To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty dawno minione - Kuchnia?! Jaćkon na gorąco raz!

baranek - 13 Stycznia 2011, 14:33

wiesz Hubercie, ja tam się mogę położyć w namiocie. ale biorąc pod uwagę przedziwne i mało w sumie zabawne właściwości mojego kręgosłupa, prawdopodobieństwo, że wstanę jest tak mniej więcej pół na pół.
Matrim - 13 Stycznia 2011, 14:33

ilcattivo13 napisał/a
Matrim - fanzolić wieszaki, a co z Wami? Wpisać? :wink:

A to tła wam potrzeba? ;)

No, ale może tym razem bym się chociaż odezwał ;)

Zgaga - 13 Stycznia 2011, 14:44

ilcattivo13, uspokoiłeś mnie. To także oznacza, że mogą ostatni niezdecydowani przybywać.
baranek - 13 Stycznia 2011, 14:51

Cytat
No, ale może tym razem bym się chociaż odezwał ;)

Matrim, traktować to jako groźbę, czy obietnicę raczej.

Witchma - 13 Stycznia 2011, 14:54

Czyżby Matrim nas wyparł...?
Kasiek - 13 Stycznia 2011, 17:01

ilcativo13 co się będę chwalić. Z zabaw integracyjnych możemy jeszcze ryby łowić wszędzie bo dyrektor okręgu rybackiego w Suwałkach, Robert, to jej najlepszy przyjaciel a i mój dobry znajomy :P

jeden dyrektor uczy drugiego łowienia wodorostów :P

Żeby narobić Wam smaka na Suwalszczyznę, wstawiam link do fotek z Paniewa - lista skoczy do 50 osób :P

http://www.garnek.pl/majorka/a/?m=201007

Matrim - 13 Stycznia 2011, 21:31

baranek, groźbietnica. Ewentulanie obieźba.

Witchma, w życiu!

shenra - 13 Stycznia 2011, 21:33

Matrim, to może inaczej, pamiętasz nas w ogóle? :mrgreen:
baranek - 13 Stycznia 2011, 21:38

shenra, ale w ogóle, ten cały Matrim, to który to był?
shenra - 13 Stycznia 2011, 21:39

baranek, toś mnie teraz zastrzelił. Chyba nie ten od wieszaka, nie zdecydowanie nie. Plątało się ich tam jeszcze dwóch. Coś mi mówi, że to ten taki co miał jedną nóżkę bardziej :mrgreen:
Matrim - 13 Stycznia 2011, 21:45

To już nie muszę odpowiadać, jak widać :)
shenra - 13 Stycznia 2011, 21:52

Matrim zapożyczyć Ci:
Matrim - 13 Stycznia 2011, 21:56

shenra, nie, to zdecydowanie nie byłem ja. Ten w kapturze i z kosą musiał być z Białegostoku ;)
shenra - 13 Stycznia 2011, 22:02

A podobny do Twojego avika ;P: Damn, śmiemniactwo stosowane.
Ozzborn - 13 Stycznia 2011, 22:18

ilcattivo13 napisał/a
Ozzborn - termin ustalony na zaraz-po-Avie (24 - 31.07). Żeby nie przerywać tego co dobre ;P:

Aha, no to ja będę właśnie wracał z Syrii... lub pasał wielbłądy beduinom, którzy mnie porwali ;)

Matrim - 13 Stycznia 2011, 22:23

shenra, bo ze szkieletami jest jak z Chińczykami - różnice są subtelne ;)
ilcattivo13 - 14 Stycznia 2011, 14:43

Witchma - w życiu nie mógłbym spać z Tobą w jednym namiocie... za bardzo chrapiesz :mrgreen:

baranek
- wzmocnij mięśnie grzbietu i krzyża - pomoże :wink: A poza tym, są teraz takie duże komorowe materace z welurową poszewką. Wygodne jak diabli, można dobrać rozmiar do wielkości wymiot... namiotu, znaczy się... :oops:

Matrim, no bez przesady... Na Jaćkonie byliście po prostu zbyt trzeźwi i stąd ta nieśmiałość :wink:

Kasiek - chyba już gdzieś widziałem te zdjęcia... :) Fajne tereny, ale mnie ta zbytnia cywilizacja i zielona woda ździebko zniechęcają :wink: Ale jak masz tam takie znajomości, to popytaj się, czy mają wolne terminy na 24-31.07 i jakie by były koszta pobytu. Podejrzewam, że cała nasza radosna banda nie dostałaby takiego "rabatu" jak Ty :wink:

Witchma - 14 Stycznia 2011, 14:59

ilcattivo13, a o północy zmieniam się w człowieka...
ilcattivo13 - 14 Stycznia 2011, 15:01

Witchma napisał/a
ilcattivo13, a o północy zmieniam się w człowieka...

tak straszyć... zaprawdę serca nie masz :roll:

