Złomowisko - Błędy forum.
Logan - 8 Listopada 2005, 19:40
Tak się zastanawiam - czy czytacie posty moje i NURSa? Na forum są już chyba ze 4 posty w których jest mowa że na czas trwania konkursu zablokowana jest opcja edycji własnych postów.
mawete - 9 Listopada 2005, 11:02
Jak długo jeszcze po każdym napisanym przez kogoś poiście w temacie "Biją - runda II." będzie mi sie wyświetlało, że jest 1 nowy temat i kolejna rosnąca liczba nieprzeczytanych postów?
Margot - 9 Listopada 2005, 12:27
Tylko wrzucę coś takiego, co mi wyskoczyło nagle przy próbach obejrzenia w Disneylandzie wątku Francja - elegancja:
Parse error: parse error, unexpected $ in /home/httpd/vhosts/science-fiction.pl/httpdocs/forum/viewtopic.php on line 1794
Nie wiem, co to, ale z innym numerkiem pojawiło się też, gdy chciałam zgłosić błąd Forum, właśnie w wątku "Błędy forum". Ale się już udało, mam nadzieję tutaj wejść. Ach, a w wątku o zabawach złego Admina, to się pojawia komunikat, że "Not found". To zgłaszam. To chyba błędy są?
Harkonnen2 - 9 Listopada 2005, 12:31
O, mi przed paroma minutami wyskoczył ten sam błąd co Margot. Z tym, że w wątku dotyczącym rozmów offtopicowych.
cauchy - 9 Listopada 2005, 14:05
To przeze mnie
Staram się poprawić problem "highlight'a". Problem był naprawdę przez chwilkę.
W końcu jakoś muszę zapracować na przymiotnik "zły" przed "provider"
Niczego nie żałuję i nie postanawiam się poprawić
A na poważnie to żadnych więcej błędów nie powinno być. Testuję to obecnie na innym pliczku.
Margot - 9 Listopada 2005, 19:18
No, i oto Provider objawił swoje prawdziwe oblicze, ciemną stronę => okazał się psychopatycznym pracusiem, co to testuje na forum jakieś straszne highlighty (ani chybi, to jakaś broń jest straszliwa, służąca do bootowania użytkowników forum) i jak przystało na złego, wcale tego nie żałuje
Znaczy: dziękuję, Cauchy, bo się bałam, że to już tak zostanie :D:D
mr.maras - 9 Listopada 2005, 21:19
Dlaczego po zalogowaniu znika bardzo przadatna funkcja, jaką jest wyświetlanie tematów w których napisano ostatni post w danym dziale forum? Czy znaczy to że jako przypadkowy gość mam ten przywilej, ze mogę z owej funkcji skorzytać, a jako zarejestrowany user po zalogowaniu tracę ów przywilej? Bez sensu...
draken - 10 Listopada 2005, 08:34
A dlaczego ja nie widze, czy ktoś jest na forum? I kto, jeżeli ktoś jest?
bardzo_czarny_kot - 11 Listopada 2005, 16:41
Tak się zastanawiałam, czy nie można by zwiększyć miejsca na nick - zabrakło mi dwóch literek do mojego pełnego pseudonimu... No i już nie jestem bardzo_czarny_kot, a jedynie czarny_kot. To wymóg forum, czy coś jest nie tak u mnie? Można to zmienić?
gorat - 11 Listopada 2005, 17:40
czarny_kot napisał/a | Tak się zastanawiałam, czy nie można by zwiększyć miejsca na nick - zabrakło mi dwóch literek do mojego pełnego pseudonimu... No i już nie jestem bardzo_czarny_kot, a jedynie czarny_kot. To wymóg forum, czy coś jest nie tak u mnie? Można to zmienić? |
Nie da się przynajmniej wpisać bezpośrednio do bazy?
(Dotyczy admina)
Logan - 11 Listopada 2005, 18:55
Nie da sie zmienić długości nicka. Tak jest ustawione i nie mam na to wpływu.
Co do widzenia innych użytkowników na forum - widocznie tak sobie ustawili w profilach, że nie chcą być widziani. Każdy ma do tego prawo.
gorat - 11 Listopada 2005, 20:52
gorat napisał/a | Nie da się przynajmniej wpisać bezpośrednio do bazy? |
Logan napisał/a | Nie da sie zmienić długości nicka. Tak jest ustawione i nie mam na to wpływu. |
Hmm... prosiłbym jednak o odpowiedź na moją sugestię. Przecież sprawdzanie długości nicka jest przy jego zapisywaniu, a nie wyświetlaniu.
