To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Hanna Fronczak

Witchma - 25 Maj 2011, 20:22

savikol napisał/a
Jeszcze polecę pocieszajacym cytatem z Kazika:
Hej! Hej! Inni mają jeszcze gorzej!

Ale pamiętasz, jak się ta piosenka kończy? ;P:

RaV_Gluchowski - 26 Maj 2011, 09:49

Bez względu na okładkę i tak kupię wtepędy, bo Praga, Złota Uliczka + Autorka to obiecujące połączenie.
Okładka wygląda całkiem całkiem, nie uważam, żeby była fatalna - ale mam nadzieję, że ksiązka nie jest kolejną "humorystyczną fantasy" (mnóstwo ludzi to pisze a tylko Pratchett potrafi)- co jednak lewitujący kloszard zdaje się sugerować
pozdrawiam

nimfa bagienna - 26 Maj 2011, 10:32

Obawiam się, że o tej książce można powiedzieć wszystko, tylko nie to, że jest humorystyczna.
RaV_Gluchowski - 26 Maj 2011, 15:35

I tak trzymać !!!!
Od humoru to jest Real Life - siąszki powinny być Deep, Down And Buried :twisted:

Nina Wum - 26 Maj 2011, 15:50

RaV, mam nadzieję, że żartujesz.
Zycie jest wystarczająco popierzone i okrutne nawet bez "deep, down and buried.'' :evil:
A dobra humoreska potrafi wyciągnąć człowieka z dna depresji. Choćby dlatego jest cenna.

nimfa bagienna - 26 Maj 2011, 16:02

A ja jestem zwolenniczką równowagi. Trochę tego i trochę owego nie zaszkodzi. ;P: Na wszystko jest pora i okoliczności przyrody. ;P:
Agi - 26 Maj 2011, 16:36

nimfa bagienna napisał/a
Na wszystko jest pora i okoliczności przyrody. ;P:

Ważne, żeby były piękne. Te okoliczności, znaczy. ;P:

RaV_Gluchowski - 26 Maj 2011, 21:39

Dlaczemu żartuję ??? Uważam, ze życie jest od wesołości, od wutki i żńeńcia, od wesołych porykiwań, Biuściastych Hrabin, Rockandrolla, słonecznych rajdów na rowerach, szalonych nartostrad, imprez do rana itd.
Literatura jest od Mrocznej Strony, jest Czernią Lautreamonta, de Sade'a, wizjami Poego czy Lovecrafta, rozpaczą Kasprowicza.
Wolę wesołe życie i ponurą literaturę niż na odwrót.
A zresztą nie żebym się zaperzał - jak pisałem, jak jest zabawnie, to też lubię - ale oczekuję poziomu Bajek Robotów, Swiata Dysku, Kabaretu Starszych Panów itp - nie dowcipasów pokroju, sic, Wędrowycza (no harm intended).
Liczę, ze połaczenie fantasy, XVI wiecznej Pragi i talentu Autorki zaowocuje Uroczo Mroczną Fantasy

hundzia - 27 Maj 2011, 21:26

Jakby nie było, Herbercik to ożywieniec, a książki i tak nie ocenia się po okładce, że tak pozwolę sobie zajechać frazesem
nimfa bagienna - 30 Maj 2011, 13:38

Herbercik ożyje i wyjdzie do ludzi 10 czerwca, o czym niniejszym informuję.
Witchma - 30 Maj 2011, 13:44

Ojej, to już zaraz, za chwilę :) :bravo
shenra - 30 Maj 2011, 16:57

nimfa bagienna, czadowo ;P:
nimfa bagienna - 6 Czerwca 2011, 09:04

Eteryczny fragmencik
Martva - 6 Czerwca 2011, 09:27

Zapowiada się bardzo smakowicie.
jewgienij - 6 Czerwca 2011, 13:45

Ładne :bravo
Nina Wum - 6 Czerwca 2011, 14:29

Napaliłam się. Ten styl - niespieszny, wycyzelowany, unoszący czytacza na swych gładkich, silnych falach niczym dobrze uregulowana rzeka.
Nimfo, taki styl to jest miód. :)

hundzia - 7 Czerwca 2011, 10:29

Zamówione, zostaje tylko poczekać kilka tygodni, aż dostanę w pazerne łapki hi hi. :twisted:
nimfa bagienna - 9 Czerwca 2011, 08:40

Rezurekcjusz
A poza tym muszę - przynajmniej w części - odwołać to, co pisałam o okładce. Mam już książkę w ręce. Lewitujący Dziad nie nabrał nagle zniewalającego uroku, ale na papierze prezentuje się dużo lepiej niż w sieci na obrazku. Okładka jako taka ma klimat, i bardzo mi ten klimat odpowiada. Zwłaszcza papier, naśladujący papier czerpany ze starych ksiąg, i bardzo udane ornamenty.

