Ogłoszenia - Koszulki/naszywki forumowe SFFiH
mBiko - 9 Listopada 2010, 19:50
W pełni popieram.
Do tego przydałaby się jeszcze wyraźna informacja o projekcie na stronie pisma, ze wskazaniem autora projektu.
Agi - 9 Listopada 2010, 19:56
ilcattivo13 napisał/a | Agi, czytasz w moich myślach |
Zwykła przyzwoitość to nakazuje.
Nie współorganizowałam od początku wydania talii Forum SFFiH, więc nie wiem, jak było w tamtym przypadku, ale uważam, że praca twórcza musi być doceniona również finansowo.
Lynx - 9 Listopada 2010, 20:05
Jestem za
ilcattivo13 - 9 Listopada 2010, 20:06
Agi i dlatego cały czas mam nadzieję, że sprawa przejdzie pod skrzydła wydawcy. Wtedy i artysta byłby lepiej "doceniony" i nam cena koszulek nie skoczyłaby z 25 do 50 pln na ten przykład, a wszystko tylko dlatego, że przy uznaniu pomysłu przez pismo tych koszulek mogłaby być dużo większa ilość.
Kai - 9 Listopada 2010, 20:10
A może taki malusieńki copyright pod grafiką? I też jestem za - wiadomoczym
Adashi - 9 Listopada 2010, 20:10
Piszę się, niech mnie tylko jakiś dobry człowiek poinformuje jak coś ustalicie, ok? Dzięki
Witchma - 9 Listopada 2010, 20:54
Popieram pomysły, nawet ten z nickami, a co mi tam!
Arya - 9 Listopada 2010, 21:05
Lynx napisał/a | Jestem za |
Ja też.
Rafał - 10 Listopada 2010, 09:06
Dostałem wycenę od kolegi:
Cytat | Cześć
Nadruk będzie kosztował ok. 8 zł. Niestety bez flocka.
Cena nie zawiera ceny koszulki.
Pozdrawiam
Łukasz |
Znalazłem sensowne podkoszulki po 5,60 zł: http://www.maryla.com.pl/...tshirt&rodz=kol
Czyli tak: 8 zł nadruk, 6 zł koszulka plus dola dla Rodiona plus koszty wysyłki, razem nie powinno przekroczyć 25 - 30 zł. Razy 150 szt daje w porywach do 4,5 koła do wysupłania na start i odzyskania w czasie. Nika może każdy sam sobie wyhaftować, max za 15 zł haftują po galeriach od ręki. Nie mam takich pieniążków do założenia, ale to jest pikuś w kosztach promocji. No więc może by tak Fabryka dała?
Wysłałem zapytanie i do Fabryki Słów.
hrabek - 10 Listopada 2010, 14:33
Albo można zrobić jak w przypadku kart - że zbiera się kasę od chętnych i dopiero wtedy dokonuje zakupu.
Szenute - 10 Listopada 2010, 14:35
hrabek napisał/a | Albo można zrobić jak w przypadku kart - że zbiera się kasę od chętnych i dopiero wtedy dokonuje zakupu. |
Dobry pomysł, tylko mąż zaufania potrzebny
Rafał - 10 Listopada 2010, 14:50
Szenute napisał/a | Dobry pomysł, tylko mąż zaufania potrzebny | A gdzieś tu pomyka taki jeden mąż nad męże
hrabek - 10 Listopada 2010, 14:52
Bez przesady. Udało się w przypadku kart i przez głowę mi nie przeszło, że coś się może stać z moimi pieniędzmi po drodze. Uda się i teraz.
Mąż zaufania to brzmi, jakbyśmy mieli teraz urządzić ranking na najbardziej zaufanego forumowicza. Rafał się dość mocno w temat angażuje, a do tego ma kontakty i jeśli temat wypali i to on zechce zebrać odpowiednią sumę, to ja nie będę miał żadnych oporów, żeby powierzyć mu moje pieniądze. Tym bardziej, że to tak naprawdę raptem parę złotych.
Kai - 10 Listopada 2010, 15:05
Rekomendacja jak najlepsza
Rafał - 10 Listopada 2010, 15:08
Poczekajmy co Fabryka powie, bo na ich miejscu łapałbym się na organizatora.
Lynx - 10 Listopada 2010, 19:46
Jestem za. Jak Fabryka nie zechce to Rafał podajesz swój nr konta i masz tę fuchę.
Szenute - 11 Listopada 2010, 14:15
Ja tam nie potrzebuję rankingów. Mąż zaufania tzn. osoba, która podejmie się organizacji i ogarnie sprawę w sposób sensowny i konkretny.
