Blogowanie na ekranie - Z pamiętnika Młodego Elektronika
jewgienij - 7 Czerwca 2011, 12:52
Musi być trochę zakręcona, żeby stworzyć tak piorunującą mieszankę
Kable są po to, aby raz na jakiś czas je uciąć
illianna - 7 Czerwca 2011, 17:43
Ziemniak napisał/a | Jeżeli akurat nie obcina kabli do dzwonka | wtedy też jestem wyjątkowa
illianna - 8 Czerwca 2011, 07:45
no więc dławik jest niedemontowalny
Mam jeszcze jedno pytanie, czy mogę używać kabla od innego laptopa jeśli ma tyle samo wolt? bo nie wiem jaki kabel wpadnie mi w łapki.
ketyow - 8 Czerwca 2011, 08:37
Musi mieć: 1) takie samo napięcie (tyle samo voltów) 2) taką samą lub większą moc (będzie w watach, jeśli nie, to przy takim samym napięciu będzie mieć większy lub taki sam prąd wyjściowy - to w amperach )
Chyba, że chcesz zastąpić sam kabel, kablem od innego laptopa - to wtedy bez różnicy na jakie ten drugi był napięcie etc. Dobrze by było, jakby był ten sam przekrój i długość, ale nieznaczne różnice nie powinny mieć żadnego wpływu, tu chodzi chyba bardziej o normę.
Ziemniak - 7 Września 2012, 15:54
Nosił wilk razy kilka... Czyli o wojnie Apple kontra cały zły świat.
Jak źli Chińczycy zrobili Jabłuszku kuku
Kai - 7 Września 2012, 20:03
Należy mu się za Samsunga
Ziemniak - 7 Września 2012, 20:31
Może wreszcie do nich dotrze, że gra prawami patentowymi to obosieczna broń. Zresztą na razie tylko Amerykanie w pełni dali się nabrać. W innych państwach wyroki są co najmniej dwuznaczne.
dzejes - 8 Września 2012, 08:24
No ale że Samsung kopiował to raczej nie ulega wątpliwości. Nawet sposób prezentacji nowych produktów ściągnął od Apple.
Ziemniak - 8 Września 2012, 08:35
A Apple projekt ajfona zerżnęło od Sony Zresztą na początku kariery Apple rżnęło wszystko i od wszystkich. Jobs nieraz oficjalnie o tym mówił. Poza tym rozumiem, że można opatentować np. nowy procesor, ale patentowanie zaokrąglonych rogów obudowy czy Slide to Unlock jest chore.
Kai - 8 Września 2012, 10:37
To jest normalna wojna marketingowa i nie ma w tym nic dziwnego. Śmieszne są tylko właśnie te patenciki. Zwłaszcza, że Slide to Unlock to żaden prezent.
dzejes - 8 Września 2012, 10:38
Ziemniak napisał/a | Zresztą na początku kariery Apple rżnęło wszystko i od wszystkich. |
W żaden sposób to nie zmienia faktu, że Apple może zaskarżyć Samsunga.
Ziemniak napisał/a | ale patentowanie zaokrąglonych rogów obudowy czy Slide to Unlock jest chore. |
No pewnie.
Ziemniak - 8 Września 2012, 11:05
Zaskarżyć może, ale co z tego. Wyrok będzie zależał od miejsca rozprawy i sympatii sądu. Czegoś takiego nie da się jednoznacznie rozstrzygnąć. Poza tym nie tylko Samsung rżnął od Apple, ale i Apple rżnęło od Samsunga. A i "rewolucyjne" pomysły Apple wcale takie rewolucyjne nie są. Już w Obcym używali tabletów podobnych do iPada.
Ziemniak - 11 Września 2012, 17:55
Afer ciąg dalszy. Apple zwróciło się o unieważnienie znaku towarowego a.pl "Główne zarzuty to konfuzyjne podobieństwo oraz wykorzystanie renomy znaków Apple" Gości z Apple już chyba do reszty pogięło. Niedługo strach będzie ugryźć jabłko
Kai - 11 Września 2012, 21:12
Ziemniak, przejdź na pomarańcze.
