To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Stare, ale jare.... czyli ukochane RPG n (na kompa :)

elam - 14 Stycznia 2007, 22:56

- hmmm, i mowicie, ze mi sie to spodoba?

a mozna tez zbierac zaczarowane fanty i dodawac sobie sily/mocy/czarow itd?

Tomcich - 14 Stycznia 2007, 22:57

Można. :D
gorat - 14 Stycznia 2007, 23:03

elam napisał/a
(na diablo 1 mam juz za mocny komputer a tez bardzo lubilam)

Ja tego nie rozumieć.

elam - 14 Stycznia 2007, 23:13

no nie chce mi diablo 1 chodzic pod windows xp...
gorat - 14 Stycznia 2007, 23:36

Ale w czym problem? Jak się to objawia?
hrabek - 15 Stycznia 2007, 11:09

Mi nie chce chodzic Diablo 2 LOD pod XP64 :(
hjeniu - 15 Stycznia 2007, 11:23

Nie ma żadnego patcha?
hrabek - 15 Stycznia 2007, 11:25

A w sumie to nie wiem, nie szukalem, leniwy jestem. Do glowy mi nawet nie przyszlo szukac. Zaraz poszukam, moze uda sie cos pociachac w koncu, bo ilez mozna po miescie przed policja spieprzac :)
gorat - 15 Stycznia 2007, 12:06

count, jak przed policją? Znaczy - znowu Blizzard wyciął taki numer, że posiadacze oryginalnych płyt mogą uruchomić jedynie z hackiem?
hrabek - 15 Stycznia 2007, 12:16

Ehehehe, nie, chodzilo mi o to, ze dla odmiany przed uciekaniem przed policja w NFS: Most Wanted bede mogl pociachac potwory w Diablo :)

A co do uruchamiania gry to ani bez hacka, ani z nie chodzi. Oczywiscie gra oryginalna. Ale w domu dzisiaj wieczorem sprawdze najnowszego patcha. Popatrzylem tez na FAQ w supporcie, w sumie niewiele sie rozjasnilo, ale moze akurat moj blad zostal tam opisany. Wyjdzie dzisiaj w praniu.

gorat - 15 Stycznia 2007, 12:25

Opisz ten błąd, może trafi się ktoś, kto zna rozwiązanie.
Sam kiedyś po czterech latach znalazłem...

hrabek - 15 Stycznia 2007, 12:40

Tak zrobie, dzisiaj sprobuje odpalic, dobrze, ze nie odinstalowalem jeszcze :)
elam - 15 Stycznia 2007, 21:41

ojej :shock: ja sobie kupilam diablo we Francji . no po francusku, ale hula jak ta lala. nawet nie potrzebuje wiedziec, coto toto, te pacze :)
aa i w komplecie z Diablo 2 byly Warcraft 2 i Starcraft. (tez po francusku :) ) Nie umiem w to grac... :roll: odsprzedam niedrogo tudziez wymienie na cos innego... :) moze byc po angielsku... :)

hrabek - 16 Stycznia 2007, 09:04

Juz wiem, co mialem za problem. Wgralem stare save'y, ktore okazaly sie padniete. Jak wywalilem to poszlo. Pomoglo FAQ na stronie, dzieki za podsuniecie pomyslu. Czasami jestem na maxa glupi, ale to dlatego, ze nie chce mi sie spedzac nad grami duzo czasu - wlaczam i ma dzialac, jak nie dziala, to mam to w nosie.

Elam: patche do Diablo nie sa ci potrzebne dopoki grasz sobie sama, gdybys probowala grac przez siec, wtedy patch bedziesz musiala sciagnac (gra zreszta zrobi to automatycznie przy pierwszym polaczeniu).

gorat - 16 Stycznia 2007, 10:32

Nie mówiąc o tym, że gra może się zmienić, więc jak zainstalujesz patcha dopiero przy pierwszym połączeniu z siecią, to możliwe, że zamiast grać będziesz się uczyć zmian.
elam - 16 Stycznia 2007, 19:30

gralam raz w internecie ale mnie to wkurzalo, bo zle mi chodzilo, (wolniej, obraz sie zacinal, mialam jakies czarne kwadraty na ekranie) przez co gralo sie trudniej. to juz wole w sieci domowej... tylko asiontko nie ma nigdy czasu :(
Fearfol - 20 Stycznia 2007, 18:09

Ehhh, diablo II historia, która zaczyna się na : Jak miałem 13 lat to na "kafejce" się w to grało.

Dawno to już było, sam wole jednak Diablo I, jest to tak niesamowita gra że można ją dzieci straszyć( mnie nie straszono, sam się straszyłem grając w katakumbach o 22.00 ). Diablo 2 już tego nie ma, ale ma dużo innych zalet.

P.S Elam jeżeli chciałabyś grać w Baldursy to zacznij koniecznie od jedynki ( to wcale nie jest takie oczywiste, gra jest stara i nie którzy wolą zaczynać od jej {poniekąd} nowocześniejszej kontynuacji)

Grigorij - 1 Lutego 2007, 12:36

Seria Baldur`s Gate rządzi.

Do dziś marzy mi się że znajdę pod choinką dwuręczny miecz +3 przeciw pająkom ale niestety mamka z tatkiem otwierają oczy ze zdumienia gdy ich o to proszę :D Godziny spędzone przed monitorem przed BG nie uważam za stracone, ba! to jedne z najpiękniejszych chwil w życiu.
Pamiętam, że serię przechodziliśmy razem z bratem i jak jeden wiedział więcej niż drugi to po chamsku sobie opowiadaliśmy co jest dalej. Durne, brutalne, ale prawdziwe.