Zostałem źle zrozumiany.
Rafał - 16 Listopada 2010, 14:59
Hip, hip, hurra. Słuchajcie:
grupa trzymająca promocję napisał/a | Witam,
bardzo proszę o szczegóły w tej sprawie:
- jaką liczbę koszulek zamierzacie Państwo wykonać?
- czy koszulki miałyby być udostępnione do sprzedaży czy tylko do rozdania forumowiczom i hobbystom?
- czy gotowa jest już grafika na koszulkę?
- czego dokładnie oczekujecie Państwo od FS oraz SFFiH (proszę również o podanie kwoty, na którą Państwo liczycie)?
- w jaki sposób rozeszłaby się informacja po świecie o koszulkach, czyli co z marketingiem ?
- kiedy finalny produkt miałby ujrzeć światło dzienne?
Jeśli otrzymam te informacje to porozmawiam na ten temat z grupą trzymająca władze (i kasę) i dam Panu znać o ustaleniach.
--
pozdrawiam,
Specjalista ds. Promocji
http://fabryka.pl |
1 - proszę deklarować ilość, potrzebujemy min.50 szt, aby zamówienie ruszyło
2 - nie bądźmy samolubni, [łaskawe skinienie mode on] niech świat też się nacieszy [off], a zresztą, jakie jest wasze zdanie?
3 - Rooooodion!!!! Co z twoją grafiką? Dajesz te dziunie w kosmosie czy coś szykujesz specjalnego i ile chcesz w ramach wynagrodzenia/praw itd.?
4 - właściwie to chciałbym zwalić wszystko na fabrykę i dostać swoje koszulki, ale dopuszczam też wariant, że kupię koszulki, dam do druku i odeślę albo do fabryki, albo do redakcji, albo po ludziach, oczekiwałbym pomocy w założeniu kasy za faktury (druk pewnie mógłby być na termin, ale za koszulki pewnie trzeba by przelać z góry w ramach f-v pro forma.
5 - nie mam zielonego pojęcia, co wy na to?
6 - chyba się nie pali, co?
shenra - 16 Listopada 2010, 15:02
Ale w końcu to ma być dizajn, czy bawimi się w koszulki z radosnym logo, bo w sumie to mogą być dwa osobne projekty?
Rafał - 16 Listopada 2010, 15:06
Jak sobie życzycie. Ja tam chcę i takie i takie
shenra - 16 Listopada 2010, 15:11
Bo rozmawialiśmy o tym trochę na Falkonie i w sumie w promocji forumowo-czasopismowej najlepsze byłoby zgrabne, fikuśne logo składające się tylko z SFFiH.
Matrim - 16 Listopada 2010, 15:14
A kwestia nicków na koszulkach przeszła, czy upadła?
merula - 16 Listopada 2010, 15:23
myślę, ze jest to do zrobienia, na życzenie.
proszę jak szybko widać efekty Falconu
hrabek - 16 Listopada 2010, 15:23
A ja pozwolę pogrymasić sobie z góry na jakość koszulki. Rafał podał cenę za koszulkę poniżej 10 PLN. Naprawdę da się za tyle kupić koszulkę, której nie wstyd będzie potem nosić? W sensie, że grubość bawełny będzie odpowiednia?
dalambert - 16 Listopada 2010, 15:25
hrabek napisał/a | W sensie, że grubość bawełny będzie odpowiednia? |
Jaka bawełna to tiul bedzie
Rafał - 16 Listopada 2010, 15:28
hrabek, a co sądzisz o tych linkowanych przeze mnie kilka postów powyżej?
hrabek - 16 Listopada 2010, 15:56
No właśnie mi się nie podobają. Rozumiem ich największy walor - cenę. Osobiście wolałbym produkt ekskluzywny, z grubej bawełny, której ciężar będzie czuć na ramionach. Powiem szczerze, że takiej koszulki, choćby miała mieć najfajniejsze logo na świecie, to ja zwyczajnie nie chcę. Wolę dopłacić 15zł do materiału porządnej jakości.
joe_cool - 16 Listopada 2010, 16:15
A jaka była technika wykonania? Stanęło na sitodruku? Czy jednak haft?
terebka - 16 Listopada 2010, 16:23
No i dobrze. Coś się dzieje. Czyli jest nadzieja.
Witchma - 16 Listopada 2010, 16:30
Osobiście popieram hrabka, lepiej dopłacić parę złotych, na dłużej wystarczy
|
|
|