Kasiek - 16 Stycznia 2011, 19:45

Hubert, zniżki na śluzę ok, wystarczy, że przywiozę śluzowemu pół litra, bo fajnie się z nim pije :D A cała cywilizacja to jedna karczma nad jeziorem
(http://www.karczmastarozyn.pl/). Chwalą się noclegami za 50 zł/os , a niedaleko jest pole namiotowe ( w prostej linii ok 15 m, ale przez płytką wodę, na około trochę więcej, jakieś 5 min piechotką). Mogę zadzwonić i zapytać ile by spuścili z ceny jakbyśmy wzięli więcej pokoików i z wyżywieniem np. (jedzenie mieli bardzo smaczne, a porcje takie, że z siostrą obiad na pół brałyśmy). Dookoła lasy i zero cywilizacji właśnie. Woda całkiem czysta tam była, zdjęcia zdjęciami, mój aparat robi dużo złych rzeczy z kolorami.

Marcin mówi, żeby jeszcze jego wpisać. I jak on jest to mówi, że obowiązkowo wycieczka do Druskiennik do Aquaparku. Rewelacyjne miasteczko, rewelacyjne ichnie piwo, świetny park wodny za przystępną cenę. W każdym razie my byśmy jednego dnia wyskoczyli i mamy 3 miejsca w samochodzie :D

ilcattivo13 - 17 Stycznia 2011, 13:56

Ostatnio ludzie narzekają na ten aquapark - zbyt dużo turystów się przewaliło i cały obiekt nadaje się już tylko do remontu (brat siedzi koło mnie, czyta to co napisałem i mówi, że ten aquapark to "syf i nędza" :wink: ). Nie wiem, czy nie fajniej byłoby wybrać się do Tarzaniji pod Alitusem... Ale to jeszcze można ustalić sobie później.

Co do ceny, tu gdzie byliśmy na Sylwestrze cena była o 10 pln/osobę niższa, mają trzy łódki, dużą saunę i krajobrazy takie, że dech zapiera. A jeśli chodzi o kajaki, to można sobie na jeden dzień podskoczyć do Gawrych Rudy, wynająć kajaki na cały dzień i zrobić wyprawę po Wigrach, albo jednodniowy spływ Rospudą/Czarną Hańczą :wink:

Kasiek - 17 Stycznia 2011, 14:37

Dlatego mówię, że mogę zadzwonić i zapytać, moze się uda. Podrzuć mi ilość osób, zadzwonię.

A aquapark w lipcu był zarąbisty i wcale nie syfiasty

Jedenastka - 17 Stycznia 2011, 15:58

Kasiek napisał/a
http://www.karczmastarozyn.pl/
Wygląda na fajne miejsce.

Aquaparki mają plusy dodatnie i plusy ujemne. W sierpniu ubiegłego roku testowałam Baseny Termalne w Bukowinie Tatrzańskiej ( http://www.termabukowina.pl/ ).
Nowe i czyste ale ludzi taki tłum, że poszłam tylko raz.

ilcattivo13 - 17 Stycznia 2011, 21:44

Kasiek - a teraz im płytki na schodach odpadają i w ogóle :| Może zrobią jakiś remocik przed sezonem. Na pewno będę monitorował tę kwestię :)
Co do ilości, to podejrzewam, że zbierzemy pewnie z 25 - 30 osób. Skoro na Sylwestra zjechało się nas 15 osób, to latem, kiedy ludzie mają zaplanowane urlopy i brak świątecznych wydatków na karku, będzie nas na 103249% więcej :) Dużo więcej. Stąd też pytanie o możliwość rozbicia namiotów.

Jedenastka napisał/a
...ale ludzi taki tłum, że poszłam tylko raz

o to też mi chodzi. Nie cierpię siedzieć/bawić się/odpoczywać w tłumie, zwłaszcza latem. Dlatego (m.in.) latem nie jeżdżę nad morze, a jak wybieram się na urlop nad jeziorami, to zawsze staram się jechać w dzicz. Bo o odpoczynek w dziczy jest z roku na rok coraz trudniej... :|

Witchma - 17 Stycznia 2011, 21:48

Wszystkimi kończynami popieram chęć uniknięcia tłumu :)
ilcattivo13 - 17 Stycznia 2011, 22:17

ufff... nie jestem sam :wink:
Jedenastka - 17 Stycznia 2011, 22:21

W Bukowinie nie ma nakazu używania czepków. Te kobietki wynurzające się jak wodniki z głębi basenowych. Z włosami przylepionymi do ramion... Bleee... :mrgreen:
ketyow - 18 Stycznia 2011, 08:22

Dla mnie to absurd z tymi czepkami, wkurza toto że szok. Jakby nie wystarczyły dobrze spięte włosy. W następnym semestrze mam basen, hurra... :| Mało tego, jeszcze obcisłych gaci wymagają. Tfu!
feralny por. - 18 Stycznia 2011, 08:27

Jak moża wymagać obcisłych gaci, to nie rozumiem.
baranek - 18 Stycznia 2011, 08:33

na basenach najlepsi są łysi faceci w czepkach z obficie owłosionymi plecami. paranoja. znaczy faceci mają te plecy, nie czepki.

Partner forum