Logan - 11 Listopada 2005, 21:58
Po raz ostatni powtarzam - w tym topiku proszę pisać o BŁĘDACH FORUM, a nie o sugestiach. Jest to jedyny dział gdzie off-top będzie karany z całą surowością. Wszelkie sugestie dotyczące poprawienia działania, rang, długości nicka itp. proszę pisać w temacie "Forumowe zabawy...", ewentualnie puszczać na priv. Każdy post niezwiązany z błędnym działaniem forum zaskutkuje karą w postaci ostrzeżenia bez możliwości amnestii. Przyczyna podana jest w poście cauchego w tym temacie.
Sprawa długości nicka załatwiona.
mr.maras - 11 Listopada 2005, 23:17
A sprawa o której ja pisaem? Nic się nie zmieniło...
Logan - 11 Listopada 2005, 23:36
mr.maras napisał/a | Dlaczego po zalogowaniu znika bardzo przadatna funkcja, jaką jest wyświetlanie tematów w których napisano ostatni post w danym dziale forum? Czy znaczy to że jako przypadkowy gość mam ten przywilej, ze mogę z owej funkcji skorzytać, a jako zarejestrowany user po zalogowaniu tracę ów przywilej? Bez sensu... |
Czy ktoś ma jeszcze podobny problem? Odpowiedzi proszę kierować na pw.
sulka - 14 Listopada 2005, 14:47
Ja tez nie mialem, ale juz mam. W profilu jest opcja 'pokazuj tematy ostatnich postow' czy jakos tak i domyslnie przy zalozeniu konta byla chyba ustawiona na 'nie', wiec trzeba przestawic na 'tak' i voila
gorat - 14 Listopada 2005, 20:58
Lo... gan... mnie... i ... Cza...rnego... mocno... zla...go...wa...wa...ło... co się... dziej...je z... fo...fo...rum?
Czarny - 14 Listopada 2005, 21:07
Wyrzuciłe swój potrojony post, ale każda operacja trwała po kilka minut. Takie stopy miałem już dziś kilka razy.
Ale o szo chodżi ????
Nivak - 14 Listopada 2005, 21:12
Pewnie o to chodzi, że forum poddawane jest ciągle operacji na żywym organizmie
NURS - 14 Listopada 2005, 21:35
Nie, to coś na łączach. Fizycznie siedzimy w Colorado. To takie tam duże na prawo, to góra Cheyenne:-)
Margot - 15 Listopada 2005, 07:42
Net nie zna dystansu!
A tak na marginesie, to faktycznie, czasami można oszaleć, czekając na ładowanie forum. Można coś z tym zrobić, czy to po prostu tak jest, bo serwer, czy łącza, czy coś??
sulka - 15 Listopada 2005, 10:15
Loganie, cos sie popsulo... W temacie 'Mod sprawdzajacy poprawnosc pisowni' pokazuje, ze sa 2 strony, ale po przejsciu na druga strone wyskakuje komunikat, ze nie ma postow w tym temacie... Wyglada tak, jakby szwankowalo dzielenie postow na strony, tzn. np postow jest 30 i powinna byc jedna strona, ale forum pokazuje juz dwie... do tej pory tego nie bylo/nie zauwazylem.
Margot - 15 Listopada 2005, 13:42
Nie ma nic pod wątkiem "Mod sprawdzający...". To zgłaszam też.
Logan - 15 Listopada 2005, 14:29
Próbowałem zrobic naprawę na kilka różnych sposobów i nic. Nie wiem co się dzieje.
NURSie, jak zmieniasz coś na forum rób najpierw kopię zapasową.
Adon - 15 Listopada 2005, 17:38
Ja już zrobiłem - wyjaśnienia w wątku złego administratora. Jak będzie więcej postów w wątku o modach ortograficznych, to proszę wyrzucić moje zbędne posty z niego. Przy dostępie do bazy, mógłbym wam te błędy poprawić na stałe.
Dziękuję za uwagę.
cauchy - 15 Listopada 2005, 20:05
Jutro posprawdzam sprawę przymierania forum.
Logan: fajny (s)logan
cauchy - 16 Listopada 2005, 10:46
No i zgodnie z prawami Murphy'ego forum nie chce przymierać. Podobno przymierało około 10.00 rano. A tu nic...
Będę trwał na posterunku do 11.00. Może coś "wypłynie"
NURS - 22 Listopada 2005, 10:59
U mnie regularnie ok 10.00 forum zwalnia. Dzisiaj też tak było. Oczywiście o 10 rano.
Margot - 22 Listopada 2005, 11:02
Skoro o tym mówimy, to i owszem, tak ok. 10.00 mi się forum też zawiesza. Dlaczego??
Pako - 22 Listopada 2005, 16:37
Racja. Koło godzin porannych (może to być i ta dziesiata, pewien jednak nie jestem) forum zwalnia. Raz czy dwa razy zwolło też niemiłosiernie po południu już.
|
|
|