I tak ja byłem górą of course :D

Przyłączam się do opinii Ferafola, legendę trzeba poznać od początku.

Hubert - 1 Lutego 2007, 12:53

Też się pod tym podpisuję. Nie wyobrażam sobie zasiadania do BG 2 bez uprzedniego poznania jedynki. Też cudnej przecież :)

A jakiś czas temu przeszedłem Arcanum i Planescape Torment, odpowiednio po raz siódmy i trzeci. Ech, stare, dobre czasy... Teksty Mortego wciąż śmieszą, a jak Vhailor huknie głosem Zborowskiego, to aż ciary po plecach przechodzą :)

Grigorij - 1 Lutego 2007, 13:09

Ach tak, lokalizacja, prawdziwy kwiatek w BG. Dziś już chyba coraz rzadziej w grach mamy postaci, z którymi się utożsamiamy i które darzymy sympatią właśnie ze względu na podkładany dlań głos aktora.

Fronczewski, Kobuszewski, Kowalewski, Kolberger, Opania, Perepeczno, Zborowski, toż to plejada gwiazd. I cała przewija się przez serię BG.

Sosnechristo ma całkowitą rację. Mimo, że z czasem powtarzalność niektórych tekstów zaczęła irytować, to jednak Jan Jansen (BG 2) z głosem Kobuszewskiego sprawiał że człowiek nie raz trząsł się ze śmiechu.

Hubert - 1 Lutego 2007, 13:40

Mam takie pytanie: kto podkładał głos Morte'mu w polskiej wersji. Do dziś tego nie wiem (pewnie niezbyt wnikliwie szukałem).

EDIT: A co do Kobuszewskiego - często zastanawiałem się, kiedy, prowadząc Jansena, usłyszę Wężykiem? - Wężikiem. :)

Anko - 3 Lutego 2007, 16:23

Grigorij napisał/a
Ach tak, lokalizacja, prawdziwy kwiatek w BG. Dziś już chyba coraz rzadziej w grach mamy postaci, z którymi się utożsamiamy i które darzymy sympatią właśnie ze względu na podkładany dlań głos aktora.
Nie no, Imoen w BG 1 jak dla mnie ma taki... smerfowaty głos. A poza tym, nie lubię polskiego dubbingu, bo w kółko powtarzają się ci sami aktorzy i zaczynam mieć takie słuchowe deja vu.

Sosnechristo napisał/a
Teksty Mortego wciąż śmieszą, a jak Vhailor huknie głosem Zborowskiego, to aż ciary po plecach przechodzą :)
Ja akurat Vhailora nie brałam do drużyny (mam alergię na "sprawiedliwość"), ale gadki Nordoma mnie rozkładają (zwłaszcza z Morte'm czy Anną...). Albo wszelakie komentarze współdrużynników, kiedy Bezimienny kopnie w kalendarz. :) Powala mnie też opis "Konstrukta Złego Maga" w dzienniku. A zwłaszcza ostanie zdanie. :)
Hubert - 4 Lutego 2007, 14:10

Fajne są także niektóre komentarze Ignusa. Zresztą, w ogóle tam każda postać ze swoimi wypowiedziami jest niesamowita. Co, jak co, ale zebrać taką ekipę szajbusów w jednej grze...

A ostatnio przymierzam się do powrotu do Arcanum. Trza znów natłuc trochę tamtejszej fauny. Poza tym stęskniłem się za Virgilem i spółką. :)

Lichtenstein - 4 Lutego 2007, 17:40

Argh, a mi się chyba zrysowały Arcanumowe płytki, bo protestuje przy uruchamianiu.

Niemniej Virgil akurat mnie zawsze bardziej denerwował, bo mój krasnoludzki rusznikarz był tak amagiczny, że całe te leczące czary Virgila to było marnowanie poziomów :evil:

Słowik - 9 Lutego 2007, 20:40

Pytanie do ekspertów Arcanum :)
Wheel Clan. Gadam sobie z Longhairem, synem króla. Ale mówi mi tylko, że jego ojciec gdzieś odszedł. Skądinąd dowiaduję się, że poszedł do Dredge. Strażnik mnie oczywiście nie wpuści, bo nie ma zgody p.o. króla, a w rozmowie z Longhairem nie ma opcji pt. 'może bym tam poszedł do tego Dredge poszukać króla'...help, nie chcę walczyć z całym klanem...

Hubert - 9 Lutego 2007, 22:34

To dosyć dziwne... Dawno w to nie grałem, ale zawsze nie było problemów z przejściem. Jesteś pewien, że wszystkie tematy w rozmowie poruszyłeś?
Słowik - 10 Lutego 2007, 16:33

Wzdłuż i wszerz.
Biorąc pod uwagę, że gra jest zrobiona tak, że nawet jak się coś pominie, a potem wróci do tego samego rozmówcy i dalej można go o to coś zapytać, to jest to dziwne.

Lichtenstein - 10 Lutego 2007, 17:10

Jakiś bug na moje oko, może reinstalka gry?
Słowik - 10 Lutego 2007, 18:11

O! To jest jakiś pomysł. Zgrać zapisy i przeinstalować. Dzięki.
agrafek - 12 Lutego 2007, 14:06

Na ile pamiętam, właśnie od królewskiego syna dostajesz zlecenie odnalezienia ojca i przekonania go do powrotu, tak więc to musi być problem gry, niestety.

Partner forum