramy na jakiejś wielkiej imprezie, to w Polsce jest 40 mln specjalistów od futbolu i zaczynają się przemądrzać. O sporcie nie mają żadnego pojęcia, a starają się uchodzić za ekspertów. Cóż, niby się przyzwyczaiłem i wyśmiewam ich komentarze, ale nie zmienia to faktu, że jest to drażniące.
jewgienij - 9 Czerwca 2012, 10:31
Ale to nie tylko w Polsce. Włochów nie poznałeś chyba
Do niedawna mieliśmy miliony ekspertów od katastrof lotniczych, skrzydła i brzozy, więc zdrowsze mówienie o piłce, która nie wymaga studiów i dyplomów
Taselchof - 9 Czerwca 2012, 10:34
Dobra dosyć smęcenie dziś mecze grupy śmierci , ciekawe jak dziś zagrają Polacy.
Każdy Polak zna się na zdrowiu, piłce nożnej i polityce, to już chyba norma.
jewgienij - 9 Czerwca 2012, 10:52
No dzisiaj za Niemcami i Danią jestem
Witchma - 9 Czerwca 2012, 11:15
Ja mam problem, by i Duńczyków i Holendrów lubię, a pozostałych dwóch drużyn nie Ale powiedzmy, że z sentymentu do Petera Schmeichela będę za Duńczykami (choć obawiam się, że nie wygrają), a wieczorem za Portugalią (bo jednak Niemiec to wróg ).
jewgienij - 9 Czerwca 2012, 11:27
Odkąd Polacy rozkwitają w Borussi, a w reprezentacji Niemiec są Polacy ( a także inne narodowości) - to już dla mnie nie wróg, ale sąsiad, w dodatku najbardziej nam przychylny ze wszystkich sąsiadów.
Wiele się zmieniło w mojej głowie, bo jako młodzian nienawidziłem Niemców i wszystkiego co niemieckie.
Alatar - 9 Czerwca 2012, 11:38
Szlag mnie trafia jak widzę/słyszę/czytam o takich incydentach, bójkach itp. Wszystko wokół tego: sprawcy, brak adekwatnej reakcji, prewencji, kary, medialna oprawa, opinia (wszak jestem Polakiem, więc rasistą i zadymiarzem), plany rewanżów, w ogóle mentalność i działalność kiboli, "prawdziwych" patriotów. Kropką nad i jest dla mnie wulgarny język. Niedobrze się robi.
W sprawie meczu, wydaje mi się, że rzeczywiście zabrakło zmian (i czegoś jeszcze - psychologii, strategii?). Zresztą od dawna odnoszę wrażenie, że piłkarze naszej reprezentacji są mniej wytrzymali niż reprezentanci innych krajów. Nie starcza sił na dwie połowy. Oby mylne wrażenie.
Agi - 9 Czerwca 2012, 11:49
Alatar napisał/a | Nie starcza sił na dwie połowy. |
Ciekawe, że gdy grają w zagranicznych klubach to im starcza sił i pomysł na grę też mają.
Wkurzyłam się wczoraj, mimo że przed meczem obstawiałam remis.
jewgienij - 9 Czerwca 2012, 11:57
W zagranicznych klubach mają Kagawę, Hummelsa, Suboticia , nie muszą naprawiać czyiś błędów, nie muszą sami rozgrywać wszystkich akcji, drżeć przy każdej piłce idącej w nasze pole karne.
I tak Kuba i Lewy zrobili przy bramce 100 %. Na razie na tyle nas stać. Ufam, że z ruskimi odejdzie strach i odpalą jakieś wyższe obroty.
ed. A zmiana Smudy szykowana w 92 minucie? WTF? Prezent dla Grosickiego? Niech mu tort kupi. Grosicki powinien wejść zaraz po obronionym karnym za Obraniaka.
|
|
|