Oni są naprawdę chorzy.
kropek - 12 Września 2012, 00:04
Hm ale tak naprawde nie wiadomo o co im dokładnie chodzi, co uświadomiła mi dzisiaj zetka (radio ZET) , czy o logo, czy o nazwę a pl(e) .... Ot ciekawostka w tym świrze...
Ziemniak - 12 Września 2012, 00:07
Chodzi im zdecydowanie o nazwę a.pl, co może się kojarzyć z fonetycznie zapisanym apple. Tak czy inaczej sprawa jest chora.
dzejes - 12 Września 2012, 08:15
Chora, nie chora - już drugi raz w ostatnich dniach piszesz o Apple.
Ziemniak - 12 Września 2012, 08:21
No i?
dzejes - 12 Września 2012, 08:59
No i o to chodzi.
Ziemniak - 12 Września 2012, 09:23
O co?
dzejes - 12 Września 2012, 09:39
Żebyś pisał.
Ziemniak - 12 Września 2012, 09:57
Przecież piszę
Następne wyskoki Apple:
http://news.cnet.com/8301...go-report-says/
http://technologie.gazeta..._serwisowi.html
http://wyborcza.biz/bizne...rnia_przed.html
A teraz z innej beczki - Ciekawy projekt kroczącego robota transportowego oraz nietypowa amfibia
Kruk Siwy - 12 Września 2012, 09:58
I tak oto Ziemniak, stał się małym procesorkiem w komputrze reklamowym Jabłka.
Rafał - 12 Września 2012, 10:01
Fajna amfibia, ale przy manewrowaniu w terenie szczególnie przy cofaniu gałęzie albo inne barachło powłazi pomiędzy elementy "gąsienicy" i je porozrywa. Ale pomyślunek ktoś miał fajny.
Edit: Niech no tylko Tymbark pozwie Appla za znak towarowy, nie pozbierają się przez rok
Ziemniak - 12 Września 2012, 10:22
Wiem Kruku, nieważne, czy piszą źle czy dobrze...
Amfibia jest przeznaczona raczej na tereny podmokłe i piaszczyste niż do lasu. Klocki gąsienic są chyba delikatne. Natomiast rozwiązanie stanowi silną konkurencję dla poduszkowców.
Natomiast algorytmy robotów kroczących stają się coraz doskonalsze, może niedługo doczekamy się pierwszych seryjnych egzemplarzy.
Wielki pies
ilcattivo13 - 12 Września 2012, 11:16
fealoce - 12 Września 2012, 11:34
Padłam
dzejes - 12 Września 2012, 12:46
Nie wiem, jaki cel przyświeca Apple, gdy pozywa kogo się da, ale:
- po pierwsze, co już Kruk zauważył, wspominając o wysiłkach marketingowych Ziemniaka - ważne, żeby mówili i nazwy nie przekręcali,
- po drugie prowadząc tak agresywną kampanię ochrony swoich praw majątkowych wysyłają komunikat do wszystkich "my się nie p****my, jak spróbujecie ruszyć coś naszego, to spuścimy bez wahania ze smyczy cały nasz dział prawny".
A przecież to nie tylko Apple. Amazon w Polsce doprowadził do zamknięcia księgarni amazonka.pl oraz wymusił zmianę nazwy świetnego bloga swiatkindle.pl, który obecnie nazywa się Świat Czytników - co akurat było zagraniem idiotycznym. I chyba nie konsultowanym z centralą, bo np ogromne anglojęzyczne forum kindleboards.com działa bez problemów.
Kai - 12 Września 2012, 20:06
Mnie ten robot kroczący przypomina pełnej krwi konia przed wyścigiem do AT-AT jeszcze mu trochę brakuje.
Na Apple'a zdaje się już wieki temu ktoś wymyślił określenie "pieniacze"
hrabek - 13 Września 2012, 08:08
Najpierw Apple zmusił operatorów do przygotowania kart microSIM, a ledwie ci wymyślili jak przyciąć plastik w odpowiedni sposób, Apple ogłasza wszem i wobec, że nowy iPhone działać będzie wyłącznie z kartami nanoSIM. Wot, siła.
|
|
|