Agi - 9 Czerwca 2011, 09:09

Zamówiłam, mam nadzieję dostać niebawem.
Agi - 16 Czerwca 2011, 13:55

Czytam "Podróż do tyłu", jestem zauroczona stylem narracji, a dodatkowym bonusem jest wiele mądrych myśli ukrytych między słowami.
Gratuluję nimfo.

hundzia - 16 Czerwca 2011, 20:50

Agi, tylko nie spoileruj mi tu... Pliiiiz.
Agi - 16 Czerwca 2011, 20:53

No przecież nie spojleruję. :shock:
RaV_Gluchowski - 17 Czerwca 2011, 10:47

ZDRADA !!!! (tylko czyja... nic to, ale się fajnie woła "zdrada !" tak z oburzeniem...)
Kupiłem wczoraj "Podróż Do Tyłu" - jak onegdaj pisałem, zauroczony opowiadanieem Autorki pt. "Niewinność" - w pociągu się chce wziąć do czytania, a tu na marginesie okładki pisze :że to jest DRUGI TOM niedostępnego w dostepnych mi (kalamburek...) xięgarniach "poprzedniego tomu" - auuuuuuuu !!!! Cthulhu fhtagn ! Dalej muszę szukać "Nowiu"

PS
No i faktycznie, jeśli "Podróż" jest kolejnym tomem opowieści, to okładki mają się do siebie nijak...

PPS
Ale jak zacząłem, poprzez łzy, czytac pierszy rozdział, to już mi się bardzo podobało :wink:

Navajero - 17 Czerwca 2011, 13:01

Moja żona przeczytała i się jej podobało :)
hrabek - 17 Czerwca 2011, 13:12

RaV_Gluchowski napisał/a
to jest DRUGI TOM niedostępnego w dostepnych mi (kalamburek...) xięgarniach poprzedniego tomu - auuuuuuuu !!!! Cthulhu fhtagn ! Dalej muszę szukać Nowiu

Sam jesteś sobie winien. Osobiście w tym wątku linkowałem Ci pierwszą część w księgarni internetowej za cenę piwa w pubie. Nie chciałeś skorzystać, to nie, ale teraz nie wznoś larum.

EDIT: na pocieszenie powiem, że jeśli teraz klikniesz w tamtego linka, to wciąż możesz pierwszy tom kupić w takiej cenie, jak wtedy.

hundzia - 17 Czerwca 2011, 21:08

Agi napisał/a
No przecież nie spojleruję. :shock:

Na wypadek gdybyś zaczęła 8)
Książka już idzie, więc już za dni parę, za dni...

Agi - 17 Czerwca 2011, 22:36

...Ty zaczniesz spojlerować :wink:
RaV_Gluchowski - 18 Czerwca 2011, 11:04

hrabek, kiedy ja FORMALNIE nie znoszę zamawiania przez internet... wystarczy kupowanych przeze mnie ebayowych włoskich gialli, które do pasji doprowadzają małzonkę, to jeszcze sionszki polskie zamawiać, które moznaby teoretycznie kupić w sklepie...no, ale już obecna sytuacja jest na tyle kryzysowa, że się złamię i, serdecznie dziękując za linka, zakupię via net

edit.
PS.
Hallelujah !!!!! Wczoraj - 19.06. w tyskim EMPiKu - Hanna Fronczak - Od Zmierzchu Do Nowiu - kupione - ihaaaaaaa (a od czwartu wakacje, to sobie poczytam !)

hundzia - 20 Czerwca 2011, 15:14

Agi napisał/a
...Ty zaczniesz spojlerować :wink:

Jak nie, jak tak!

nimfa bagienna - 22 Czerwca 2011, 23:30

RaV_Gluchowski napisał/a
Hanna Fronczak - Od Zmierzchu Do Nowiu

Przebóg!!! :shock:
To booooli.
;P:

Partner forum